Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1581020 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1581020

Odpowiedzi 3149

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Poproszę o bana permanentnego dla osoby która wspomniała o winampie kurwa to jest za trudne przeczytać posta.
Spierdalaj. Winamp jest git.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

polskimlody

polskimlody

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Maciuś ale na jaki skoro rozszerzenie patcha jest .mod?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Sawik, bo jest git ale nie służy do modów :P
Buub, zrobiłem to z 3 razy, jak ktos dalej kurwa nie rozumie ze po wypakowaniu paczki rarem otrzemuje plik ktory ma wkleic do danego folderu zamiast próbować go otworzyć winampem bo taka ikonę ma plik to wytłumaczenie tego z 100 razy nikomu już nie pomoże, zauważyłeś różnice  ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

polskimlody

polskimlody

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok Tizgar znajdę ten post, w którym to mówiłeś, ale ciężko będzie bo jest tu taki spam...

Rip0sta

Rip0sta

Użytkownicy
posty20
Propsy3
Profesjabrak
  • Zbanowany
Tizgar sądzę, iż swoimi wypowiedziami osiągniesz więcej niż obrażanie innych jeżeli przyjmiesz schemat zachowania nie mający w swoich właściwościach okazywania wyższości i ponadprzeciętnej inteligencji ;) Ludzie nie lubią, gdy sprowadza się ich do poziomu idiotów bo umieją zainstalować patcha do gry.

Super propsy za patcha 1,3.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak ich nie sprowadzam do poziomu idiotów oni sami się do tego poziomu sprowadzają :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

polskimlody

polskimlody

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok dzięki, jakby co instrukcja jak zainstalować patcha 1.3 znajduje się na stronie 90 :).

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Tizgar w sygnaturze powinieneś dodać tłumaczenie instalacji tego patcha :D

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
to i tak nie pomoze skoro 3 razy tlumaczone było i nic, to nic nie pomoze :P
Ludzie maja głupawkę jak niema instalatora kory robi all za nich :p

Rip0sta

Rip0sta

Użytkownicy
posty20
Propsy3
Profesjabrak
  • Zbanowany
Na prawdę nie dało by się znaleźć jakiegoś innego sposobu na określenie różnych poziomów trudności ? Oczywiście wiem, że obniżenie expa, nie jest jedynym utrudnieniem, ale na pewno stoi na 1 miejscu.

W mojej opinii jestem dobrym graczem gothic. Kiedyś udało mi się zrealizować cel przejscia G II NK bez ani jednej śmierci, tak wiem, ze nk to dla was pryszcz bo nie ma wytrz i bijecie 10 elit na 0 lvlu, jednak uwazam to za jakieś osiągnięcie. Mimo to, po 1 zagraniu w returninga na normalnym i przejsciu go necro, nie mam ochoty klikac na trudny z powodu tego expa. Z chęcią nadał bym sobie większe wyzwanie, ale nie mogę na to patrzeć, że za zbira dostaje juz 150 exp a nie około 225 (nie pamietam dokladnie), TO BOLI W OCZY.

Gdybyście mieli kiedyś chęć na 1,4 to polecał bym przemyslenie mojego pomysłu:

Założenie: normalny - 100% exp, trudny itd. to już mniej niż 100% exp. Tak więc gracz wybierajac opcje ponad normalny powinien moc wybrac czy chce by obnizono mu adekwatnie do pzm. trudnosci exp, czy chce by to utrudnienie zostało zdjęte, np za cenę wzmocnienia potworów o kolejno: 25/40/ % pod wzgledem sily, hp i armora, (dodatkowe wzmocnienie potworow nie nastapiło by gdyby gracz zdecydował się jednak na obniżenie expa). Mozna by tez to dodać tylko do poziomu HARD i SUPERHARD, niech juz tez rzeznik zostanie rzeznickim poziomem, któy do przejscia jest tylko dla wybrancow na 10% zdobywanego expa.

To tylko pomysł wymyślony w minute, z pewnością przy dluzszym zastanowieniu podał bym cos bardziej sensownego i zbalansowanego, z całą pewnością uważam, iż argument: "NIKT CI NIE KAZE GRAC NA TRUDNYM" jest NIE FER.
Oczywiście moj post nie ma na celu wytkniecia wam jakiś błędów, bo zabieg odbierania zdobywanego expa z pewnoscia wielu sie podoba, jednak ja zglaszam się jako NIE jedyny przyklad osoby, ktora na tym cierpi: CHCE TRUDNIEJ, ale nie umiem, bo STRASZNIE BULWERSUJE MNIE FAKT TRACENIA LVLA !!

mniej lvla -> mniej PN -> mniej run dla necrusia / mniej many na te runy -> FRUSTRACJA

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z bonusów możesz wyciągnąć ponad 200 many przez całą grę, podobnie jak innych atrybutów. Początki na poziomach normalny+ są w uj trudne i wymagają żelaznej cierpliwości i zawziętości. Ogólnie to szacowany czas przejścia gry na poz. normalnym to(wg. mojej subiektywnej oceny) 2 miesiące. O trudnym i rzeźniku nie wspomnę, bo te poziomy to dla jakiś komputerowych zabijaków, którzy nie mają co innego robić w wolnym czasie niż iść zjeść, załatwić potrzeby fizjologiczne i spać. Nie żebym kogoś obrażał, ale weźmy pod uwagę czas wbicia lvl i walki z silniejszymi potworami, minie pół roku zanim ktoś przejdzie returna na rzeźniku, ofc bez cheat.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Nie widzę w tym logicznego sensu.
Trudniejsze poziomy obniżają poziom do zdobycia i to jest właśnie to utrudnienie o które chodzi w Returningu. Manipulacja atrybutami potworów wydaje mi się mało sensowna. A to dlatego, bo wybranie poziomu trudności, który daje Ci mniej doświadczenia już zwiększa groźbę ze strony bestii. Logicznie na to patrząc wychodzi tak:
Mniej doświadczenia - Potwory mają więcej szans na pokonanie nas
lub...
Więcej doświadczenia - potwory mają zwiększone atrybuty przez co też mają więcej szans na pokonanie nas

