- Zadania nieznany bóg nie da się ukończyć i przydałoby się gdyby lądowało w niezaliczonych przy 3 albo 4 rozdziale.
- Jak się pójdzie na polowanie z jednym myśliwym na takie monstrum to znikają kwestie u zmęczonego (zapytanie czy już śpi dobrze) i marudnego myśliwego (wyzwanie na pojedynek, czego nie było w 1.4.1.
- Jest napisane kły ziemnego trolla, a mam tylko pazury, to albo błąd, że nie ma kłów, albo błąd w pisowni ;p.
- W 1.4.1 można było łowić w nieskończoność na jednej przynęcie, teraz się zużywa, ale gdzie znaleźć inne przynęty, w grze znalazłem tylko jedną.
- Jak w 4 rozdziale idzie się do obozu bandytów to kucharz zleca nam iść do Draxa, a on leży już martwy lol.
- Jeżeli nie trzeba iść do Diega w zadaniu spotkanie to po jakiego grzyba mówi nam, żeby iść? Ale przynajmniej da się ukończyć, nie jak w MT, choć tam było ciekawiej lol.
- Jeżeli strażnicy przy kopalni odłączyli się ze starego obozu to po jakiego grzyba atakują wszystko co się rusza? i potem nie można wypełnić zadania lol.
- Po wejściu do puszczonej kopalni stoimy tyłem do opuszczonej kopalni lol.
- Grając w 1.4.1 nie uświadczyłem kilku badań na bagnie takich jak gadanie z tym badaczem i zabójstwa nowicjuszy. Czyżby były już tylko dla bractwa, czy się coś zacięło? ;p
- Cyrus daje mi dostawę do NO, ale nikomu nie mogę jej dać i codziennie mogę przychodzić po kolejne porcje lol. Na mój gust powinno być tak, że po kolejne można przychodzić dopiero jak się poprzednie oddało. A w dzienniku nie ma nic komu to oddać.
- Po zabraniu starego miecza Jima, on pojawił się później ponownie i miałem dwa takie, ale chyba różne, bo się nie zgrupowały lol.
- Po dołączeniu do szkodników wszystkie zadania składowe na wejście do starego obozu lądują w niezaliczonych i nawet zadanie droga do kopalni, pomimo, że go nawet nie rozpocząłem. Dołączając do bractwa tak nie ma.
- Po tym jak zrobiłem wszystkie zadania do starego obozu i zostałem wpuszczony do Gomeza, poszedłem do Gamala, żeby zostać kopaczem i wszystko było dobrze, aż nie poszedłem do Archa. Nie miał już żadnych linii dialogowych i wygląda na to, że nie mogę zostać kopaczem, ani wypełnić misji droga do kopalni.
- Jak się idzie do Gamala to prowadzi do kopalni i chyba wtedy tam zostaje. Przydałoby się, żeby nawet bez tego polazł przed kopalnię np. w 2, 3 lub 4 rozdziale, bo później musi walczyć z Miltenem o ławkę

.
- Jak pójdę za Kosą przed SO i zapiszę grę, a potem wczytam pojawia się znowu opcja "podobno można u ciebie dorobić..." zamiast od razu "co dalej?".
- Czemu jak używam patelni to piekę całe mięso, powinno być do wyboru ile upiec, a tak miałem 400 mięsa i chciałem sprzedać Alexowi, ale mi się upiekło i już nie chciał

, bo kupuje tylko surowe. Ciekawe czy jakieś zadanie wymaga surowego mięsa, bo można sobie je tak zepsuć. Może Alex powinien kupować już usmażone, w końcu dawał zadanie, żeby usmażyć mu mięso, to chyba raczej nie gustuje w surowym lol.
- W 1.4.2 w czwartym rozdziale nie respawnują się żadne zwierzęta

.
- Jak są worki z rudą to błędnie pisze ile tej rudy jest w środku (8 zamiast 10 i 50 zamiast 100).
- Jak chcę się nauczyć alchemii od Clawa on tylko mówi, że nie może mnie tego nauczyć i później opcja znika, z tego co pamiętam w 1.4.1 uczył.
- i czemu mam końcówkę 3 exp, czy za coś dawało się inne xp niż wielokrotność 5?
- i czemu progi exp na wyższe poziomy są nie okrągłe, jakby komuś brakło prawie zawsze 250 exp do okrągłej liczby

.
- po wykonaniu pierwszego zadania dla Willa ciągle jest opcja dialogowa, żeby ją znowu rozpocząć, ale już się jej nie zamknie.
- Cord po powrocie sprzed kopalni polazł tam gdzie zawsze stał trenując najemników (których tam nie ma

) zamiast stać przy palisadzie robić tą prowizoryczną obronę z Gornem i resztą najemników i na dodatek w nocy idzie spać

.
- Jarvis też po powrocie sprzed kopalni już nie siedzi przy polach ryżowych tylko na swoim posterunku (ale to może i lepiej

).
- W 1.4.2 po wygnaniu ze SO i dołączeniu do magów wody, wpis dołączenie do SO ląduje w niezaliczonych z adnotacją, że zostałem szkodnikiem

.
- Jak Saturas mówi o Xardasie to pod koniec dziwnie pisze, poprawilibyście to.
- Dalibyście wilkom i orkowym psom mięso, a jaszczurkom skórę

.
- Mięso chrząszcza jest w pozostałych, zamiast w żywności.
- Po tym jak ork nam zleca zdobycie składników do ulu-mulu, w dzienniku nie ma wpisu o rogu cieniostwora.
- Denerwuje mnie jak Diego mówi ciągle (od 4 rozdziału) "za potęgę magii"

. Mógłby mu ktoś zmienić gildię? Bo przecież magiem ognia to on nie jest

.
- I jeszcze jeden poważny błąd. Jak ktoś mnie zaatakuje to zdarza się, że wszyscy strażnicy się na mnie rzucają, jakbym to ja zaatakował kogoś. Dla przykładu jak wyzwałem Hereka na pojedynek to jak tylko mnie dziabnął to strażnicy z Bloodwinem (albo Szakalem) na czele mnie zaatakowali, pomimo, że zapłaciłem za ochronę i nie miałem nawet wyjętej broni. Żeby temu zaradzić po prostu musiałem go położyć na łopatki zanim zdążył zareagować i wszystko było w porządku. W kilku miejscach to się powtarza, ale chyba najbardziej denerwujące jest kiedy lecę z Gornem odbić wolną kopalnię i zostawiam go na górze, ale kiedy ktoś strzeli do mnie z kuszy to Gorn nagle leci do mnie i mnie atakuje, tak poprostu

. W podstawce miałem tak, że Gorn mnie atakował w kopalni jak ktoś strzelił do niego (bo chyba myślał, że to ja

).
- Błąd z podstawki. Rozmowa z Gomezem (o najechaniu wolnej kopalni) odpala się na odległość jak jesteśmy w budynku magów albo obok niego. Nic praktycznie z niej nie słychać i nawet napisy się nie zawsze wyświetlają.