Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1384899 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1384899

Odpowiedzi 4348

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem w tym że nie wiem kto mnie przyłapał xD, chyb alrik cała banda z za magazynu jak brałem paczkę ziela. A jak ja już się stałem członkiem bractwa to już nie mogę wykonywać zadań.
Co do tych krwawych kielichów to chcę to zrobić tyle że Casia nie chce dać zadania bo muszę zapłacić tą grzywnę.
I chyba jednak zagram sobie bronią dwuręczną. tyle że kasy nie ma.
Tyle że byłem u myśliwych ale muszę ubić 200 potworów narazie mam 102
a te wymagania nie są w SnC ale chyba się jednak przerzucę na dwuręczną dobrze że jeszcze nie wydałem PN na jednoręczną

Naprowadźcie mnie też trochę na gildię kupców ;P

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
mam małe pytanie czy w wersji rebalance v2 przyjecie do bractwa jest łatwiejsze
bo nie przekonałem do siebie wszystkich ballów a juz mam napisane członek bractwa i moge przyjąc zadanie od gor na kosha z młotem tarrakota i mam tatuaze
a w dodatku nawet jakbym chcial uzyskac zgode bal tyona to on sie jakos do mnie nie chce odezwac tak jak to bylo w v1 jak to jest w v2 z przyjeciem do bractwa? tzn nie musze pakowac 60 zrc zeby okrasc  goraksa i nie musze miec 40 many wystarczy tylko przesyłke ball oruna zaniesc?

i moze mi ktos doradzic jak rozwijac postac wojownika bractwa do czego pakowac co pic i jesc ?
etc

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
bo nie przekonałem do siebie wszystkich ballów a juz mam napisane członek bractwa i moge przyjąc zadanie od gor na kosha z młotem tarrakota i mam tatuaze
a w dodatku nawet jakbym chcial uzyskac zgode bal tyona to on sie jakos do mnie nie chce odezwac tak jak to bylo w v1 jak to jest w v2 z przyjeciem do bractwa? tzn nie musze pakowac 60 zrc zeby okrasc  goraksa i nie musze miec 40 many wystarczy tylko przesyłke ball oruna zaniesc?

i moze mi ktos doradzic jak rozwijac postac wojownika bractwa do czego pakowac co pic i jesc ?
etc

Teraz członkiem bractwa zostajesz po wykonaniu pierwszego zadania, a resztę wykonujesz aby zostać strażnikiem/guru. Zadanie od Baala Tyona jest możliwe do wykonania tylko przez Guru. Po za tym, nie trzeba już mieć kradzieży kieszonkowej, ponieważ w jednym z kufrów magów ognia znajduje się klucz do skarbca :>

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
w ktorym kufrze ? zeby zostac straznikiem swiatynnym trzeba miec 30% dwurecznej? bo ja chce byc wojem 1 h. Gdzie mozna bonusy sily zebrac? jak zabic raboglav bez 40 many czyli bez czrarow:deszcz ognia , grom

czwarnom

czwarnom

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie panowie bo postanowiłem zostać nekromantą obecnie mam :
poziom 10
PN.6
siły 42
zręczności 16
mana 55
życie 95
wytrzymałość 14
intelekt 17
Umiejętności:Skradanie,otwieranie zamków,kowalstwo,zbieranie trofeów{skóry},język budowniczy{Wieśniaków}
I chciałbym bardzo zostać Czarnym magiem ale niestety potrzeba na to 100 many oraz 40 intelektu którego nie potrafię zdobyć{Wszystkie książki w khorinis przeczytane}. A z mane to pakuje cały czas P.N Chociaż mam kilka kamienych tabliczek które zwiększają mane ale postanowiłem je zostawić na później. Proszę was panowie abyście mi dali radę gdzie można zdobyć dużo intelektu oraz  co mam zrobić aby szybko zdobyć te 100 many.

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
w ktorym kufrze ? zeby zostac straznikiem swiatynnym trzeba miec 30% dwurecznej? bo ja chce byc wojem 1 h. Gdzie mozna bonusy sily zebrac? jak zabic raboglav bez 40 many czyli bez czrarow:deszcz ognia , grom
o ile mi się wydaję to w komnacie magów po prawej stronie od kościoła, w jednym z tych trzech kufrów, a jeżeli chcesz grać 1h, to niestety pech ponieważ tego wymagania nie da sie pominąć.

poziom 10
PN.6
siły 42
zręczności 16
mana 55
życie 95
wytrzymałość 14
intelekt 17
Umiejętności:Skradanie,otwieranie zamków,kowalstwo,zbieranie trofeów{skóry},język budowniczy{Wieśniaków}
I chciałbym bardzo zostać Czarnym magiem ale niestety potrzeba na to 100 many oraz 40 intelektu którego nie potrafię zdobyć{Wszystkie książki w khorinis przeczytane}. A z mane to pakuje cały czas P.N Chociaż mam kilka kamienych tabliczek które zwiększają mane ale postanowiłem je zostawić na później. Proszę was panowie abyście mi dali radę gdzie można zdobyć dużo intelektu oraz  co mam zrobić aby szybko zdobyć te 100 many.

Staraj się kupować książki po 100 zł,  kradnij i szukaj po jaskiniach.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile składać w ofierze u darona żeby statystyki zwiększył ?
I czy wejście załóżmy na duży kamień gdzie nie może wejść bandyta i strzelam z łuku to bugowanie czy umiejętne wykorzystanie terenu ? Bo tak dużo trudnych wrogów wybijałem np. Zadnia dla gildi zabójców

Undead Army

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
1.200 sztuk złota najlepiej, tym lepsze staty dostaniesz.
2.Istnieją elementy otoczenia, miejscami to nie jest bug w większości przypadków tak właśnie jest

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
to dało by sie jeszcze jakos na dwureczniaka wyciagnac albo cztac ksiazki co dodaja dwurecznej a później jak dopakuje do 30 dwurecznej to i tak bede walczył 1h dało by sie jeszcze tak zebym później na słabego nie wyszedł ?
jak mam : zrc =50
sily =26
1h=31
zdzieranie skor i otwieranie zamków

9 lvl
a 50zrc dlatego bo myslałem ze musze zadanie dla tyona wykonac
;( nie usmiecha mi sie grac od nowa po raz n ty jak cos

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
no tak, ale w większości z broni dwuręcznej to najlepiej ucz się z kamiennych tablic i książek

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
to dało by sie jeszcze jakos na dwureczniaka wyciagnac albo cztac ksiazki co dodaja dwurecznej a później jak dopakuje do 30 dwurecznej to i tak bede walczył 1h dało by sie jeszcze tak zebym później na słabego nie wyszedł ?
jak mam : zrc =50
sily =26
1h=31
zdzieranie skor i otwieranie zamków

9 lvl
a 50zrc dlatego bo myslałem ze musze zadanie dla tyona wykonac
;( nie usmiecha mi sie grac od nowa po raz n ty jak cos

Jeżeli zrobiłeś zadanie dla Tyona to znaczy ,że albo grasz na wersji 1.0 albo 2.1 (i jesteś guru). Jeśli grasz na 1.0 to nie potrzebujesz 30% w dwuręcznej do straży.

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
mówie ze nie zrobilem. myslaem ze trzeba zrobic ale dowiedziałem sie juz za pózno ze nie trzeba jak juz miałem te 50 zrc
a gram na versji v2.1 i jestem jeszcze członkiem bractwa

kto pilnuje młotu tarrakota? jaki przeciwnik ? trudny do skopania? gdzie ten młot sie znajduje?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

etc
Tak. Dołączenie jest łatwiejsze. Podobno guru/strażnikiem możesz być w 1. rozdziale ale nie sprawdzałem tego

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kto pilnuje młotu tarrakota? jaki przeciwnik ? trudny do skopania? gdzie ten młot sie znajduje?

otwierasz dźwignią (w małej piramidzie) wejście w jaskini, a tam kilka pełzaczy, golemów i boss - czeka cię nie lada wyzwanie...

glock_95

glock_95

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie, w jaki sposób i u kogo nauczyć się wyrobu strzał (jestem czeladnikiem u Harada, nie Bospera) i jakie są sposoby na naukę siły?

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
w jakiej piramidzie? tam na wykopaliskach?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
na lewo od piramdy w domku masz mechanizm, ktory otworzy zamknięte drzwi na prawo od piramidy w jaskini. Wez dobrą bron obuchową i buguj golemy ( w sensie do sciany je przybij i lej ). Z bossem będą problemy, wiec ja go zabijalem z gromu :) Oraz bedą pelzacze i jeden piekielnie wytrzymaly pelzacz wojownik ;x

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie, w jaki sposób i u kogo nauczyć się wyrobu strzał (jestem czeladnikiem u Harada, nie Bospera) i jakie są sposoby na naukę siły?
Nie pamiętam jak się nazywa, wyleciało mi z głowy ale jest tam na wzgórzu i poluje na ścierwojady gdzie jest latarnia bandytów wiesz o kogo mi chodzi ?

Undead Army

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy jesli dołączę do gildii modercow bez gildii a potem dolączę do magow Ognia, to bede mogl wykonywac zadania dla gildii czy nie ? Bo jako mag ognia nie moge dolaczyc i koles mnie zabija. A drugie pytanie, to czy tak samo jest z Magami Wody, oraz jakiego rodzaju obrazenia zadaje kostur wody ? Zamraza ?

Bardzo proszę o odpowiedz :)

czwarnom

czwarnom

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
o ile mi się wydaję to w komnacie magów po prawej stronie od kościoła, w jednym z tych trzech kufrów, a jeżeli chcesz grać 1h, to niestety pech ponieważ tego wymagania nie da sie pominąć.

poziom 10
PN.6
siły 42
zręczności 16
mana 55
życie 95
wytrzymałość 14
intelekt 17

Staraj się kupować książki po 100 zł,  kradnij i szukaj po jaskiniach.

Dzięki :) . A może wie ktoś jak szybko zdobyć te 100 many?

0 użytkowników
Do góry