Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4415378 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4415378

Odpowiedzi 14149

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Hmmmm jedyne co mi się kojarzy to miecz demonów 190 DMG i wymaga 130-140 siły. Ten miecz znajdziesz tylko w opuszczonej wieży xardasa w GD. Podobno to najlepszy miecz jednoręczny w całej grze, w najgorszym wypadku ten miecz będzie na 2 pozycji

Rusek

Rusek

Użytkownicy
posty2
Propsy1
  • Użytkownicy
Ktoś wie może gdzie znajdują się klucze do skrzyń w zatopionej wieży Xardasa ?

kradus

kradus

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy trzeba zabijać też cieniostwory żeby zaliczyć to zadanie od Onara, w którym każe nam wyczyścić okolice grobowca ?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nieee, tylko te potwory, które śa bezposrednio w zasiegu wzroku obok grobowca :)

kradus

kradus

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy
nieee, tylko te potwory, które śa bezposrednio w zasiegu wzroku obok grobowca :)

To dziwne, bo wybiłem polne bestie, krwiopijce, gobliny-szkielety, te zwykłe szkielety które się tam kręciły, strażników krypty w podziemiach tego grobowca i nic. Czytałem że powinny tam gdzieś stać Maria i Elena ale ich tam nie ma. A gdy porozmawiam z Onarem to mówi coś o jakiejś owcy i zadanie ląduje w nieudanych.

Lukeeee

Lukeeee

Użytkownicy
posty29
Propsy6
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc to trochę się zaciąłem w grze, w sumie to lipa w tym modzie grać jednoręczną bronią, jak np widzę miecz dwuręczny u tego co sprzedaje bronie w zamku w GD 180 / 230! - no lol, a ja się pocę z tą jednoręczną już długi czas, bo orka elitę w pojedynkę to jeszcze jakoś ale w grupce to już bez szans, a w 4 rozdziale jest ich od groma. Co więcej znalazłem jak dotąd jedną dobrą broń jednoręczną dodaną w modzie - tą buławę 90/120 w jarkhendarze a dwuręczniaków to już chyba ze 3 ;p , straszna lipa

kradus

kradus

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc to trochę się zaciąłem w grze, w sumie to lipa w tym modzie grać jednoręczną bronią, jak np widzę miecz dwuręczny u tego co sprzedaje bronie w zamku w GD 180 / 230! - no lol, a ja się pocę z tą jednoręczną już długi czas, bo orka elitę w pojedynkę to jeszcze jakoś ale w grupce to już bez szans, a w 4 rozdziale jest ich od groma. Co więcej znalazłem jak dotąd jedną dobrą broń jednoręczną dodaną w modzie - tą buławę 90/120 w jarkhendarze a dwuręczniaków to już chyba ze 3 ;p , straszna lipa

W GD, w skarbie ognistego smoka w wulkanie jest nowa broń jednoręczna. Jeżeli dobrze pamiętam to zadaje 180 obrażeń. Jednak nie jestem pewien czy w wersji 2.1 tez tam jest. Jak grałem w wersję 1.0 to tam był taki mieczyk.

https://www.youtube.com/watch?v=iWnysI8K2JY
- Otwórz na 0:25:48 , tu możesz zobaczyć ten miecz.

Harad

Harad

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Gram teraz jako nowicjusz magów wody. Opłaca mi sie nauczyć otwierania zamków + skradania?
Rozważam też nagrode od Gallahada (nauka magii natury), naucze się czegoś innego niż u magów wody ?

kradus

kradus

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy
Gram teraz jako nowicjusz magów wody. Opłaca mi sie nauczyć otwierania zamków + skradania?
Rozważam też nagrode od Gallahada (nauka magii natury), naucze się czegoś innego niż u magów wody ?

Moim zdaniem otwieranie zamków zawsze się przydaje. Jest też potrzebne w niektórych zadaniach.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wie ktoś może co ile dni się respawnują potwory?

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
A nie co rozdział ?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
..., naucze się czegoś innego niż u magów wody ?

może runa zniszczenie ożywieńca... bardzo potrzebna...

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie.

Ostatnio napotkałem pewien problem.

Postanowiłem dołączyć do bractwa. Wykonałem nawet zadania dla kilku baalów, w tym oruna, parveza, cadara i utnkąłem na Tyonie.

Mianowicie gość nie chce ze mną gadać, cały czas milczy. Wpadłem nawet na pomysł żeby wykraść ten przepis od razu i wrócić, całość udała się(ps. nie trzeba umieć kradzieży kieszonkowej, klucz do skarbca jest w sypialni najbardziej oddalonej po prawej w klasztorze w 2giej skrzyni).

Niestety nic nie skutkuje. Na drugim save'ie używałem na nim nawet zapomnienia, uczyłem się alchemi bo myślałem, że w tym leży problem i dziad nie gada póki czegoś tam nie umiem.

Przekopałem wszystkie możliwe fora, nawet obcojęzyczne, w żadnym poradniku nie ma odpowiedzi na to pytanie.

Proszę o pomoc, mam nadzieję, że 21h gry nie pójdzie się j**** ze względu na 1 proste zbugowane zadanie.

Pozdrawiam.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Co ile zabitych potworow zwiększają się staty? Chodzi mi o grę w slash n crafcie 1.1

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Do komandos59 Te zadanie nie jest potrzebne do dojścia do bractwa, ponieważ zostałem guru a dalej tego zadania nie mam zrobionego xD (chyba że grasz na rebalance v1) Do mnie dopiero zagadał jak zostałem nowicjuszem.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale ja chcę zostać strażnikiem, zrobiłem już zadania dla każdego guru próć Tyona, został mi jeszcze strażnik, ręce mi już opadają, bo nawet nie widzę żebym coś zawalił specjalnie.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
A zrobiłeś te zadanie z młotem tarakota? Bo jeśli tego zadanie nie masz to nie możesz dojść do straży.
Wie ktoś dlaczego Strażnik świątynny ma lepsze runy od Guru? Przed chwilą na kodach zmieniłem sie w strażnika, aż mnie zatkało jak zobaczyłem jakie silne runy ma strażnik świątynny chyba guru to najgorsza klasa w całej tej grze ;/

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Udało się, zrobiłem młot, pfff na golemy poszły chyba wszystkie zaklęcia jakie mam i pól godziny czasu, oddałem młotek i mogłem dojść do guru lub strażników, zonk jak dostałem runę 80 siły po dołączeniu był spory ;)

Poza tym questy pokroju tego z młotem na dołączenie do gildi(baa nawet nie mamy wtedy pancerza jeszcze) to trochę poroniony pomysł, nie da się tego zrobić inaczej niż czarami na które idzie fortuna.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja niektóre zabijałem czarami a niektóre bugowałem w skale xD . Tego questa robiłem chyba z 1,5 godziny (było mi szkoda kasy na czary a miałem tylko 50 siły więc mało im kułem mieczem)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak zniwelowac piorun od kufra-pulapki ? Wszystke inne opcje ogarniam, tylko pioruna nie ;x

0 użytkowników
Do góry