Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4404119 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4404119

Odpowiedzi 14149

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Wątek stażnika miejskiego --> paladyna jest ciekawy ? Są jakieś dodatkowe misje dla strażnika czy dalej polne bestie u lobarta i to tyle z kariery strażnika ;/

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wątek stażnika miejskiego --> paladyna jest ciekawy ? Są jakieś dodatkowe misje dla strażnika czy dalej polne bestie u lobarta i to tyle z kariery strażnika ;/

W skrócie: Paladyn to nadal kupa nawet w tym modzie. Jeśli chcesz woja to najemnik/sś, ale ten drugi ma troszeczkę trudniejsze questy do przyjęcia ;p Najemnikiem nie grałem długo, bo go zjebałem dlatego tu się nie wypowiem co do nowych questów. Jeśli chcesz chorego koxa najemnik, a jeżeli troszkę mniejszego koxa z spoko runami to sś.

sandboxpl

sandboxpl

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Gdzie znajduje się zwój zmniejszenia potwora w r1?
2.Serce czarnego trolla jest istotne czy mogę je olać?
3.Owce liczą się do  200 potworów Falka?
4.Ile siły wymaga Nomad na 1.3.1?
5.Da się dołączyć do wodnego kręgu bez wyboru gildii?
6.Które bonusy za walkę są lepsze procenty czy siła?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
1. W skrzyni na wieży Dextera.
2. Jest istotne, robisz z serc trolli potki.
3. Nie.
4. Graj na 1.2 lub 1.1
5. Tak, wystarczy, że oddasz ornamenty.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wczoraj robiłem sobie misję z młotem tym, którego pilnuje boss golemów.
Wyciągnąłem go na zewnątrz i stanąłem na tych głazach przy wejściu, a tu nagle Ork Elita znikąd czy spadł czy co? Ktoś mi powie o co chodziło z tym orkiem? Skąd on niby przylazł w tamtej okolicy? Załatwiłem go i właśnie nwm czy czasem czegoś sobie nie zjebałem mordując orka pojawiającego się z "dupy".

sandboxpl

sandboxpl

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale jedno serce mogę chyba pominąć?Na 1.2 nie będę grał bo ta wytrzymałość mnie irytuje. Z resztą w 1.3  chyba zbuffowali zbroje paladynów. Jeszcze jedno olać na początek skradanie i kradzież?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale jedno serce mogę chyba pominąć?Na 1.2 nie będę grał bo ta wytrzymałość mnie irytuje. Z resztą w 1.3  chyba zbuffowali zbroje paladynów. Jeszcze jedno olać na początek skradanie i kradzież?

Nie, grasz w 1.3 tylko dlatego, bo masz zbugowane kostury i bronie magiczne, dzięki którym wygrasz grę w trymiga. Bądźmy chociaż uczciwi względem siebie :)

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Lepiej nie pomijać no chociaż 1 serce Ci mega różnicy nie zrobi i tak na luzie w połowie gry powinieneś mieć max wytrzymałość. Skradanie Ci się przyda do paru questów, a kradzieży ucz się dopiero jak będziesz miał jakąś sensowną ilość zręczności.

sandboxpl

sandboxpl

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zbugowane kostury dla paladyna.Taaak ciekawe gdzie je znajdę. A broni magicznych nie będę używał.(szkoda trochę uriziela) W 1.2 jest za to zbroja z pełzacza i głos strażnika.PS: szpon też ma zbugowane obrażenia? I tak powinienem zacytować ale pisanie na telefonie to utrudnia. A zainstalowanie patcha 1.3.2 uszkodzi moje zapisy?(niby tylko 8 godzin ale jednak).

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mrocznego golema możemy jako sś normalnie załatwić czy trzeba poczekać do odpowiedniego rozdziału? Podobno z niego ten fragment mroku co wydropiłem będzie potrzebny do stworzenia op miecza. Jeśli mogę go bezkarnie zabić to jest jakiś sposób, żeby z góry tej wieży wyjść? Wlazłem przez teleport i jakaś książka no to biorę tylko problem jak stąd wyjść ;v Trick z łukiem nie działa chyba, że ja coś źle robię. Przemiany coś też nie bardzo, bo za każdym razem crash.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Mrocznego golema możemy jako sś normalnie załatwić czy trzeba poczekać do odpowiedniego rozdziału? Podobno z niego ten fragment mroku co wydropiłem będzie potrzebny do stworzenia op miecza. Jeśli mogę go bezkarnie zabić to jest jakiś sposób, żeby z góry tej wieży wyjść? Wlazłem przez teleport i jakaś książka no to biorę tylko problem jak stąd wyjść ;v Trick z łukiem nie działa chyba, że ja coś źle robię. Przemiany coś też nie bardzo, bo za każdym razem crash.

https://www.youtube.com/watch?v=_gzeQw8SDOU

Zabij Golema i po prostu wróć, po Necromicon możesz iść w 3 rozdziale jak będziesz miał jakiś teleport

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

herbatka

herbatka

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy robił ktoś Strażnika Świątynnego-łucznika, lub wie, czy takie coś ma w ogóle racje bytu na patchu 1.3.2? 

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy robił ktoś Strażnika Świątynnego-łucznika, lub wie, czy takie coś ma w ogóle racje bytu na patchu 1.3.2?

