Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1578558 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1578558

Odpowiedzi 3149

Czakerowy

Czakerowy

Użytkownicy
posty4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co jest 5 - Zainstalowalem wszystko, Patch ten 1.3.1 chyba nie Thomsona, i kappa. Nie mam zamknietych drzwi, zadnego goscia nawet w srodku. Pokazuje okno Returninga, wszystko. Ale jakby pół moda bylo, a reszta gdzieś znikła. Latam na marvinie, ReBalance V2.1 nie działa, na ReBalance 1.0 sa zamkniete drzwi - w domu nikogo nie ma. ( Chodzi o Gildie Zabojcow tego typa ) Co jest grane, bo juz nie mam sił.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Asmala nie ma w tym domu w porcie tylko gra na scenie na Placu Wisielców...

Czakerowy

Czakerowy

Użytkownicy
posty4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Asmala nie ma w tym domu w porcie tylko gra na scenie na Placu Wisielców...
Tam tez nic nie widze, w obozu bratcwa, mysliwych tez nie widze zadnego NPC. Obiekty mam, NPC nie.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
A spróbuj pogadać z Lesterem i Bartokiem, może ( w co wątpię) NPC pojawią się dopiero po rozmowie o nich.

Czakerowy

Czakerowy

Użytkownicy
posty4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gadalem z Bartokiem, po czym poszedlem za farme Akila - nie bylo Trokara, z Lesterem tez rozmawialem i nic nie poskutkowalo. Musze dodac ze w reBalance 2.1V nie mam Drzwi nawet w domu, a w tym drugim sa Drzwi ale nie ma NPC ( Chodzi o tego z Gildii zabojcow w zamknietym domu )

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Która gildia jest najbardziej odpowiednia pod granie pełnym łucznikiem (zręczność + łuki + szpady)? Pod względem bonusów oraz wymagań co do nakładania zbroi?

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czołem!

Mam takie pragnienie... Niekoniecznie piękny sen. Otóż chciałbym pograć w tego oto moda, o którym tutaj mowa. Wersja 2.1. Patch 1.3.2.

Trupy dają popalić. Jeśli ktoś wie, czym z nimi walczyć - chętnie z radami się zapoznam. (Zniszczenie nieumarłych, srebrny miecz i zmniejszenie potwora - te rady słyszałem)
Ewentualnie gdyby ktoś chciał mnie ochrzanić za prośbę i przy okazji postanowiłby mi przykazać, abym sam sobie radził, czerpiąc z tego niebagatelną przyjemność - ok, ale bez inwektyw. Choć i tak nie zastosuję się.

Powyższa prośba była taką jednak przy okazji. Prawdziwy problem polega na tym, iż tnie mi grę po "jakimś czasie", tudzież przy farmie Lobarta (przypuszczam, że chodzi o zawartość moda, gdyż dzieje się tak, odkąd wziąłem zadanie od Węża i miał tam się pojawić Snipes).
Nie, nie było żadnej konsoli. Absolutnie. Nie czepiam się użytkowników tejże, ale sam nie lubię ułatwień, bo starania to element rozrywki, a nagrodą jest sukces.

Acz... nie daję wiary, że gra nie ma bugów, z którymi będzie trzeba w ten sposób walczyć. Przykład: Gothic 3 QP i CM, najnowsze; nie da się podnieść broni Larsa, nijak nie idzie tego zrobić, a modzik, bodaj, dużo mniej skomplikowany.

Wracając... Problem wygląda tak: podchodzę do lokacji i nagle gra łapie chwilowe zawieszenia w czasie, ale nie zacina się, nie, ona działa dalej, tylko w takim tempie to ja do farmy dotrę gdzieś w 2019. Dokładniej? Ok. Bohater rusza nogą, zgina ją, 10 sekund "przemyślenia" i noga idzie dalej, i tak dalej, i tak dalej. Jednorazowo miałem tak na rynku w mieście i w pobliżu obozu Bractwa, tam zaś tekstury wszystkich NPC stały się rozmazane (jakby kto wszystkie kolory plasteliny wymieszał i nadał kształt NPC-a).
I czo to jest?
Nadmienię:
Win 10
Instaluję: gierka, odpowiedni fix i systempack (dla polskiej wersji) - podle instrukcji z YT o działaniu gry na Win 10, starter do odpalenia gry, mod, spolszczenie, tekstury, patche do moda, systempack do returninga(dla polskiej wersji). Gierka odpala się tylko i wyłącznie, gdy odpalić starter jako admin, w innym przypadku "unsupported gothic exe version ( CRC: 0xB55D0CC0)" oraz "Access Violation ????????4?????????? itd.".
Miodzio.
Próbowałem:
- wszystkie exe odpalać domyślnie jako admin
- sprawdzić te pliki V-cośtam w notatniku (są ok)
- aktualizować stery do karty (są najnowsze)
- trybów zgodności z różnymi systemami
- reinstalacji (ze trzy razy)
- bogi wiedzą, czego jeszcze

To jakby ktoś mógł... Potrafił...

Ekhm... może to nie tutaj powinienem to zamieścić. Jeśli tak, przepraszam i proszę o najlżejszy wymiar kary - czyli opiernicz i umieszczenie tego posta tam, gdzie ktoś go odczyta i postara się pomóc mojej udręczonej osobie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na trupy tylko z Nordmarem, inaczej to strata czasu i zwojów.

A co do problemu, to zmniejsz grafikę, i przede wszystkim zmniejsz zasięg widzenia, bo wydaje mi się ze to może być przyczyną, a w zaawansowanych powyłączaj efekty odbić i inne niepotrzebne bzdety, powinno pomóc.

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już zaczyna przypominać życie. Miecz do walki z nieumarłymi jest w siedzibie nekromanty, a siedziby strzegą... nieumarli.
Skończył ci się internet w telefonie? Nie ma problemu, wejdź na stronę...
I szukaj teraz WiFi w polu.

Trzeba przyznać, że pomysł niezły. Bycie takim bezsilnym zmusza do kombinowania wobec starcia z tymi gałganami. Zombi to tam ssą... smoczek. Ale ten ruchomy gryzak dla psów - to to jest i szybkie i bije jak Pudziek Popka.

A Gallahad i nauka magii u niego? Tam chyba jest zniszczenie ożywieńca.

Próbowałem już i tego. Nie pomaga. Ale może za mało zmniejszyłem. Tak dałem na 100 zanikanie i 100 widoczność,

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
To już zaczyna przypominać życie. Miecz do walki z nieumarłymi jest w siedzibie nekromanty, a siedziby strzegą... nieumarli.
Skończył ci się internet w telefonie? Nie ma problemu, wejdź na stronę...
I szukaj teraz WiFi w polu.

Trzeba przyznać, że pomysł niezły. Bycie takim bezsilnym zmusza do kombinowania wobec starcia z tymi gałganami. Zombi to tam ssą... smoczek. Ale ten ruchomy gryzak dla psów - to to jest i szybkie i bije jak Pudziek Popka.

A Gallahad i nauka magii u niego? Tam chyba jest zniszczenie ożywieńca.

Próbowałem już i tego. Nie pomaga. Ale może za mało zmniejszyłem. Tak dałem na 100 zanikanie i 100 widoczność,

Kiedyś myślałem podobnie ze po 2h nordmara nie da się dostać bo strzegą go nie umarli, ale są dwa sposoby.

1. 1h nordmar u Alberta

2. Szybka zmiana w jakiejś zwierze i wtedy bez problemu przejdziesz obok nie umarłych i do kreola :)
Problem sprawią tylko 3 nieumarłe na początku, ale da się sposobem.

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mój ulubieny sposób na konsekwencje w konsekwencjach. Tam żodyn ork nie wi, że ty jesteś krzonszcz.

A Kreol się nie rzuca?

Albert? Kto to? Bo gdzieś mi dzwoni, ale gdzie?...

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mój ulubieny sposób na konsekwencje w konsekwencjach. Tam żodyn ork nie wi, że ty jesteś krzonszcz.

A Kreol się nie rzuca?

Albert? Kto to? Bo gdzieś mi dzwoni, ale gdzie?...

Paladyn, obok obozu bractwa za palisadą moją swoją małą baze, tam siedzi.

Kreol się rzuci na zwierze, ale uciekniesz za ścianę, przemienisz się w człowieka, prześpisz się i będzie zadowolony :P

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aaaa... No tak, pod obozem sfazowanych wyznawców drzew. XD

Bardziej ciekawiło mnie czy za grzebanie w jego rzeczach nie bedzie się złościł.

Tak czy siak... Nadal to samo z grą.

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dwa pytanka mam: czy rosyjski dubbing jest gdzieś dostępny? W na stronie pierwszej, jest napisane, że gdzieś powyżej jest link, ale nic tam nie widzę.
Drugie, co z system packiem? Znalazłem bodajże w innym temacie link do systempacków w tym do returninga, ale po instalacji, wywala podczas uruchamiania błąd czy brak jednego pliku, a podczas przeglądania atrybutów w trakcie gry czcionkę trafia szlag, jest powiększona nieco i tak na siebie nachodzi, że ciężko z rozczytaniem tam czegokolwiek jest.
I w sumie jeszcze trzecie pytańko :) U Gallahada na początku misji dowiedziałem się, że jest opcja nauki magii... Chodzi o manę, czy o kręgi? I jeśli o kręgi, to czy też uczy wytwarzania run?

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@diego503 Galahad uczy kręgów do 4 max i uczy też kilku run. Bodajże po 3 na krąg.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
diego503:
Co do pytania trzeciego:

Można uczyć się u niego kręgów, magii i kupować zwoje, tylko trzeba wybrać odpowiednią opcje, bo i to da się zepsuć :)

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Twój systempack...

Jeeeeeeeeeśśli doooobrze pamięęętam, to:

- sprawdź, czy zainstalowałeś oba (pierwej do gothic nk a po instalacji returna ten do niego)
- sprawdź, czy zainstalowałeś oba z odpowiednią wersją językową
- przed każdym systempackiem zainstaluj fixa 2.6 (czarna magia, u mnie fixa dałem przed systempackiem do nk, a po zainstalowaniu moda i systempacka do niego fixa niby nie ma; po ponownym zainstalowaniu - już jest
- odpal to jako admin, jeśli tego nie próbowałeś (wszystko instaluj i odpalam jako admin - jestem laikiem, ale u mnie pomogło)

Tak btw. Udało się, przeinstalowałem i póki co chyca.

48 sztuk złota-tanie to wino XD

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@NocJestCiemna-RasizmemJą
O kurczaki, a myślałem, że to tak hop-siup wystarczy po instalacji wszystkiego tylko zainstalować systempacka do returna i będzie git majonez :D

Spróbuję tak jak mówisz, dzięki za info, zobaczymy co będzie.

Ok, wiszę Ci amarenę w takim razie :D

@garry18 @BezzebnyJoe dzięki Wam za info o tej Gallahadzie ;)

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbuj, próbuj. Mam nadzieję, że się uda, bo Gothic to gierka warta zagrania.

A tak swoją drogą, to nie macie takiego wrażenia, że mod jest nieco przesadzony? Bogactwo zadań jest super, ale ten ogromny kawał "lore" wysadzony z głów autorów. Tak niby wszystko jest miło, ale coś tam kole w główce.

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po reinstalacji, nadal wyskakuje okienko cmd: ast.dll not loaded, gra się odpala, ale wydaje mi się, że to jest bez systempacka do returninga, na yt widziałem jak ktoś live robił, że pasek wytrzymałości miał dzielony na takie krateczki, a ja mam takie same jak pasek życia i many, ciągły, ewentualnie po czymś jeszcze można poznać, że systempack został zainstalowany i działa?

0 użytkowników
Do góry