Sory, serio nie wiem skąd mi się to +5 wzięło
Co do kostura to fakt na Ścierwojada bedzie dobry, oczywiscie mówimy o pojedynczym, bo np dwa lub trzy mogą sprawić problem. Otóż gdy użyjesz Ognistej Strzały na takie stadko to mało prawdopodobne będzie to że któryś dobiegnie a kosturem musisz każdego jebnąć chociaż po razie co wiąże sie z tym że dwa pozostałe mogą Cie uderzyć w tym czasie i tak tracisz HP które jest dość trudne do podbicia nie ucząc sie go, do tego dochodzi wytrzymałość która potrafi wykończyć zanim sie zorientujesz. Wiadomo Ścierwojady są debilne bo łatwo mozna je wykańczać pojedynczo, ale taki numer z Wilkami czy zwykłymi Goblinami nie przejdzie bo oni zawsze atakują grupowo. Wiem co mówię bo grałem Magiem Ognia i doszedłem do IV rozdziału (musialem zacząć od nowa bo gra mi sie zjebała...) i serio, Ognista Strzała bedzie Twoją najlepszą przyjaciółka przez cały I i możliwie ze i II rozdział
BCS już Ci śpieszę z pomocą
trzeba klepać Leśne Gobliny, często mają przy sobie Goblinie Jagody (przed ubiciem któregoś mozesz zapisać grę i jeżeli nie ma tej jagody to spróbuj wyczytać, nie wiem czy to działa bo nie próbowałem tego), należy się też rozglądać i zbierać te luźno leżące, o tabliczkach nie wspomnę. Tylko nie popełniają tego błędu co ja i doucz sie do tych 90-94 i wtedy ładuj bonusy. Z tego co zauważyłem Sagita uczy eliksiru już w I rozdziale tak że ja najlepszy łuk już miałem i używałem na poczatku II rozdziału (oczywiście trzeba oskubać Lodowego Smoka)
Oto lokalizacja mikstur które znalazłem:
1. Obóz bandytów za farma Sekoba(włazisz po namiocie na skarpę)
2. Jaskinia z Polnymi Bestiami koło Festera
3. Po zabiciu Luciana
4. Salandri w II rozdziale
5. Nad wejściem do kopalni z kapliczką Innosa
6. Chyba w skrzyni w kanałach (ta co jest najlepiej zamknięta) pewny nie jestem