Dobre rpg w których obecny jest role-playing 10761 30

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 15.02.2013 roku

Wyświetleń 10761

Odpowiedzi 30

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Walking dead
Walking Dead nie ma wymagań sprzętowych... po prostu włączasz i grasz :lol2:  Mi działał na przedwojennej karcie Intela :ok:

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to czy potrafisz się dobrze wczuć w postać zależy od ciebie, twojej wyobraźni i umiejętności powsztrzymania swojej niewiary. Nie od gry.
 Jest trochę definicji tego co podchodzi pod "role-playing" wg jednej praktycznie wszystkie nowoczesne gry komputerowe (wliczając w to cody i battlefieldy) to zasadniczo też rpg. Wg innej są to tylko gry w których sam tworzysz sobie postać i wymyślasz historię, jak w klasycznych DnD i nieco w tesach.
Ależ drogi Hwepie, wpływ otoczenia i odczuwanie jakichkolwiek emocji jest inne i subiektywne dla każdego człowieka, co do tego nie ma wątpliwości. A co do drugiej sprawy, właśnie o to mi chodziło. Pytałem się o gry w których inni poczuli tą iskierkę, że grają w coś więcej niż gra akcji z systemem rozwoju postaci, nie patrząc na definicje i inne gówna.
No to Walkin Dead :D

Spoiler

WAH WAH WAH.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
walkin dead to w ogóle nie jest gra komputerowa :lol2:  bardziej własnie visual novel

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś już cofnął się już bardzo wstecz w temacie więc i ja naskrobę coś swojego: Baldurs Gate i Icewind Dale obie gry z choć leciwe przynajmniej mi wydają się ładne wizualnie. Do tego Dungeon Siege ale to bardziej slashowy rpg z trochę nowszych to NeverWinter Nights 2 i Spellforce.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A ja bardzo lubię cofać się do przodu.

makin' bacon

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Kotory 1 i 2 z patchami przywracającymi content (plus wiele świetnych modów z itemkami, żeby bardziej poczuć swoją zajebistość). Świetne story line jest w SW:TOR, ale to mmo.

Jeżeli BG to 2 z ToB i modami, ale na to trzeba mieć miesiące, żeby przejść te kilkaset godzin gry.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Zaryzykował bym BG EE ale podobno taka szmira że głowa odpada

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kotory 1 i 2 z patchami przywracającymi content (plus wiele świetnych modów z itemkami, żeby bardziej poczuć swoją zajebistość). Świetne story line jest w SW:TOR, ale to mmo.
Miałem niedawno sesje w obydwa kotorów, jednak bez content patchów, są warte kolejnego przejścia?
Zaryzykował bym BG EE ale podobno taka szmira że głowa odpada
Why?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
I znowu polecam spellforca. Co prawda gra raczej stara, ale z świetną fabułą. Misji mimo, iż są do siebie podobne. Podbij miasto od orków, a później powykonuj kilka questów, to fabuła jest największym atutem tej gry. Dodatkowo tworzenie armii i bitwy z poszczególnymi jednostkami.

A ponadto w grze są tytany, tarcze i duale;P

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Ja tam wolę lodowe elfki :p

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry