Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1579199 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1579199

Odpowiedzi 3149

modyfikator123

modyfikator123

Użytkownicy
posty59
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, wie ktos czemu system walki jest inny tzn. wymachujemy bronią tylko w 1 sposób, przed siebie, a nie idzie uzyc bloku ani uderzenia w lewo czy w prawo?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

modyfikator123

modyfikator123

Użytkownicy
posty59
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Gdzie można zdobyć zwój telekinezy?(zgaduję że runa byłaby dostępna tylko dla guru)
W grze chyba nie ma zwoju telekinezy i samo zaklęcie też nie działa.

Witam, wie ktos czemu system walki jest inny tzn. wymachujemy bronią tylko w 1 sposób, przed siebie, a nie idzie uzyc bloku ani uderzenia w lewo czy w prawo?
Ciągle widzę, że ktoś pisze jak sterowanie się zepsuło. Nie rozumiem tego, bo u mnie sterowanie działa normalnie.

Szuszun

Szuszun

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam,
Ostatnio postanowiłem zagrać w Returninga, wybierając drogę Nekromanty. Dlatego właśnie mam kilka pytań:
1. Czy punktów nauki starczy mi zarówno na 30% broni dwuręcznej i 30 siły (Pika wodnego kręgu zawsze się przyda :)), jak i 100 many i zdolności potrzebnych do zdobycia 40 inteligencji?
2. W jednym z patchy zostały wzmocnione szkielety. Czy dotyczy to również tych wzywanych za pomocą zaklęć?
3. Od ilu punktów many powinienem zacząć używać bonusów?
4. Czy zręczność jest potrzebna Nekromancie? W końcu jeśli będę chciał się zakradać do domów, aby czytać książki, to powinna być dość przydatna.

Assult

Assult

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.daj siłę do 29 i dodaj kolejne 5 pkt. będziesz miał 34 a potrzebne ci będzie mniej więcej 50 pkt. co do % broni radze weź 1h i ponad 30% bo bez uriziela będzie ciężko. pika ssie :D.
2. o ile dobrze pamiętam wszystkie przywoływane istoty nekro są silniejsze. Pewnie tak.
3. gdy bodziesz za 5pkt many płacił po 15pn.
4. opcjonalnie. używaj zaklęć snu jeśli to konieczne. zainwestuj również w okradanie, przyda się. jak ostatnio grałem znalazłem chyba z 5 mikstur zręczności wiec możesz wbić 34 zręczności i później bufuj. Znajdź rdzawy hełm(nw jak on teraz nazywa, zrób quest krwawe puchary i weź pierścień i zr powinno ci starczyć)

Szuszun

Szuszun

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1.daj siłę do 29 i dodaj kolejne 5 pkt. będziesz miał 34 a potrzebne ci będzie mniej więcej 50 pkt. co do % broni radze weź 1h i ponad 30% bo bez uriziela będzie ciężko. pika ssie :D.
2. o ile dobrze pamiętam wszystkie przywoływane istoty nekro są silniejsze. Pewnie tak.
3. gdy bodziesz za 5pkt many płacił po 15pn.
4. opcjonalnie. używaj zaklęć snu jeśli to konieczne. zainwestuj również w okradanie, przyda się. jak ostatnio grałem znalazłem chyba z 5 mikstur zręczności wiec możesz wbić 34 zręczności i później bufuj. Znajdź rdzawy hełm(nw jak on teraz nazywa, zrób quest krwawe puchary i weź pierścień i zr powinno ci starczyć)

1. A Uriziel nie był przypadkiem 2h? A jeśli dobrze pamiętam, to w pika na początku radziła sobie całkiem nieźle :)
4. Żeby zrobić zadanie z Krwawymi Pucharami to i tak będę potrzebował dużo zręczności, więc zanim zdobędę ten pierścień, to trochę czasu mnie...

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Punktow nauki ci starczy, przeciez Kapelusz Maga z cmentarza kolo Tawerny Orlana dodaje chyba +15 inta i +50 many ;)

#Król_GothicSite

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ciągle widzę, że ktoś pisze jak sterowanie się zepsuło. Nie rozumiem tego, bo u mnie sterowanie działa normalnie.

Wystarczyło zmienić na sterowanie z G1 i wszystko działa normalnie, też nie rozumiem w czym problem :hmmm:

Assult

Assult

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. A Uriziel nie był przypadkiem 2h? A jeśli dobrze pamiętam, to w pika na początku radziła sobie całkiem nieźle 
Zrobisz z niego rune.
Punktow nauki ci starczy, przeciez Kapelusz Maga z cmentarza kolo Tawerny Orlana dodaje chyba +15 inta i +50 many ;)
Szata opiekuna wymaga 800 many :D kapelusz tylko pomoże zostać nekromantą.

Szuszun

Szuszun

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1. A Uriziel nie był przypadkiem 2h? A jeśli dobrze pamiętam, to w pika na początku radziła sobie całkiem nieźle
Zrobisz z niego rune.
Szata opiekuna wymaga 800 many :D kapelusz tylko pomoże zostać nekromantą.

Szata opiekuna to dopiero w końcowych rozdziałach, a ja potrzebowałem porad tylko do tych początkowych. Tak czy inaczej, dzięki.

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Wystarczyło zmienić na sterowanie z G1 i wszystko działa normalnie, też nie rozumiem w czym problem :hmmm:
A ja mówię o tym, że sterowanie z g2 też działa normalnie. To czy będzie sterowanie z g1 czy g2 to zależy jak komu będzie wygodniej, ale to była kwestia do omawiania kilkanaście lat temu, kiedy g2 wyszedł. A to w wątkach o returningu ciągle widzę, że sterowanie komuś źle działa, ale nie wiem na czym to miałoby polegać?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W Gothic II ma się domyślnie włączone sterowanie z Gothic 1, w Returnie włącza się inne. Logiczne jest, że jak ktoś jest przyzwyczajony to sterowanie dla niego nie jest normalne. Wystarczy pomyśleć :)

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Na nowym patchu chyba działa trochę inaczej, targetuje 1 moba, przez co ciężko ogarnąć walkę z kilkoma na raz, i nie zawsze można machać na boki,  przynajmniej ja tak miałem :p 

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
W Gothic II ma się domyślnie włączone sterowanie z Gothic 1, w Returnie włącza się inne. Logiczne jest, że jak ktoś jest przyzwyczajony to sterowanie dla niego nie jest normalne. Wystarczy pomyśleć :)
Serio? Ja chyba miałem domyślnie z g2 albo ustawiałem zawsze wszystko ręcznie wraz z klawiszologią i innymi ustawieniami. :lol:
Na nowym patchu chyba działa trochę inaczej, targetuje 1 moba, przez co ciężko ogarnąć walkę z kilkoma na raz, i nie zawsze można machać na boki,  przynajmniej ja tak miałem :p
Ja tam większej różnicy w stosunku z normalnym g2 nie zauważyłem. W takim wypadku blokuje się target i innych poza wybranym nie atakuje ^^. A z machaniem na boki to ja nigdy nie miałem problemów, używam i zawsze działa. :huh:

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja tam większej różnicy w stosunku z normalnym g2 nie zauważyłem. W takim wypadku blokuje się target i innych poza wybranym nie atakuje ^^. A z machaniem na boki to ja nigdy nie miałem problemów, używam i zawsze działa. :huh:

Sam się z tym pierwszy raz spotkałem, co mnie bardzo zdziwiło  :P Ale mniejsza z tym, wystarczy zmienić sterowanie i można naparzać od świtu do nocy!  :cool:

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Sam się z tym pierwszy raz spotkałem, co mnie bardzo zdziwiło  :P Ale mniejsza z tym, wystarczy zmienić sterowanie i można naparzać od świtu do nocy!  :cool:
Nie do końca, jeśli ktoś woli sterowanie z g2 i nagle po zainstalowaniu returninga coś się w nim zmieni to będzie mu trudno przejść na sterowanie z g1. Więc zapytam jeszcze raz: czy sterowanie z g2 się komuś zmieniło po instalacji returninga, czy wszyscy mają takie same sterowanie? :hmmm: Strasznie mnie to nagle zaciekawiło. ^^

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak wyjdzie Returning 2.0 to czy te wszystkie działy dotychczasowe zostaną usunięte czy może przeniesione do archiwum, ponieważ szkoda byłoby je usuwać gracze zamieścili tutaj wiele informacji, które mogą się przydać tym, którzy będą chcieli grać na starej wersji moda.Uprzejmie proszę o odpowiedź.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak wyjdzie Returning 2.0 to czy te wszystkie działy dotychczasowe zostaną usunięte czy może przeniesione do archiwum, ponieważ szkoda byłoby je usuwać gracze zamieścili tutaj wiele informacji, które mogą się przydać tym, którzy będą chcieli grać na starej wersji moda.Uprzejmie proszę o odpowiedź.
Raczej Returninga i Returninga 2.0 traktowałbym jako dwa osobne mody, więc nie ma mowy o żadnym usuwaniu :) Podejrzewam, że w chwili powstania działu R2.0 ten dział zostanie przeniesiony jako subdział. :P

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ok, a czy będą dostępne linki do starej wersji moda gdyby ktoś chciał zagrać na rebalance 2.1?

0 użytkowników
Do góry