Dark Saga PL 994114 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 994114

Odpowiedzi 2103

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Racja. Twórcy wszystko zepsuli.
Nie zagalopowałeś się? WSZYTKO?! Raczej nie. Fakt, że takie nowości jak walka dwoma mieczami i tarcze nie wyszły im wcale, przetapianie też nie bardzo, jednak to nie jest wszystko. Garbarstwo działa prawie dobrze i parę innych nowości też. Poza tym fabuła jest świetna, wciągająca, świat rozbudowany i ciekawy. Mod zapewnia kilkadsiesiąt godzin grania - podobnie co podstawka G2:NK, więc nie ma co narzekać. To naprawdę kawał dobrej modyfikacji - jedna z lepszych, które do tej pory powstały.

Przez wszystko miałem na myśli tylko aspekt walki. Zadania i cała reszta jest świetna. No może tylko za dużo w nim pełzaczy. :lol:  

Od razu mówię, że zadania nie ma w tej wspaniałej solucji w, której brakuje 1/4 zadań.
Owszem, brakuje sporej części zadań (bodajże 24 brak). Jednak są w niej zdaje się wszystkie misje z wątku fabularnego i spora część pobocznych. Ponadto dość szczegółowo opisano całą wyprawę po Królestwie śmierci i (dość skomplikowane) zadanie Świątynia Czaszki.
Informuję, iż gdyby ktoś opisał zadania, których brakuje w solucji i mi je podesłał, uzupełniłyby one solucję. Wzmianka o autorze/rach też by się znalazła. Oczywiście preferuję opisy poprawnie polonistycznie, jednak w razie potrzeby dokonam korekty.

Mógłbym ci opisać te zadania które już zrobiłem.
Spoiler

Nie mam nic do roboty przez większość dnia

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A jak dostac to zadanie z amuletem? Sam nie dostalem go, ale czytalem, ze niewolnik Rick nam go daje... cos zle potoczylem rozmowe?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Chyba tak. Po prostu z nim rozmawiasz i powinien się zacząć qest. Ale jak się nie zaczął to musiałeś źle przeprowadzić rozmowę.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To moze ktos mi poradzic, jak mam zaczac z nim rozmowe przy pierwszym spotkaniu aby dostac tego questa?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mógłbym ci opisać te zadania które już zrobiłem.
Spoiler

Nie mam nic do roboty przez większość dnia
No cóż, z pewnością wielu graczy to doceni. Jak je napiszesz, to podsyłaj najlepiej drogą mailową. Postaram się je jak najszybciej opublikować. Naturalnie możesz wysyłać zadanie po zadaniu, nie musi to być X naraz.

A co do pełzaczy, których jest za dużo, to dla mnie jest to plusem. Nie lubię modyfikacji, gdzie praktycznie od początku można wleźć wszędzie i wytłuc wszystko. Tutaj cały czas masz problemy z daną klasą potworów (najpierw są pełzacze, potem ścierwojady, topielce, gobliny, jaszczury, cieniostwory, ogniste jaszczury, szkielety, demony, golemy...) i dlatego musisz cały czas starać się efektywnie rozwijać postać oraz dużo kombinować podczas walk lub w celu ich uniknięcia. Pod tym względem jest to dla mnie duży PLUS.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyson napiszesz mi, jak mam poprowadzic rozmowe z Rikiem aby dal mi to zadanie z amuletem? I co sie najbardziej oplaca - oddac go Rikowi, Tarsowi czy zachowac dla siebie? Co dostaniemy wzamian za oddanie Rikowi lub Tarsowi?

