Developing > Unity

Tutorial hack'n'slash

(1/2) > >>

Ridic530:
H'n S Tutorial

Jeśli ktoś chcę się zabrać za to albo chciałby uczestniczyć w tworzeniu bardzo amatorskiej gry to można pisać gdyż mogę udostępnić skrypty do tego tutoriala oczywiście preferuję "handel wymienny"

Sawik:
Dwa razy linkowane, a tutorial wcale nie jest taki dobry, praktycznie zero tłumaczenia pozwalającego na customizację, jak dla mnie złe podejście do H&S (Diablo forever) no i gość pracuje na PRO, co w kilku miejscach przyuważyłem pozwala mu na skompilowanie po prostu błędnego kodu*.

* Już tłumaczę, ten sam kod przepisany dokładnie na tej samej wersji unity, u mnie wywalał błędy i musiałem sam szukać rozwiązania (co w sumie jest jedyną użyteczną rzeczą jaką zrobiłem w trakcie używania tego tutoriala).

inż. Avallach:
Sawik, to chyba niemożliwe. Problem mógł wynikać raczej z tego że masz nowsza wersję Unity, a kompatybilność wsteczna nie jest utrzymywana w nieskończoność, a jedynie przez kilka wersji. Chyba że rzeczywiście korzystał z klas dostępnych tylko w pro, ale jest tego bardzo mało, jedyne co pamiętam to postprocessing grafiki oraz asset bundles. Ewentualnie mogło to też wynikać z nie wykonania dokładnie tych samych czynności w edytorze, skrypty przecież zwykle są od nich zależne (chociaż ja stosuję inne podejście, na scenie mam tylko to co absolutnie niezbędne, a całą resztę inicjuję skryptami).

Właściwie nie ogarniam dlaczego na tej stronie oprócz filmików nie dają paczek z kodem. Ja nie mam zamiaru oglądać jakiś durnych filmów, ale na kod pisany przez kogoś z doświadczeniem czasami chętnie rzuciłbym okiem.

Ezzam:
Kod można kupić za 10 bucksów.

Sawik:

--- Cytat: Avallach#msg w 2012-10-03, 22:46 ---Sawik, to chyba niemożliwe.

--- Koniec cytatu ---
Też tak myślałem, ale tak to wygląda.

Chyba że używa poprzednio napisanych skryptów w edytorze, a nam pokazuje jak je pisze dla picu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej