Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1533733 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1533733

Odpowiedzi 4348

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
bodajże +50, ale więcej niż 54 ponoć nie opłaca się uczyć. W sumie sam tak zrobiłem i nie narzekałem.

Wytrzymałość to tablice, przepisy ze trollich serc i jagód (II rozdział), zupa z żółwia (co ileś tam zjedzonych).

Inteligencja to czytanie książek, uczenie się dodatkowych umiejętności i napój z głów pełzaczy (II rozdział)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jak oceniacie postać? R5 (nie wyciągnąłem ani jednej duszy z mora ulartu, po prostu mi się nie chciało)

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile masz zręczności bez bonusów typu biżuteria i hełm i skąd aż tyle?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bo gra to ma razi w oczy brak 100%
i mało inta

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Sagez
Bez bodajże 380,ze wszystkich dostępnych bonusów.Uczyłem się do 44,plus z 10-15 zręki za 30 pnów kiedy potrzebowałem dobić.
@Tizgar
Wyciąganie tych dusz jest monotonne,i tak jestem nieśmiertelny bez tych 500 czy iluś hp. Po co mi int na postaci niemagicznej? Ostatni raz zwój z czarem użyłem w drugim rozdziale,a przy takiej zręczności nic nie jest w stanie oprzeć się kradzieży.Pewnie można by wbić te 150 czy 200,ale nie ma to celu,skupiłem się na zręce,sile i hp.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ty przeczytałeś posta gadzie ja ci się hp czepiam ?
Czepiam się braku 100% w lukach i małego inta, który wpływa na bronie magiczne a dystansowe równiez takowe maja

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ty przeczytałeś posta gadzie ja ci się hp czepiam ?
Czepiam się braku 100% w lukach i małego inta, który wpływa na bronie magiczne a dystansowe równiez takowe maja
Przez brak 100 % zrozumiałem brak przechodzenia gry na 100 %. Jakoś nie było potrzeby dobijać 100 % skoro bonusy same lecą,a po zabiciu 7 k mobów trochę wpadło. Jest jakaś diametralna różnica między 98,a 100% łuków?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Jak oceniacie postać? R5 (nie wyciągnąłem ani jednej duszy z mora ulartu, po prostu mi się nie chciało)

Te staty to masz z cheatów?! Ja nawet takich w podstawce gothica nie miałem. A skąd masz drugi krąg magi jeśli jesteś łowcą smoków?

Każdy piszę o wyciąganiu dusz. Gdzie się tego nauczyć można?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Żelazko
Oczywiście,że w podstawce Gothica jest to nieosiągalne. Tam można wbić jakieś 200 siły,hp tyle co daje ten 54,czy który tam się dało max wbić i tyle. Kręgów magii uczy Gallahad po wykonaniu jego questa i wybraniu tego w nagrodę. Staty można osiągnąć w bardzo prosty sposób-wykorzystanie wszystkich bonusów(zapraszam na piątą stronę ciekawostek) oraz dobra biżuteria. Zręczności idzie wbić nawet do 500 jeśli ktoś ostro by się przyłożył(na rzeźniku ofc),hp bez problemu ponad 3 koła.
Żeby wyciągać dusze trzeba zdobyć runę Mora Ulartu-sprawdź w poradniku Warda jak to zrobić.
@Tizgar
Oczywiście mógłbym wbić więcej tylko nie mam czym zapłacić za wszelkie książki. Cały gold zgromadzony przez wszystkie rozdziały poszedł na karmę u Innosa,żeby zrobić Gomeza(moim zdaniem to 0 wymaganej karmy to głupota,Innos mógłby żądać ofiary tak jak Beliar).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To samo sobie zjebałeś trzeba było się wstrzymać z karma do momentu questa zasadniczo jak byś podbił to hp do 3k to lepszy armor byś mógł założyć :P

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To samo sobie zjebałeś trzeba było się wstrzymać z karma do momentu questa zasadniczo jak byś podbił to hp do 3k to lepszy armor byś mógł założyć :P
Tia,lepszy o 10 ^.-. Quest jest dopiero w 3 rozdziale,a rozdział 1 i 2 to 3 x więcej gry od rozdziałów 3-5. Tak czy siak królewska armia wyposażająca paladynów w oręż jest bardzo pomocna w wypadku finansowych kłopotów(300 golda jedno ostrze). Kij z tą odrobiną dmga z łuku,i tak wszystko z wyjątkiem poszukiwaczy i starszych elit leciało na strzała dopóki moby się nie skończyły  :wstyd:

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

kuszczyk

kuszczyk

Użytkownicy
posty63
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
co sądzicie o moim magu ognia;)))? poziom rzeźnik, właśnie wbiłem do jarkendaru, nic jeszcze nie robiłem tutaj. Nie wiecie może czy któryś z magów wody nie ma książek na inta? bo guru miał 6 książek guru

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Cronos chyba sprzedaje. Jak nie ma to żaden nie ma .

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cronos ma przepis na miksturę z głów polnych pełzaczy, która dodaje inta. A co do ksiąg, to przecież każda dodaje inta (oprócz ksiąg w stylu "księga długów Lehmara").

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zamierzam dołączyć do gildii Nekromantów. Których z run czarnej magi nie opłaca się uczyć, bo są dziadowe albo można je znaleźć w grze?

kuszczyk

kuszczyk

Użytkownicy
posty63
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zamierzam dołączyć do gildii Nekromantów. Których z run czarnej magi nie opłaca się uczyć, bo są dziadowe albo można je znaleźć w grze?
strzała ciemności i przywołanie goblina to podstawa, potem wg uznania, wczytujesz ew. jak ci sie dane zaklecie nie podoba i zbieraj czarne perły bo będą do jakichś run potrzebne z tego co pamiętam

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Strzała,goblin i demon,ewentualnie w R5 masowe zniszczenie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja się nauczyłem tylko strzały ciemności i przyzwania goblinu. Potem i tak dostałem Szpon Beliara i Uriziel. Dopiero w V nauczyłem się Krzyku Nieumarłych, ale lepiej masowe zniszczenie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry