Heh, no tak, *tabliczki
.
Oki, w sumie spoko. Będzie trochę szukana. Ah, jeszcze jedno, a nawet kilka pytań:
1. O co chodzi z tym hejtem na 1.3.2 (najnowszy patch)? Z tego co wyczytałem (staram się mało czytać, by uniknąć spoilerów) to jest bardzo trudny. No faktycznie, najłatwiej to nie jest (poziom normalny) ale też bez przesady
. W 1 rozdziale powaliłem Sentenzę (25 minut walki, bez kitu), więc raczej źle nie gram xD. Mobki miały duży dmg na start itd. ale czuję już te "snowballowanie" (polna bestia i inne łatwe stworki to kwestia paru uderzeń) i później raczej będzie łatwiej. Więc.. o co z tym biega? 
2. Zmieniono korzyści za zostanie najemnikiem/ strażnikiem? W G2NK było to tak, że małą przewagę paladyn dostawał dzięki kapliczkom (o jeden pkt siły więcej za modlitwę) + runa leczenia. Z kolei najemnik mógł kuć broń
. W Returningu chyba paladyn może święcić armor czy coś. Raczej i tak będzie to najemnik, ale spytać warto.
3. Na co wydawać PN oprócz siły i 1h? Jak na razie zainwestowałem w: kowalstwo (tylko zwykły miecz [pracuję u Harada
], reszta chyba się nie opłaca), skórowanie +mam zamiast nauczyć się okradania innych i włamywania. Języki chyba za darmo były w którymś etapie gry.
4. Jakieś porady (bez spoilerów) które dużo znaczą? Chodzi mi o coś typu: Obowiązkowo weź quest od opiekuna z straży Xardasa itd. Nie chcę czegoś pominąć/ zbugować
. PS: Jest fajny myk na starcie gry. Nim zostałem kowalem, wymaxowałem sobie siłę tak, by 1 punkt kosztował 3PN (oczywiście 5 pkt. siły dałem idealnie przy progu) i dopiero wtedy zostałem czeladnikiem u Harada
(czyli mam tak jakby free PN, bo większość by została czeladnikiem gdy siła była po 1/2 PN
).
To chyba tyle póki co.
1. Nie chodzi o Sentenzę czy inne polne bestie, bo to jest takie samo jak na 1.3.1.
Chodzi o kilka innych potworków, np: zwykły ork wojownik jest silniejszy ma dosłownie DWA racy mocniejsze staty, 2x więcej armora, hp i dmg.
A każdy pojedynczy szkielet wojownik jest mocniejszy od smoka, podobnie jest z cieniostworami, nie masz z nimi szans do 4-5rozdziału.
Lekko słabszy jest tez goblin wojownik, także z nim też bez szans, a są pewne miejsce gdzie trzeba ich zabić aby się ruszyć dalej niż 2-3rozdział, także dosłownie bez używania cheatów nie da się tego przejść.
Bossowie tez wzmocnieni są tak że są silniejsi od smoków niektórzy.
Także ten sentenza czy te inne potworki małe które sprawiły ci problem to jest pryszcz banalny w porównaniu do szkieleta/cieniostwora itp.
2. coś tam dodano ale nie pamiętam dokładnie co, nic bardziej istotnego.
3. PN na nauke języków, nauke języka demonów, alchemie, kradzież, i inne wspomagacze jak ulepszanie zbroi.
4. Rób wszystkie questy opiekunów, zrób zadanie dla gallahada, i nie czekaj z tymi q bo jeden od gerbranda jest czasówką, a nagroda zacna.
zbieraj każdą roślinkę, i to co jesteś w stanie zabić, zabijaj.