Nwm jak jest z tym na 1.3.2, ale na 1.1 to nie ma trochę sensu no chyba, że na BŁ lub łatwym. Sś ma zbroje wymagające siłki oraz wymaga od nas podczas questów pakowania 30% w 2h. Ewentualnie jak będziesz nosił armory pod zręczność ( nwm ile ich jest nie grałem łucznikiem ) to da radę. Ogólnie trochę do kitu, że nie ma jakiejś głównej gildii pod zręczność ;/

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Tizgar pisał że na patchu 1.3.1 pancerze gildyjne wymagają albo zręki albo siły.

= D

sandboxpl

sandboxpl

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Jest jakiś amulet albo pierścień many oprócz tego w pobliżu Niclasa? Brakuje mi 10 many do deszczu ognia. (oczywiście w r1)
2. Opłaca się wyczyścić zniszczeniem nieumarłych jaskinie w której w NK była Smocza zguba?
3. Arogancja Sentezy działa jak normalny miecz?
4. Zrobiłem już zadania dla najemników, wybierać gildie czy się jeszcze wstrzymać?
5. Jakiś sposób na czarnego wilka-bossa w słonecznym kręgu?
6. Uczyć się kucia mieczy czy to strata pn?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Jest jakiś amulet albo pierścień many oprócz tego w pobliżu Niclasa? Brakuje mi 10 many do deszczu ognia. (oczywiście w r1)
2. Opłaca się wyczyścić zniszczeniem nieumarłych jaskinie w której w NK była Smocza zguba?
3. Arogancja Sentezy działa jak normalny miecz?
4. Zrobiłem już zadania dla najemników, wybierać gildie czy się jeszcze wstrzymać?
5. Jakiś sposób na czarnego wilka-bossa w słonecznym kręgu?
6. Uczyć się kucia mieczy czy to strata pn?

1. Oj nie wiem ja poświęciłem 1.3k golda na amulet 30hp i 10 many. Jest w pobliżu wieży Xardasa tam, gdzie Cavalorn i bandyci byli pierścień jakiś o ile dobrze pamiętam tylko nwm czy do many był. Sprawdź na yt u kogoś.
2. Ja jedynie na kogo ten czar tam użyłem to tego szkieleta paladyna, bo był koksem. Zależy na jakim poziomie trudności grasz, ale np. na łatwym te 200-400 expa aż takiej różnicy Ci nie zrobi, ale twoja wola.
3. O ile dobrze wiem broni npc nie użyjesz, bo dostaniesz efekt bagiennego ziela.
4. Zrób jeszcze quest dla bractwa jeden u Baal Oruna jeśli zachowałeś przepaskę. Przed dołączeniem do gildii głównej polecam ogarnąć poboczne.
5. Mała burza ognista, bryła lodu. Ja grałem strażnikiem świątynnym więc miałem czit runę.
6. Ja się uczyłem pewnie się przyda chociaż bez bugowania stali nie jest to mega opłacalne. Na późniejszym etapie gry pewnie będziesz musiał to umieć jako woj, bo wykucie pewnych cudenek wymaga tego.

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
Jak zdobyć więcej many? Mam jej 600 w 5 rozdziale, a na szatę opiekuna potrzebuje 800. Posiadam amulet na 100 many i pierścienie, jeden na 75, a drugi na 40 many. Mikstury też się nie przydają, bo już się grzyby skończyły. Czy jest mikstura lepszą od tej +3 many? Chyba nie opłaca się wydawać pn na mane?! Help . Gram na Rebalance 2.1

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak zdobyć więcej many? Mam jej 600 w 5 rozdziale, a na szatę opiekuna potrzebuje 800. Posiadam amulet na 100 many i pierścienie, jeden na 75, a drugi na 40 many. Mikstury też się nie przydają, bo już się grzyby skończyły. Czy jest mikstura lepszą od tej +3 many? Chyba nie opłaca się wydawać pn na mane?! Help . Gram na Rebalance 2.1
Zerknij do działu ciekawostki tam są opisane bonusy żywnościowe oraz znajdują się tam przedmioty, które możemy ugotować w zwykłym kotle, dające również bonusy do many. Zakładam że manę szkoliłeś do 4/5 PN do 1 PM, a tabliczki, mikstury z ciemnych grzybów i ognistych ziół są zużyte. Spróbój jeszcze od Innosa trochę many uzyskać z kapliczki, jeśli w obecnym rozdziale tego nie robiłeś. W ostateczności możesz wykupić ile dasz radę młotów lou i bodajże co 7 daje +1 do many. Lub możesz codziennie dawać 100 szt. złota Vatrasowi, to też + 1 PM, czasem mi się nie udawało więc zapisz przed daniną lub prześpij się do następnego dnia i spróbój ponownie, wtedy powinno się udać.

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
Zerknij do działu ciekawostki tam są opisane bonusy żywnościowe oraz znajdują się tam przedmioty, które możemy ugotować w zwykłym kotle, dające również bonusy do many. Zakładam że manę szkoliłeś do 4/5 PN do 1 PM, a tabliczki, mikstury z ciemnych grzybów i ognistych ziół są zużyte. Spróbój jeszcze od Innosa trochę many uzyskać z kapliczki, jeśli w obecnym rozdziale tego nie robiłeś. W ostateczności możesz wykupić ile dasz radę młotów lou i bodajże co 7 daje +1 do many. Lub możesz codziennie dawać 100 szt. złota Vatrasowi, to też + 1 PM, czasem mi się nie udawało więc zapisz przed daniną lub prześpij się do następnego dnia i spróbój ponownie, wtedy powinno się udać.

Dziękuję.

0 użytkowników
Do góry