Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1418801 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1418801

Odpowiedzi 4348

CiastekCS

CiastekCS

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Załóżmy, że przechodze na Rzeźniku i  patchu 1.3.1 to jak to będzie wyglądać ten rozwój?
Czy można czary u Gallahada robić?
Czy założe Kapelusz Maga jako Guru?

P.S.
Nie piszcie mi, że Rzeźnik dla masochistów bo widziałem to sto razy

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Załóżmy, że przechodze na Rzeźniku i  patchu 1.3.1 to jak to będzie wyglądać ten rozwój?
Czy można czary u Gallahada robić?
Czy założe Kapelusz Maga jako Guru?

P.S.
Nie piszcie mi, że Rzeźnik dla masochistów bo widziałem to sto razy

Na 1.3.1 rzeźnik nie jest dla masochistów, ale na 1.3.2 jest :P

Tak wygląda rozwój że inwestujesz w niezbędne umiejki a za wszelakich bonusów od razu korzystasz.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Na rzeźniku rozwój maga ogólnie wygląda tak, że nie dajesz PN żadnych w manę, wszystko pójdzie w kręgi, czary, regenerację many i umiejętności zwiększające inteligencję (myślistwo, kowalstwo jakieś itp.). Kapelusza maga nie założysz jako guru, ale za to możesz sobie nieustannie manę robić paląc fajkę, co do czarów tutaj się zbytnio nie wypowiem, bo guru nie przechodziłem gry.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
Kawał ch*ja, reszta dziada
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kawał ch*ja, reszta dziada
Gra Magiem powyżej Trudnego to głupota. Za mało PN = za mało inta. No chyba że lubisz naprawdę kurewsko duże wyzwania :D

Nieoficjalne patche do Returning Rebalance v2.1:
http://themodders.org/index.php?topic=28417.0

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Do many jest tyle bonusów, że nie trzeba nic w nią dawać, na niższych poziomach się daje po prostu bo jest PN za dużo, a na rzeźniku jest okej tylko jak to na rzeźniku - trzeba myśleć przy prowadzeniu postaci, bo może się okazać, że sobie grę zablokowaliśmy.

CiastekCS

CiastekCS

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuje za rady!
A jak będzie to z życiem bo tego tematu nie ogarniam?
Bo nie chce mieć przez pół gry 40hp :D
P.S.
Napiszcie bonusy w 1 rozdziale z życiem

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Z życiem najważniejsza rzecz to pot na hp od Lutero w 2 rozdziale oraz mikstura hp zwykła do nauczenia się u Constantino jeśli dobrze pamiętam. Bonusy wszelakie w ciekawostkach znajdziesz.

Micha

Micha

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W pierwszym rozdziale to: 1 śledź w jaskini z bandytami, jedzenie, oraz bonusy od Dariona (tego maga w mieście) z ofiarę u Innosa (chyba najlepiej mu po 100 sztuk złota dawać)

Do ilu uczyć się broni dwuręcznej? Mam 49 w tej chwili

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
W pierwszym rozdziale to: 1 śledź w jaskini z bandytami, jedzenie, oraz bonusy od Dariona (tego maga w mieście) z ofiarę u Innosa (chyba najlepiej mu po 100 sztuk złota dawać)

Do ilu uczyć się broni dwuręcznej? Mam 49 w tej chwili

Do 34 a potem gdy wyrobimy siłę, do około 50-60%

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Od ilu punktów many zacząć używać bonusów,  a do ilu wydawać punkty nauki ? patch 1.3.1 poziom: łatwy

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Od ilu punktów many zacząć używać bonusów,  a do ilu wydawać punkty nauki ? patch 1.3.1 poziom: łatwy

Na łatwym aż mana będzie kosztować 25 PN, wtedy jedziesz z bonusami, chyba że ci śpieszno gdzieś wtedy od 20PN.

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Gram pierwszy raz w Returninga i mam kilka pytan:
1. Gdzie moge w pierwszym rozdziale znalezc/kupic jakas fajna bron dwureczna, bo narazie mam zardziewialy miecz dwureczny 50dmg/40sila?
2. Jak moge nauczyc sie wykonywac mocny gin?
3. Gdzie znajde przepis na miskture many z grzybkow?
4. Czy da sie wykrecic 60 many dla Baala Namiba bez wydawania PN?
5. Do ilu wymaganych PN pakowac sile?
6. Do ilu % pakowac dwureke?(ile dostane z tabliczek itp)

z góry dziekuje za odpowiedz :)

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Gram pierwszy raz w Returninga i mam kilka pytan:
1. Gdzie moge w pierwszym rozdziale znalezc/kupic jakas fajna bron dwureczna, bo narazie mam zardziewialy miecz dwureczny 50dmg/40sila?
2. Jak moge nauczyc sie wykonywac mocny gin?
3. Gdzie znajde przepis na miskture many z grzybkow?
4. Czy da sie wykrecic 60 many dla Baala Namiba bez wydawania PN?
5. Do ilu wymaganych PN pakowac sile?
6. Do ilu % pakowac dwureke?(ile dostane z tabliczek itp)

z góry dziekuje za odpowiedz :)

1 wychodządz z miasta po prawej idąc na dół masz jaskinie tam masz siekacz 90 siły 110 dmg
2 mocny dzin nauczysz się z ksiażki Duch wina. Jaskinie z najdziesz w lesie obok kręgu kamiennego będziesz tam miał bosa goblinów i pottzebujesz łoju kredoszczura do otworzenia bramy który kupisz u martina w porcie
3 przepis na miksture z grzybów na manę będziesz mógł kupić w 2 rozdziale u constantino.
4 Da się zwłaszcza jak jesteś nowicjuszem to możesz raz dziennie zapalić fajke i codziennie otrzymywać 1 punkt many
5 to zależy od poziomu trudności jak grasz na trudnym i wyżej do asz zacznie kosztować 20 pkt za 5 siły a jak grasz na łatwym itp. to czym puźniej tym lepiej
6 60 % i potem na spokojnie dopakujesz z bonusów na 100 % i pamiętaj że 2 rozdziale masz książke za 5000 zł +5 % do dwuręcznej u handlarza w górnym mieście ten co jest szefem gildi kupieckiej nie pamiętam jak się nazywa

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tylko dopowiem że 2h najpierw pakujesz sposobem do 34, a potem jedziesz w siłę aż do oporu i dopiero wtedy w 2h 50-60%.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
W sumie ostatnio tu trochę pytań o magów było to wrzucę, bo może ktoś sobie podpatrzy :P
https://imgur.com/a/IqcfO
patch 1.3.2, poziom rzeźnik, przed wejściem do Jarkendaru. Na pewno hp mogło być więcej na chwilę obecną, ale jeden handlarz jedzeniem mi przepadł :D Inteligencji też mógłbym dobić trochę, ale trzymam pieniądze na receptury do kupienia w Jarkendarze.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałbym pierwszy raz zagrać w Returninga. Posiadam wersja 1.3.1 i będzie to rebalance v2.1. Chce najpierw zagrać na najłatwiejszym poziomie by zapoznać się z modem. I tu mam pare pytań. Jaka gildia bedzie najlatwiejsza dla wojownika. Broń jednoręczna czy dwuręczna. Jak początkowo rozwijać postać , ogólnie w co powinienem inwestować. Jak zdobywać duże ilości siły oraz życia. W jaki sposób można zgarnąc dużo hajsu.

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Wie ktoś czy można jeszcze jakoś zdobyć tą poezję dla Loi? Książkę od Matteo oddałem dawno Galahadowi.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Chciałbym pierwszy raz zagrać w Returninga. Posiadam wersja 1.3.1 i będzie to rebalance v2.1. Chce najpierw zagrać na najłatwiejszym poziomie by zapoznać się z modem. I tu mam pare pytań. Jaka gildia bedzie najlatwiejsza dla wojownika. Broń jednoręczna czy dwuręczna. Jak początkowo rozwijać postać , ogólnie w co powinienem inwestować. Jak zdobywać duże ilości siły oraz życia. W jaki sposób można zgarnąc dużo hajsu.

Najłatwiejszy jest paladyn w 2h ( więcej broni )

Rozwijasz tak, 2h do 34% potem siłą do 95-110 i potem bonusy, następnie rozwijasz znowu 2h do 50-60 i bonusy.

żeby mieć dużo hp musisz skupować każde jedzenie ( opis które dają bonusy gdzieś tu jest ) oraz robić poty 2x 10hp z jagód

A inwestujesz pny, w skórowanie od mateo, otwieranie zamków i dałbym jeszcze w okradanie, reszta w staty.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Takiego tipa dam - jakby się ktoś kiedyś przymierzał do 1.3.2 to polecam granie magiem, o niebo łatwiej niż wojownikiem, zostało mi tylko łucznika przetestować jeszcze, magiem niestety nie ukończę, bo przez cuda z pogodą wywaliło mi prąd i cały save poszedł się sypać, a poprzedni sprzed 10h i mi się nie chce znowu tego samego tym samym przechodzić x.x

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Takiego tipa dam - jakby się ktoś kiedyś przymierzał do 1.3.2 to polecam granie magiem, o niebo łatwiej niż wojownikiem, zostało mi tylko łucznika przetestować jeszcze, magiem niestety nie ukończę, bo przez cuda z pogodą wywaliło mi prąd i cały save poszedł się sypać, a poprzedni sprzed 10h i mi się nie chce znowu tego samego tym samym przechodzić x.x

To też ci dam tipa :P

Dlatego warto robić save co jakieś 2-3min P

0 użytkowników
Do góry