Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4037977 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4037977

Odpowiedzi 14149

KrzychuZBełcza

KrzychuZBełcza

Użytkownicy
Mistrz na Golemowskim Uniwersytecie w bełczu Górnym. Prekursor żuków.
posty10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mistrz na Golemowskim Uniwersytecie w bełczu Górnym. Prekursor żuków.
Mam problem, bo przyjąłem wątek opiekunów, gadałem z abuyinem ide tam za ten most koło czarnego trolla i nie pojawia się Dagoth. Ktoś miał podobny problem? Jak bede musiał zaczynać od początku to ztiltuje w chuj.

"Ty mówisz na to postęp? To w zasadzie zbyt proste.
Jak suka o anielskiej twarzy z tatuażem JD."
Pozdro z Bełcza!

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dagoth jest koło posągu Innosa.

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
te sfery użyć w 3rozdziale (szpon beliara) czy w 4 najlepiej? jak to jest z tymi sferami

Fortel

Fortel

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba lepiej je oddać w zadaniach opiekunom. Wtedy złoty smok przeżyje i też będziesz mógł wykonać zadanie z Senyakiem. (i ewentualnie zabić smoka :D )

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
te sfery użyć w 3rozdziale (szpon beliara) czy w 4 najlepiej? jak to jest z tymi sferami
obojętne co byś z nimi nie zrobił to i tak wykonasz obie misje

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można gdzieś dorwać 3 płytki pancerza pelzacza w Khorinis w 1 rozdziale? Szkoda mi tych 3 pn na rzeźniku a śpiwór by się przydał.

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ VergilSparda - Nigel (przynajmniej na 1.3.1) jak zrobisz dla niego misje z wątku zabójców ma 4 do kupienia

A tak ode mnie małe pytanko, co zrobić żeby strażuchem w pierwszym rozdziale wejść do Fortu Azgan? Ponoć się da, jak ide przed bramę mówią że tylko na polecenie Hagena, a jak ide do Hagena to nie ma dialogu ani żadnej opcji?

Masochista

Masochista

Użytkownicy
posty54
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w misji u kupców z dostawą żarcia można tam wejść strażnikiem to nie wiem jak wejść w 1 rozdziale ale na początek fajnie było by tam wejść :) bo potem to bij z 200 siły ścierwojady.. errhh :D

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To że później się da to wiadomix, ale gdzieś przeczytałem że się da bez kodów... Jakoś w to wątpię, ale może ktoś coś zna... :) Tak btw, lepiej z siłą 200 bić ścierwa, niż tak jak w innych patchach się za nimi uganiać

KrzychuZBełcza

KrzychuZBełcza

Użytkownicy
Mistrz na Golemowskim Uniwersytecie w bełczu Górnym. Prekursor żuków.
posty10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mistrz na Golemowskim Uniwersytecie w bełczu Górnym. Prekursor żuków.
Wie ktoś gdzię w 1 rozdziale zdobyć czarną perłe?

"Ty mówisz na to postęp? To w zasadzie zbyt proste.
Jak suka o anielskiej twarzy z tatuażem JD."
Pozdro z Bełcza!

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka to znowu ja i mam wielką prośbę do jakiegoś weterana:
-Może mi ktoś zrobić liste ludzi skupujących różne rzeczy ( jak narazie sprzedaje wykute miecze, wszystkie trofea , złoto i srebro halvorowi , kośći itd xardasowi ) ale mam tego mnóstwo od początku gry nic nie sprzedawałem jedynie unikatowe bronie temu typowi w górnym mieście. Mam zamiar dobić 1k hp w 2 rozdziale więc wykonuje wszystkie questy jakie mi zostały w khorinis i jarku i kupuje wszystkie żarcie które daje bonusy narazie mam 830hp więc proszę o pomoc bo kończą mi się fundusze a nie wiem czy sprzedawać rzeczy które mam w ekwipunku np. (59 pałaszy bandytów itd w walce np z jakimś silnym przeciwnikiem muszę pokonać naprawdę długi dystans jeśli chcę odpalić miksturę szybkości bo scrollowanie ekwipunku dużo czasu zajmuje  )
-Gdzie jest śpiwór ? xDD
-mam  830 hp wciąż nic nie robię smoczym zębaczom, trochę ironia bo mam ich zabić żeby zdobyć informacje o rudzie
- diego jest w tym samym miejscu co w nk? troche boję się tam iść bo jest masa orków ale jakoś spróbuję zaraz po zabiciu nieśmiertelnych zębaczy.. 2opcje gromami albo paladyni zgarną exp hm no cóż jakoś sobie poradzę ale w tym dodatku GD to lekka przesada ze względu na to, iż jarkendar to była pestka pewnie powiecie załóż zbroję kruka? no jest to aktualnie prawie niemożliwe gdyż z bonusów z żarcia wyciągne max 900hp a jagód nie mam zamiaru szukać bo znajde ich max 40 w khorinis i jarku bo jestem typem eksplolatora i zwiedziłęm już każdy las, każde krzaki jakie widziałem. Niestety " smocze zębacze" terminatory zapewne do 4 rozdzialu a ja myślałem że błotne golemy są silne.. no tak ale niema ich w każdej możliwej lokacji...

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@ VergilSparda - Nigel (przynajmniej na 1.3.1) jak zrobisz dla niego misje z wątku zabójców ma 4 do kupienia

A tak ode mnie małe pytanko, co zrobić żeby strażuchem w pierwszym rozdziale wejść do Fortu Azgan? Ponoć się da, jak ide przed bramę mówią że tylko na polecenie Hagena, a jak ide do Hagena to nie ma dialogu ani żadnej opcji?

Zrób misje dla gildii kupców a się dostaniesz :)

Fortel

Fortel

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka to znowu ja i mam wielką prośbę do jakiegoś weterana:
-Może mi ktoś zrobić liste ludzi skupujących różne rzeczy ( jak narazie sprzedaje wykute miecze, wszystkie trofea , złoto i srebro halvorowi , kośći itd xardasowi ) ale mam tego mnóstwo od początku gry nic nie sprzedawałem jedynie unikatowe bronie temu typowi w górnym mieście. Mam zamiar dobić 1k hp w 2 rozdziale więc wykonuje wszystkie questy jakie mi zostały w khorinis i jarku i kupuje wszystkie żarcie które daje bonusy narazie mam 830hp więc proszę o pomoc bo kończą mi się fundusze a nie wiem czy sprzedawać rzeczy które mam w ekwipunku np. (59 pałaszy bandytów itd w walce np z jakimś silnym przeciwnikiem muszę pokonać naprawdę długi dystans jeśli chcę odpalić miksturę szybkości bo scrollowanie ekwipunku dużo czasu zajmuje  )
-Gdzie jest śpiwór ? xDD
-mam  830 hp wciąż nic nie robię smoczym zębaczom, trochę ironia bo mam ich zabić żeby zdobyć informacje o rudzie
- diego jest w tym samym miejscu co w nk? troche boję się tam iść bo jest masa orków ale jakoś spróbuję zaraz po zabiciu nieśmiertelnych zębaczy.. 2opcje gromami albo paladyni zgarną exp hm no cóż jakoś sobie poradzę ale w tym dodatku GD to lekka przesada ze względu na to, iż jarkendar to była pestka pewnie powiecie załóż zbroję kruka? no jest to aktualnie prawie niemożliwe gdyż z bonusów z żarcia wyciągne max 900hp a jagód nie mam zamiaru szukać bo znajde ich max 40 w khorinis i jarku bo jestem typem eksplolatora i zwiedziłęm już każdy las, każde krzaki jakie widziałem. Niestety " smocze zębacze" terminatory zapewne do 4 rozdzialu a ja myślałem że błotne golemy są silne.. no tak ale niema ich w każdej możliwej lokacji...
- Poza tym co wymieniłeś, za bardzo nic nie zostało. Stare monety u tego typka u Onara. Rogi cieniostwora ja zostawiałem do 3 rozdziału dla Bustera. Więcej nie pamiętam.
- Śpiwór dostaniesz od myśliwych.
- Diego jest w tej kotlince otoczony orkami, ja ich wybijałem lurowaniem + lodowa fala i grom, coś tego pokroju. Odnośnie miksturek na speeda, rób zadania u myśliwych, za zabicie dzika dostaniesz pierścień, który działa jak ciągła miksturka na speeda, znacznie przyspiesza grę.
- Co  do smoczych zębaczy, to dla nekro rzeczywiście udręka, ja ich wybijałem pojedynczo kosturem. Trzeba opanować ich animacje ataku, w momencie kiedy ma Cię 'gryźć' robisz krok w tył, co działa jak unik i wyprowadzasz w odpowiednim czasie swoje kombo, nie za wolno i nie za szybko, żeby Cie nie 'dziabnał' w trakcie. I tak w kółko aż padnie, pomaga wbudowany w kostur 'paraliż'.
Ogólnie to dla maga, a przynajmniej nekro, pod koniec 3 rozdziału robisz świątynie śniącego, zdobywasz fale śmierci i od początku 4 rozdziału gra staje się banalna. Wszystkie orki, smocze zębacze na strzał, w dodatku działa to obszarowo, lurujesz i po 10 orków strzałem.

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fortel dzięki wielkie za rady ale na smocze zębacze w jednej z tych kopalń użyłem b guardian b bo miałem dość już tego, machanie kosturem było zbyt czasochłonne co prawda udało mi się tak ubić 2 ale zajęło mi to z 30min bo wiele razy wczytywałem, próbowałem zabić je zwojami ale zwoji zabrakło bo gromy+gejzer zabija dopiero smoczego zębacza, i 3 opcja najgorsza to zwabiłem zębaczy do tej kopalni no i niestety zdechł ten najmnik co miałem u niego questa i ten strażnik + kilku więźniów niestety po tym się zdenerwowałem i użyłem tego kodu.
-3rozdział Od poszukiwaczy narazie uciekam da się ich zabić bryłą lodu ale chyba mi bryłek zabraknie, mam 880hp jeszcze trochę i będzie zbroja kruka może wtedy coś spróbuję.
- opłaca mi się ulepszać szpon beliara, szpon beliara może być 2h?
- skupować miksturki   siły i zręki?
- z którego questa od myśliwych mam śpiwór ? bo zrobiłem ich już prawie wszystkie zostało może 4-5. w tym dziadek ben i walka z falkiem
-chcę ubić tego bossa golemów obok piramid ale nie wiem czym zabijać golemy ;o ?

Fortel

Fortel

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Śpiwór dostawało się dość szybko, chyba za zadanie na zrobienie zbroi z łusek pełzacza dla któregoś myśliwego.
Ja poszukiwaczy zabijałem podstawowym spellem nekro, tą strzałą. Ustawiasz się na odpowiednią odległość, żeby łatwo robić uniki w boki, ja to miałem ustawione na (Q i E, ten krok w bok) ładujesz w niego a kiedy puści swój spell unik w bok i tak w kółko.
Nie wiem na jakim patchu grasz, ja gram na 1.3.1.

- Zbroja Beliara w walce z Poszukiwaczami niewiele Ci da.
- Szpon Beliara dla maga przemienia się w spell 'Szpon Beliara'.
- Ja miksturki skupowałem ale dla maga raczej nieprzydatne.
- Ja ubijałem golemy strzałą ciemności, tego bossa też + jakiś spell pokroju błyskawica, ale ponownie może grasz na innym patchu i jest pozmieniane. Podobno dobrze działa na niego broń obuchowa.

Jak jesteś w 3 rozdziale to od razu ucz się regeneracji many u Vatrasa.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@xCancuN88x
Da się wejść, bo kiedyś próbowałem. Gdzieś tam obok po drodze z farmy Onara do Fortu da się wskoczyć na skałę i zeskoczyć do środka, ale pewnie od razu jakiś rycerzyk krzyknie "Alarm!" i wszyscy się na ciebie rzucą.
@dawidwiedzmin
Golemy zabić bronią obuchową np. kostur, albo pika bojowa Wodnego Kręgu. Najlepiej je klepać zanim wstaną, ewentualnie jakaś magia wody. Bossa lurnąć do Magów Wody i próbować dobić Błyskawicą na low hp żeby zgarnąć expa i PN.

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie dziękuje ponownie mam śpiwór i jest całkiem fajny, wróciłem do Jarkendaru, obszedłem wszystkie krzaki jakie były wykupiłem wszystkie chleby,szynki,kiełbasy jagody od handlarzy  i tak oto mam 966hp/1000 pozatym zabiłem prawie wszystkich bandytów ale chyba zabije wszystkich skoro piszecie, że i tak giną w 4 rozdziale.
-Jest jakiś klawisz zbindowany pod regen many? bo Punkty trafień to h?
-Zgadza się poszukiwacze padają od strzał ciemności z full range nawet spoko sposób bo po użyciu całej many zostaje im 1/3 hp więc potka i typa zabijam, na tych w słonecznym kręgu użyłem lodowej fali i deszczu ognia :)
- 34hp mam zamiar dobić w khorinis
- gdy rozmawiam z vatrasem może mnie nauczyć " specjalnych zdolności" ale gdy klikam na opcję dialogową to nie pokazuję mi żeby mógł mnie czegokolwiek nauczyć, albo bug albo muszę mieć 20pn ale i tak powinno pokazywać.
-uczyć się jakiegoś czaru 3kręgu ?
-co daje domonologia ?
- 120 int na początku 3 rozdziału jest ok?
- many bez bizu mam 207 chyba trochę słabo ale nie pakowałem żadnego punktu nauki w manę :)

bambooz12

bambooz12

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest golem którego pokonujemy za pomocą  młota z klasztoru ?

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bambooz12
Golem ten znajduje się w połowie drogi Piramid ( tych co magowie wody tam są ) idziesz cały czas prosto ścieżką od klasztoru  i gdy będzie skręt obok rzeki w prawo kierujesz się w prawo  aż natrafisz na taką polanę poza drogą.

Fortel

Fortel

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@dawidwiedzmin
Klawisz do picia potek many to 'P'.
Demonologia jest do runy przywołanie demona, trzeba się jej wyuczyć, żeby je przywoływać, na najwyższym poziomie (są 2) przywołujemy księcia demonów. Swoją drogą na patchu 1.3.1 te demony 'ssą', szkoda PN, fala śmierci jest 300x lepsza.
Co do Vatrasa to nie jestem pewny, ja do niego polazłem w okolicach początku 3 rozdziału i miałem tam opcje nauczenia się regenu many.
Jak ma się regeneracje many i jakąś runę uzdrowienia to w zasadzie potki się już tylko łyka w nagłych sytuacjach, po walce się leczysz runą a mana sama się regeneruje.

Osobiście na 'tricku' wbiłem 100 many od Xardasa za serca demonów, po 1 ilość jaką można oddać jest ograniczona, w sumie nie wiem do ilu, pomijając fakt, że jak oddamy sporą ilość na raz (u mnie to było 50) to przyjmie wszystkie. 'Farmiłem' serca demonów przy kapliczce Beliara ze sługów Senyaka w tej jaskini co jest amulet Angara w górniczej dolinie. Wygodnie mi się tam to robiło.

Ja przez całą grę do 4 rozdziału grałem tylko na strzale ciemności (na rzeźniku szkoda mi było PN) + okazyjnie czar szpon beliara. Od początku 4 rozdziału fala śmierci z Uriziela i ten czar to co najwyżej na 6 kręgu magii będzie można zastąpić.

0 użytkowników
Do góry