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#946 2013-03-18, 15:57(Ostatnia zmiana: 2013-03-18, 16:56)
(tego postu tu nie ma)

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tyson napiszesz mi, jak mam poprowadzic rozmowe z Rikiem aby dal mi to zadanie z amuletem? I co sie najbardziej oplaca - oddac go Rikowi, Tarsowi czy zachowac dla siebie? Co dostaniemy wzamian za oddanie Rikowi lub Tarsowi?
Jak dokładnie poprowadzić dialog? Nie wiedziałem nawet, że można go źle poprowadzić. Ja za każdym razem jak grałem (2 razy), to dostałem normalnie od niego to zadanie.
Co do opłacalności zachowania/oddania Rikowi/Tarsowi to napiszę w spoilerze.
Spoiler
Jak zachowasz dla siebie, to masz ten amulet. Proste. Jego statystyki znasz. Wg mnie mało korzystna opcja, bo istnieją amulety o podobnej charakterystyce.
Oddając Tarsowi dostaniesz ileś tam XP i 800 sztuk złota. Na tym etapie gry to się wydaje być dużo, jednak z perspektywy czasu nie stanowi to złoto aż takiej wartości. Moim zdaniem średnio korzystna opcja.
Oddając go Rikowi dostajesz 2x więcej XP niż oddając Tarsowi. Rik daje też kamienną tabliczkę (lub 2 - nie pamiętam) i dodaje +5 pradawnej wiedzy. Nikt nie wie co to takiego i raczej to na nic nie wpływa, jednak dodatkowe XP oraz kamienne tabliczki z punktu widzenia rozwoju postaci są ważne. Ja to widzę jako najkorzystniejszą opcję.
Oczywiście decyzja należy do Ciebie - może akurat od 800 szt. złota zależy czy kupisz jakiś ważny item, który Ci znacząco pomoże na tym etapie gry i wybierzesz tę opcję jako najlepszą dla siebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#948 2013-03-19, 13:25(Ostatnia zmiana: 2013-03-19, 13:26)
Z tego co pamietam, Rik zawsze na poczatku przy pierwszej rozmowie chciał od nas wode lub cos innego do picia. Ja nigdy nic do picia nie nosze, bo tego u handlarzy jest multum, a takie cos jak gin, piwo czy woda daje mało hp, ewent. mane wiec grajac wojownikiem pozytek niewielki. Moze w tym tkwi problem? Ze nigdy mu nie dalem wody, wiec on mi nie dal zadania.

Ale o tym sie przekonam dopiero gdy wyjdzie ten caly patch i spolszczenie do niego.

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
A ja mam problem z zadaniem pozbyć się konkurencji. Płynę tą łódką na wyspę i chodzę po niej. Na niej są tylko błotne węże i Phil. Ale nie znalazłem bandytów. Gdzie oni są? A i jeszcze jedno. Na taj wyspie jest jakieś miejsce i jakieś zielone światełko. Jest to po coś? A w pobliżu posągu Innosa jest jakaś dźwignia na jakieś kolumnie. Co ona daje?

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
A ja mam problem z zadaniem pozbyć się konkurencji. Płynę tą łódką na wyspę i chodzę po niej. Na niej są tylko błotne węże i Phil. Ale nie znalazłem bandytów. Gdzie oni są? A i jeszcze jedno. Na taj wyspie jest jakieś miejsce i jakieś zielone światełko. Jest to po coś? A w pobliżu posągu Innosa jest jakaś dźwignia na jakieś kolumnie. Co ona daje?
Prawdopodobnie kolejny bug ze strony Dark Sagi ja w tym wypadku mam wszystkie bramy otwarte i musze bugami wchodzić do danego miejsca  :ayfkm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W tym zielonym swiatelku jest smoczy korzen.

