Luźnie tłumaczenie z pomocą Google Translatora na angielski.
Wersja 1.0Ten mod usprawnia to czego nie było w Gothicu 3 - konsekwencje czynów, np. mogłeś robić zadania dla Gońców, a orkowie nic sobie z tego nie robili. Nikt nie zauważył że ludzie zostali zniewoleni albo orkowe patrole zniknęły. Teraz to się zmieni. Generalnie, mogę powiedzieć że nie ma nowych zadań, ale istniejące zadania są rozszerzone i twoje czyny mają konsekwencje. Teraz NPC reagują na to. Nie będzie możliwe, żeby wykonać wszystkie zadania i dalej być przyjacielem dla wszystkich frakcji. Mogą nnawet nie wpuścić cię do swoich miast, jeśli są z ciebie nie zadowoleni.
Wersja 2.0.1Z wersją 2.0, mod wykracza poza wyznaczone cele, świat z wiarygodnymi konsekwencjami i reakcjami NPC. Celem są nie tylko wiarygodne zachowania, ale cały, bardziej wiarygodny świat. Większa różnorodność pancerzy i zachowania patroli i potworów oraz nowe życie codzienne w miastach. Zmieniony początek gry, więcej dialogów, różne wymagania perków/handlu i nauki oraz wiele, wiele więcej. Także załatane różne błędy. Więcej w Manualu.
ManualWersja 2.0 jest nie tylko patchem, ale kompletnym rozszerzeniem modyfikacji. Oprócz zmian w dialogach, mod zmienia także miasta i rozpoczęcie gry, większa interakcja z NPC na swiecie, większa różnorodność pancerzy, zmienione życie codzienne w miastach, coś z perkami, nie wiem co... więcej dialogów i ogólnie lepsza atmosfera w grze.
Odsyłam do podanych adres, jeśli ktoś chce bardziej szczegółowe informacje.
Polecam modyfikacje, testowałem ok. 20 minut i jest ciekawie...