Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4108323 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4108323

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To bardzo dobrze im więcej tym więcej expa :P

Jak się gra wojem to nie potrzeba na to łuku już w 2 rozdziale ma się postać która katuje orków mieczem ze aż miło a na trupy to mamy u kreola miecz który w ułamek sekundy załatwia sprawę :P fakt żeby dojść trzeba wyciąć kilka trupków no ale dobra postać na solo da rade a trupy są ewidentnie chętne do pojedynków :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
exp zdobyty na mechanicznym wybijaniu odradzających się potworków to opcja łatwizny dobra dla dzieciaków , ot co
Wadą returninga jest właśnie nadmierne napakowanie orkami innym tałatajstwem tam gdzie nie ma żadnego uzasadnienia.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazł ktoś może tą tabliczkę w Jarkendarze: "1 One-Handed w zagłębieniu, w drodze do domu Strażników ducha"?

Akashel

Akashel

Użytkownicy
posty49
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazł ktoś może tą tabliczkę w Jarkendarze: "1 One-Handed w zagłębieniu, w drodze do domu Strażników ducha"?

Prawdopodobnie chodzi o jaskinie w drodze do domu kapłanów/ strażników umarłych. Przed którymś z mostów będzie można skręcić w lewo i iść przy skale, aż dojdziesz do jaskini.

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Prawdopodobnie chodzi o jaskinie w drodze do domu kapłanów/ strażników umarłych. Przed którymś z mostów będzie można skręcić w lewo i iść przy skale, aż dojdziesz do jaskini.

U rusków na stronie ta tabliczka w jaskini też jest napisana, ale oprócz niej jest własnie ta, której nie mogę znaleźć.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Może dziwnie to zabrzmi, ale... sprawdzałeś w skrzyni? Z tego co pamiętam (jeśli chodzi o tą jaskinię) tabliczka z 1h była w skrzyni.

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Porada z mej strony: nie warto składać ofiar na rzecz Innosa powyżej 100szt. złota/modlitwa, ponieważ warunkiem otrzymania bonusu jest donacja pieniężna (więc 100szt. złota wystarczy), zaś jej wysokość określa jedynie szansę na otrzymanie bonusu. Dokładnie wygląda to następująco:
Ofiara wyniosła 100szt. złota -> X=rand(100), Y=rand(200).
Ofiara wyniosła 200szt. złota -> X=rand(100), Y=rand(150).
Ofiara wyniosła 500szt. złota -> X=rand(100), Y=rand(100).
Jeżeli X>Y to mamy bonus (+1 do siły, +1 do zręczności, +2 do many albo +5 do HP) :lol2:

Ozn. rand(100) oznacza liczbę losową z przedziału [0;100].

Moje pytania:
Jak wygląda system przydzielania bonusów związanych z używaniem danej broni?
1. W przypadku jakich broni jest determinowany wzrost współczynnika, a w przypadku jakich jest opcja (np. siła bądź 1h). Ostatnio 12 razy wczytywałem i po zabiciu bestii za pomocą łuku dostawałem za każdym razem +1 do Łuku, a zręczność nie wpadła ani razu..
EDIT: Przy 17. próbie dostałem upragniony bonus +1 do zręczności zamiast +1 do Łuku (więc się da), powyższe pytania nadal pozostają w mocy :)
2. Jakie są progi bonusowe? Np. co X zabitych daną bronią.
3. Jak częstotliwość otrzymywania bonusów jest zależna od rozwoju w danej umiejętności? Czy po zabiciu X będziemy mieli bonus niezależnie czy tuż przed jego otrzymaniem mieliśmy 10% czy 80% dajmy na to umiejętności walką bronią 2h?

Od razu mówię, że nie chodzi mi o odpowiedzi typu "Im częściej używasz danej broni, tym częściej dostaniesz bonus" lub "broń 1h i 2h to siła, zaś łuki to zręczność". Proszę o konkrety :)

Łowca

Łowca

Użytkownicy
posty32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie zdobyć recepture na mikture wytrzymałości +3(tej z jagód trolla),bo kończe 1 rodział i mam zaledwie 21 stamy z bonusu z piwa +1 i +10 z tabliczek..

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Łowca

Łowca

Użytkownicy
posty32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ni ma w 1 rozdziale
Dopiero w 2 będę mógł ją sb uważyc?To jak wy macie na koniec 1 rozdziału po 30 stamy?

A i jeszcze coś.Znalazł ktoś te tabliczkę?''One Hand 2 w krzakach po lewej Priory''?

I jeszcze coś odrazu tu sie zapytam:Znalazłem w skarbcu w klasztorze jąkąś  recke na Eliksir Przemiany Umysłu.Kto może mi wykonać ten eliksir, bo jak ja ja czytam to żadnego wpisu w dzienniku nie mam ze mogę ja zrobić i jakie ona ma właściwości?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
I tak ta walka z kreolem jest zbugowana, gdyż kiedy jego przywołani poplecznicy nas atakują, on zaczyna atakować ich :)
1. Czy wydobycia magicznej rudy uczy tylko ten kopacz w jakini koło lodowej krainy? Czy on ginie w 4 rozdziale?
2. Ponawiam pytanie - czy jest możliwe w tej wersji returninga zdobycie maski guru?
1. Tak ttlko on. Ginie w 4 rozdziale? Nie jestem pewien wiem ze w 7 jest martwy na 100%
O przypomniałem sobie że drań żyje w 4 rozdziale
2. Jeśli wypada to tylko dla guru. Inne klasy nawet nie mogą jej wziąć.

Ni ma w 1 rozdziale
Dopiero w 2 będę mógł ją sb uważyc?To jak wy macie na koniec 1 rozdziału po 30 stamy?

A i jeszcze coś.Znalazł ktoś te tabliczkę?''One Hand 2 w krzakach po lewej Priory''?

I jeszcze coś odrazu tu sie zapytam:Znalazłem w skarbcu w klasztorze jąkąś  recke na Eliksir Przemiany Umysłu.Kto może mi wykonać ten eliksir, bo jak ja ja czytam to żadnego wpisu w dzienniku nie mam ze mogę ja zrobić i jakie ona ma właściwości?

Łowco! Eliksiru z jagód trolla musisz się nauczyć u sagitty ew u Constantino.
Eliksir przemiany umysłu jest do zadania w bractwie śniącego.
A tabliczka jest mitem nawet nie ma co szukać.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może dziwnie to zabrzmi, ale... sprawdzałeś w skrzyni? Z tego co pamiętam (jeśli chodzi o tą jaskinię) tabliczka z 1h była w skrzyni.

Właśnie z tej skrzyni zabrałem ta tabliczke ale w spisie jest jeszcze jedna.

Łowca

Łowca

Użytkownicy
posty32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zdobyć te księge dla 2 opiekuna?Nie mam pojęcia jak ominąc Talamona

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Jak zdobyć te księge dla 2 opiekuna?Nie mam pojęcia jak ominąc Talamona
przemiana w chrąszcza

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Biegnij przed siebie :P w końcu przepuści
Nie wiem ile razy ja to mówiłem ale niema recki uczy sagity tego potka pierw trzeba sie nauczyc pełni za 1pn potem eliksiru za 5 pn :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
znalazłem oboz tych orków z klanu skały po mojemu czyli starczyło iść prosto przed siebie zamiast skręcać do wrzodu no bardziej prostej drogi się nie da jednak najprostsze jest najskuteczniejsze
A to dla leniwych...

Za bliźniaczym forum...

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie wiem ile razy ja to mówiłem ale niema recki uczy sagity tego potka pierw trzeba sie nauczyc pełni za 1pn potem eliksiru za 5 pn :P

:lol2:  czy to ja taki  purysta językowy jestem i nie nadążam za rozwojem ojczystej mowy?

Akashel

Akashel

Użytkownicy
posty49
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ognisty łuk jest zbugowany? Czy tylko ja mam taki problem, że gdy stwora zabije dmg od podpalenia to nie dostaje expa?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dopisz se przecinki jak ci zależy :P

@Złoto

To było poruszane i tłumaczyłem na jakiej zasadzie działa wystarczy poczytać no ale ze tu i tak każdy ma to w dupie to lepiej jak napisze jeszcze raz wiem ze za 20 minut zapyta się oto ktoś znowu bo info będzie już na poprzedniej stronie

1. Zależy od tego co wymaga broni :P magia ma zawsze mane a bron ma bonus do broni lub do atrybuty którego ona wymaga :P kusza nie jest wyjątkiem i może dać + do siły lub zręczności no i standardowo do kuszy :P a to co dostaniesz  to po prostu efekt szczęścia wszystkie bonusy maja 50% szansy, dla kusz jest po 33% bo są 3 rożne wiec tutaj jest łud szczęścia :P
2. Chodzi ci co ile ? na początku pierwsze 4-5 bonusy dostajesz zanim dobijesz do 100 zabitych za pomocą danego typu broni potem bonus jest mniej więcej co 100+10 za kolejny itd
3. To niema żadnego wpływu

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Oczywiście każdy gra inaczej i każdy czerpie radość z gry w inny sposób , ale czy co niektórzy nie za bardzo przeżywają te matematyczne statystyki?
Ja na ten przykład lubię rozmawiać , zwiedzać , rozwiązywać zadania i szukać ciekawostek. Nie łamię sobie głowy nad tym dlaczego miecz A nie zadaje X obrażeń na poziomie Y....
Rozgrywałem to nieraz praktycznie w jednej zbroi i z jednym mieczem i łukiem czy kuszą. Tez było fajnie i głowa nie bolała od przeliczania.

0 użytkowników
Do góry