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Byłem w tym dziwnym forcie pełnym orzywieńców i zabiłem jakąś szaloną dziewczyne i wziąłem kamień żywiołów od niej. Do czego on służy? I jeszcze jedno. W tym forcie było jakieś zejście do jakiegoś nowego świata. Ale nie wiedziałem o tym nic więc nie oglądałem się tam zbytnio. Co to za świat? Jest z tym fortem związany jakiś qest? Do czego jest ten kamień? Co jest w tym świecie?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Kamień jest do pewnego zadania od Gerarda.
W podziemiach fortu można zdobyć dobry miecz 2h, ale ciężko tam jest przeżyć.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Kamień jest do pewnego zadania od Gerarda.
W podziemiach fortu można zdobyć dobry miecz 2h, ale ciężko tam jest przeżyć.
w podziemiach gdzie dokladnie mam 300 sily i 1000 hp oraz wzmocniona ochorna czarnego trolla i dwa miecze

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
A tak na marginesie to jakie zadanie trzeba wykonać, aby ruszyć wątek główny? Wydostałem się z kopalni i wykonałem już wszystkie zadania dla orków i piratów. Zostało mi tylko kupienie niewolników.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#956 2013-03-19, 20:19(Ostatnia zmiana: 2013-03-19, 20:21)
Wlasnie to :D  po czym trzeba wykonac zadania dla ferokijczyków. Ale najlepiej zanim pojdziesz po niewolnikow, idz do Ferokijczykow i wykonaj dla nich WSZYSTKIE zadania, tylko nie zgódz sie na przyjęcie do mysliwych (piraci wtedy z automata umieraja, ty tracisz punkty doswiadczenia i itemki), tylko wlasnie idz wtedy wykonaj zadanie z niewolnikami. I ogolnie jest myk taki, że [hide]gdy juz bedziesz mial kupic niewolników to sprzedaj caly sprzet kowalowi piratów. On z automata umrzesz, a Ty odzyskasz itemy[/hide]. Ogolnie przed zmiana rozdziału proponuje dotrzeć takze do paladynów. Najlepiej wykonac wszystkie zadania które mozliwe w tym rozdziale, aby zdobyc jak najwiecej itemków, punktów nauki, levelu itd. I ogolnie po wykonaniu zadania "Pradawna klątwa" możesz juz uzywac magii na wyspie. A tu taki maly spoiler co do tego zadania:

Spoiler
W solucji pisze, ze najlepiej jest sprzedac Atisa Vincentowi, i tam oczyscic tą kaplice. Otóż nie, dla mnie najlepszym sposobem jest aby poczekac z wykonywaniem zadań dla Francisa, a jako przedostatnią kapliczke poswiecic wlasnie tą kolo niego. W najlepszym wypadku demony które sie zjawią zablokują sie w wodzie (Jeśli chcecie, to mozecie do nich walic z kusz, ale to dosyć monotonne, ale dostaniecie Punkty doswiadczenia), a w najgorszym polecą do Francisa i on je pozabija a Wy tracicie doswiadczenie. Ale zadanie wykonacie, i mozna korzystac z magii.

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Brak bandytów - bug.
Zielone światełko - ono Ci zabiera HP (może Cię też zrzucić i rozbijesz się). Ale fakt, jest tam smoczy korzonek.
Ta dźwignia jest jedną z 5 dźwigni rozsianych na wyspie. Jak wciśniesz je wszystkie, po wciśnięciu ostatniej przeniesie Cię do... A z resztą, sam się przekonaj :)
Spoiler
Ogólnie to jest jeden z easter eggów, ta lokacja do której trafisz.

P.S. Solucja została uzupełniona o kilka zadań (5 w kopalni i 1 w obozie piratów) dzięku użtkownikowi tego forum o nicku Hagrid. Zostały one dopisane na końcu odpowiednich działów. Niebawem pojawią się kolejne.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#958 2013-03-19, 20:54(Ostatnia zmiana: 2013-03-19, 20:57)
Tyson, napisz liste zadań których jeszcze brakuje. Może bede mogl pomóc :)

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Tyson, napisz liste zadań których jeszcze brakuje. Może bede mogl pomóc :)
To nie będzie konieczne. Ja się teraz tym zajmuje.  :wink:

Niedługo przyśle ci tyson kolejne zadania. Uzbieram tylko ich jeszcze trochę. Ale myślę, że jutro ci je przyśle.

0 użytkowników
Do góry