Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1588213 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1588213

Odpowiedzi 3149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dobra Takie tam info odnośnie patcha 1.3
Thompson, dał info ze już trochę jest lepiej z czasem i ze od przyszłego tygodnia coś zadziałamy. czyli ogólnie skończymy prace wykończeniowe które są już prawie skończone i przejdziemy do testów i ogólnie będziecie mieć patcha no wiadoma sprawa.

Ofc proszę abyście do tego podeszli z dystansem gdyż życiem jest życiem i chuj wie czy coś znowu komuś nie wyskoczy, jako sprawa prio itp wiadomo, mam nadzieje ze to rozumiecie jeśli nie to trudny to już nie nasz problem.

Teraz next info z mojej strony
Balans jaki został napisany został napisany na bazie zarówno woja maga jak i łucznika w przypadku woja i łucznika jest to prosty system r1-100 siła r2- 200 itp + jeszcze definicja potworów zależnych od rozdziału dla maga to kwestia resist potwora wzgledem dostępnego czaru na danych rozdział, kwestia int jest ustawiona ogólna.

Dla przykładu wygląda to tak (woj)

R1 - Siła 100
30% w 1H

Taka postać można zrobić w r1 i ja możemy zabić wszystko za wyjątkiem trupków. zombie. orków. smoczych zębacz. ognistych jaszczóroów i zebaczy oraz bossów
Jesteśmy w stanie ubić cieniostwora warga lub zębacza ale w przypadku 1 i 3 to kwestia crita gdyż one są ustawione jako potwory na r2 ogólnie warg tez.
Reszta potworów to r1 moby z tym ze wiadmo pierw trzeba dojść do tych 100 siły i mieć arogancje sentenzy

Taki się prezentuje balans zarówno dla wooja jak i łucznika, w kwestia łucznika sytuacja jest taka sama tylko rozchodzi się o zręczność i ochronę stworzeń przed strzałami która została zmieniona, nie może być tak ze wilk ma defa przed  bronią 60 a przed strzałami zero gdzie te 2 maja zawsze 100% na crita

Ogólnie polega to na sprawdzonym systemie stworzenia zawsze bije więcej niż my i dłużej żyją, przez co mam większą szanse na błąd tylko w taki sposób da się jakoś sprawić aby gra była dalej jakoś trudny po r2, po którym normalnie mogliśmy już bic każdego, teraz taka sytuacji nastąpi dopiero w r5 wtedy możemy ubić każdego i to jest założenie przy maksymalnym rozwoju postaci.

Oczywiście to moje własne założenie da się w pewnym stopniu obejść już w r2, ale tego nie jestem wstanie zniwelować wiec zostawiam to jako furtkę dla słabszych graczy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Oby gra była jak najbardziej trudna i żeby znów trzeba było porządnie pokombinować, jak przy pierwszym razie z Returningiem. To mi siępodoba, tak trzymać!

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dodałem wczoraj no w sumie dziś w nocy ostrze Cieni, pozyskać je można z Azgalora z dość prosta ale ciekawa mechanika bron ta ułatwia trochę grę ale za korzystanie z niej płacimy pewna cenę jest to taka dodatkowa furta dla słabszych graczy których mod może przerosnąć, zakładam taka opcje.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wszystko super tylko ale mam 2 pytania. Jeżeli woj. w 1 rozdziale bd musiał mieć 100 siły i 30% do broni to mag bd musiał mieć 100 many i 1 krąg?
I jeszcze jedno pytanie bo broń jednoręczna i dwuręczna jest dla woj nie? Więc mógłbyś jako tako wyjaśnić czy mag bd mógł się nauczyć władania bronią d. lub j. czy tylko idzie w mane i krąg, bo wtedy te kostury byłby bez sensu fakt władanie bronią dla maga jest zbędne ale kostury właśnie wymagają tego by się tego nauczyć (zwłaszcza na początku gry się przydaje gdy nie ma się zbyt dużo many i zaklęć). No chyba że zmieniłeś całkowicie przeznaczenie kosturów i bd mieć tylko bonusy do many.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Manewrowanie między klasami ma być ograniczenie. Nie żadne woje-łuczniki-magi :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
100 many jest ofc osiągalne na r1 i w sumie gra od nas tego wymaga żeby dołączyć do gildii i ukończyć r1 wiec to z automatu rozwiązuje ów problem.
Kwestia nie polega ze musi, nikt ci nie każe maksowac postaci w r1 ale możesz to robić osiągając takowe statystyki bo jest to możliwe jednak wciąż nie wszystko taka postacią pokonasz jak to ma miejsce teraz.

Jeśli w r1 nie możesz solo pokonać zębacza to masz sygnał od gry ze coś w rozwoju jest nie hallo i ze można to zrobić lepiej.
Jesli  wr1 możesz solo ubić zębacz i cie sie to udaje ale były trudności to wszystko jest ok znaczy postać jest dobrze rozwijana i utrzymując ten kierunek rozwoju będzie dobrze a trudności były bo zębacz to stworzenie przejściowe miedzy r1/r2 niby jest na r2 ale można już go ubić na r1

Kwestia kosturów którymi zajmuje się Thompson to prosta sprawa, będą dawać z automatu premie do walki bronią ponieważ mag musi jakoś te 800 many osiągnąć przed końcem r5 wiec raczej nie będzie strzelał pn w walkę jak ma czary, kostury to dodatek wiec same z siebie będą zapewniać 30/60% premia do walki zależnie od tego czy to standardowy czy ulepszony kostur // kwestia ta będzie jeszcze ustalana, jaka premia na testach, wiadomo przecież mag tez tabliczek może użyć byc mzoe ograniczymy sie tylko do premi 20/30% 1h/2h nie zależnie od tego czy to wersja podstawowa czy ulepszona

Prosty przykład standardowy kostur 1h który dostaję już jako mag w r1 premia do walki 20% i tak mamy już 25% +2% od wulfgara +1% z pulpitu no i w sumie te 2% możemy się nauczyć albo podciągnąć z tabliczki bądź książki od lutera opcji zawsze jest kilka tak aby mag nie musiał się uczyć walki ale żeby jednak jakoś machać kosturami umiał

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zacytuję Tizgara: "Dajcie mu bana czy coś"

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Patch 1.3 wyjdzie w xx.xx.xxxx gdzie za x podajcie sobie dowolna datę może któryś trafi :P

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
kiedy wyjdzie patch 1.3

We wtorek, z pełnym spolszczeniem i dubbingiem. Dodatkowo dla tych co zamówią pre-order najlepszy pancerz wybranej gildii, Najlepsza runa/miecz i 100k złota. Oczywiście nie do gry, ale wszystko prawdziwe. A to wszystko za jedyne 99,99zł. + Złodziejski vat dla naszego kochanego rządu.

A, i zapomniałem o jednym. Dodatkowo jeszcze mapa każdego ze światów.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Żeby nie było ze o magów nie dbamy czy coś, Cronos bedzie co rozdział sprzedawał dodatkowe głowy polnych pełzaczy zeby cos jeszcze inta wpadło, książki "Nieograniczonej Wiedzy" które dają PN, jest tylko 5 egzeplarzy w grze, daja dodatkowa inta jednak nie 1 a 5.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Siema tym razem ja mam problem z returnem, mianowicie chodzi o płynność jego działania( mam kartę intel hd graphics-integra). Gra muli niesamowicie nawet przy niskich ustawieniach, wiecie jak temu zaradzić?
Procek mam 2x 2.0 też z intela.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rozumiem, że zmniejszałeś ustawienia widoczności? Ja mam kartę zintegrowaną tak jak Ty, i tylko zmniejszenie widoczności pomaga. Reszta nie ma żadnego wpływu.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Fast info odnośnie 1.3 totalnie,ostanie fixy jakie weszły gdyż paczkę swoja dla Thompsona mam już gotowa czekam aż zechce ja przyjąć
- to ze dałem ostrze cienia mówiłem
- zwiększyłem liczbę zwój w r1 na tyle aby jeszcze nie magowi starczyło do momentu posiadania run i nie musiał się bawić na start niepotrzebnie z bronią.
- stworzenia spawnujac się z akcji typu quest itp nie podlegają nowemu balansowi są dalej tak samo słabe bądź silne zależy jak każdy z was się na to zapatruje jak to jest w 1.2

Dlaczego one balansu nie dostał bo raz jestem leniwy a 2 w takowej sytuacja musiałbym zmienić sporo ilość npc aby byli wstanie im coś zrobić, choćby np brzytwiaki z kanionu tu każdego pirata trzeba by było zmieniać który może nam pomoc w tej robocie jedynie ciut bron laresa dostała buffa aby dał rade 2 zebole przed wykopaliskami ubić, ofc dalej ta broni dla gracza nie jest użyteczna bo ma współdzielony dmg grunt ze lares te zębacze ubije.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak sie miewa sprawa z patchem ? Jakies ostatnie postępy ? xd

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy ja pisze po Chińsku, fakt może nie pisze super po Polsku ale już pisałem nieraz na chuj się pytać o postępy, skoro wiecie ze od lipca patch jest skończony.
Nie wiem co chcecie jeszcze wiedzieć, skoro już wszystko wiecie.

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
jak  dasz dowland to nikt nie bedzie się pytał o postępy

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak usuniesz konto to nikt nie będzie musiał czytać Twoich postów :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry