Czołem!
Mam takie pragnienie... Niekoniecznie piękny sen. Otóż chciałbym pograć w tego oto moda, o którym tutaj mowa. Wersja 2.1. Patch 1.3.2.
Trupy dają popalić. Jeśli ktoś wie, czym z nimi walczyć - chętnie z radami się zapoznam. (Zniszczenie nieumarłych, srebrny miecz i zmniejszenie potwora - te rady słyszałem)
Ewentualnie gdyby ktoś chciał mnie ochrzanić za prośbę i przy okazji postanowiłby mi przykazać, abym sam sobie radził, czerpiąc z tego niebagatelną przyjemność - ok, ale bez inwektyw. Choć i tak nie zastosuję się.
Powyższa prośba była taką jednak przy okazji. Prawdziwy problem polega na tym, iż tnie mi grę po "jakimś czasie", tudzież przy farmie Lobarta (przypuszczam, że chodzi o zawartość moda, gdyż dzieje się tak, odkąd wziąłem zadanie od Węża i miał tam się pojawić Snipes).
Nie, nie było żadnej konsoli. Absolutnie. Nie czepiam się użytkowników tejże, ale sam nie lubię ułatwień, bo starania to element rozrywki, a nagrodą jest sukces.
Acz... nie daję wiary, że gra nie ma bugów, z którymi będzie trzeba w ten sposób walczyć. Przykład: Gothic 3 QP i CM, najnowsze; nie da się podnieść broni Larsa, nijak nie idzie tego zrobić, a modzik, bodaj, dużo mniej skomplikowany.
Wracając... Problem wygląda tak: podchodzę do lokacji i nagle gra łapie chwilowe zawieszenia w czasie, ale nie zacina się, nie, ona działa dalej, tylko w takim tempie to ja do farmy dotrę gdzieś w 2019. Dokładniej? Ok. Bohater rusza nogą, zgina ją, 10 sekund "przemyślenia" i noga idzie dalej, i tak dalej, i tak dalej. Jednorazowo miałem tak na rynku w mieście i w pobliżu obozu Bractwa, tam zaś tekstury wszystkich NPC stały się rozmazane (jakby kto wszystkie kolory plasteliny wymieszał i nadał kształt NPC-a).
I czo to jest?
Nadmienię:
Win 10
Instaluję: gierka, odpowiedni fix i systempack (dla polskiej wersji) - podle instrukcji z YT o działaniu gry na Win 10, starter do odpalenia gry, mod, spolszczenie, tekstury, patche do moda, systempack do returninga(dla polskiej wersji). Gierka odpala się tylko i wyłącznie, gdy odpalić starter jako admin, w innym przypadku "unsupported gothic exe version ( CRC: 0xB55D0CC0)" oraz "Access Violation ????????4?????????? itd.".
Miodzio.
Próbowałem:
- wszystkie exe odpalać domyślnie jako admin
- sprawdzić te pliki V-cośtam w notatniku (są ok)
- aktualizować stery do karty (są najnowsze)
- trybów zgodności z różnymi systemami
- reinstalacji (ze trzy razy)
- bogi wiedzą, czego jeszcze
To jakby ktoś mógł... Potrafił...
Ekhm... może to nie tutaj powinienem to zamieścić. Jeśli tak, przepraszam i proszę o najlżejszy wymiar kary - czyli opiernicz i umieszczenie tego posta tam, gdzie ktoś go odczyta i postara się pomóc mojej udręczonej osobie.