Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1539419 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1539419

Odpowiedzi 4348

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znawcą nie jestem ale tyle Ci mogę doradzić   co sam wyczytałem. Jeśli wojownik to najpierw wybrana broń na minimum 30 ale jest zwiększenie kosztu w punktach nauki więc do 29 a potem odrazu do 34 żeby jako tako machać. Potem dajesz w siłę ile wlezie a Twoim celem jest 90 punktów  siły bez bonusów żadnych i biżuterii. W międzyczasie nabijania siły wypada sie poduczyć zdobywania jakichś podstawowych trofeów w czym pomorze Ci koleś za farmą Onara w dolinie z trollami. Na  początek żuwaczki polnych bestii, skóry (to akurat u Bospera), i kły i lejesz wilki, polne bestie gobliny czyli najlżejsze stworki. Na samiuśkim szczycie pierwszej wierzy w obozie bandytów Dextera jest zwój zmniejszenia potwora. Idziesz z nim na czarnego trolla. Koło trolla jest myśliwy. Zabijasz z nim zębacze.. to nie jest quest więc dwa odciągnij i załatw, pogadaj z myśliwym i wtedy z nim już dobij trzeciego. Jakby co to są na ogniste strzały i kule ze zwojów wrażliwe. Potem lejesz czarnego trolla w czym pomaga Ci zwój zmniejszenia albo go bugujesz na skale. Po zabiciu trolla myśliwy nauczy Cię trofeów z krwiopijców. Lejesz krwiopijców. Powinieneś być blisko 200 potworków już i masz skórę z trolla czarnego więc gildia myśliwych stoi otworem. Teraz tylko douczyć się trofeów z gadów serc rogów itp (poza rogami smoczych zębaczy) i dobijać dalej te 90 siły. Następnie zostajesz czeladnikiem Harada jeśli jeszcze nie jesteś i jedziesz bonusy do siły ze wszystkiego co się da. Mikstury itp. Jeśli chcesz zostać czeladnikiem Harada wcześniej to choć poczekaj do 60 siły a zaoszczędzisz sporo punktów nauki bo od 60 jest 3za1 i siłkę sobie możesz potem do 95 douczyć jeśli już się tak trzymać mocno niepisanych zasad chcesz. Pamiętaj o przeskokach w nauce chyba 29-34 59-64. Następnym zmartwieniem jest broń do 60 potem bonusy do broni. Na etapie biegania i tłuczenia wszystkiego warto umieć otwierać zamki Ale to 10 PN a jeśli grasz na jakichś wysokich poziomach trudności to zapomnij o pierdołach typu kowalstwo skradanie  kradzież  itp dopuki nie masz 90 siły z nauki (jeśli rzeźnik to mniej bo 90 ciężko dobić) i 60 w walce... dalej poleci :)
A i warto bliżej się przyjrzeć  karczmarzowi w Harpii. Ma parę fajnych rzeczy na start do kupienia dla początkujących  postaci.
Jeśli naklepałem bzdur  proszę poprawiać :) Mozole się przez telefon w pracy po 15 godzinach siedzenia w niej

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Progi w walce bronią następują co 20 punktów, więc spokojnie można się uczyć do równych 30 %. Natomiast progi z siły/zręczności zależą od wybranego poziomu trudności.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak podnieść hp do 1000? Mam 625 po wyjściu z jarka, wlasnie bede uczyl sie czytania tablic co da mi jakies ~100 hp, mam przepis na eliksir z jagód ale nie mam u Contantiono przepisu na wino

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Musisz mieć u constantino przepis na wino. Są to takie dwie niebieskie książki. Anyway i tak nie masz serc demonów które są wymagane w przepisie więc nie powinieneś sobie nawet tym głowy zawracać. Polecam nauke eliksiru życia.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś kiedyś opisywał jak jak najszybciej się dobić do wodnego kręgu i za cholerę nie mogę znaleźć nigdzie. Nie trzeba gadać z Hagenem? Zaczynam od nowa jutro. Zjebałem postać.. myślałem że skoro jest na łatwym sporo expa to sobie poszaleję a tu dupa... stanąłem w miejscu. Co łatwe wybite resztę ciężko draskać a levele coraz rzadziej... przydałby mi się ten pancerzyk szybko na starcie i pika.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pamiętaj, że najtrudniej jest na początku. Jeżeli ułatwisz sobie start wtedy gra może ci się znudzić gdyż nie będzie już wyzwaniem.

Psalm 19

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przydałoby się trochę ogólnie poexpić na potworkach w jarkendarze przed drugim rozdziałem to bym sobie podokańczał trudniejsze questy potem. Nie jestem specem i potrzebny mi większy margines błędu w walkach.. wpierdolić wszystkim 5 od Silvia np itp. Nie lubię bugowania stworków a lubię wyciągać z gierek ile się da. Jeśli jest jakiś myk z jarkendarem w pierwszym rozdziale to będę wdzięczny za info. Chyba że jest oczywisty jakiś i samo się robi. Choć ostatnio zrobiłem zaginionych ludzi. Ornamenty zebrałem oddałem i teleporty obcykałem a dalej mnie przyjąć nie chcieli. I wiadomości dla Hagena też brak w ekwipunku.. nie było gadki

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzeba  miec info od Dextera, czyli go zabic i przeczytac notke i pomoc magom wody...  czyli ornamenty, chyba tyle ?

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dextera zaciupałem notkę przeczytałem. Gregowi ją też pokazałem. Vatrasowi o wszystkim zameldowałem a on do mnie umowa była nie taka i kicha ani zbroi ani nachaja

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne, mnie zawsze po oddaniu ornamentów do WK przyjmują.

---Gothic 2 Returning---

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko że ja nie zrobiłem zadania z bronią bandytów żeby mieć zadanie od Fernando w 2 rozdziale? Tu jest pie pogrzebany?

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie też tego nie robię. Nie zabijam Dextera. Staram się zrozumieć dlaczego Vatras Cie nie lubi ^^, jak narazie nie mam pojęcia dlaczego.

EDIT: Jak chcesz mogę popatrzyć na Twój zapis.

---Gothic 2 Returning---

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mogę  Ci  jutro sava podesłać. Do 8 jestem w pracy. Ale najpierw sam popatrzę jeszcze. Oblece wszystkich popytam. Saturas mówi że poczeka aż moje uczynki będą bardziej znaczące z tego co pamiętam  a w dzienniku pisze że woli poczekać aż Vatras się za mną wstawi

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma sprawy, ja pewnie jutro zacznę grać, może na świeżo na coś wpadnę. A rozmawiałeś w ogóle z Vatrasem o zaginionych ludziach (w samym Khorinis sporo się dowiadujesz) ? Po znalezieniu broni bandytów możesz też spróbować porozmawiać o handlarzu bronią i powiedzieć, że to Fernando (nic się nie stanie bo tylko rozmowa z Martinem może quest skonczyć).

---Gothic 2 Returning---

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Yep. Wszystko co się dało mu opowiedziałem. O Elvrichu Lucii rybaku itp.  I o Fernando też. Choć mam taki przebłysk że z którymś questem jakimś zupełnie innym mi nie zaskakiwała kiedyś gadka puki nie zrestartwałem gry. Jakiś źle działający skrypt zapętlony przez wczytywanie gry. Nie pamiętam jak to było wtedy dokładnie ale może coś w ten deseń. Akurat skończyłem granie wzoraj na etapie gadek o dołączenie.. może to tylko taki chochlik mały...

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba z ciekawości odpale nową gre i na kodach od razu pojde po ornamenty i zobacze co będzie ^ ^
Ale to jutro dopiero, znaczy dzisiaj wieczorem. Właśnie zobaczyłem, że spamimy zły wątek  :hmmm:
Gothic jest kapryśną grą, tym bardziej zmodowany. Niewiele potrzeba żeby się coś popsuło.

---Gothic 2 Returning---

Kolka3200

Kolka3200

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Apropo tego Vatrasa to chyba trzeba po pierwsze należeć do jakiejś gildi a po drugie muszisz pogadać z Hagenem

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fernando nie daje zadania w II rozdziale juz chyba :) Jesli chcesz ukonczyc zadanie z bronią to wykonaj misje dla Gallahada i wsadzaj fernanda bo inaczej nie wejdziesz do II Rozdzialu

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam Fernando daje zadanie w r3 nie w r2. Zadanie "handlarz bronią" nie ma nic wspólnego z dostaniem się do r2, wystarczy zabić Dextera, pogadać z Vatrasem, a potem z Hagenem.

---Gothic 2 Returning---

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potwierdzam wystarczy zabić Dextera i poinformować lorda Hagena aby móc przejść do rozdziału 2. Misja handlarz bronią nie jest wymagana.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

0 użytkowników
Do góry