Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4445984 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4445984

Odpowiedzi 14149

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Mam pytanie czysto hipotetyczne : jeśli odrzucimy propozycję opiekunów to VII rozdział będzie wyglądał inaczej ?  Pytam z ciekawości i nie mam zamiaru odrzucać propozycji i nikogo do tego nie zachęcam.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zaczynam planować swoja karierę gry na dalsze rozdziały i moja wizja ze ulepszę 3 pancerze łowcy na x5 zderzyła się z rzeczywistością mam około 80% szansy ze to się da zrobić gdyż nie mam pewność czy w całej grze zdobędę takie materiały w takich ilościach

Wyciągnięte ze skryptów :P

Lekki ŁS x5 ( 30 stali, 15 rudy, 15 węgla )
Średni ŁS x5  ( 45 stali, 30 rudy, 30 smoła, 15 siarka )
Ciężki ŁS x5 ( 105 stali, 75 rudy, 15 czarnej rudy, 45 siarka )

Jedyne do czego mam wątpliwości to aż 180 stali i 15 czarnej rudy :P której obecnie mam 6 bryłek myślę ze znajdę jeszcze 4 to daje 10 a trzeba 15
żeby była jasnoc potrzebuje proste info czy to jest realne do zdobycia na 5 rozdział tyle, nie interesuje mnie jak i gdzie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Tizgar czyli polecasz mi new game? ;( Jeśli tak to mam pytanka, bo chce pograć czarami (wiem, że mag ognia najlepszy):
1.Który mag najlepiej radzi sobie z trupkami i orkami już w drugim rozdziale i które są super fajne an trupki jw późniejszych rozdziałach?
2.Czy czary nekromanty, a dokładniej ich dmg mają jakąś zależność o typu jednostki tj. od żywiołu lub czy postać jest umarła czy też nieumarła itp. jeśli tak to jaka jest ta zależność?
3.Guru ma coś fajnego?
4.Mag ognia ma dobre czary początkowo?
5.Czytając pulpity w Jarkendarze zwiększa mi się inteligencja?
6.Czytałem coś o magu-łuczniku. Jest to dobre połączenie?
7.Warto w Returningu "przycisnąć" 30% broni zanim zacznie się inwestować w magię?
Pytam się, bo chcę dokonać dobrego wyboru. Nigdy nie byłem fanem czarów, nie wiem jak sobie poradzę z np. Ognistymi golemami czy też z Ognistym demonami będąc magiem ognia i chce wybrać klasę, którą będzie mi się łatwo grało. Wiem, że niektóre pytania mogą mi popsuć ciekawość gry ale nie chcę źle wyrbać.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: kwazi231
@Tizgar czyli polecasz mi new game? ;( Jeśli tak to mam pytanka, bo chce pograć czarami (wiem, że mag ognia najlepszy):
1.Który mag najlepiej radzi sobie z trupkami i orkami już w drugim rozdziale i które są super fajne an trupki jw późniejszych rozdziałach?
2.Czy czary nekromanty, a dokładniej ich dmg mają jakąś zależność o typu jednostki tj. od żywiołu lub czy postać jest umarła czy też nieumarła itp. jeśli tak to jaka jest ta zależność?
3.Guru ma coś fajnego?
4.Mag ognia ma dobre czary początkowo?
5.Czytając pulpity w Jarkendarze zwiększa mi się inteligencja?
6.Czytałem coś o magu-łuczniku. Jest to dobre połączenie?
7.Warto w Returningu "przycisnąć" 30% broni zanim zacznie się inwestować w magię?
Pytam się, bo chcę dokonać dobrego wyboru. Nigdy nie byłem fanem czarów, nie wiem jak sobie poradzę z np. Ognistymi golemami czy też z Ognistym demonami będąc magiem ognia i chce wybrać klasę, którą będzie mi się łatwo grało. Wiem, że niektóre pytania mogą mi popsuć ciekawość gry ale nie chcę źle wyrbać.
1. Mag ognia
3. Nie
4. Tak
5. Tak
6. Mag > łucznik. Jeżli bierzasz maga ognia / wody lub nekromante to po co ci łucznik? Czarami zrobisz większy dmg.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up sory chcaiłem napisać w 4 mag wody ;d

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
VII rozdzial wyglada tak samo zrobilem to metoda dedukcji. na irdorath pojawia sie dagoth wiec go znamy a wiec gadka sie nie zmienia. orkow i tak nie zabijy bo opiekunowie nas i tak wykorzystali a wiec zabic ich i tak musimy.

misja zabicia opiekunow jest obowiazkowa

mag wody ma odpowiednik ognisyej strzaly czyli lodowa strzala

aha tizgar czarna ruda to jest easy ja mialem 21

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
21 to git, kolejny dowód ze najemnik/Łs na woja jest OP teraz to mam 100% pewności ze można wszystkie 3 pancerze na łajcie ulepszać co oznacza ze jako łs już do końca gra na każdy rozdział mam zawsze best pancerz oł je miazga :P

Kwazi czy ja polecam nowa grę hmm ja raczej przedstawiłem ci jaka może nastąpić sytuacja :P ofc nie musi tak być ale więcej % szansy jest ze tak będzie :P
1. Hmm zasadniczo cała 3 dobrze sobie radzi z orkami a z trupkami tez z tym ze tu o dziwo mag ognia na trupy to gówno bo ich nie da się podpalić czyli lipa
2. Raczej nie zauważyłem i nawet nie znalazłem o tym wzmianki chociaz ostatnie czary nekro są z definicji traktowane jak dmg smierci czyli każdy dmg to 100% nie podlega ochronie ale nie wiem czy tak jest w grze to jest tylko teza z definicji :P
3. Jeśli wkurwiania się na maxa to fajna sprawa to maja :P
4. Tak damage over time jest koks + dużo inta :P
5. Tak jeśli dostaniesz expa to inta tez :P
6. To raczej na odwrót łucznik idzie w maga żeby mieć pancerze bez wymogu siły :P
7. W przypadku niższych poziomów i maga wody jak najbardziej opracowałem pewien ciekawy schemat który daje zajebista przewagę z trupami :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sam jestem ciekaw ile trzeba siły na pancerze u najemników np.? Należy pamiętać, że nawet inwestując w zręczność, siłe i tak będziemy mieli na dobrym poziomie i odwrotnie.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema, w jarkendarze dostałem questa od Nefariusa - mam mu przynieść recepturę z górniczej doliny. Rozumiem że krótko,zwięźle i na temat ale moim zdaniem wpis ,,nefarius chce swoją recepture'' to troche malo

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
najwiekszy problem grajac paladynem sprawily mi:ogniste demony i golem w jarku, trupy w drugim rozdziale i expienie na orkach. mozecie poradzic mi ktorego z magow wziac zeby tego w jak najwiekszym stopniu uniknac?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Lukizzz
Siema, w jarkendarze dostałem questa od Nefariusa - mam mu przynieść recepturę z górniczej doliny. Rozumiem że krótko,zwięźle i na temat ale moim zdaniem wpis ,,nefarius chce swoją recepture'' to troche malo
Chodzi o przepis zanajdujący się w skrzyni w jednej z chat przed wolną kopalnią. Mam natomiast pytanie do ciebie kim grasz i w którym rozdziale otrzymałeś to zadanie? Gdyż ja już znalazłem ten przepis ale zadania od nefariusa nie otrzymałem...

Cytat: kwazi231
najwiekszy problem grajac paladynem sprawily mi:ogniste demony i golem w jarku, trupy w drugim rozdziale i expienie na orkach. mozecie poradzic mi ktorego z magow wziac zeby tego w jak najwiekszym stopniu uniknac?Kod: [Zaznacz]
Na ogniste demony na pewno mag wody jest najlepszy ale ich jest tylko kilku więc nie warto sie tym kierować przy wyborze postaci. Na trupy wszyscy magowie są porównywalni natomiast na orków zdecydowanie mag ognia.

