Problemy techniczne 605434 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 605434

Odpowiedzi 1643

Wonderweiss

Wonderweiss

Użytkownicy
posty27
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chciałbym mieć obecne save' po rainstalce to wystarczy, że przerzucę folder z zapisami na nowego gothica? 

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wystarczy że skopiujesz je gdzieś i wkleisz po reinstalce. Jest wysoce możliwe że save który teraz Ci crashuje nie będzie działać bo jeśli został uszkodzony podczas zapisu to kaplica :/

Taka rada na przyszłość, masz 15 slotow na save i grono ludzi wali tylko max 3 pierwsze sądząc że będzie OK. Nauczony tym że mody przeważnie mają naturę wywalania z powodu ogólnych błędów, zapisuje na max największej ilość slotów. Zapis w Retrurningu to oszałamiające 2sek więc zapisanie rozgrywki na kilku save co jakiś czas nie stanowi jakiegoś obciążenia.

Oczywiście twoja wola.

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem w Slash'n Craft V1.1 PL, że nie mogę się uczyć u żadnego nauczyciela ani siły i zręczności ani sztuk walki. Co może być tego przyczyną?

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Sam się uczysz tego, takie coś jak w Skyrimie. 

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No bez jaj... Jak mam niby samemu się siły nauczyć???

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Jak użyć tego teleportu na piramidzie, co go uaktywniamy kryształem zdobytym w świątyni Adanosa, tak aby nie crashowało gry?
Bo jakbym się do niego nie zabierał zawiesza mi się goticzek, nie ma żadnego raportu z błędem. 

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No bez jaj... Jak mam niby samemu się siły nauczyć???

Bijąc 1h/2h łukiem/kuszą tak na przykład. Czyli jeśli walczysz tylko 1h to atrybut walki 1h będzie Ci sam się zwiększał itp.

Jak użyć tego teleportu na piramidzie, co go uaktywniamy kryształem zdobytym w świątyni Adanosa, tak aby nie crashowało gry?
Bo jakbym się do niego nie zabierał zawiesza mi się goticzek, nie ma żadnego raportu z błędem.

Zdejmij wszystko do plecaka, wejdź do teleportu w samych gaciach - sposób sprawdzony
Jeśli masz teksture pack to możliwe że on powoduje jakieś crashe
Możesz spróbować zmniejszyć wszystkie ustawienia grafiki na minimum

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Eh. Gacie, brak teksture pack'a, ustawienia grafiki na minimum nie pomogły. :|

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eh. Gacie, brak teksture pack'a, ustawienia grafiki na minimum nie pomogły. :|

Próbowałeś tylko raz czy kilkanaście ? wiem że to brzmi jak absurd ale miałem podobne problemy, mnie pomoglo przechodzenie w gaciach ale nie za każdym razem czasami musiałem próbować po kilka razy zanim zaskoczyło. Taki urok Returninga.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sorki za double-post ale mam problem z wymuszeniem karty graficznej w G2
Otóż zainstalowałem sobie na próbę win8.1 i wszystko cacy ale gdy próbuje odpalić G2 to on usilnie odpala się na zintegrowanej Intel 4600 mimo iż w panelu NVidia wymusiłem odpalanie G2 na karcie Gforce 755M
W win7 gdy tak samo ustawiałem gra odpalała na 755m i chodziła bardzo płynnie teraz na tej intelowskiej strasznie muli.

Są tu jacyś użytkownicy win8.1 z dwoma kartami graficznymi ?
Gram na lapku LENOVO Y510p

Gall900

Gall900

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie. 

Mam problem z tym modem - po raz kolejny. Jestem w Jarkendarze, biegam po bagnie szukając Juana. Na drodze staje mi bagienny truteń, po którego zabiciu gra wywala do Windowsa. Pół ekranu jest czarne (jakby gra była w oknie), a kursor myszy nie działa, więc nawet nie mogę zamknąć Gothica przez menadżera zadań, tylko konieczny jest całkowity restart systemu. 

Otwieram grę, wczytuję i niestety problem okazuje sie permanentny. Za każdym razem kiedy próbuję zabić tego skurczysyna efekt jest identyczny. Postanowiłem więc spróbować pozbyć się go inaczej - marvin kill. Podziałało, tyle że idę sobie kawałek dalej, zabijam szczura i dostaję crash identyczny jak poprzednio.

Najwyraźniej w Returning bagienne zwierzęta są pod ochroną. Podobne wywalanie gry wcześniej już się zdarzało, ale jednostkowo. Teraz po prostu zabicie czegokolwiek skutkuje natychmiastowym crashem gry.

Po kilku próbach gra w ogóle przestała się otwierać i crash nastepuje od razu po dotarciu paska wczytywania do końca. Reinstall gry nie pomógł, dalej jest dokładnie to samo. To już moje drugie podejście do Returninga, które kończy się w ten sam sposób. Tyle tylko, że za pierwszym razem dostawałem coś takiego zaraz po wejściu na bagno w Jarkendarze przy pierwszym krwiopijcy. 

Da się coś z tym zrobić? 

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
W jaką wersje moda grasz ?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj poprzedniego save, jeśli masz taki a jeśli nie masz to powinieneś. Jak masz poprzedni to sprawdź czy dalej wywala na tym trutniu lub innych potworach z bagna, jeśli nie to graj dalej jeśli TAK to wyjdź z Jarkendaru do Khorinis i z powrotem do Jarkendaru chodzi tu o przeładowanie mapy. Możesz też ew. przespać w Khorinis i dopiero  wejść w portal.

Gall900

Gall900

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gall900

Problemy techniczne
#733 2014-07-21, 19:25(Ostatnia zmiana: 2014-07-21, 19:34)
ReBalance 2.1 z TexturePackiem.

Na innych save'ach jest to samo. To z powrotem do Khorinis niestety nie zadziałało. W samym Khorinis problemów nie ma, można normalnie walczyć. Po powrocie do Jarkendaru niestety starcie z pierwszym bagiennym szczurem powoduje ten sam efekt co wcześniej.

Geralt123

Geralt123

Użytkownicy
posty19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie działają mi klucze np do skrzyni Xardasa w klasztorze lub do skrzyni w wierzy Dextera.

Lozerus

Lozerus

Użytkownicy
posty17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam pewien problem z              Returning'iem  2.1 uciekają  przede mną polne bestie , wilki, gobliny, ścierwojady a jeszcze jedno kiedy zaatakował
mnie krwiopijca ciągle ucieka mi wytrzymałość a na końcu życie a kiedy atakuję dzieje się efekt jak po spożyciu bagiennego ziela.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma tu żadnego problemu! Słabsze zwierzaki, uciekają...
Słynna wytrzymałość też jest OK

Lozerus

Lozerus

Użytkownicy
posty17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ale po ugryzieniu krwiopijcy ciągle ucieka mi wytrzymałość a potem życie tak nie było przed zaatakowaniem krwiopijcy

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
1. To normalne jak masz dużo siły
2. Wypij antidotum
3. Używasz imiennej broni

lol

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem. Zacząłem grę od początku i po walce z kimkolwiek ubywa mi życia, aż ginę. Dram na ReBalance V2.1  z patch-em 1,2.
Co mogę z tym zrobić???

0 użytkowników
Do góry