Wychodzi na niemal to samo.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Z bonusów możesz wyciągnąć ponad 200 many przez całą grę, podobnie jak innych atrybutów. Początki na poziomach normalny+ są w uj trudne i wymagają żelaznej cierpliwości i zawziętości. Ogólnie to szacowany czas przejścia gry na poz. normalnym to(wg. mojej subiektywnej oceny) 2 miesiące. O trudnym i rzeźniku nie wspomnę, bo te poziomy to dla jakiś komputerowych zabijaków, którzy nie mają co innego robić w wolnym czasie niż iść zjeść, załatwić potrzeby fizjologiczne i spać. Nie żebym kogoś obrażał, ale weźmy pod uwagę czas wbicia lvl i walki z silniejszymi potworami, minie pół roku zanim ktoś przejdzie returna na rzeźniku, ofc bez cheat.
Przesadzasz z tymi 2 miesiącami na normalnym :) Ogólnie różnica w poziomach trudności dotyczy głównie samego początku gry - później i tak będzie łatwo. Pisze to porównując normal do harda. Natomiast rzeźnik z tym 10 % expem za potwory to jednak musi być inna bajka. Gra ktoś na tym poziomie wojownikiem?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś Bierz pod uwagę fakt, że nie każdy gra po 10h dziennie. Ja podałem to na własnym przykładzie, bo siedzę przy gothicu 4-5 czasami max 6h dziennie. Ale jak ktoś nie ma co robić z pampersem na dupie i rurką z przemielonym jedzeniem to ogarnie to w tydzień xD

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A kto sie many magiem uczy lol z samych bonusów wyciągamy setki :P
Runę się wybiera na rozdział 1 tą najbardziej efektywna ograniczenie expa plusuje tym ze osoba ma okazje przemyśleć swój rozwój postaci i pod przymusem go ulepszyć co wiąże się z tym ze może w końcu nauczy się grac, temat na temat rozwoju postaci zasypywany jest spamem pytań które defakto pokazują ze gracz nawet na Bł sie nie kwalifikuje :P

Kwestia poziomu to tylko zmieniliśmy expa ich ideologia nie została naruszona i jest taka jak to sobie ruscy wymyślili ofc da się zrobić tak jak w mt ale to jest horrendalny nakład pracy a wyzwanie i tak masz, serio potrzebujesz 30 run zamiast 5 żeby ukończyć grę na wyższym poziomie ? nie wydaje mi się :P

Rip0sta

Rip0sta

Użytkownicy
posty20
Propsy3
Profesjabrak
  • Zbanowany
Nie widzę w tym logicznego sensu.
Trudniejsze poziomy obniżają poziom do zdobycia i to jest właśnie to utrudnienie o które chodzi w Returningu. Manipulacja atrybutami potworów wydaje mi się mało sensowna. A to dlatego, bo wybranie poziomu trudności, który daje Ci mniej doświadczenia już zwiększa groźbę ze strony bestii. Logicznie na to patrząc wychodzi tak:
Mniej doświadczenia - Potwory mają więcej szans na pokonanie nas
lub...
Więcej doświadczenia - potwory mają zwiększone atrybuty przez co też mają więcej szans na pokonanie nas

Wychodzi na niemal to samo.

Chyba bez empatii do niczego nie dojdziemy ;) No nic, ja zaprezentowałem swój pogląd, jedni go zrozumieją inni nie, ty nie zrozumiałeś.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chyba, że jest kimś w rodzaju kolekcjonera pewnych rzeczy, bez których nie ukończy gry, bo śnieg.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zas ty nie zrozumiałeś jak do tego podeszli Ruscy, co prawda z dupy strony do tego podeszli ale w praktyce tak naprawdę działa to lepiej.
Ty uważasz ze większą trudność sprawi podrasowanie potworków to niestety bardzo mylne pojecie to niczego nie zmienia gdyż w zarodku mechanika gothica ten problem omija, zaś ograniczenie expa skutkuje ograniczeniem rozwoju postaci my jako gracze gdy mam dużo Pn zaczynamy lądować w co popadnie bo i tak nam nie braknie ( kombinujemy w jakieś hybrydowe postaci itp ) normalne, jednak w takim wypadku musimy się dobrze zastanowić czy na pewno powinniśmy się tego i tego uczyć bo może wcale nie jest nam to potrzebne i możemy znaleźć jakaś alternatywę która okażę się lepsza.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A kto sie many magiem uczy lol z samych bonusów wyciągamy setki :P
Runę się wybiera na rozdział 1 tą najbardziej efektywna ograniczenie expa plusuje tym ze osoba ma okazje przemyśleć swój rozwój postaci i pod przymusem go ulepszyć co wiąże się z tym ze może w końcu nauczy się grac, temat na temat rozwoju postaci zasypywany jest spamem pytań które defakto pokazują ze gracz nawet na Bł sie nie kwalifikuje :P
Takie utrudniane jest po prostu debilne. Zamiast zmiejszać exp za potwory, albo staty potworów zwiększać, powinno się zrobić żeby nie można było zabijać trolla na niskich lvl, albo np cieniostwora. TO jest balans.

Tizgar, za dużo diabolo się nagrałeś ;o

0 użytkowników
Do góry