Psalm 19

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Maciuś dostałem tego questa bo Hagen powiedział że mogę iść do GD przed jarkendarem w nagrodeza dostarczenie listy żywności z fortu azgan,jako straznik miejski. Kiedy wszedłem do jarkendaru po prostu nefarius powiedzial zeby mu przyniesc ta recepturke xd

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
230 siły to maksymalna wartość jaka jest potrzebna aby założyć ciezki pancerz łs na x5 :P

Hmm ja to bym sie kierował ku magu wody ze wzgledu na fajna opcje z 1h tyle ze trzeba te 135 siły jakos na szybko ogarnac:P co moze byc lekim problemem jednak dalej to jest wykonalne w 2 rozdziale :P

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Wyczytałem, że Nomada można znaleźć w krypcie przy grobowcu Onara. I teraz która to dokładnie krypta? Ta, w której był Inubis czy jakaś inna?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: milten6
Witam. Wyczytałem, że Nomada można znaleźć w krypcie przy grobowcu Onara. I teraz która to dokładnie krypta? Ta, w której był Inubis czy jakaś inna?
Tak to ta krypta. Niemniej ten nomad jest słabiutki... Jest tam do pokonania jeżeli dobrze licze 20 szkieletów + inubis i jeżeli posiadasz mieczyk jeszcze słabszy od wspomnianego nomada nawet nie masz po co tam zaglądać.

Psalm 19

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
I srodkowy kufer
mam 1 rozdzial
magiem ognia ogarniam w chwile pelzacza woja a na trupy uzywam rebiczerepu
mam mistrza w 1h i kostur 1h
ogolnie postac jest OP

@Down
dokladnie
@Up
tylko 5 bo inubis pojawia sie po otwarciu all skrzyn

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
I w cholerę szkieletów. Najlepiej na sprincie wbiec, zabrać miecz i zwiać.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś
Spróbuję właśnie wbiec na sprincie i zwiać :D na 1 rozdział zawsze to jakieś wyjście, bo niedługo wbiję 80 siły z biżuterią i nie będzie raczej narazie nic lepszego do wyboru, przynajmniej dopóki nie dobije do tych 90 siły, aby zacząć uzywać bonusy

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pamietaj ze 1 szkieleta musisz killnac

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie musi
Jedyne co musisz zabić za pomocą zwoju to 3 strażników krypty :P

Następnie w środkowej skrzyni jest nomad jest to najlepsza bron jaka można mieć na 1 rozdział :P
Podchodzisz do skrzyni i robisz save i teraz mając full wytrzymałości odpalasz sprinta otwierasz skrzyni i bierzesz nomada zawsze jest w drugiej lini już chyba ze grasz na mega rozdzielczość to wtedy jest inaczej :P i próbujesz znaleźć drogę tak aby cie banda omg trupów nie zabiła next problem to szkielet przed wyjściem z krypty możesz albo mu w biegu walnąć zwojem albo go wyminąć to jest możliwe ale trudne żeby ogarnąć mijanie go i szybki wdrapanie się do wyjścia z krypty :P

Misth pokazał jak to zrobić tyle ze zabił tego szkieleta przed wyjścia mi udało sie go po kilku próbach wyminąć :P

Leka sprawa w celu wyjaśnia zdobyłem wczoraj gniew demona kozak broni w sumie best 1h w grze :P
Primo tu ze jest w wiezy xardasa zatopionej była racja, to ze jest w lewej stronie tez niestety on nie jest w skrzyni a w krypcie zeby go zdobyć trzeba mieć 2 zwoje lodowej fali albo mega farta ze 20 trupów zatnie się 2 razy w filarze a to jest mało realne ale wciąż realne jednak opcja z uczycie 2x lodowej fali daje szybszy efekt :P

0 użytkowników
Do góry