Siemka to znowu ja i mam wielką prośbę do jakiegoś weterana:
-Może mi ktoś zrobić liste ludzi skupujących różne rzeczy ( jak narazie sprzedaje wykute miecze, wszystkie trofea , złoto i srebro halvorowi , kośći itd xardasowi ) ale mam tego mnóstwo od początku gry nic nie sprzedawałem jedynie unikatowe bronie temu typowi w górnym mieście. Mam zamiar dobić 1k hp w 2 rozdziale więc wykonuje wszystkie questy jakie mi zostały w khorinis i jarku i kupuje wszystkie żarcie które daje bonusy narazie mam 830hp więc proszę o pomoc bo kończą mi się fundusze a nie wiem czy sprzedawać rzeczy które mam w ekwipunku np. (59 pałaszy bandytów itd w walce np z jakimś silnym przeciwnikiem muszę pokonać naprawdę długi dystans jeśli chcę odpalić miksturę szybkości bo scrollowanie ekwipunku dużo czasu zajmuje )
-Gdzie jest śpiwór ? xDD
-mam 830 hp wciąż nic nie robię smoczym zębaczom, trochę ironia bo mam ich zabić żeby zdobyć informacje o rudzie
- diego jest w tym samym miejscu co w nk? troche boję się tam iść bo jest masa orków ale jakoś spróbuję zaraz po zabiciu nieśmiertelnych zębaczy.. 2opcje gromami albo paladyni zgarną exp hm no cóż jakoś sobie poradzę ale w tym dodatku GD to lekka przesada ze względu na to, iż jarkendar to była pestka pewnie powiecie załóż zbroję kruka? no jest to aktualnie prawie niemożliwe gdyż z bonusów z żarcia wyciągne max 900hp a jagód nie mam zamiaru szukać bo znajde ich max 40 w khorinis i jarku bo jestem typem eksplolatora i zwiedziłęm już każdy las, każde krzaki jakie widziałem. Niestety " smocze zębacze" terminatory zapewne do 4 rozdzialu a ja myślałem że błotne golemy są silne.. no tak ale niema ich w każdej możliwej lokacji...
- Poza tym co wymieniłeś, za bardzo nic nie zostało. Stare monety u tego typka u Onara. Rogi cieniostwora ja zostawiałem do 3 rozdziału dla Bustera. Więcej nie pamiętam.
- Śpiwór dostaniesz od myśliwych.
- Diego jest w tej kotlince otoczony orkami, ja ich wybijałem lurowaniem + lodowa fala i grom, coś tego pokroju. Odnośnie miksturek na speeda, rób zadania u myśliwych, za zabicie dzika dostaniesz pierścień, który działa jak ciągła miksturka na speeda, znacznie przyspiesza grę.
- Co do smoczych zębaczy, to dla nekro rzeczywiście udręka, ja ich wybijałem pojedynczo kosturem. Trzeba opanować ich animacje ataku, w momencie kiedy ma Cię 'gryźć' robisz krok w tył, co działa jak unik i wyprowadzasz w odpowiednim czasie swoje kombo, nie za wolno i nie za szybko, żeby Cie nie 'dziabnał' w trakcie. I tak w kółko aż padnie, pomaga wbudowany w kostur 'paraliż'.
Ogólnie to dla maga, a przynajmniej nekro, pod koniec 3 rozdziału robisz świątynie śniącego, zdobywasz fale śmierci i od początku 4 rozdziału gra staje się banalna. Wszystkie orki, smocze zębacze na strzał, w dodatku działa to obszarowo, lurujesz i po 10 orków strzałem.