Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1335575 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1335575

Odpowiedzi 4348

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grałem nekromantą i jest zdecydowanie za łatwo, armia zombiaków w GD to przesada xd Co sądzicie o pozostałych propozycjach ?

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zna ktoś jakiś dobry 2h 125-130 siły? potrzebuję na szybko coś lepszego od tańca ostrzy 2h

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam pytanie, gram nekrusem patch 1.3.1, lepiej jest zrobić doline cienia i św. sniącego w 2 rozdziale czy wrocic z gd i rozpoczac 3 rozdział?

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ s3bek - po prostu źle rozwijałem postać i o ile pierwszy rozdzial, jak i jarkendar były pestką, tak w gd po prostu można powiedziec ze się zatrzymalem, bo idzie niesamowicie mozolnie i musze cholernie kombinowac. konkretnie chodzi o okres miedzy wejsciem do gd a zdobyciem ulu mulu

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
@xCancuN88x a pokaż jak możesz screena statystyk Twoich ;p

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gram 1.3.1 SŚ poziom normalny mam 101 siły rozdział 2 ile jeszcze do progu 4pn za 1 brakuje :/ bo aż chce się już bony robić miałbym 250 siły na czysto LoL

jak bym chciał to z bonami mógłbym już wszystko zabić w 2 rozdziale no mogłem na rzeźniku grać podobno return taki trudny pff ez a nie trudny tylko trzeba umieć grać i wiedzieć co gdzie jak i po co.Oczywiście miałbym wtedy znacznie mniejszy lvl i było by trudniej ale może jeszcze jakieś wyzwania mnie czekają na tym normie. potem na 1.3.2 zagram będzie hardkoor pach od jakiegoś masochisty ciekawe czy naprawdę jest taki trudny.

Fortel

Fortel

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
na normalu jest to chyba:
powyżej 400 - 6PN
od 250 do 400 - 5PN
od 120 do 250 - 4PN
od 60 do 120 - 3PN
od 30 do 60 - 2PN
do 30 - 1PN

ale nie mam 100% pewności jak to jest na Twoim patchu.

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.czyli od progu 4pn za 1siły już bony dawać ta?
2.Wieża kreola mam problem czy warto się uczyć(trzeba) języka demonów podobno jest jakaś księga ale jak ją zdobyć czy coś

Fortel

Fortel

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2. Język demonów jest Ci potrzebny do wątku opiekunów, dostaniesz zadanie aby się go nauczyć. Czy da się go nauczyć inaczej niż od Kreola to nie wiem. Gdzieś kiedyś czytałem, że ta książka wypada po jego zabiciu, ale zostało to chyba zmienione później, w każdym bądź razie na patchu 1.3.1 nic z niego nie wypada.

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak wbiłem próg 1siły-za 4pn, to już walić z bonów dojdę do 400 siły?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
wystarczy dojść do około 90-100siły u potem można wbijać bonusy do oporu i bez problemu dojdzie się 400+ siły, warunek taki że zbierasz wszystko.

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
heh1.3.1norm 2 rozdział i mam już 230siły 100%2h no przed 4 rozdziałem to już nic nie będzie do zabijania pozostaję mi dokończyć grę...  xD

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
40 siły a Lares już woła 15 pn za 5 siły. Trochę masakra tym bardziej na rzeźniku. Do ilu się powinno jechać na samych pn?

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wiesz co na rzeźniku to o wiele szybciej się już bonusy zjada nie wiem czy od 15pn już  powinieneś zacząć jak będą  problemy to wal już tablice do siły itd w końcu to rzeźnik. do 20pn za 5pn dojdź najlepiej ale mogą być problemy z tym bo na rzeźniku zrób co się da wcześniej a potem jak już się nie da to wiadomo trzeba pokombinować trochę :/ nie wiem czy przed jarkiem już nie powinno się bonusów używać ale chyba tak.

I nie przejmuj się do ilu siły się powinno jechać każdy ma inną poprzeczkę ale mówię ci że potem jest łatwo na początku tylko gra jest wyzwaniem potem to z górki .. ale podstawa zbieraj wszystko

clips

clips

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram Najemnikiem i mam problem z przejściem do drugiego rozdziału. Wykonałem juz chyba wszystkie niezbędne do tego questy (zaginieni ludzie, handlarz bronią, złożyłem i oddałem ornament, jestem w Wodnym Kręgu, jestem najemnkiem u Onara, dostałem się do Hagena ale ten wymaga, żebym pomógł Magom Wody w ich problemach a także stwierdza, ze muszę nabyć więcej doświadczenia??. Saturas nie chce mi dać ornament do otwarcia portalu bo nie mam listu polecającego od Vatrasa. Jak rozmawiam z Vatrasem to nie pojawia mi się wymagana opcjaa dialogowa o liście polecajacym. Obleciałem oczywiście wszystkie znaczące osoby ale nie popchnęło to wątku dalej - co trzeba jeszcze zrobić?? Wcześniej grałem Nekromantą i jak tylko nim zostałem to nie miałem problemu z otwarciem portalu...

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy

clips

clips

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Yberion --> Oczywiście, ze z nim rozmawiałem i to kilkakrotnie - chce list od Vatrasa a u niego nie ma takiej opcji...

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Gram Najemnikiem i mam problem z przejściem do drugiego rozdziału. Wykonałem juz chyba wszystkie niezbędne do tego questy (zaginieni ludzie, handlarz bronią, złożyłem i oddałem ornament, jestem w Wodnym Kręgu, jestem najemnkiem u Onara, dostałem się do Hagena ale ten wymaga, żebym pomógł Magom Wody w ich problemach a także stwierdza, ze muszę nabyć więcej doświadczenia??. Saturas nie chce mi dać ornament do otwarcia portalu bo nie mam listu polecającego od Vatrasa. Jak rozmawiam z Vatrasem to nie pojawia mi się wymagana opcjaa dialogowa o liście polecajacym. Obleciałem oczywiście wszystkie znaczące osoby ale nie popchnęło to wątku dalej - co trzeba jeszcze zrobić?? Wcześniej grałem Nekromantą i jak tylko nim zostałem to nie miałem problemu z otwarciem portalu...

Hmmm... a pamiętasz ornament Laresa?
Często to powoduje problem z przedostaniem się do 2 rozdziału, czy aby nie sprzedałeś przypadkowo tego ornamentu, na początku kiedy dostałeś się do miasta?
Bo potem są niezłe cyrki, i bez tego Vatras nie daje ci "pozwolenia" dla Saturasa.

clips

clips

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
garry18 - dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc nie bardzo wiem o jakim ornamencie piszesz. Jezeli o tym, który razem z Laresem zanosimy do Magów Wody to zrobiłem dokładnie jak Bozia przykazała - poleciałęm z Laresem, on mi ten kawałek ornamentu przekazał i oddałem go Magom. Zaraz po tym dostałęm quest na przyniesienie pozostałych 3 kawałków (dostałęm mapę z rozmieszczeniem). JEDYNE odstępstwo jakie w tym przypadku zrobiłem to takie, ze w odzyskaniu pozostałych 2 kawałków ormanentu nie fatygowałęm Laresa tylko zrobiłem to bez jego udziału (szkoda mi było tracić punktów PD korzystając z jego asysty.
Cofnąłem się do zapisów zanim zostałem najemnikiem i przystałem do straży miejskiej - tutaj również nie udało mi się odpalić 2 rozdziału więc myślę, ze to nie jest kwestia gildii, do której się dołączam.
Vatras z znaczących tematów ma tylko linię dialogową dotyczącą zaginionych ale jest to przecież wątek, który przenosi się na Jarkendar.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Strzelam że nie ubiłeś Dextera i nie przeczytałeś jego notatki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry