Różne 199685 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 199685

Odpowiedzi 670

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ja nie mogę się przekonać do tabletów, musiałbym się dłużej pobawić. Jednakże też używałem bambusa  :lol:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Chwalicie się czy żalicie? ; p

FraseR
  • Gość
http://i54.tinypic.com/okacjo.png

Nie mam pomysłów co do tekstury, więc jeżeli mógłby mi ktoś podsunąć jakieś pomysły to byłbym wdzięczny.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
To czerwone i białe to wypełnienie czy coś tam jednak jest? Nie wiem czy dobrze zauważyłem (małe to jest), ale mapowanie zrobiłbym inaczej - żeby szwy były na krótkich krawędziach, wtedy będą mniejsze i mniej widoczne.

Biorąc pod uwagę że to jednak stoi na zasyfiałej drodze, wypada dodać trochę syfu na teksturze, bo to wygląda za sterylnie.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
http://i54.tinypic.com/okacjo.png

Nie mam pomysłów co do tekstury, więc jeżeli mógłby mi ktoś podsunąć jakieś pomysły to byłbym wdzięczny.

to zobacz jak zrobił buła

sauron
  • Gość
trochę mojej cadowskiej pixelozy którą się zajmowałem przez ostatnie lata

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Moje macie w oknie pisania postów :lol2:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

Nieskomplikowane logo, wizytówki na pewno będą inne, zresztą logo pewnie też, ale co mi szkodzi.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Fajne, czytelne, proste :ok:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Odkąd zacząłem pracować na lapku + monitor zauważam ogromną różnicę w wyświetlanym obrazie. Pewnie durne pytanie, ale są może jakieś sposoby aby to mało wiele wyrównać?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Różne
#330 2011-01-26, 23:39(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 23:41)
Najprostszym i podstawowym sposobem jest odpalenie na obydwu monitorach palety kalibracyjnej np http://www.ziolek.pl/kalib/kalibr.html
Druga sprawa to ładujesz obrazek z komputera, na którym twoim zdaniem wygląda słusznie na ten z "zepsutym" obrazem i kręcisz tak aby były jednakowe. Należy również pamiętać, że wiele zależy od jakości monitora - ten z laptopa będzie siłą rzeczy gorszy. Oczywiście są bardziej wyrafinowane sposoby jednak imo nie ma co się pierdolić, zwłaszcza jeśli chodzi tu o amatorską obróbkę grafiki. Teraz i tak co monitor to inne ustawienia, jego jakość i paleta barw. Czasami sam się dziwie jakie ludzie gówna mają.

sauron
  • Gość
faktycznie to ma 100% uzasadnienie przy pracach do druku, a nawet nie zawsze, gdy się robi wszystko zgodnie z zasadami kolory cmyk/pantone to nawet na black&white można robić kolorowe prace znając wartości kolorów. jak widzę monitor za 7k dla grafika to się łapię za głowę.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#332 2011-01-27, 00:16(Ostatnia zmiana: 2011-01-27, 00:17)
Faktycznie, lipne miałem ustawienia karty graficznej, chociaż wiadomo, na matowej matrycy cudów nie osiągne, jednak jest dużo lepiej. Dzięki.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
CRT wymiatają pod tym względem : p

Ja swój monitor kalibrowałem z dobre 2 godziny a i tak efekt marny bo to szajsung za 500zł : p kiedyś na maxie widziałem temat o kalibracji i dali tam linki do fajnego programu jak będę miał chwile wieczorm to poszukam i zedytuje posta.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dlatego zakupiłem sobie crt'ka, gdzie kupno kabla vga wyniosło mnie prawie tyle, co samego monitora  :lol:

sauron
  • Gość
Dlatego zakupiłem sobie crt#msg134383ka, gdzie kupno kabla vga wyniosło mnie prawie tyle, co samego monitora  :lol:

o ile ma wysoką rozdzielczość i przyzwoite odświeżanie, a monitor nie smuży szczególnie na brzegach to te wypasione crt nie są tragiczne.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A przy okazji, jak ktoś się natknie na jakieś ciekawe info odnośnie projektowania/druku to przyjmę z otwartą przeglądarką.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
poczytaj o dtp i poligrafii

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Trochę zmieniłem i zrobiłem sygnet - jest to połączenie literki G i strzałki krążącej "w nieskończoność" co ma symbolizować recykling.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie da sie wygladzic troche krawedzi?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry