Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3924990 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3924990

Odpowiedzi 14149

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Returning 2 dodaje bardzo duzo wzgledem standardowego Returninga 1, a ten wzgledem samego Gothica 2 Noc Kruka. Returning 2 to nie jest inna modyfikacja (znaczy sie wielkoscia i mozliwosciami dodanego contentu to jest :F) lecz nową wersją tego moda, o wiele lepsza. O wiele wiecej smaczków. Czy chcesz czekac Sher to jak sam uwazasz, Simen w jakims tam video mowil, ze do wakacji (jesli sie myle to popraw @Simen) powinno spolszczenie zostac ukonczone, o ile oczywiscie wolisz grac po Polsku niz w innym.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Witam,
Jakiś czas temu zebrało mnie na zagranie w drugiego Gothica, ale z dużymi zmianami. Z tego co widzę Returning to ma. Tylko widzę, że jest Returning 2, a nie za bardzo mam czas wertować wątki. R2 dużo dodaje/zmienia w R1, czy to osobna modyfikacja? Czekać na R2 czy popykać w R1?
BR,
Sher

Hehe, to ja się wypowiem :D No Returning 2.0 względem swojego oryginału, a nawet wersji ReBalance poczynił ogromne zmiany, zarówno pod kątem gameplayu, jak i fabuły. Napotkasz dużo nowych zadań, umiejętności, animacji itp. na swojej drodze. Aczkolwiek, prawda jest taka, że jeszcze nie jest gotowy po polsku. Czy wolisz grać w oryginał czy nie, może Cię przekonać mój let's play:

https://www.youtube.com/watch?v=A6ec_Eu7plE

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Dzięki, to poczekam na R2.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam pytanko, ulepszyłem sobie Szpon Beliara duszą Senyaka, i teraz jak zacznie mi karma spadać albo iść nawet na minus u Beliara to nie będe mógł używać Szponu czy nawet przy zwykłej zmianie broni jak go zdejme już go nie włoże? czy po ulepszeniu karma już nie ma znaczenia?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie ma znaczenia :)

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może ktoś podać kod na zmiane poziomu trudności, gram nekromantą ale ustawiłem sobie za łatwy poziom trudności bo czytałem że magiem jest bardzo trudno ale jakoś dałem rade i mam za łatwo

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
1) ograniczenie snu, pułapki można wyłączyć w rozmowie z Xardasem no chyba że wybraliście wysoki poziom trudności , jeśli przeszkadza wam trucizna bądź pasek wytrzymałości polecam zagrać na łatwym  ale wtedy gra jest bardzo prosta:)
problem w tym, kolego, że wyłączyłem ograniczenie snu do ośmiu godzin - nie o to chodzi. mimo że kładę się do łóżka i wybieram opcję "do rana" (cokolwiek) zdrowie nigdy nie regeneruje się w całości. owszem, mogę sobie iść spać dwa razy, tylko wysuwa się pytanie: po co w ogóle projektowali tą mechanikę?

po co wydawać pn na naukę punktów życia ??? ja osiągnąłem na koniec returna około 4k życia i nie wydałem na to nawet 1 punktu nauki :)
- w pierwszym rozdziale można zebrać trochę życia u Darriona a także za śledzia w jaskini z bandytami
- polecam zbierać wszystkie polne i leśne jagody jakie znajdziecie gdyż na początku 2 rozdziału u lutero można kupić recepturę na mikstury życia z jagód bodajże z 25 polnych albo leśnych macie 2 mikstury po 10 do hp:)
- są jeszcze wina zapomnienia które dają za każde 50 hp na stałe receptury ma constantino
5) co do szybkiego wczytania to polecam w gothic ini odblokować szybie zapisy macie zapis po f5 i szybkie wczytanie bodajże pod f9
dzięki wielkie, bro :D złote rady (bez sarkazmu).

Zamiast tyle narzekać to sobie dajcie spokój z modem bo widać że nie jest dla was
damy radę, luz.

To jest po prostu nieprawda :) Złota masz od cholery, gildia myśliwych, zabójców, czeladnika jak masz innego niż Bosper to nawet lepiej, nie wspomnę nawet ile się zarobi u Halvora.
to nie jest żadne kłamstwo. przyjacielu, Ty chyba w ogóle nie rozumiesz, co usiłuję Ci przekazać. nagram filmik i skonfrontuje wczytywanie i sejwowanie w Nocy Kruka i Returningu.

To jest po prostu nieprawda :) Złota masz od cholery, gildia myśliwych, zabójców, czeladnika jak masz innego niż Bosper to nawet lepiej, nie wspomnę nawet ile się zarobi u Halvora.
hm, jakieś koncepcje, gdzie jeszcze mogę dorobić się szekli?
gram po raz pierwszy, nie wiem, gdzie jest gildia zabójców i nie wiedziałem, że Halvor oferuję nam jakieś questy. co do zadań u frakcji - prawdopodobnie i tak nie będę w stanie nic zrobić, ponieważ dołączyłem już do obozu bractwa.

To nie jest zaden bug, a specjalne przedsięwzięcie abys troche ruszyl dupe i zachecono Cie do eksploracji. Najpierw narzekamy na wskaźnik misji w Skyrimie a potem jebiemy bo nie jest nigdzie powiedziane, gdzie jest młot :ayfkm:
wypierdalaj na wizaż, przestań pierdolić i naucz się w końcu czytać ze zrozumieniem, matole. po pierwsze nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek narzekał na wskaźnik misji w Skyrimie (który w kontekście gry, która ma piętnaście razy większy świat byłby usprawiedliwione; a jeśli jednak to napisałem - chylę czoła i przyznaje się do błędu; jak powiedział kiedyś Thoro: tylko krowa żująca trawsko, której generalnie wszystko jedno nie zmienia poglądów). tymczasem: czekam cierpliwie, aż wskażesz mi post, gdzie naskakuje na wskaźniki w Skyrimie. po drugie: nie mam nic przeciwko lokacjom, które są nieoznaczone na mapce, jeśli tylko npc tłumaczą mniej więcej, gdzie powinniśmy się udać - jak np. Greg "na płaskowyżu jest wysepka, tam znajduje się moja skrytka", "skieruj się na wschód" etc. to jest po prostu źle zaprojektowany quest.
Co do skrzyń pułapek - nie mam tutaj za bardzo usprawiedliwienia, byłem po prostu ciekaw. Przy czym irytuje mnie, że gra nie zadała sobie nawet trudu, by wytłumaczyć, jak mniej więcej działa ten mechanizm.

6) Gothic nie należy do gier które prowadzą za rączkę

nietrzymanie gracza za rączkę to bez wątpienia jedna z największych zalet Gothica. mała dygresja: gra ma dodatkowo przepiękny, zróżnicowany, ręcznie projektowany świat (zwłaszcza Noc Kruka - pomimo swoich absurdów w postaci bagien, arizońskich kanionów, plaż i tropików na jeden wyspie; albo G3 - skuty lodem, górzysty Nordmar; słoneczna, żywa i zielona Myrthana oraz spiekota i skwar Varantu w obrębie jednego kontynentu :lol2:). nie przypominam sobie żadnego trójwymiarowego erpega akcji, który byłby pod tym względem równie dopieszczony - do głowy przychodzi mi TES, którego świat jest jednak jałowy, pusty i sprawia wrażenie wygenerowanego komputerowo. nie będzie dla nikogo zdziwieniem, że - tak jak reszta z Was - nigdy nie kupuję mapy, bo  znam świat od dechy do dechy - głównie dlatego, że level design gry naprawdę wyprzedzał swoje czasy, każda lokacja ma swój urok i specyfikę.

co do bossa golemów to są na niego proste sposoby tylko trzeba pomyśleć zamiast bić go 10 minut :)

oczywiście zdaję sobie sprawę z możliwości pomniejszenia potwora i innych zwojów (lub pobiegnięcia do magów, przy czym wtedy stracę doświadczenia i punkty nauki, jeśli nie zadam final blowa), jednak - jak mówiłem jestem skąpcem i skrupulatnie oszczędzałem pieniądze, a ponieważ zwoje wymagają w Returningu znacznie więcej many, podejrzewam, że musiałbym także roztrwonić dodatkowe PN. nie korzystam z poradnika, choć chyba powinienem - skoro gra nie traktuje mnie jak śmiecia, ja także nie będę traktował jej poważnie.

Jest to kompletnie nieopłacalne, a na starcie z odpowiednią taktyką walki powinno się przetrwać jadąc na samych kamiennych tablicach (których jest dość sporo), co powinno Ci na pewno zapewnić dobry start.
chłopie, ginę od wszystkiego na hita. O ile się nie mylę, zaczynając rozgrywkę na easy, grę rozpoczyna się z 200 punktami życia - ja zacząłem z 85, przeciwnicy (zwłaszcza wilki) zadają większy damage, mają znacznie więcej PD, a ja - z pancerzem czy bez, ponieważ punkty życia odgrywają w Gothicu mają znaczenie większą rolę niż zbroja - ginę na dwa strzały. Nauka języków także kosztuję p. nauki i życia, w rezultacie przez większość gry (wyłączywszy hp) nawet mi się to nie zwróci, ponieważ zawsze zachowuje je do ostatniego rozdziału, gdzie nauka siły kosztuje holendernie wysoką ilość PN.

mniej merytorycznie:
Nie chcę Cię tutaj obrazić, ale jeśli obrażasz mnie z powodu tego, że podoba mi się modyfikacja, co w dodatku potrafię całkiem nieźle uargumentować, to świadczy jedynie o Twoim niskim poziomie. Aczkolwiek, biorąc pod uwagę dość dobrą opinię o Tobie na tym forum (plus to, że uważasz Werewolfa za zwykłego szmaciarza  :lol2:), sądzę że po prostu pisałeś to raczej w irytacji na moda, a nie żeby kogoś celowo obrazić.
Nie odnosiłem się do Ciebie, przyjacielu i jestem Ci wdzięczny za pomoc. Myślę jednak, że większość graczy, która łupię w Returning to rzeczywiście dzieciaki z autyzmem.
I tak, post był podyktowany irytacją, nie było moją intencją dopierdalać komukolwiek (poza Wafelwolfowi, którego posty to bezmyślne ekskrementy). Sugestii, że przeszedłeś grę kilkadziesiąt razy także nie bierz do siebie (tego przecież nie wiem; być może jesteś po prostu lepszym graczem ;)), a nawet jeśli - nie widzę w tym nic obraźliwego.

Dzięki, to poczekam na R2.
Daj sobie spokój Sher, szkoda czasu. A jeśli już - jako stary koń :D, który z Gothiciem nie ma do czynienia od lat, polecam Ci łatwy poziom trudności, wyłączenie pułapek i ograniczenia snu do 8 h.

Japierdole, nie umiesz grać, to nie graj i nie pierdol jak potłuczony, albo weź najłatwiejszy poziom trudności. Jak się zablokowałeś ze SŚ i nie potrzebne ci % w dwuręku, bo tych broni nie używasz, to od tego jest console-hacker i konsola :) Tak czy siak, polecam wersję 2.0, bije te wszystkie patche, rebalance, huje muje na głowe.
Ja pierdole*. Gram w grę z tego samego powodu, co Ty piszesz, mimo że nie potrafisz nawet posługiwać się poprawną polszczyzną. Mam prawo wyrazić swoją opinie,  a tobie nic do tego.
Konsola, tak? Nie przyszło Ci do głowy, że czity są dla cipeczek?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
gram po raz pierwszy, nie wiem, gdzie jest gildia zabójców i nie wiedziałem, że Halvor oferuję nam jakieś questy. co do zadań u frakcji - prawdopodobnie i tak nie będę w stanie nic zrobić, ponieważ dołączyłem już do obozu bractwa.

Halvor nie oferuje nam zadań. Pokazując mu, że jesteśmy członkami gildii złodziei oferuje, że będziemy mogli u niego sprzedać kielichy itd. Jak w NK:) Co do gildii zabójców, rozmawiałeś z Gallahadem? On Cię wyśle do Gerbrandta, ten z kolei do karczmy, tam spotkasz zabójcę, ale do gildii będziesz mógł dołączyć jak spytasz się Gerbrandta kim typ jest.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ja pierdole*. Gram w grę z tego samego powodu, co Ty piszesz, mimo że nie potrafisz nawet posługiwać się poprawną polszczyzną.
Konsola, tak? Nie przyszło Ci do głowy, że czity są dla cipeczek?
Nie masz czego robić tylko się czepiać jednego wyrazu?
I chuj mnie obchodzi twoje zdanie na temat cheatów, lepiej narzekać, że musiałeś wydać PN w błoto.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Halvor nie oferuje nam zadań. Pokazując mu, że jesteśmy członkami gildii złodziei oferuje, że będziemy mogli u niego sprzedać kielichy itd. Jak w NK:) Co do gildii zabójców, rozmawiałeś z Gallahadem? On Cię wyśle do Gerbrandta, ten z kolei do karczmy, tam spotkasz zabójcę, ale do gildii będziesz mógł dołączyć jak spytasz się Gerbrandta kim typ jest.
Zajebiście, dzięki.
Czasami dobrze jest być przeziębionym, by bez wyrzutów sumienia przez pół dnia napierdalać w grę - zupełnie zapomniałem, jakie to uczucie, bo ja generalnie staruch jestem. Dzięki. :D

Nie masz czego robić tylko się czepiać jednego wyrazu?
I chuj mnie obchodzi twoje zdanie na temat cheatów, lepiej narzekać, że musiałeś wydać PN w błoto.
Nie masz co robić, tylko dopierdalać się do mojej krytyki skoncentrowanej na Returning?
I owszem, lepiej. Po to jest ten temat.
Przestań trwonić mój czas, znaj swoją rolę i wypierdalaj, rakotwórcza i szkodliwa spierdolino.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Widzę, że trafił się na tym forum kozaczek haha  :lol2: Pozdrawiam  :lol2:

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tej klotni spytam, po iku duszach zebranych orkom przez more ulartu Beliar nam cos daje?

I co do tej runy, uzylem na orku, kamienia duszy nie bylo w ciele a teraz nie moge na nikogo rzucic bo pisze ze nie zabralem kamienia dusz, wtf?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam ponownie ;v
Mam dylemat czy grać nadal najemnikiem. Jestem w 2 rozdziale, Jarkendar prawie cały wyczyszczony ( poza trollami, harpiami, ale o tym niżej ), Khorinis też prawie całe tylko parę orków, cieniostworów. Teraz czas na GD, ale coś tu jest nie tak! Mam dopiero 25 lvl na poziomie łatwym. Questy praktycznie wszystkie zrobiłem jakie mogłem zostały mi tylko te, które wymagają pójścia do GD. Zastanawiam się czy jest sens kontynuować grę tą postacią czy zacząć od nowa, ale na poziomie bardzo łatwym ( nie lubię się męczyć w Gothicu, ale każdy gra wg. własnego uznania ), ale nie wiem do jakiej gildii dojść. Oczywiście chcę być wojem 2h, ale najemnik odpada po prostu mi nie wyszedł. Myślę nad strażnikiem świątynnym.
Proszę kogoś doświadczonego o wymienienie plusów i minusów gry tym panem.
Jak na razie po filmikach na yt zauważyłem, że mają op runę co z jednej strony mnie cieszy z drugiej gra będzie banalna do etapu aż nie będę koksem z siłką.
W sumie z minusów to tak ogólnie nie zauważyłem no chyba, że wizualnych ;v Ich zbroje wyglądają okropnie poza ciężką zbroją.
Czekam na plusy i minusy gry nim na poziomie bardzo łatwym z góry dziękuję.
Gram na patchu 1.1 ( na 1.2 coś komputer zaczyna dziwnie chodzić więc wolałem nie ryzykować, a jeszcze nowszych grać nie chcę, bo podobno moobki są dużo silniejsze ) oraz ReBalance v2.1

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam kilka pytań. Piszę z tel więc jeśli jakichś znaków brakuje to przepraszam.
1. Czy jest sens najemnikiem uczyć się 3 kręgu by móc używać runy kamiennego strażnika?
2. Jak to jest z orkami w 2 rozdziale? Bohaterem z ok. 100 siły, 40% 2h, 555hp dam radę? U kogoś na yt widziałem, że dawał radę tylko tyle, że miał jakąś chorą runę.
3. Jak bez tej chorej runy/zmniejszenia potwora oraz silniejszych zwojów typu deszcz ognia/grom załatwić czarnego trolla i 2 zwykłe w Jarkendarze? Zmniejszenie zużyłem na czarnego w Khorinis.
4. Z jakim lvlem lecieć na poziomie łatwym do Górniczej Doliny? Obecnie mam 25 po załatwieniu Kruka, ale jeszcze parę questów mi zostało jak i silniejszych mobów do zabicia w Khorinis i Jarku.
5. 555-600hp styknie do GD czy nie bardzo? Tabliczki przeczytane wszystkie jakie miałem, potek z jagód zrobiłem od groma, serc demonów jeszcze nie posiadam ( i tak bym ich jeszcze nie ubił ) Nwm jakim cudem ten youtuber na RZEŹNIKU miał 800 coś hp przed walką z Krukiem.
Gram na patchu 1.1 Rebalance v2.1 poziom Łatwy
W sumie pytania dotyczą rozgrywki ;v

1 po co runa kamiennego strażnika jest bezużyteczna nie mówiąc już o stracie pn na kegi u gallahada
2 pojedyńczo z orkami powinienneś sobie dać rade , ale polecam ci zdobyć ulu mulu jak najszybciej bo orków w GD jest od groma
3 z czarnym trollem to może być problem , jakby co możesz zmniejszenie potwora wydropić w jednym z regałów w klasztorze ewentualnie na szczycie wieży obok obozu Dextera jak jesteś w drugim rozdziale to chyba Zuris też sprzedaje jeden
4 tutaj nie wiem nigdy nie grałem na łatwym ale domyślam się że na 20 i wzwyż będzie ok
5 jeśli wykonałeś jarkendar i masz szpon to możesz pofarmić serca demonów przy posągu beliara w wieży Xardasa ale to dla bardziej zaawansowanych postaci

Post połączony: 2016-03-20, 14:53
gram po raz pierwszy, nie wiem, gdzie jest gildia zabójców i nie wiedziałem, że Halvor oferuję nam jakieś questy. co do zadań u frakcji - prawdopodobnie i tak nie będę w stanie nic zrobić, ponieważ dołączyłem już do obozu bractwa
.

złota też można sporo z bandytów nazbierać gdyż każdy z nich ma pałasz a czasami miecz który każdy jest warty 40 złota , jak wybijesz wszystkich bandytów w Khorinis to już jest kilka tysięcy, złota też można troszkę zgarnąć w skarbcu w klasztorze klucz jest w skrzyni w jednej z komnat magów.

oczywiście zdaję sobie sprawę z możliwości pomniejszenia potwora i innych zwojów (lub pobiegnięcia do magów, przy czym wtedy stracę doświadczenia i punkty nauki, jeśli nie zadam final blowa), jednak - jak mówiłem jestem skąpcem i skrupulatnie oszczędzałem pieniądze, a ponieważ zwoje wymagają w Returningu znacznie więcej many, podejrzewam, że musiałbym także roztrwonić dodatkowe PN. nie korzystam z poradnika, choć chyba powinienem - skoro gra nie traktuje mnie jak śmiecia, ja także nie będę traktował jej poważnie.

Jako że zostałeś członkiem bractwa to z maną nie powinieneś mieć problemów Nowicjusz bractwa/strażnik świątynny mają dzienny bonus przy fajce +1 do many :) jak poświęcisz na to 30-40 minut to możesz nawet nabić ponad 100 many :) nie wiem czy jest jakiś limit

:D

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak możesz odpowiedz mi na te "nowsze" pytania, ale tak czy siak dziękuję :D

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Witam ponownie ;v
Mam dylemat czy grać nadal najemnikiem. Jestem w 2 rozdziale, Jarkendar prawie cały wyczyszczony ( poza trollami, harpiami, ale o tym niżej ), Khorinis też prawie całe tylko parę orków, cieniostworów. Teraz czas na GD, ale coś tu jest nie tak! Mam dopiero 25 lvl na poziomie łatwym. Questy praktycznie wszystkie zrobiłem jakie mogłem zostały mi tylko te, które wymagają pójścia do GD. Zastanawiam się czy jest sens kontynuować grę tą postacią czy zacząć od nowa, ale na poziomie bardzo łatwym ( nie lubię się męczyć w Gothicu, ale każdy gra wg. własnego uznania ), ale nie wiem do jakiej gildii dojść. Oczywiście chcę być wojem 2h, ale najemnik odpada po prostu mi nie wyszedł. Myślę nad strażnikiem świątynnym.
Proszę kogoś doświadczonego o wymienienie plusów i minusów gry tym panem.
Jak na razie po filmikach na yt zauważyłem, że mają op runę co z jednej strony mnie cieszy z drugiej gra będzie banalna do etapu aż nie będę koksem z siłką.
W sumie z minusów to tak ogólnie nie zauważyłem no chyba, że wizualnych ;v Ich zbroje wyglądają okropnie poza ciężką zbroją.
Czekam na plusy i minusy gry nim na poziomie bardzo łatwym z góry dziękuję.
Gram na patchu 1.1 ( na 1.2 coś komputer zaczyna dziwnie chodzić więc wolałem nie ryzykować, a jeszcze nowszych grać nie chcę, bo podobno moobki są dużo silniejsze ) oraz ReBalance v2.1

Jest sens gdyż gra najemnikiem z początku może być trudna ale na późniejszym etapie gra robi się łatwa zwłaszcza jak wpadnie ci w rączki uriziel w świątyni śniącego :)  Jeśli planujesz od nowa zacząć strażnikiem świątynnym to polecam poziom minimum normalny gdyż strażnik świąt. jest najpotężniejszą klasą w grze :) jako że grasz na patchu 1.1 to na początku 2 rozdziału jeszcze przed jarkendarem dostajesz runę głos strażnika o ile wybierzesz ścieżkę wojownika u chyba gor na draka już nie pamiętam . Runa ta zabija wszystko na strzała poza trollami , silniejszymi szkieletami i orkami  :) do tego strażnik ma darmowy bonus +1 do many codziennie przy fajce więc możesz farmić manę w nieskończoność ( do fajki, potem do łóżka i znowu do fajki i tam możesz nabijając manę w nieskończoność co mocą współgra z runą głosem strażnika) :)
Takim  małym minusem strażnika jest to że najlepszą zbroję dostajesz dopiero w 7 rozdziale , a inne gildie dostają w 5 rozdziale ale i tak strażnik jest najmocniejszą klasą zwłaszcza od 2 rozdziału :) dopiero w patchu 1.3.1 zostało zmienione że głos strażnika dostajesz w 4 rozdziale  a najlepszą zbroję masz w 5 rozdziale ale ty grasz na patchu 1.1 więc nie masz tych zmian :)

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki :P Jeszcze jedno: Czy strażnikiem świątynnym zostaję w 1 rozdziale czy będę po prostu nowicjuszem do 2 rozdziału? http://www.thereturning.pun.pl/bractwo-sniacego-2.htm tutaj w głównym poście w opisie questa Poszukiwania Cor Angara jest coś takiego: Po  przyniesienu amuletu Angar zgadza się pójść do obozu.Od tej pory możesz  zostać Strażnikiem świątynnym.
Czyli mam rozumieć, że strażnikiem świątynnym nie zostanę dopóki nie wykonam tego questa czy po prostu źle zrozumiałem? Przecież do GD dostanę się dopiero w 2 rozdziale i to po Jarkendarze chyba. Jak to z tym jest na patchu 1.1?
Poza tym widzę, że questy wymagają trochę chodzenia i wydania golda :P W końcu załatwienie pełzaczy w pobliżu czarnego trolla bez zwojów jest prawie nie wykonalne, ale z tym sobie poradzę :P Ile trzeba mieć zręczności, żeby okraść Goraxa?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Nie strażnikiem świątynnym można zostać w 1 rozdziale i nie ma nic do tego zadanie poszukiwanie cor angara :) żeby zostać strażnikiem to musisz znaleść ten młot tarakota i wykonać parę zadań dla guru :) i jak już wykonasz te zadania gadasz z gorna na koshem i on przyjmuję cię do straży świątynnej :)

po co chcesz okradać goraxa w tej spiżarni magów praktycznie nic nie ma:) jak już coś to w skrzyni w komnacie masz klucz do skarbca magów tam można się obłowić w złoto a także zdobyć recepturę do zadania z tym balem alchemikiem na górze co się po drabinie wchodzi :) do tego polecam w klasztorze przeszukać regały gdyż można tam znaleść fajne zwoje takie jak zmniejszenie potwora, zniszczenie ożywieńca itp:)

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W solucji questów bractwa jest misja, gdzie trzeba okraść go z klucza, bo musimy znaleźć jakiś przepis :P

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Którą gildią gra się najtrudniej? Mam problem z wyborem.

Łeb jest mój, no i chuj.

0 użytkowników
Do góry