Wiedźmin 3: Dziki Gorn 774275 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 774275

Odpowiedzi 1986

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
" Zaden wiedzmin, zadna inkwizycja nie wciagnela mnie tak jak ta gra. Jest przezajebista. "

I teraz fabiosku prosze powiedz mi, gdzie ja tu napisalem, że jest lepszy od Wiedzmina 3? Bo że mnie wciagnal bardziej - to oczywiste. Zreszta, Wiedzmin 3 jakis porywajacy nie jest, statystyki nie klamią:

Niecale 30% graczy na Steam i PS4 ukonczylo gre.

Do wielkiego finału dotarło zaledwie 26,7% graczy PS4 i 27,2% pecetowcow.
Spora rzesza nie zdołała przez ten czas wyjsc z Białego Sadu, w przypadkui PS4 ta grupa liczy 19,5% posiadaczy legalnych kopii a na steamie 29,3%.

I nie, nie są takie statystyki, bo wiedzmin jest wymagajacy, ale dlatego, że gra specjalnie porywająca nie jest, od pewnego poziomu czuć nude jesli chodzi o wyzwania czy walki. W Wiedzminie 3, jak bardzo fabularnie fajny by nie był, zmuszać sie do myślenia musi tylko ktos z mentalnoscia gimnazjalisty ewentualnie ktos z jednoczesnym zespolem downa i autyzmem.

Co w Mad Maxie mnie wciagnelo? To, że są to moje klimaty - post apo, zapierdalanie po pustowiach (nawet chyba gdzies tam pisalem, ze rozwazam opcje wyjechania samochodem do Australii celem pojezdzenia po tych ich slynnych drogach :D), otoczka fabularna (niektore zwroty akcji, to, że gra sie nie konczy happy endem, cud) a takze klimat filmowy. Nie, Mad Max nie jest lepszy od Wiedzmina 3, to stwierdzilby nawet najwiekszy fanboy Mad Maxa :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O czym ty pieprzysz?
O to samo pytam ciebie, twój post nie ma sensu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cragan on cytowal moj post ;P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
" Zaden wiedzmin, zadna inkwizycja nie wciagnela mnie tak jak ta gra. Jest przezajebista. "

I teraz fabiosku prosze powiedz mi, gdzie ja tu napisalem, że jest lepszy od Wiedzmina 3? Bo że mnie wciagnal bardziej - to oczywiste. Zreszta, Wiedzmin 3 jakis porywajacy nie jest, statystyki nie klamią:

Niecale 30% graczy na Steam i PS4 ukonczylo gre.

Do wielkiego finału dotarło zaledwie 26,7% graczy PS4 i 27,2% pecetowcow.
Spora rzesza nie zdołała przez ten czas wyjsc z Białego Sadu, w przypadkui PS4 ta grupa liczy 19,5% posiadaczy legalnych kopii a na steamie 29,3%.

I nie, nie są takie statystyki, bo wiedzmin jest wymagajacy, ale dlatego, że gra specjalnie porywająca nie jest, od pewnego poziomu czuć nude jesli chodzi o wyzwania czy walki. W Wiedzminie 3, jak bardzo fabularnie fajny by nie był, zmuszać sie do myślenia musi tylko ktos z mentalnoscia gimnazjalisty ewentualnie ktos z jednoczesnym zespolem downa i autyzmem.

Co w Mad Maxie mnie wciagnelo? To, że są to moje klimaty - post apo, zapierdalanie po pustowiach (nawet chyba gdzies tam pisalem, ze rozwazam opcje wyjechania samochodem do Australii celem pojezdzenia po tych ich slynnych drogach :D), otoczka fabularna (niektore zwroty akcji, to, że gra sie nie konczy happy endem, cud) a takze klimat filmowy. Nie, Mad Max nie jest lepszy od Wiedzmina 3, to stwierdzilby nawet najwiekszy fanboy Mad Maxa :P

Obraziłeś obecnie kilka tysięcy graczy na całym świecie  :trollface:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czym? Statystykami? To są oficjalne statystyki ze steama. To chyba jasno swiadczy o tym, jaka jest gra, chocby i dostala milion nagród :P

Bron boze, nie mowie, ze jest slaba. Po prostu smieszy mnie jak widze, jak fanboye sie wiją i kręcą aby udowodnic, że ta gra jest nie wiadomo jaka, a statystyki są smiercionosne xD Statystyki lubi rybcia, także powinno to przejsc :P

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zresztą Wiedźmin to gra przy której aby zrobić 100% potrzeba spędzić 200h-300h i to jest zaliczane jako koniec gry pełny. Przy Falloucie wielu nie wyszło nawet po za kreator, cholernie wciągające być musiało.

Post połączony: 2016-05-19, 21:32
W sumie to wywalone mam na twoją opinie o fanboyach. Bo są gry dla których warto być fanboyami. I nie chcę cię martwić, ale jak przejrzysz fora, portale, recki to zorientujesz się, że jesteś w mniejszości. Mam ci to statystykami wykazać? Czy trafia do ciebie coś więcej niż liczby?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W sumie to wywalone mam na twoją opinie o fanboyach. Bo są gry dla których warto być fanboyami. I nie chcę cię martwić, ale jak przejrzysz fora, portale, recki to zorientujesz się, że jesteś w mniejszości. Mam ci to statystykami wykazać? Czy trafia do ciebie coś więcej niż liczby?

Ahh tak, czyli jak liczby są po naszej stronie to wszysto ok, jak są po przeciwnej to w ogole je jebać, chuj, niewazne :lol2:

Zresztą Wiedźmin to gra przy której aby zrobić 100% potrzeba spędzić 200h-300h i to jest zaliczane jako koniec gry pełny. Przy Falloucie wielu nie wyszło nawet po za kreator, cholernie wciągające być musiało.

Ledwo niewielka cześć ukonczyla gre a Ty myslisz, że kazdy chce ją robic na 100%? Błagam. Chociaż i tak lepsze 100% w Wiedzminie bo chociaz są jakies profity w postaci pancerzy, olejów, petard (tu mam akurat doswiadczenie bo za pierwszym razem przechodzilem na pałe to wszystkie oleje, petardy, eliksiry mialem w podstawowej formie, potem drugi raz na 100% i wszystkie mialem najlepszej formie) niż w takim Assassin's Creedzie gdzie 100% dawalo korzysci dopiero od Unity/Rogue.

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Dobra, szkoda gadać. Podyskutowałbym tutaj o KiW, ale pewnie znowu zostanę zjechany.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O ile dyskusje masz zamiar prowadzic normalnie a nie jebac każdego kto nie zgodzi sie z teorią, że wiedzmin 3 jest najbardziejprzezajedwabistakurwamacihiper grą to jak najbardziej. Dodatek do Wiedzmina 3 zapowiada sie bardzo fajnie, mam nadzieje, ze ulepszą AI podstawowych przeciwników :P

KOMPUTER:
Spoiler

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Przy KiW cieszę się głównie z tego, że zobaczymy odmienny klimat - Wiecie bez wojny i ogólnego sajgonu. Bardzo przyjemna odmienność. Jestem ciekaw czy ukażą je tak jak w książkach - Księstwo z bajki którego ludność jest wiecznie podpita i rozbawiona. :D

COLORBLIND

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie taki z bajki bo już widać pewien zgrzyt, przynajmniej moim zdaniem ta arena z pannami które wrzeszczą gdy rycerze walczą i giną jest wątpliwa moralnie...

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Czym? Statystykami? To są oficjalne statystyki ze steama. To chyba jasno swiadczy o tym, jaka jest gra, chocby i dostala milion nagród :P

Bron boze, nie mowie, ze jest slaba. Po prostu smieszy mnie jak widze, jak fanboye sie wiją i kręcą aby udowodnic, że ta gra jest nie wiadomo jaka, a statystyki są smiercionosne xD Statystyki lubi rybcia, także powinno to przejsc :P

Steam to nie wszystko...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wiedźmin 3: Dziki gon
#1492 2016-05-19, 22:05(Ostatnia zmiana: 2016-05-19, 22:11)
Skyrim może mieć dobrze zrobiony świat, itede itede, ale fabuła, postacie i questy zawsze są chujowe w tesach w grach bethesdy, dlatego całościowo to imo w3 jest lepszy od skyrima.

Moong

Moong

Użytkownicy
posty25
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skyrim może mieć dobrze zrobiony świat, itede itede, ale fabuła, postacie i questy zawsze są chujowe w tesach, dlatego całościowo to imo w3 jest lepszy od skyrima.

Ten Skyrim,to shit,na co leca te gimby,któż wie :wstyd:

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Właśnie też w KiW raduje mnie ta odmienność świata. Z wyglądu...no czuć ten sielski, lekko bajkowy klimat. Również widać inspiracje klimatami środziemnomorskimi co uważam za duży plus. Wygląda to świetnie.

Ja jednak wiadomo, uwielbiam wampiry i wątki mistyczne, dlatego najbardziej na nie czekam. A widać, że wampirow będzie kilka rodzajów i wyczuwam większe starcie :D Jestem też ciekaw jaką tym razem dramatyczną historię przedstawią nam Redzi choć trudno będzie przebić Krwawego Barona czy Olgierda. Do tego jeszcze czekam aby przekonać się jacy starzy przyjaciele wrócą. Na trailerze widać kogoś kto może być jednym z rębaczy.

Tak wyglądają arcymistrzowskie sety szkół z pozmienianymi kolorkami po przez tą nową mechanikę. Wyglądają lepiej, ale zdecydowanie latać będę w kurtce z Wiedźmina 1 :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Od lewej niedzwiedź, wilk, gryf, kot? A ten ostatni z Wiedzmina 1 nie wiem ale wyglada chujowo.

Gdzie Arcymistrzowski pancerz zmiji z Serc z Kamienia? :lol:

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Żmija nie będzie.

W1 jest generalnie podstawowy tu i w słabej jakości, widziałem gdzieś pełen i wygląda znakomicie. Potem poszukam

Od lewej: niedźwiedź, wilk, gryf, kot, W1, tak.

Post połączony: 2016-05-19, 22:29
Generalnie pancerz z W1 nazywa się fachowo pancerzem Szkoły Mantikory a to już lekkie przegięcie. Ile tych szkół :D Wolałbym po prostu aby był to np. strój jakiegoś legendarnego Wiedźmina.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Co do fabuły Redzi mogliby dać dla odmiany coś bardziej sielankowego na wyluzowanie się po tragicznych historiach Krwawego Barona czy Olgierda . Bo co za dużo dramatyzmu i tragedii to też nie zdrowo :D.
Mnie natomiast ciekawy Jaskier bo na pewno pojawi się z Geraltem na Toussaint, a jak wiadomo :
Spoiler
Rozkochał w sobie Księżne Annę i spotykali się ze sobą przez dwa miesiące. Potem dowiedział się o tym jej mąż i kazał go zabić ale Jaskier zdążył uciec. Gdy książę zmarł ten wrócił i znów spotykał się z Anną która potem skazała go na wyrok śmierci za zdradę z jedną z arystokratek, a potem zmieniła wyrok na banicję
Coś czuję, że znów dane będzie nam ratować poetę z opałów jak się pojawi :D

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Ale to chyba tez nie jest ostateczna wersja. Mimo to moim zdaniem wygląda bardzo fajnie. No i świetnie przemodelowali interfejs. Jest czytelniejszy i mniej zaśmiecony.

Post połączony: 2016-05-19, 22:33
Co do fabuły Redzi mogliby dać dla odmiany coś bardziej sielankowego na wyluzowanie się po tragicznych historiach Krwawego Barona czy Olgierda . Bo co za dużo dramatyzmu i tragedii to też nie zdrowo :D.
Mnie natomiast ciekawy Jaskier bo na pewno pojawi się z Geraltem na Toussaint, a jak wiadomo :
Spoiler
Rozkochał w sobie Księżne Annę i spotykali się ze sobą przez dwa miesiące. Potem dowiedział się o tym jej mąż i kazał go zabić ale Jaskier zdążył uciec. Gdy książę zmarł ten wrócił i znów spotykał się z Anną która potem skazała go na wyrok śmierci za zdradę z jedną z arystokratek, a potem zmieniła wyrok na banicję
Coś czuję, że znów dane będzie nam ratować poetę z opałów jak się pojawi :D

W sumie....mnie wystarczy epicka, krwawa i brutalna, mroczna z domieszką mistycyzmu historia :D

Właśnie z tym Jaskrem to nie do końca wiadomo.Może to jest zależne od początku bo jest ich podobnież kilka. No ciekaw jestem. Nie mogę sobie wyobrazić aby w ostatniej przygodzie Białego Wilka miał nie wziąć udziału, ani Zoltan. Spodziewam się też jakiś wzmianek o innych.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Interfejs wyglada spoko. Pancerz dalej mi sie nie podoba, ale to juz musi byc cos w samym pancerzu bo w Wiedzminie 1 tez go chcialem jak najszybciej zmienic :D

Mogliby dać mozliwosc zmiany medalionu, np. do jakiejs misji celem zmylenia przeciwnika czy cos :D

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry