Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1314680 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1314680

Odpowiedzi 4348

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Kostura raczej często nie będziesz używał. Na I rozdział przeznaczasz parę PN na I krąg i Ognistą Strzałę, na umiejętności myśliwskie pójdzie max 30 PN a resztę pakujesz w mane aż do monentu dopuki nie zacznie być to nie opłacalne. Z resztą 60 many na I rozdział spokojnie Ci wystarczy. Jedyny problem to Poszukiwacze od III rozdziału. Ogień sobie możesz darować... Ja ich kasowałem Łukiem ( najlepszy łuk 180 dmg, wymagana zręczność to 160, jezeli nie chcesz iść w zręczność dobijasz do 60 a reszta z bonusów, tak jest to realne już na początku II rozdziału)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Ja Nazbierałemdo IV rozdziału ponad 600 ciemnych grzybów a jakoś specjalnie ich nie szukalem, robisz z nich miksturki +5 do many za 25 grzybów, co daje 24 miksturki, stare tabliczki oddajesz vatrasowi wszystkie na raz a nie pojedynczo co daje ok 20+ do many, gotowych mikstur też jest troche poukrywanych, kamienne tablice do many -  z nich też mozna sporo natrzepac bonusów, no i bonusy z jedzenia i palenia.
Myślę że 2h kostur to lepsza opcja bo możesz trzymać wroga na dystans ale w sumie to i tak chyba nie ma znaczenia bo jak dorwiesz rune ognistej Strzały to w I rzdziale nie wiele stworzeń bedzie w stanie do Ciebie dobiec.
Jest +3 many za 25 ciemnych grzybow
Kostur dowolny jak wolisz kwestia 30dmg w tych kosturach niema roznicy

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, ale regeneracja jest od III rozdziału. W NK była magiczna różdżka, czyli mana za free :P Więc kosturem też położę słabsze stworki :P Np, chyba że teraz roślinek i potków na manę jest multum, to można chlać.

Kto uczy tej regeneracji (many jak wnioskuję)? Jestem Nakromantą, kończę III rozdział i nie miałem takiej opcji...

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Vatras
edit:
Prosze bardzo
pisz gandalf

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki gandalfgandalf , pomyślałem o Xardasie, Kreolu, nawet do Pyrokara polazłem, a tu Vatras :D

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nawet nie wiem, czy do 60 ten dex będzie potrzebny. A co do kostura, to wolę nie szastać kasą na potki :P Po co mam używać runy na takiego ścierwojada, jak z kostura też jest na hita? :P

BCS

BCS

Użytkownicy
posty57
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszyscy piszą, że już w drugim rozdziale można mieć pierdyliard miliardów zręczności z samych bonusów, a ja się pytam, jak?

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram strażnikiem świątynnym. Czy to normalne, że runy strażników mają mniejszy zasięg niż inne czary? Dla przykładu mam aktywny zwój ognistej strzały i podświetliło mi potwora, przełączam na runę strażnika i muszę podejść praktycznie 2 razy bliżej, aby tego potwora wykryło..

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Sory, serio nie wiem skąd mi się to +5 wzięło
Co do kostura to fakt na Ścierwojada bedzie dobry, oczywiscie mówimy o pojedynczym, bo np dwa lub trzy mogą sprawić problem. Otóż gdy użyjesz Ognistej Strzały na takie stadko to mało prawdopodobne będzie to że któryś dobiegnie a kosturem musisz każdego jebnąć chociaż po razie co wiąże sie z tym że dwa pozostałe mogą Cie uderzyć w tym czasie i tak tracisz HP które jest dość trudne do podbicia nie ucząc sie go, do tego dochodzi wytrzymałość która potrafi wykończyć zanim sie zorientujesz. Wiadomo Ścierwojady są debilne bo łatwo mozna je wykańczać pojedynczo, ale taki numer z Wilkami czy zwykłymi Goblinami nie przejdzie bo oni zawsze atakują grupowo. Wiem co mówię bo grałem Magiem Ognia i doszedłem do IV rozdziału (musialem zacząć od nowa bo gra mi sie zjebała...) i serio, Ognista Strzała bedzie Twoją najlepszą przyjaciółka przez cały I i możliwie ze i II rozdział :)
BCS już Ci śpieszę z pomocą :) trzeba klepać Leśne Gobliny, często mają przy sobie Goblinie Jagody (przed ubiciem któregoś mozesz zapisać grę i jeżeli nie ma tej jagody to spróbuj wyczytać, nie wiem czy to działa bo nie próbowałem tego), należy się też rozglądać i zbierać te luźno leżące, o tabliczkach nie wspomnę. Tylko nie popełniają tego błędu co ja i doucz sie do tych 90-94 i wtedy ładuj bonusy. Z tego co zauważyłem Sagita uczy eliksiru już w I rozdziale tak że ja najlepszy łuk już miałem i używałem na poczatku II rozdziału (oczywiście trzeba oskubać Lodowego Smoka)
Oto lokalizacja mikstur które znalazłem:
1. Obóz bandytów za farma Sekoba(włazisz po namiocie na skarpę)
2. Jaskinia z Polnymi Bestiami koło Festera
3. Po zabiciu Luciana
4. Salandri w II rozdziale
5. Nad wejściem do kopalni z kapliczką Innosa
6. Chyba w skrzyni w kanałach (ta co jest najlepiej zamknięta) pewny nie jestem

