Różne 174667 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 174667

Odpowiedzi 670

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Różne
#100 2008-02-12, 20:27(Ostatnia zmiana: 2008-02-13, 07:39)
Masz rację Kyroman, zupełnie nie rozumiem Twojego dowcipu, jeżeli zechciałbyś mnie oswiecić byłabym Ci wdzięczna.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Różne
#101 2008-02-12, 22:09(Ostatnia zmiana: 2008-02-12, 22:42)
Cytat: krycha link=topic=19157.msg4699#msg4699 date=Feb 12 2008, 20:00\'
Myślę, że wreszcie znalazłam bratnią duszę na tym forum, zgadzam się z Tobą, że LOGO TO POTęGA. Jako projektant nie mam nic więcej do dodania.

droga krystyno,
niestety nie nadaje sie na bratnia dusze. jestem zly do szpiku kosci i do tego swiecie przekonany ze jestem najlepszym grafikiem na swiecie tylko nie mam na to dowodow ;]  
pozdr K

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Różne
#102 2008-02-13, 18:42(Ostatnia zmiana: 2008-02-13, 18:45)
drogi kazzmir (kazimierzu?),
jak usunę “zly do szpiku kosci” z Twojego posta, to zostanie akurat tyle ile trzeba,  moje przekonanie o własnej wartości jest równie wielkie jak Twoje. Należałoby się zastanowić, co to znaczy "bratnia dusza", ale to już inny temat. :)  
pozdr K

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nasz Kazimierz woli żeby się do niego zwracać Kazik, Kazio, Kaziutek, Kaziątko :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
ew Kazin z Bazin :joke:

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Kazzmir
  • Gość
Cytat: krycha link=topic=19157.msg4828#msg4828 date=Feb 13 2008, 18:42\'
drogi kazzmir (kazimierzu?),
jak usunę “zly do szpiku kosci” z Twojego posta, to zostanie akurat tyle ile trzeba,  moje przekonanie o własnej wartości jest równie wielkie jak Twoje. Należałoby się zastanowić, co to znaczy "bratnia dusza", ale to już inny temat. :P  
pozdr K

mozesz mi sebastianie mowic  :)

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Miło mi Sebastianie - mów mi Anastazja.
Wygląda na to, że następny dowcip Kyromana spalił na panewce. :D

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Kyro jest znany z ciętych dowcipów

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Cóż, od pewnego czasu zacząłem bawić się Fotoszopem... jest to moja pierwsza poważniejsza inicjacja w tym programie więc proszę nie jechać po mnie za bardzo :D  :
http://img143.imageshack.us/my.php?image=vegetaoe5.png
Jako ,że postać jest z kreskówki starałem się podkreślić efekt animowany. Proszę o ocenę.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ogólnie fajne, tylko te białe kropki wokół tych czarnych linii psują efekt.

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Nawet fajnie, tylko, że taki efekt możesz uzyskac rownie dobrze w MSPaint :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Gdybyś wywalił kropki oraz wykazał większą dbałość przy konturach (pomijając że lepiej zrobić piórem) to wyglądało by lepiej

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Różne
#112 2008-02-14, 19:24(Ostatnia zmiana: 2008-02-14, 19:28)
Hmmm, z waszych opinii wnioskuje ,że lepiej dać sobie spokój z 2D ??Podkreślam to moja pierwsza praca i jako nowicjusz trochę się nad nią bawiłem by uzyskać zamierzony efekt ;/ Thoro miałem zamiar robić piórem jednak wydawało mi się ,że efekt nie był by takie jak bym chciał...

Osobiście zajmuje się rysowaniem na kartce papieru i powoli dochodzę do wniosku ,że PS to coś zupełnie innego. Z początku myślałem ,że obsługa programu wymaga talentu nabytego podczas praktyki w rysowaniu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Z początku myślałem ,że obsługa programu wymaga talentu nabytego podczas praktyki w rysowaniu.

Ja nie wiem co ma kartka do obsługi programu graficznego i myszki. Nawet malowanie tabletem a ołówek, pędzel czy inne materialne narzędzie to nieporównywalna różnica.

Hmmm, z waszych opinii wnioskuje ,że lepiej dać sobie spokój z 2D ??

