Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1334057 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1334057

Odpowiedzi 4348

sowa332

sowa332

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwsze co przyszło mi do głowy to podprowadzenie  go do najemników ale ich zabił farmerów tez taki  trochę pudzian z niego xD ale spróbuję jeszcze raz

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sowa332 sprowadź ich pod chatę Erola. Erol jest silny i go szybko ubije
+próbowałeś bronią obuchową? Trochę się namachasz ale łatwo omijać jego ciosy.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ale wy macie problemy...
W Gęstym Lesie lajtowo kładzie do Lares
Na Farmie czekamy do wieczora aż wszyscy siedzą koło ogniska i ciagniemy dziada do Grega
Koło farmy Lobarta go nie ma bo Paladyni wpadli i skopali mu dupe wiec należy go (Ornament) od nich odebrać
Troszkę pomyślunku :P

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A nie prościej trzy/cztery zwoje błyskawicy ? Jeśli dobrze pamiętam tyle mi wystarczyło. 

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
A nie lepiej zachować te błyskawice na Jarek? Jak będzie szukał Młotu Adanosa to bardziej mu sie przyda bo tam to już nikt mu 'nie pomoże'

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: mateuszzxcv
A nie lepiej zachować te błyskawice na Jarek? Jak będzie szukał Młotu Adanosa to bardziej mu sie przyda bo tam to już nikt mu 'nie pomoże' 
Wtedy poradzi sobie bez pomocy. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie rozumiem problem tego capa z farmy który jest dość wolny załatwiamy ciągniemy pod sentenze, serio żeby on zgubił agro z nas i poszedł na wiesmaków to trzeba naprawdę dużo wysiłku, sam sentenza go ukatrupi my go tylko dobijamy to już może być troszkę trudne :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
To jest jest smaczne i prostexD, zwoje zostaw na ogniste bestie.  Bo mlotem na strzała je masz. Kto jest według gorszy Istebna czy skinner

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Kto jest według gorszy Istebna czy skinner

Istebna to taka miejscowość turystyczna w górach więc nie wiem jak może być gorsza lub lepsza od Dyrektora Skinnera.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Wybaczcie taki głupi T9 z telefonu. Miałem na myśli estebana:/

hubert280

hubert280

Użytkownicy
posty47
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam i mam kilka pytanie jako returningowy noob .
1. Sposoby na zarabianie w początkowych rozdziałach? (1,2)
2.Na którym poziomie myśleć o jarkendarze? (tzn w okolicach którego z początkowych poziomów mogę sobie z częścią potworków radzić sam)
3.Jakich umiejętności powinienem na początku gry się wyuczyć? (ewentualne recki do kupienia)
4.Do jakiego progu uczyć się siły ew zręczności za punkty doświadczenia?
5.Gdzieś bodajże w tym temacie przeczytałem ze na początek opłaca  się uczyć broni 1h i tu moje pytanie do jakiego procentu mniej więcej(tzn kiedy przerzucić się na 2h)?
6.Ewentualne sposoby na mocniejsze początkowo potworki (zębacze, kamienni strażnicy itp)?
7.Zamierzam grać wojem raczej paladynem więc mile widziane jakiekolwiek porady dotyczące tej klasy?

"Wielu żywych zasługuje na śmierć a czasem umierają ci co zasługują na życie. Potrafisz im je zapewnić?" J.R.R.Tolkien

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Na powyższe  tematy wszystko zostało już tutaj powiedziane wielokrotnie, także i w tym topicu.
Odpowiadacze już rzygają takim pytaniami.
Jestem jednym z głupszych Odpowiadaczy ale mam tą zaletę że nieco mniej razy niż niektórzy inni używam słowa k.....