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: milten6
Gram strażnikiem świątynnym. Czy to normalne, że runy strażników mają mniejszy zasięg niż inne czary? Dla przykładu mam aktywny zwój ognistej strzały i podświetliło mi potwora, przełączam na runę strażnika i muszę podejść praktycznie 2 razy bliżej, aby tego potwora wykryło..
Grałem strażnikiem i tak właśnie jest z tymi runami. Plusem jest jednak to, że druga runa ofensywna jest masakrycznie mocna.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Do tego że int dodaje atk do czarów, mag ognia w 7 rozdziale nadal może ją używać na wilki itp ^^

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Tak, int dodaje dmg do czaru, ALE - przykład ognistej strzały. Mam 50 inta, czyli dmg strzały wynosi 75, a obrażenia od podpalenia też są zwiększone?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: Thompson
Tak, int dodaje dmg do czaru, ALE - przykład ognistej strzały. Mam 50 inta, czyli dmg strzały wynosi 75, a obrażenia od podpalenia też są zwiększone?
Początkowe obrażenia nie są zależne od inteligencji. Za to podpalenie już tak.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ile można maxymalnie znależć bonusów do broni dwuręcznej? 35%?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Z ruskiej strony ( niestety do wersji 1.1 więc coś się mogło zmienić )
5 % książka od Lutero
2 % Wulfgar jeśli się ma więcej w 1H
22 % kamienne tabliczki
1 % ksiązka od Valerana
5 % bitwa o Varant ( trzeba przeczytać 2 tomy)
2 % Sergio jeśli się jest magiem ognia

Jeszcze Tandor w GD ma jakąś książkę w III rozdziale, ale pewności nie mam.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: panzpis
Cytat: ThompsonTak, int dodaje dmg do czaru, ALE - przykład ognistej strzały. Mam 50 inta, czyli dmg strzały wynosi 75, a obrażenia od podpalenia też są zwiększone?Początkowe obrażenia nie są zależne od inteligencji. Za to podpalenie już tak.
Ok, ale dla czarów innych niż ogniste, int normalnie podnosi obrażenia?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: panzpis
Z ruskiej strony ( niestety do wersji 1.1 więc coś się mogło zmienić )
5 % książka od Lutero
2 % Wulfgar jeśli się ma więcej w 1H
22 % kamienne tabliczki
1 % ksiązka od Valerana
5 % bitwa o Varant ( trzeba przeczytać 2 tomy)

Jeszcze Tandor w GD ma jakąś książkę w III rozdziale, ale pewności nie mam.
Z tego co widze to bitwa o varant tom 1 daje 1 % do jednoręcznej i 1 % do dwuręcznej natomist drugi tom nie daje nic lub tylko do jednoręcznej. Wulfgar uczy byle kiedy czy tylko na początku? Z kamiennych tabliczek można mieć co najmniej 28 % do dwuręcznej.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
... albo paladynem

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta do innych jest normalny przelicznik :P inta

Z tego co ja wiem to 1% do obu daje książki od valeriana zas varant daje 5 jak się przeczyta oba tomy :P chociaz mogę sie mylic
Wow to jeszcze dowalali gdzie kolejna tabliczkę 6% wtf :P

Tajemnica pozostaje mistyczna książka która sprzedaje tandor rzekomo w 3 rozdziale wydaje mi się ze to to samo co lutero ma już w 2 ale to by nie miało żadnego sensu :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie ma takiej ksiazki przynajmniej nie u mnie

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

0 użytkowników
Do góry