Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4423081 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4423081

Odpowiedzi 14149

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Właśnie rozwalilem Inubisa :) meczylem sie z nim chyaba z 1godzine ale sie udalo. Teraz wystarczy jeszcze dobic 700 hp i bedzie git :P I tak wgl to fajnie ze dodali 1h bron na nieumarlych

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
W którym akcie Lutero daje nam misje odnośnie Sary ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Kiedyś już o to pytałem ale pamięć mnie zawodzi. Chodzi o lokalizacje miksturki zręczności znajdującej się w byłym obozie na bagnie :
1) Na koniec plaży po przeciwnej stronie strumienia, rośnie w krzakach

@Dzerald
Golemy łatwo pokonasz jakąś obuchową bronią a tego pełzacza wojownika spróbuj wyminąć. Można również w ostateczności samemu przemienić się w golema i ubić pełzacza.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Dobra mam pytanko. Robię questa z Młotem na zostanie Strażnikiem Świątynnym no i za cholerę nie wiem jak się zabrać za tą jaskinię. O ile na bossa już sobie trochę zwojów przygotowałem i mam zamiar tam coś kombinować to za cholerę nie wiem jak się przebić przez jego obstawę. Pełzacz wojownik to nie ma opcji, żebym go ubił nawet waląc prawo lewo, bo wytrzymałość mi poleci zanim cokolwiek zrobię, zwoje jakieś pojedynczego ataku też go nie tykają zbytnio, a o golemach to nawet jeszcze nie myślałem. Doradzi ktoś jakie zwoje tam zabrać ze sobą? Co do postaci to na chwilę obecną tylko 70 siły, używam miecza blizny, wszystkich stat mało ogólnie bo to wciąż R1 i 12 lvl dopiero.
Zapomniałem dodać - poziom trudności: Trudny.

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Kup zwój przemiany w smoczego zebacza lub ognistego jaszczura.

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
W którym akcie Lutero daje nam misje odnośnie Sary ?
w 4 rozdziale. Po wykonaniu misji z nią chyba jest już koniec wątku gildii kupców.

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Ktoś wie dlaczego przywołany szkielet(zwój) mnie atakuje? Aktualnie posiadam 104 inteligencji, 302 karmy u Beliara (Nekromanta), a on i tak się na mnie rzuca.:facepalm:

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy można zabić w 2 rozdziale demona który pojawia się w zatopionej wieży xardasa po zabraniu strefy ciemności? Czy jest on potrzebny w późniejszych rozdziałach?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
On jest chyba związany z zadaniem od Stonnosa, dla którego trzeba przynieść sfery żywiołów. Tylko tyle pamiętam.

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
No właśnie mi też się zdawało że Lutero daje zadanie z Sarą w czwartym akcie jednak jestem w 4 akcie a tu nic :/ dziwne conajmniej zadnego dialogu tak samo z gildia morderców z tego co pamietam ostatni quest byl kolo farmy onara rozwalic kilku gosci a tu tez w 4 akcie nie mam tej misjii jeszcze. Nie wiem jak jest to teraz bo pierwszy raz gram na tej wersjii

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy miecz zakonu i błogosławione ostrze magiczne roznia sie az tak bardzo od siebie wiem 2h wolniejsze i mocniejsze 1 h szybsze i slabsze ale chodzi mi ze roznica to tylko 40 pkt obrazen wiecej czy to jest widoczna roznica czy mala?

a pozatym wolicie miecz dla pala 1h czy 2h ? ;p

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bronie są słabo zbalansowane, w sumie cały mod taki jest. Nie ma zbyt wielkiej różnicy w obrażeniach i zasięgu między 1h a 2h. Problem leży w obrażeniach krytycznych. Zwykłe ataki ledwo co przebijają się przez obronę natomias krytyku zabierają 30-50% HP ponieważ można osiągnąć kosmiczne wartości atrybutów. Pomimo tego, że gram 2h (fajnie na plecach wyglądają :P) uważam, że 1h są lepsze. Oby w Returnie 2.0 coś z tymi krytykami wymyślili ciekawszego.

---Gothic 2 Returning---

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czy można zabić w 2 rozdziale demona który pojawia się w zatopionej wieży xardasa po zabraniu strefy ciemności? Czy jest on potrzebny w późniejszych rozdziałach?
Ja tam go załatwiłem, on do niczego nie jest potrzebny raczej :) tylko dla utrudnienia

No właśnie mi też się zdawało że Lutero daje zadanie z Sarą w czwartym akcie jednak jestem w 4 akcie a tu nic :/ dziwne conajmniej zadnego dialogu tak samo z gildia morderców z tego co pamietam ostatni quest byl kolo farmy onara rozwalic kilku gosci a tu tez w 4 akcie nie mam tej misjii jeszcze. Nie wiem jak jest to teraz bo pierwszy raz gram na tej wersjii
A ile zadań wykonałeś w gildii zabójców ? Bo możliwe, że jak wykonasz za dużo to wyklucza się z gildią kupców ale nie jestem pewny. Ostatni quest dla gildii zabójców masz w 5 rozdziale dopiero.

Bronie są słabo zbalansowane, w sumie cały mod taki jest. Nie ma zbyt wielkiej różnicy w obrażeniach i zasięgu między 1h a 2h. Problem leży w obrażeniach krytycznych. Zwykłe ataki ledwo co przebijają się przez obronę natomias krytyku zabierają 30-50% HP ponieważ można osiągnąć kosmiczne wartości atrybutów. Pomimo tego, że gram 2h (fajnie na plecach wyglądają :P) uważam, że 1h są lepsze. Oby w Returnie 2.0 coś z tymi krytykami wymyślili ciekawszego.
Dlatego, że mniej więcej zwykłe ataki zadają 10% obrażeń z broni i siły dla broni do walki wręcz (więc najczęściej zadasz 5 obrażeń w przeciwnika), a cios krytyczny to pełne obrażenia broni + twoja aktualna siła. Od zawsze był taki system.

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlatego, że mniej więcej zwykłe ataki zadają 10% obrażeń z broni i siły dla broni do walki wręcz (więc najczęściej zadasz 5 obrażeń w przeciwnika), a cios krytyczny to pełne obrażenia broni + twoja aktualna siła. Od zawsze był taki system.
Jednym z powodów dla których robi się modyfikacje do gier jest chęć naprawienia czegoś co nie działa prawidłowo. Od zawsze był taki system i co z tego ? Jakby wszystko przyjmować takie jakie było to nigdy nie powstała by żadna modyfikacja. Już w normalnym Gothicu formuła dla ciosów krytycznych po prostu się nie sprawdza, dodaj do tego kosmiczne atrybuty w Returnie i masz kompletnie popsuty system zadawania obrażeń.

---Gothic 2 Returning---

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Kto uczy całej alchemi w 1r ?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Całej masz na myśli wszystkich dostępnych eliksirów? Nie ma takiej osoby. Constantino uczy eliksiru siły, Sagitta eliksiru zręczności, Ignaz eliksiru podwójnego przyspieszenia. Nie wiem czy Neoras uczy czegoś specjalnego po wstąpieniu do MO.

Ignaz uczy wyrabiania ognistych strzał i magicznych strzał/bełtów, ale szybko ginie. Narazie nie chce tracić na to PN, jednak wydaje mi się, że w przyszłości chciałbym się jednej umiejętności nauczyć. Czy ktoś w późniejszym etapie gry może nas tego nauczyć ?

---Gothic 2 Returning---

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Dalczego Gestath nie chce mnie nauczyc oprawiac smoki? Jestem w 2 rozdziale ale pamietam ze juz mogl uczyc. W dolinie cieni jest chyba drugi typ co uczy oprawiania smokow prawda?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gestath zapewne dopiero w późniejszych rozdziałach uczy tych umiejętności. Owszem w dolinie cieni jest również podobny nauczyciel.

@JeyP
Jak dla mnie system krytyków jest w porządku. Jednak z tymi bonusami do poszczególnych atrybutów masz całkowitą racje - jest tego za dużo. Mam obecnie 2 rozdział nie byłem nawet w dolinie cieni a mam już 305 siły. Walcząc za pomocą lodowej zguby przeciwnicy upadają momentalnie. 90 % potworów jest na cryta, bossowie na maxymalnie 5 crytów. Gra straciła sens.

Psalm 19

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Jednym z powodów dla których robi się modyfikacje do gier jest chęć naprawienia czegoś co nie działa prawidłowo. Od zawsze był taki system i co z tego ? Jakby wszystko przyjmować takie jakie było to nigdy nie powstała by żadna modyfikacja. Już w normalnym Gothicu formuła dla ciosów krytycznych po prostu się nie sprawdza, dodaj do tego kosmiczne atrybuty w Returnie i masz kompletnie popsuty system zadawania obrażeń.
Nie zawsze był taki. Jeżeli chodzi o G2 to podałem taki jaki jest, z kolei w G1 był system, że każdy cios to obrażenia broni+atrybut, a krytyczne to to wszystko x2. Właśnie w modach potrzebaby sprzeskalowania wszystkich atrybutów rozsądnie, podobnie obrażeń broni ale to ciężka robota. Sam właśnie system obrażeń wymagałby zmiany, że normalne hity są większe niż te 10% a krytyczne wpadają czasem i są większe ale nie na tyle ogromne, że kładziesz wszystkich momentalnie. W G1 dobre było to, że uczyłeś się poziomów walki, miałeś tyle i tyle max % kryta i koniec.

Gestath zapewne dopiero w późniejszych rozdziałach uczy tych umiejętności. Owszem w dolinie cieni jest również podobny nauczyciel.

@JeyP
Jak dla mnie system krytyków jest w porządku. Jednak z tymi bonusami do poszczególnych atrybutów masz całkowitą racje - jest tego za dużo. Mam obecnie 2 rozdział nie byłem nawet w dolinie cieni a mam już 305 siły. Walcząc za pomocą lodowej zguby przeciwnicy upadają momentalnie. 90 % potworów jest na cryta, bossowie na maxymalnie 5 crytów. Gra straciła sens.
Głownie dlatego, że tak jak mówiłem aktualnie miecze mają zbugowane dmg magiczne, po naprawie będzie wszystko ok. Mnie to też zmartwiło ale dokończe grę na takim "very easy".

Awengers

Awengers

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Czyli rozumiem ze jak wykonam zbyt duzo misjii z gildii morderców to w jakis sposób zbuguje mi sie gildia kupców ?? w 3 akcie wykonałem wszystkie dostepne dla kupców i dla morderców a w 4 akcie nie mam zadnych nowych ani tu ani tu nie wiem dlaczego

0 użytkowników
Do góry