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Mosz;P
1. Sprzedawanie skór, kłów itp Alferdowi, tak samo sprzedawać srebro itp Halvori no i można jeszcze być czeladnikiem u constatina. Możesz żerować również u kardiffa :D.
2. Ja byłem tam na poziomie 16, nie polecam. No chyba że grasz wojem..
3. Otwieranie skrzynek, walkę tak na 30% i pakowac w sile jak grasz wojem aż do płacenia po 15 za 5
4. Tak jak wyżej
5. do 30% potem do 60% ewentualnie później tabliczki
6. Czary ogniste na zębacze, na strażników to podprowadzenie do npc+ jak grasz u bospera to nie powinienneś mieć problemów z słabszymi
7. No to jak wyżej pisze że pakować w siłę itp. W mane nie musisz ponieważ jest dość bonusów na mapie do niej.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: hubert280
Witam i mam kilka pytanie jako returningowy noob .
1. Sposoby na zarabianie w początkowych rozdziałach? (1,2)
2.Na którym poziomie myśleć o jarkendarze? (tzn w okolicach którego z początkowych poziomów mogę sobie z częścią potworków radzić sam)
3.Jakich umiejętności powinienem na początku gry się wyuczyć? (ewentualne recki do kupienia)
4.Do jakiego progu uczyć się siły ew zręczności za punkty doświadczenia?
5.Gdzieś bodajże w tym temacie przeczytałem ze na początek opłaca  się uczyć broni 1h i tu moje pytanie do jakiego procentu mniej więcej(tzn kiedy przerzucić się na 2h)?
6.Ewentualne sposoby na mocniejsze początkowo potworki (zębacze, kamienni strażnicy itp)?
7.Zamierzam grać wojem raczej paladynem więc mile widziane jakiekolwiek porady dotyczące tej klasy?
Sporo zależy na którym poziomie grasz.  Ja aktualnie zacząłem ponownie grać na Łatwym , tak dla przyjemności:
2. Kończę właśnie pierwszy rozdział i mam 20 lvl, Do wybicia zostało w sumie mi: Krypta Inubisa, Ogniste Zębacze z bossem i kilka kopalni ( nieumarli+pełzacze) , oraz fragment lasu.
3. Wszystkiego w sumie co w miarę tanie. Ja popełniłem głupi błąd i wyuczyłem się zdobywania pazurów, po tym jak wybiłem wszystkie topielce w pierwszym rozdziale, przez co nie mogę na razie jednego questa wykonać dla myśliwych -> nie mam pancerza z płytek.
5. Zrobiłem taki myk, jednoręka do 29 ( starczy nawet do 28) i świtem do Wulfgara, aby mieć 30%.
6. Magia, magia i jeszcze raz magia.

hubert280

hubert280

Użytkownicy
posty47
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do poziomu na którym gram jest to bardzo łatwy z powodu chęci zapoznania się z modem. Nie mam zamiaru porywać się na1 raz z motyką na słońce (rzeźnik).

"Wielu żywych zasługuje na śmierć a czasem umierają ci co zasługują na życie. Potrafisz im je zapewnić?" J.R.R.Tolkien

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Człowieku na bardzo łatwym to nie musisz się martwić kompletnie niczym. Dostajesz tyle doświadczenia i potwory są tak banalne, że wystarczy ci punktów na wszystko.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
No cześć. Zacząłem grę jako Nowicjusz Beliara i troszeczkę robi się ciężko. Mianowicie nie do końca wiem w co inwestować na sam początek. W co? W jakie umiejętności? Oczywiście wiem, że aby zostać Nekromantom potrzebuję sporej ilości punktów many i Inteligencji. Ale raczej nie uda mi się osiągnąć tego tak od razu, nie inwestując w coś innego. Pomoże ktoś?

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@KaMie inteligencji nawet nie będąc magiem zdobędziesz w 1 rozdziale dużo, bo natkniesz się na mnóstwo ksiąg i się nauczysz dużo rzeczy. Co do many to: zostań czeladnikiem u Constantino, z fajki słyszałem, że jeden bonus można wyciągnąć, a do reszty PN użyj. Potem jeśli przyniesiesz dużo starych kamiennych tabliczek Vatrasowi dostaniesz mane oraz z grzybów mnóstwo ci wpadnie (ale to moim zdaniem dopiero jak z PN osiągniesz chyba 101-nie jestem pewien czy tyle czy więcej, bo magiem nie gram)

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Te rady na pewno się przydadzą (nie wiedziałem, że Fajka Wodna coś daje ;o ) aczkolwiek moje pytanie bardziej się kieruje w stronę innych umiejętności. Czy, kreując swoją postać na maga, powinienem inwestować w inne umiejętności niż Mana, Wytrzymałość i HP?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Ventrue
Człowieku na bardzo łatwym to nie musisz się martwić kompletnie niczym. Dostajesz tyle doświadczenia i potwory są tak banalne, że wystarczy ci punktów na wszystko.
Ja bym polemizował i Tizgar pewnie też... Może nie łatwiej a szybciej...

0 użytkowników
Do góry