Odpisuję dopiero teraz, bo dochodziłem do siebie po obejrzeniu trailera. Jest niesamowity, zupełnie jak ten pierwszy z gameplayem. Kilka spostrzeżeń:
-wykorzystywane fragmenty DS1 do promocji DS3 w dość oczywisty sposób próbują żerować na fenomenie pierwszej części. Nie rozumiem czemu tak się wstydzą DS2, które chyba dla PRowców nie istnieje.
-wstanie z grobu naszego bohatera dalej budzi moje nadzieje na stawienie czołu Wybranemu Nieumarłemu lub Nosicielowi Klątwi, fabuła sprzyja temu jak cholera
-chodzenie na czworaka zdaje się być pewnym motywem przewodnim w designie przeciwników. Bardzo mi się to podoba, bo bicie bossów po kostkach i tyłkach w poprzednich częściach wygląda komicznie - zwłaszcza w drugiej części, gdzie jest dużo tych humanoidalnych
-zamek czy pomieszczenie z ludźmi-świecami wyglądają obłędnie - typowe darksoulsowe tworzenie wspaniałych widoków spotyka nextgen
-abyss watcher, moveset abyss watchera - tutaj zemdlałem z zachwytu oglądając trailer po raz pierwszy
-motyw ze szkieletami nie tylko pokazuje mnóstwo mobków na raz, ale prawdopodobnie zwiastuje także powrót nieśmiertelnych szkieletów... mam nadzieje, że tak będzie
-moveset murakuro w pvp, aztek z zamościa padł po raz drugi
-walka ze smoczym jeźdźcą wygląda baaaardzo ciekawie. ogółem rzuca się w oczy zróżnicowanie bossów (karny kutas tylko za zwykłego króla w sali tronowej, mam nadzieję na jakiś zwrot akcji)
-jestem ciekaw, czy wstrząsy kamery przy walce z Yhormem są tylko efektem do trailera, czy faktycznie walka z gigantycznymi przeciwnikami będzie wpływała na gameplay, byłoby fajnie.
Ogółem 10/10, przyznaję nagrodę Złotego Azteka.
Jako, że zrezygnowałem z funkcji na wiki soulsów fextralife, to z chęcią przyjmę datki na grę i ps4 na swój paypal ;-;