Przecież każdy napisał swoje uwagi odnośnie pracy. Chyba nie sądzisz że od razu będziesz wychwalany czy też osiągniesz zadowalający poziom? Skoro w taki sposób podchodzisz do krytyki i opinii innych to masz rację, powinieneś zrezygnować z 2d.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ja nie wiem co ma kartka do obsługi programu graficznego i myszki. Nawet malowanie tabletem a ołówek, pędzel czy inne materialne narzędzie to nieporównywalna różnica.

Właśnie dochodzę do takiego wniosku. Mam zamiar robić dobre prace na przyzwoitym poziomie i wiem by to osiągnąć czeka mnie długa i kręta droga. Wyraźnie podkreśliłem ,że zauważam znaczną różnice między obydwoma zajęciami więc w czym rzecz ?

Przepraszam za poprzedni komentarz. Po prostu trochę czasu zajęło mi projektowanie pracy i wiem ,że takich żali nie powinienem zamieszczać tutaj. Jeżeli będę postępować tak dalej na pewno nie osiągnę celu do jakiego mam zamiar dojść. Nie wiecie w jak znacznym stopniu starłem się by dojść do tego do czego doszedłem, na moim bardzo słabym poziomie była to bardziej żmuuudna zabawa jak w paincie aniżeli umiejętne obsługiwanie profesjonalnego programu graficznego.

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Różne
#115 2008-02-14, 21:02(Ostatnia zmiana: 2008-02-14, 21:07)
Cytat: dzikiben4 link=topic=19157.msg4980#msg4980 date=Feb 14 2008, 20:48\'
Właśnie dochodzę do takiego wniosku. Mam zamiar robić dobre prace na przyzwoitym poziomie i wiem by to osiągnąć czeka mnie długa i kręta droga.

Po prostu trochę czasu zajęło mi projektowanie pracy i wiem ,że takich żali nie powinienem zamieszczać tutaj. Jeżeli będę postępować tak dalej na pewno nie osiągnę celu do jakiego mam zamiar dojść. Nie wiecie w jak znacznym stopniu starłem się by dojść do tego do czego doszedłem, na moim bardzo słabym poziomie była to bardziej żmuuudna zabawa jak w paincie aniżeli umiejętne obsługiwanie profesjonalnego programu graficznego.
Nie zniechęcaj się, nie bedę oceniała Twojej pracy, nie znasz dobrze programu, więc nie ma o czym mówić (i tak zrobiłeś bardzo dużo). Pobaw się programem, a najlepiej postaw sobie jakieś konkretne zadanie, ale nie płaską grafikę, bo do tego nie potrzeba PhotoShop#msgote author=dzikiben4 link=topic=19157.msg4980#msg4980 date=Feb 14 2008, 20:48\']Właśnie dochodzę do takiego wniosku. Mam zamiar robić dobre prace na przyzwoitym poziomie i wiem by to osiągnąć czeka mnie długa i kręta droga.

Po prostu trochę czasu zajęło mi projektowanie pracy i wiem ,że takich żali nie powinienem zamieszczać tutaj. Jeżeli będę postępować tak dalej na pewno nie osiągnę celu do jakiego mam zamiar dojść. Nie wiecie w jak znacznym stopniu starłem się by dojść do tego do czego doszedłem, na moim bardzo słabym poziomie była to bardziej żmuuudna zabawa jak w paincie aniżeli umiejętne obsługiwanie profesjonalnego programu graficznego.[/quote]
Nie zniechęcaj się, nie bedę oceniała Twojej pracy, nie znasz dobrze programu, więc nie ma o czym mówić (i tak zrobiłeś bardzo dużo). Pobaw się programem, a najlepiej postaw sobie jakieś konkretne zadanie, ale nie płaską grafikę, bo do tego nie potrzeba PhotoShopa, ten program to naprawdę potężne narzędzie graficzne, warto go poznać.
Jeżeli masz zamiar pracować ze zdjęciami, najlepiej sam rób fotografie, o wiele większa satysfakcja niż korzystanie z  cudzych, a przepisy prawa autorskiego są nieublagane (uwaga na przyszłość). :rolleyes:

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
dziki - idź porób tutki na e-grafik.pl :) .

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: dekster17 link=topic=19157.msg4990#msg4990 date=Feb 14 2008, 21:35\'
dziki - idź porób tutki na e-grafik.pl :) .
No proszę, komplementy Ci się sypią.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Komplementy? Ja zawsze tam tutki jakieś robię.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Krycha a ty jestes jakąś znajomą Molki ?

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry