Developing > Silniki graficzne

Barok Engine

<< < (2/7) > >>

gothic1210:

--- Cytat: toworish#msg w 2013-01-16, 10:01 ---
--- Cytat: Adanos#msg w 2013-01-16, 09:02 ---Masz za słabą kartę, bo OpenGL jest w sterownikach karty graficznej.

--- Koniec cytatu ---
chyba że za stare sterowniki, bo karta ma 512mb a czytałem że wystarczy 256mb żeby uruchomić ten silnik, unity na przykład mi działa, co sądzisz o tym że za stare stery?

--- Koniec cytatu ---
Mogłeś podać model albo sam sprawdzić jaki OpenGL obsługuje. Kiedyś mój FX 5500 miał 256 MB, a chodził identycznie jak Radeon 9200 SE który miał 128 MB. Nie zawsze pamięć się liczy.

Jeżeli masz GF to może zajść potrzeba doinstalowania. Przynajmniej wg tego co tu pisze.

--- Cytuj ---Owszem czasami w DżiForsach jest tak że trzeba oddzielnie doinstalować OpenGL, albo znaleźć "pakiet" sterowników z OpenGieElem. Wiem że na początku (po zakupie swojego sprzętu) nie mogłem pykać w CSa, a stery miałem z płytki dołączonej do grafiki. Pobrałem ze strony nvidii i było git.
--- Koniec cytatu ---

Toworish:
Jestem w domu to moge podać jaką mam kartę graficzną, Otóż TAKĄ ona chyba ma opengl bo w windows/system32/mam plik o nazwie "opengl32.dll"
ale jednak ten silnik mi nie trybi, może muszę nowszego opengl'a pobrać tylko skąd szukam i znaleźć nie mogę

Pisze że ta karta obsługuje OpenGL 2.1

gothic1210:

--- Cytat: toworish#msg w 2013-01-16, 14:32 ---Jestem w domu to moge podać jaką mam kartę graficzną, Otóż TAKĄ ona chyba ma opengl bo w windows/system32/mam plik o nazwie "opengl32.dll"
ale jednak ten silnik mi nie trybi, może muszę nowszego opengl#msg1067357a pobrać tylko skąd szukam i znaleźć nie mogę

Pisze że ta karta obsługuje OpenGL 2.1

--- Koniec cytatu ---
Pisze, że obsługuje 2.1, a aplikacja wymaga 3.2 z tego co zrozumiałem.

--- Cytuj --- "Nie wykryto ważnego elementu implementacji OpenGL. Sprawdź czy posiadasz sterowniki i kartę zgodną z OpenGL 3.2"
--- Koniec cytatu ---

Toworish:
Czyli nici :(  ale dzięki za pomoc :)

Wowoz:
W sprawie technicznych komunikujcie sie z Kamilem poprzez forum/blog Barok engine. Tak bedzie chyba najlepiej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej