Developing > Silniki graficzne
Silnik graficzny
Leinnan:
Od tego jest dokumentacja danego silnika.
inż. Avallach:
Irrlicht jest koszmarnie stary :D Proponuję już raczej Ogre3D.
Jesteś pewien że koniecznie potrzebujesz tego w C++? Przewagę ma jedynie w wydajności, ale kod w językach wyższego poziomu jest zwykle zdecydowanie bardziej przejrzysty i zwięzły.
--- Cytat: Revar#msg w 2013-06-17, 16:15 ---A jak to to zainstalować?
--- Koniec cytatu ---
Zadając takie pytanie pokazujesz że raczej nie nadajesz się do pracy z gołym silnikiem graficznym. To nie jest jakiś game maker. Jesteś pewien że chodzi ci o silnik graficzny, a nie np silnik gry? Takie XNA nim nie jest - to cały zestaw narzędzi.
Remix:
--- Cytat: Adanos#msg w 2013-06-17, 16:10 ---Allegro to nie silnik, a biblioteka. Zresztą XNA to też nie jest silnik, a zbiór narzędzi.
Jeśli chodzi o silnik, to Irrlicht.
--- Koniec cytatu ---
Adanos wiem o tym ale jak się pytał o "silnik" podobny do XNA to mu dałem ten podobny "silnik" :D
@UP Avallach dobrze prawi jeśli chodzi o to twoje pytanie :D Poza tym po co chcesz się przenosić? XNA jest w sumie całkiem całkiem dobre, a jeżeli już chcesz robić coś więcej to najlepiej znajdź dobrze rozbudowany poradnik lub kup książke do nauki tego silnika bądź jeśli się porwiesz to API.
Revar:
Po prostu od jakiegoś czasu uczyłem się c++ i nie chce mi się uczyć jakiegoś innego języka.
RafalBudzis:
Znajomość innych języków programowania jest spoko :P Z resztą jak poszperasz po necie powinieneś dać rade odpalić XNA w VS C++ Express. Wiem ze na necie były porady jak odpalić XNA pod VB.NET więc dlaczego nie miało by być czegoś takiego do c++ :) Ale jest z tym dużo zawracania głowy. Z resztą mówisz ze uczyłeś się od jakiegoś czasu c++. Jeśli skończyłeś na pętlach :D to w c# będziesz miał idealnie to samo :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej