Witam
Jestem na poczatku 4 rozdziału - level 45
Czystej zręczności 180, łuk 100%
Czysta siła 70, bron 2h 12% (dopiero od niedawna zacząłem w to pakować )
Mam parę pytan:
1. w sumie najważniejsze: jak zdobyć Wodę Święconą? Przez całą gre uzbierałem 17 butelek z czego 4 kupiłem u Lutero. Taki wynik daje mi nie cale 100 Świętych Strzal a zostalo mi ich już tylko 3 a nie wyczyściłem jeszcze Doliny Cieni ani dawnego Obozu Bractwa
2. Pozbierałem chyba wszystkie Smocze Jaja w Khorinis. Jest jakaś możliwość żeby ten Mag Ognia robił mi częściej miksturki do siły?
3. Mam 7 Goblinich Jagód, 19 Smoczych Korzeni i 13 Szczawii Królewskich. Co zrobic z "resztkami"? Ot tak po prostu je zjeść to troche szkoda. Można je jakos inaczej wykorzystać?
4. I problem dość poważny. Od 3 rozdziału nie mogę wejść do Jarku. Wywala mnie przy końcu ładowania. Vatras kazał mi iść i zrobić tam porządek. Mógł bym go ominąć ale zmarnuje mi sie mnóstwo expa
Pewnie większość juz o tym wie ale gdyby ktoś tak jak ja dopiero odkrywał Moda to mam parę rad:
Gdyby ktoś miał problemy ze Strażnikami Sfer to Ambasador radzi sobie z nimi wyśmienicie. Padaja po jednej strzale
A gdyby ktos strasnie cierpial na niedobór gotówki to radze wybrać sie do Miasta Orków. U Alfreda skosiłem jednorazowo 13k golda a druga sprawa ale to juz z Nocy Kruka, zbierajcie stare monety. Wasili na Farmie Onara za każdą daje 1golda i 10 exp. Ja jednorazowo zarobilem 6k expa
Juz w 2 rozdzilem mozna iść do Smoków ale nie po to by je katować ale żeby okraść. Jedynie Bagienny nie dopuszcza do skarbu. W ten sposób mozna się łatwo wzbogacić i jak ktoś gra Łucznikiem to Lodowy Smok ma Łuk Normandzki (chyba tak to sie pisze) wymagana zręczność 160 dmg 180