Wiesz Kazz... to nie tak że uważam, że gra jest zła. Wszyscy ją chwalą, to ja po prostu dla kontrastu pokazuje, że nie jest też wolna od wad i nie należy przesadzać z gloryfikacją. Ja już jestem takim antykonformistą, że krytykowałem Wiedźmina2 jak wszyscy się nim jarali. Jak hejtowanie go stało się modne i ludzie zaczęli przegiać to wtedy broniłem Wiedźmina2. Moje komentarze są raczej uzupełnienie/aneksem do ogólno panującej opinii.
Wiedźmin3 to najlepsze AAA 2015 roku. Następne gry AAA jakie mogą mieć podobną jakość to nowy Deus Ex albo nowe Dishonored. Bo tak to Wiedźmin3 wszystkim zamiata.
Programistycznie/Artystycznie/Fabularnie ta gra jest zrobiona niesamowicie. Szkoda tylko, że w niektórych miejscach takich jak mechanika, to jeden czy dwóch ogarniętych designerów więcej i mieliby dobre systemy RPGowe a tak to są nieco nieprzemyślane. W jedynce mieli od tego dobrych ludzi, w dwójce mieli fatalne drzewko talentów i nieco słabszą alchemię. W trójce poprawili drzewko, ale popsuli alchemię. I tak lecą mega propsy za to, że eksperymentowali z nimi, bo wiele gier AAA boi się wymyślić coś samodzielnie.