Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1576817 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1576817

Odpowiedzi 3149

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Chodzi oto że patche nergala są złe bo są ZABUGOWANE do stopnia nie grywalności, rozumiesz?
Tam sa błędy krytyczne uniemożliwiające przejście gry, to nie moje wydzimisie.

A stare wersje są po prostu stare łatwe i mało ciekawe no i biedne w porównani udo 1.3.2 czy tez 2.0 to wszystko.

Najlepsza wersją jest 1.3.2 ze starej ale teraz rządzi R2.0 tyle :P

Sry jeśli byłem niemiły.

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie byłeś niemiły, po prostu ciężko mi się zgodzić, że taki 1.2 jest mało ciekawy. Jedyna jego łatwość polega na pewnej runie dla członka pewnej gildii, ale tak poza tym, to ten patch miał parę ciekawych rozwiązań, jak wkurzenie się Halvora na nas, co stawiało gracza przed ciekawym wyborem - dostać OP zbroję, czy móc dalej sprzedawać srebro i złoto. Mi w 1.3.2 przeszkadza nadmierne nakoksowanie bossów, sprawiające że da się je ubić jedynie magią, a ja grając wojakiem chciałbym móc ubić je bronią do walki w zwarciu, na innej zasadzie niż tłuc sztyletem/pogrzebaczem bo zadam tyle samo (po 5) obrażeń, co gdybym używał standardowej broni. Nie podoba mi się to, że niektóre pancerze przerobiono pod zrękę (może inaczej - same pancerze pod zręczność szanuję, bo klasa łucznika była niedoceniana wcześniej, ale chciałbym, żeby pozostawić ich odpowiedniki pod siłę, bo jedyna obecnie alternatywa to kuć zbroję WK, co zabiera 6 PN (2 na miecz kowala), a PN-ów i tak jest mało, jeśli chce się zrobić wojownika (25 złodziejskie, 30 tabliczki, których TRZEBA się nauczyć przed zabiciem Sikorki, 20 na elek siły) no i to wymuszone zostawanie czeladnikiem Harada odkładające w czasie dołączenie do myśliwych (chyba, że obije się ryj Falkowi, ale to pozostawia gracza z zepsutym zadaniem i bez mikstury życia).
Co się wiąże z bossami, to cholerne Bractwo. Żeby poczynić postęp fabularny trzeba ubić Antramentora. Ja wiem, deszcz ognia i tak dalej, ale powtórzę, wojownik do cholery! Uparłem się i zawsze ubijam dziada pogrzebaczem, bo nie mam w tym momencie gry broni, która przebije się przez 200 obrony przed bronią (pomijając fakt, że walczy się z nim zwykle mając 5~10% szans na krytyka więc marne szanse zadania mu więcej niż 5 obrażeń, co jest śmieszną ilością, gdy gnój ma 4000 (1.3.1 i 1.2) lub 5000 (1.3.2))
Przemilczę już takie istoty jak Teneklyk, Mirbl, Grimgash, Królowa, bo ktoś powie, że nie muszę ich ubijać w R1. Owszem, ale Rybogłów i Antramentor są wymagani.
Nieumarli w patchu 1.3.2 to czysty sadyzm (Nerf dokonany na zniszczeniu ożywieńca uważam za niewybaczalny - 8 zwojów w pierwszym rozdziale, a 1 nie wystarczy na pieprzonego szkieleta woja. Radosna gromadka, którą spotykamy w drodze do kamiennego kręgu z Laresem też jest w moim odczuciu debilnym i niepotrzebnym pomysłem. Lares nie da sobie z nimi rady, my tym bardziej. Po co mamy patrzeć jak gość spada z rowerka 30~50 razy? Nie wiem, niepotrzebny badziew. Wkurzającym elementem jest zrobienie z dzika ofiary wilków. Rozumiem kretoszczury, ale dzik spieprzający przed wilkami, które mógłby tak naprawdę rozpirzyć w kilka sekund wydaje się śmieszny.
Inny zgrzyt (aczkolwiek tu nie jestem pewien, więc nie daję chwilowo na minus) - zależność między zadaniem Gallahada i Baala Oruna, trzeba obydwa wykonać w R1, bo się Larius zbuguje i nie będzie wychodził z ratusza.
Pierdoła estetyczno-logiczna, całkowita zamiana ról guru i nowicjuszy w Bractwie, mimo że można było ich przypisać do poprzednich ról i osobowości: Baal Cadar zamiast uczyć nowicjuszy, co robił w G1, pilnuje ugniatania ziela. Tyon mógłby spokojnie stać sobie w mieście i być właśnie tym guru, któremu trzeba dać ziele, by jego stosunek do nas się ocieplił. Harlok z leniwego gówna zamienił się w Joru, Joru z pomocnego typa zmienił się w frustrata, Balor dostał rolę Caine'a i lista zmian osobowości się ciągnie.
Rozumiem, że Shrat mógł zmienić zdanie i zacząć pracować przy zielu. Ale czemu Balor i Viran przestali się tym zajmować, mimo że spokojnie mogliby wrócić do starej roli?
Rozumiem, ze trzeba było kimś zastąpić Darriona i Fortuno, ale mogliby to być chociażby Talas i Harlok (Nie nadawali się do niczego, to mogliby wyuczyć się chociaż kowalstwa) w kuźni i chociażby Caine jako rozdawca ziela (a jednocześnie mógłby być dalej pizdowatym uczniem alchemika obozowego). Co do guru:
-Baal Orun mógłby pełnić swoją funkcję z G1, bo sorry, ale Orun stamtąd nie nadawał się na przywódcę
-Baal Cadar mógłby pełnić swoją funcję z G1
-Baal Tondral mógłby istnieć i zajmować się rolą poszukiwacza nowych uczniów
-Baal Namib bardziej nadawałby się na przywódcę
-Baal Tyon niech sobie już będzie tym alchemikiem
-Baal Parvez mógłby nie robić nic, bo zasadniczo żyje jako zastępstwo dla Tondrala, o którym nie ma ani słówka

Jak Balam dostał się do Bractwa? Sam chciałbym wiedzieć jakim sposobem kucharzyna z SO dotarł do grupy Oruna
Pomijam już fakt, że ilość nowicjuszy, strażników świątynnych, guru, poszukiwaczy, zombie nowicjuszy i świątynnych, a także członków grupy Netbeka chyba trzykrotnie przekracza ilość żywych członków Bractwa w G1.

Post połączony: 2018-08-08, 11:17
Od połowy posta zarzut jest w stronę Returna, nie patcha 1.3.2

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@JNG No okej, fajnie, ale dalej nie wytłumaczyłeś, czemu chcesz grać w stary ReBalance zamiast w R2.0 :F

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@JNG No okej, fajnie, ale dalej nie wytłumaczyłeś, czemu chcesz grać w stary ReBalance zamiast w R2.0 :F

Być może mu po prostu nie działa 2.0 bo ma za duże wymagania sprzętowe.

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zobaczyłem LP Warda i się wkurwiłem, że typ bezczelnie wmawia oglądającym, że "expi" między odcinkami, próbuje ukrywać fakt boostowania sobie statów kodami i jeszcze gra z włączonym marvinem udając "pro-playera"

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@garry18  ret 2.0 z modem który usuwa trawe działa na laptopach za 200 zł :)

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A tak poza tym to nie mam zamiaru wyrzucać 20 innych modów tylko po to, żeby Returna 2.0 instalować

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Szczerze mówiąc, jest więcej powodów, żeby nie trzymać w folderze z Gothikiem tylu modów naraz xD

You didn't grow.
You didn't improve.

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Takie ze  niemal każdy mod wymaga instalacji na czystym gothicku  proste nie? normą jest fakt ze problemy w jednym modzie wyniakaja z tego ze osoba posiada jeszcze inne mody zainstalowane, te zaczynają się standardowo gryźć i mamy mieszankę wybuchowa.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to Wy strasznego pecha macie, bo mi się nigdy żaden modzik z żadnym nie gryzł. Ja jedynie kojarzę, że "Z życia złodzieja" , Dark Saga i nowy Return muszą być na czysto. Taka Velaya, 63, Khorana, Juran, Jaktyl, Insygnia, Inwazja, Mroczny Legion i Classic Mod się nie gryzą w ogóle.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ok, to jak będziesz miał kiedyś problem zrób nam przysługę i nie pisz ze masz problemy techniczne z modami, zgoda?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Masz moje słowo. Najwyżej przeinstaluję grę i będę mody przechowywał na dysku, a jak będę chciał w jakiegoś zagrać, to zainstaluję, jak zachce mi się grać w innego moda, to zrobię kopię zapisów, odinstaluję moda, zainstaluję drugiego i tak do znudzenia.

Post połączony: 2018-08-09, 18:15
A teraz trochę bardziej poważnie. Naprawdę zdarzały się problemy wynikające z posiadania więcej niż jednej modyfikacji do G2 albo G1? Pytam nie ze złośliwości czy dla śmiechu, tylko naprawdę przez 5 lat bawienia się z różnymi modami nigdy nie miałem sytuacji, żeby posiadanie ich większej ilości powodowało jakiekolwiek błędy, więc to chyba zrozumiałe, że ciężko mi w to uwierzyć. Czy są konkretne mody, którym notorycznie się to zdarza, czy jest to czynnik zupełnie losowy?

Post połączony: 2018-08-09, 18:17
Przepraszam, jedynie posiadanie GMDK uniemożliwiało mi zabawę z niektórymi modyfikacjami (np. Returning na starym kompie), ale GMDK nie jest modem, nie jest nawet potrzebny do odpalenia większości modów i go teraz nie posiadam

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Wiesz Gothic to nie skyrim czy oblivion który jest łatwo modowalny i większość modów nie gryzie się, w gotiku wystarczy jedna rzecz że coś nie zadziała imamy errory albo zwiechy.

Albo inne kwiatki jak puste mapy...

Bronzemikee

Bronzemikee

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zainstalowalem wszystko i powinno dzialac. Gra sie odpalila jestem w wiezy xardasa wszystko dziala. Tylko chcialbym usunac dubbing rosyjski, ale nie kasowac innych dzwiekow co dodaje returning. Skasowalem pliki soundsRet i dubbing zniknal, ale nie jestem pewien czy czegos przez to nie uszkodze, pozdrawiam

mrowa46pl

mrowa46pl

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam problem ze skladnikami do zbroi od opiekunów, stąd moje pytanie jakich składników/materiałów potrzebuje do wykucia Magicznej zbroi ciemności. GNK returning rebalance 2.1.

Swoją drogą rejestracja jest mało logiczna opcja z wkejeniem tekstu i pytanie o wieczór moje pierwsze skojarzenie to zmierzch.

Edit chyba w złym dziale zadałem pytanie

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie nie wiem czy to blad czy nie ale w nowym patchu jestem w rozdziale 3 i dalej nie moge dolaczyc do straznikow swiatynnych? I nie moge ukonczyc zadania plany paladynow dlaczego ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

Shakyor

Shakyor

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógłbym mi ktoś dać link do patcha 1.2 ? Bo link z catshare wygasł a nie chce kupować z chomikuja

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cześć, mógłby mi ktoś powiedzieć jak się dostać na wyspę Etlu? Chodzi mi o returning 1.0 patch 1.3.1. Niestety forum od Warda jest martwe i szkoda mi tam marnować czasu na pytanie. Niestety Hagen nawet nie ma opcji kradzieży kieszonkowej, dlatego pytam skąd wziąć klucz
Xardas wspomniał jedynie, że mają go Paladyni i nie sądzi aby ktokolwiek mi powiedział gdzie ten amulet. Pozdrawiam.

0 użytkowników
Do góry