Wiedźmin 3: Dziki Gorn 666375 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 666375

Odpowiedzi 1986

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
https://m.
https://www.youtube.com/watch?v=L_-6Ua2L3EY

Najciekawsze pomysły w3 które zostały wycofane z w3. Dolaczenie geralta do dzikiego gona brzmi ciekawie :P

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
picie na umór nie było już czasem w pierwszym wiedźminie?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
I to bylo fajne, brakowalo tego :(

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Ali G

Wiedźmin 3: Dziki gon
#1244 2016-03-15, 17:02(Ostatnia zmiana: 2016-03-15, 17:53)
Z tego co słyszałem Wiesiek ma bdb optymalizacje, działa na słabszym sprzęcie niż podają wymagania, ale żeby odpalić na dwurdzeniowym Celeronie G540 i to praktycznie na średnich optach :O Tego się nie spodziewałem. Aż wstyd mieć kopie zapasową teraz xD

Jak już mam wieśka i słyszę, że gra nie daje zbytnio dużej satysfakcji w kilku aspektach rozejrzałem się za modami. Mody, które zmieniają hud, albo dodają więcej slotów pomijam, ale czy ktoś instalował mody zmieniające balans walki? Mam tu konkretnie na myśli NemezisMod, albo Better Combat Enhanced.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Nom. Z optymalizacją dali czadu.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Raczej z silnikiem że można z gry zrobić totalne gówno(tj wyłączyć prawie wszystko) i mieć grafikę jak w morrowindzie xD

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Wystarczy samemu oddelegować ludzi do wersji PC, a nie outsource'ować. Wersje PC W3 i GTA V były robione wewnętrznie i są naprawdę solidne. Wersje PC GTA IV i ostatniego Batmana były outsource'owane. Różnica widoczna gołym okiem ;)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
@Fartuess życzę ci żebyś robił gry w promilu tak dobre jak w3.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kazz, napisales mu to po tym, jak Fartuch ocenil gre. Czyli rozumiem, że zeby ocenic dobrą gre musze tworzyc gry? Czyli idac dalej tym tokiem, skoro nie jestem piekarzem to nie moge powiedziec czy chleb który kupuje codziennie rano w piekarni jest dobry, bo przeciez ja nie pieke chleba.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
a kiedy miałem pisać przed? wyobraź sobie konwencję gier, na przeciwko twórcy wiedźmina i dragon age, którzy mają zaraz zacząć się okładać argumentami która gra jest lepsza, ani słowa bym nie powiedział.

ale gdy facet który liznął trochę branży, być może aspiruje do bycia twórcą gier, pisze posta z którego wynika że wiedźmin 3 jest w zasadzie chujowy, to tak, życzę mu żeby robił gry w promilu tak dobre jak w3.

gdy gracze marudzą na gry nie robi to na mnie takiego wrażenia. mając mgliste pojęcie jak gry się robi mogą pozwolić sobie na odrobinę subiektywnego pierdolenia i nieraz obiektywnego krytykanctwa. ale uważam że twórcy, aspirujący do robienia gier, powinni zachować odrobinę życzliwości i dystansu do konkurencji z branży.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lol @Kazzmir przecież on powiedział tu, że gra jest bardzo dobra. Ale w wielu rzeczach po prostu wsteczna w stosunku do W1, i nie ma w takich uwagach nic złego

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Wiedźmin 3: Dziki gon
#1252 2016-03-16, 09:47(Ostatnia zmiana: 2016-03-16, 13:51)
całe szczęście...

dark albo nie doczytałeś co ja napisałem, albo tego co napisał fartues. odniosłem się do jego odpowiedzi na post bena. dwie opinie pisane z różnych perspektyw. jedna pochlebna, druga też pochlebna?

nie bez powodu zaznaczyłem że aspirujący do robienia gier, powinni zachować odrobinę życzliwości i dystansu do konkurencji z branży. starcie opinii gracza i projektanta to jak walka dawida z goliatem.

przykład życzliwego dystansu do gry...

Ja trochę jak Fartuess czuję niedosyt po Wiedźminie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Jak już o W1 mówimy to jest mod zmieniający twarz Geralta na taką inspirowaną bardziej jedynką:

IMO wygląda gorzej, czyli lepiej. :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Jak już o W1 mówimy to jest mod zmieniający twarz Geralta na taką inspirowaną bardziej jedynką:

IMO wygląda gorzej, czyli lepiej. :F
Gówno w chuj. :pokerface:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tez mi sie nie podoba, nie mowiac juz, ze twarz z Wiedzmina 1 wyglada jak kaczy dziób xD

KOMPUTER:
Spoiler

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Wiesz Kazz... to nie tak że uważam, że gra jest zła. Wszyscy ją chwalą, to ja po prostu dla kontrastu pokazuje, że nie jest też wolna od wad i nie należy przesadzać z gloryfikacją. Ja już jestem takim antykonformistą, że krytykowałem Wiedźmina2 jak wszyscy się nim jarali. Jak hejtowanie go stało się modne i ludzie zaczęli przegiać to wtedy broniłem Wiedźmina2. Moje komentarze są raczej uzupełnienie/aneksem do ogólno panującej opinii.

Wiedźmin3 to najlepsze AAA 2015 roku. Następne gry AAA jakie mogą mieć podobną jakość to nowy Deus Ex albo nowe Dishonored. Bo tak to Wiedźmin3 wszystkim zamiata.

Programistycznie/Artystycznie/Fabularnie ta gra jest zrobiona niesamowicie. Szkoda tylko, że w niektórych miejscach takich jak mechanika, to jeden czy dwóch ogarniętych designerów więcej i mieliby dobre systemy RPGowe a tak to są nieco nieprzemyślane. W jedynce mieli od tego dobrych ludzi, w dwójce mieli fatalne drzewko talentów i nieco słabszą alchemię. W trójce poprawili drzewko, ale popsuli alchemię. I tak lecą mega propsy za to, że eksperymentowali z nimi, bo wiele gier AAA boi się wymyślić coś samodzielnie.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dark albo nie doczytałeś co ja napisałem, albo tego co napisał fartues. odniosłem się do jego odpowiedzi na post bena. dwie opinie pisane z różnych perspektyw. jedna pochlebna, druga też pochlebna?

nie bez powodu zaznaczyłem że aspirujący do robienia gier, powinni zachować odrobinę życzliwości i dystansu do konkurencji z branży. starcie opinii gracza i projektanta to jak walka dawida z goliatem.
Fartuch zawsze był cięty w swoich opiniach. Kiedyś mnie to denerwowało, ale z perspektywy czasu zacząłem to doceniać

Patrząc na to jak mu wyszło dochodzę do wniosku że jego celem było ośmieszenie i oplucie W1

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Niekoniecznie zaraz oplucie. Sami redzi mówili, że proporcje postaci i twarzy w jedynce były bardzo odległe od realistycznych. Trudno spojrzeć na Vaskę i się z nimi nie zgodzić. W pierwszym Wiedźminie postacie miały nieco karykaturalny i groteskowy wygląd. Nie wydaje mi się, żeby to był zabieg celowy, ale to nawet pasowało do charakteru świata.

Dlatego też próba przenoszenia twarzy z jedynki do następnych Wiedźminów jest ryzykowna. Byłem w szoku, że postanowili to zrobić z Lambertem i Eskelem, biorąc pod uwagę, że ich udział nie jest śladowy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry