Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1543968 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1543968

Odpowiedzi 4348

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Z punktów nauki, sam powiedziałeś że zmarnowałeś 20 punktów, które mogłeś przeznaczyć na miksturke życia albo siłe, w jarku miałem 800 hp i grałem na 1.3.1 który jest trudniejszy od 1.2, 100 siłki łatwo jest wbić, trzeba tylko mądrze wydawać punkty nauki. do jarka się wchodzi na 18/19 poziomie, bo można taki wbić bez problemowo a nawet większy. mogłeś też spróbować wybić szkielety nie daleko słonecznego kręgu, kryjówki dextera w końcu Zuris sprzedaje śmierć ożywieńcom który bierze je na strzała. pozatym na łątwym masz 100 % expa, gdzie ja grając na normalnym miałem lepszą postać na tym etapie gry a dostawałem 50% albo 60% expa nie pamiętam, na trutnie działa ognisty pocisk który możesz kupić u Zurisa, zabija je na strzała, więc nie widzę tu jakiegoś większego problemu, wiem bagna są wkurwiające, postaraj wbić 2 poziomy i nauczyć się miksturki życia u Constantina ewentualnie też możesz poszukać jakiś bossów w Khorinis gdzie w temacie był ich spis, 10 pkt nauki można wyrwać.

Mikstury siły na tak wczesnym etapie a kto ją nauczy ? poza tym mam tylko dwa smocze korzenie więc nie widze sensu bo nie dosyć że są one w innych miejscach to jakoś nie mam widocznie szczęścia do ich znajdywania. Do Jarkendaru wszedłem na 13 lvl jeżeli w Khorinis można wbić 18 lvl to ja jestem święty bo mam czas gry 20 h i dosłownie całą mapę przej***em i wybijałem co się da nie licząc zębaczy itp. więc nie wiem co tu jest bezproblemowe niby chyba cheaty na doświadczenie owszem :P

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Po jarku będziesz miał ich więcej, nie chce Ci spojlerować  :P Constantino jej uczy, ale na twoim miejscu bym w życie wyjebał punkty u Constantina możesz się nauczyć miksturki życia.

= D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Po jarku będziesz miał ich więcej, nie chce Ci spojlerować  :P Constantino jej uczy, ale na twoim miejscu bym w życie wyjebał punkty u Constantina możesz się nauczyć miksturki życia.

No ale najpierw ten Jarek musze przejść więc muszę mieć je już więc to mi w niczym nie pomoże to co mam robić ?

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Hej ludzie, ja właśnie zdałem sobie sprawe ze gram na 1.3.2 anie 1.3.1 i widze ze jest na niego potężny hejt. W czym problem? ( na razie wszystko w jarku idzie okej poza polnymi pełzaczami i orkami), nawet trolle czy kamiennych straznikow moge ubic bez umierania odpowiednia technika tylko troche to czasu zajmuje. Gdzie zaczyna sie problem? (postac no troche outdaated ale niewiele - pare postow wyzej)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Hej ludzie, ja właśnie zdałem sobie sprawe ze gram na 1.3.2 anie 1.3.1 i widze ze jest na niego potężny hejt. W czym problem? ( na razie wszystko w jarku idzie okej poza polnymi pełzaczami i orkami), nawet trolle czy kamiennych straznikow moge ubic bez umierania odpowiednia technika tylko troche to czasu zajmuje. Gdzie zaczyna sie problem? (postac no troche outdaated ale niewiele - pare postow wyzej)

No własnie Polne Pełzacze to katorga nawet Fala gniewu ich nie zabija na hita. Jednak ten czar pomaga mi w ogóle walczyć z polnymi pełzaczami i Harpiami bo bez niego ani rusz. Pełzacze w zwarciu mnie trują w 5 sekund a Harpia bije na dwa hity lodową lancą, ale dałem radę nawet w Bibliotece i mimo słabego skilla jakoś daję radę dalej. Mam wszystkie tabliczki i został mi Kruk ... ale ...

P.S: Gdzie ten MłOT Adanosa czy jak mu tam ?? Bez kitu podobnie jak inni ja również go nie mogę znaleźć. Patch 1.3.1 poziom łatwy. Jakieś sugestie ?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Losowo można go znaleść w domach uzdrowicieli, wojowników itp sprawdż poprostu każdy dom.

= D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jakimś cudem nie posłuchałem was i swoją tragiczną postacią przeszedłem Jarkendar (całego nie wyczyściłem jeszcze) i teraz mam takie pytanie. Zanim wyruszę do GD czy warto mi nauczyć się już eliksiru siły (mam 5 smoczych k.) czy nadal PN przeznaczać na naukę siły a dopiero potem wyuczyć się eliksiru ? Jeszcze mogę z tego co wiem 3 pkt siły wyuczyć za 6 PN potem już większy przelicznik.
I czy aby przekuć zbroję świątynną tą lekką to trzeba się wyuczyć najpierw kuć przepaskę now ?

Poziom 21 Str Św
Siła  67 (amulet siły + 10, mam tablice S II i S III (2 chyba))
Zręczność 59 (Hełm Łucznika)
Mana 81 (ponadto ponad 50 grzybków a przepis na miksturkę mam)
Punkty Trafień 260/260 (jak wyżej)
Broń jednoręczna - 40 %
Łuki - 37 %
Wolne punkty nauki - 34

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przykre jest to, że ludzie nie znają nawet Gothica, by zadawać głupie pytania jak się rozwijać. Logiczne, dobijasz do 94 punktów siły i dopiero jedziesz z koksem :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przykre jest to, że ludzie nie znają nawet Gothica, by zadawać głupie pytania jak się rozwijać. Logiczne, dobijasz do 94 punktów siły i dopiero jedziesz z koksem :P

Czy to takie logiczne to nie wiem. W zwykłym NK nigdy nie wydawałem na siłę więcej niż do 60-70 pkt a do 94 pkt to potrzeba kilka LVL wbic. Mam obecnie 92 siły nie czekając na odpowiedź do 64 wbiłem z PN resztę z eliksiru. Tabliczki zostawiam bo muszę teraz wykuć 3 krąg magii (zniszczenie ożywienca się przyda w GD) i 3 lvl języka bud

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Powodzenia dalej z grą, nie ma co :ok:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

1. Nie wiem w co teraz inwestować PN. Jestem pod koniec III rozdziału (mam naprawione Oko Innosa ale jeszcze go nie odebrałem od magów). Myślałem nad kuszą bo czasami jej używam i trochę przeszkadza mi bardzo krótki zasięg.
2. Jakie są sposoby na punkty trafień? Porobiłem potki ze wszystkich jagód jakie znalazłem i zrobiłem kilka z korzeni leczniczych i rdestu polnego, ale mam ich już niewiele a są one składnikiem prawie wszystkiego i cykam się, ze mi ich nie starczy.

Gram na łatwym (ciota) patch 1.3.1.

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Oprócz potek chyba niewiele... Może bonusy z jedzenia pociśnij i tabliczek które ominąłeś ogarnij.

Kurde patch 1.2 i od razu można grać. I na niższych poziomach trudności jakoś mi się bardziej chce potwory zabijać... Jak miałem 70siły, dało się walczyć normalnie z zębaczami, cieniostworami, ognistymi jaszczurami nawet parę szkieletów wojowników ogarnąłem, gdzie w 1.3.2 taki stan osiągnąłbym przy 250-300 siły :D
Postać prezentuje się tak: http://imgur.com/a/lYwaL
Tuż przed wejściem do Jarka, poziom Normalny (1.2). Może być? Jak bardzo zjebałem builda? :P
Ogólnie zastanawiam się czy czyścić jeszcze w tym momencie Khorinis, myślę że jakoś na siłę bym wbił jeszcze jeden level, czy tyle starczy żeby nie zostać zgnojonym przez błotne węże albo jakieś inne rzeczy w przyszłości w Jarku :D
Pzdr.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Postać okey, chociaż sądze że jeszcze możesz wbic 1-2 poziomy w Khorinis, warto wybic wszystko. polecam grać bronią dwuręczną, zestaw tej broni jest o wiele bogatszy w póżniejszych rozdziałach.

= D

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Wbiłem jeszcze 1 level troche hp etc. To polecasz teraz wbic 30% w dwurecznej czy pakowac w sile jesxcze jeszczena razue? Mam krzyz przeznaczenia jbc 105sily 135 dmg 1h wiec cos jeszcze jest przede mna. No i szczerze to nie mam koncepcji co dalej pakowac po wbiciu sily. Bron powyzej 30%?
Kompletnie nie wiem, niegralem wreturna na rakim etapie. (zgaduje miksturka sily i zycia u constantino, zreka do 100 razem z bonusami???)
Pzdr.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Ystredd Zgadza się, nauka miksturki życia i siły jest potrzebna dla wojownika. warto kupić u Lutero przepis na miksturke z jagów która dodaje bodajże 20 pkt Życia co na typ etapie rozgrywki co ty jesteś jest ona bardzo potrzebna z samych mikstur wbijesz około 700-800 hp, bo w jarku jest bardzo dużo jagód, widze że nie używałeś bonusów z jedzenia przynajmiej tak mi się wydaje, bo 200 życia to nie jest jakoś rekordowa ilość na poziomie normalnym 400 mógłbym wyciągnoć przed jarkendarem, nauczyłeś się języków budowniczych? bo jeśli tak to masz dostęp do tabliczek które dodaję 15+ hp można zdobyć conajmiej 5 sztuk ( jedna jest przy wejściu do jarka) jeśli chodzi o siłe to lecisz do 94 uczysz się do 89 potem sobie dodajesz kolejne 5 pkt siły za punkty nauki żeby zdobyć te dodatkowe 4 pkt. zręczność możesz rozwinąć pożniej z różnych bonusów jak tabliczki, oczywiście warto się najpierw nauczyć do 34 pkt i potem lecieć z bonusami, bo niestety 100 zręki jest wymagane w tej grze.

= D

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
@Allbelcik84
Co do hp, no to ja owszem, używałem bonusów z jedzenia, ale nie za dużo. Dwa razy z sera, raz z mleka, raz z piwa, raz z chleba, piwa coragona i chyba to by było tyle, miałem za mało kasy żeby kupować żarcie, ale winogrona wykupiłem. Język budowniczych na poziomie wieśniaków mam. Te 200hp jest z czterema miksturkami życia z jagód. Coś tak czułem, że mało hp, ale nie widzę jak wbić więcej.

Jak wbijasz te 400hp?  Oprócz tego co wymienione nie ma za bardzo innego sposobu boostowania hp przed jarkiem, przynajmniej z tego co wiem. Chyba że trzeci poziom języków budowniczych i właśnie ta mikstura za 20PN u Constantino? Jeszcze się jej nie uczyłem, to to daje tyle hp?
Bo raczej poeksplorowałem Khorinis, większość tabliczek mam, tych II i III niewykorzystane, chyba że gdzieś w Khorinis jest jakieś zagłębie jagód o którym nie wiem. Żarcia do kupienia też zostało nie tak dużo, chleba by się zebrało, szynek (50 za sztuke było zbyt dewastujące dla portfela :D ) a tak to raczej powykupywałem.

P.S: Co do szynek jeszcze - nie widzialem w liscie bonusow jedzenia szynki a jest ona stosunkowo droga. Czy ktos wie czy szynka daje jakis bonus?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak trzeci język jest wymagany. miksturka życia nie jest zbyt opłacalna bo wymaga szczawiu królewskiego.

= D

lichwiarzlehmar95

lichwiarzlehmar95

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Allbelcik84
Co do hp, no to ja owszem, używałem bonusów z jedzenia, ale nie za dużo. Dwa razy z sera, raz z mleka, raz z piwa, raz z chleba, piwa coragona i chyba to by było tyle, miałem za mało kasy żeby kupować żarcie, ale winogrona wykupiłem. Język budowniczych na poziomie wieśniaków mam. Te 200hp jest z czterema miksturkami życia z jagód. Coś tak czułem, że mało hp, ale nie widzę jak wbić więcej.

Jak wbijasz te 400hp?  Oprócz tego co wymienione nie ma za bardzo innego sposobu boostowania hp przed jarkiem, przynajmniej z tego co wiem. Chyba że trzeci poziom języków budowniczych i właśnie ta mikstura za 20PN u Constantino? Jeszcze się jej nie uczyłem, to to daje tyle hp?
Bo raczej poeksplorowałem Khorinis, większość tabliczek mam, tych II i III niewykorzystane, chyba że gdzieś w Khorinis jest jakieś zagłębie jagód o którym nie wiem. Żarcia do kupienia też zostało nie tak dużo, chleba by się zebrało, szynek (50 za sztuke było zbyt dewastujące dla portfela :D ) a tak to raczej powykupywałem.

P.S: Co do szynek jeszcze - nie widzialem w liscie bonusow jedzenia szynki a jest ona stosunkowo droga. Czy ktos wie czy szynka daje jakis bonus?

Szynka daje +10 hp za 25 zjedzonych

Tak trzeci język jest wymagany. miksturka życia nie jest zbyt opłacalna bo wymaga szczawiu królewskiego.

wymaga rdestu, nie szczawiu

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Strasznie mieszacie - wszystko zależy od wersji. W wersji 1.2 25 szynek daje +5 HP. W tejże wersji mikstura życia wymaga szczawiu królewskiego.
Jeśli udzielacie jakichkolwiek podpowiedzi to używajcie wersji bo inaczej wychodzą bzdury i nieporozumienia.

I dodam jeszcze raz - najlepsza wersja to 1.2. Chyba, że chcecie pograć czystym łucznikiem to wtedy 1.3.1

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
 Offline lichwiarzlehmar95, nie chodzi mi o zjebaną wersje 1.3.2 tylko wersje 1.2 gdzie zwykła miksturka wymaga szczawiu..

= D

0 użytkowników
Do góry