Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2911518 7437

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2911518

Odpowiedzi 7437

Delix

Delix

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak już znalazłem rozwiązanie tego lukora zabiłem i przyzwałem nowego :P tylko nadal mi gra wywala przy moście pomiędzy N. obozu a S. kopalnią po uruchomieniu zadania z Hugo

Qwis

Qwis

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie!
Czy ktoś tutaj z obecnych dołączył do Starego Obozu i robił quest " niepokorny kopacz(Oned)" ?
Mam pewien problem z tym questem na patchu 1.4.91(najnowszy).
Mianowicie po rozmowie z Lothem powinienem mieć opcję przekupienia Hereka, Trippa i Unscana by wzieli udział w zasadzce na Lotha i Oneda. Jednakże te opcje mi się nie pojawiają(dla każdego z kopaczy).

Dla ścisłości wybrałem dobra opcje przy rozmowie z Lothem, więc to można wykluczyć.(Nie zastraszałem go).

Edit&Solved:
Znalazłem problem, jakimś cudem gra nie rejestruje ze moja postać posiada przy sobie bryłki rudy, problem rozwiązałem wyrzucając je na ziemie i podnosząc.
(Ten sam problem napotkałem jak chce płacić za szkolenie w walce mieczem!)

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ma ktoś może działający link do modyfikacji?

,,Śmierć to pojęcie względne''

Mayonezorro

Mayonezorro

Użytkownicy
Niewiedza jest błogosławieństwem.
posty85
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Niewiedza jest błogosławieństwem.

JellyBorn

JellyBorn

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest opcja nauki kręgów magii przed dołączeniem do jakiegokolwiek obozu?

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie mogę znaleźć Ogniocierń i Krucze Ziele? Do Starej Kopalnii nie wejdę, bo obrałem scieżkę bandyty. Przeszedłem każdy las wzdłuż i wszerz. Ktoś mógłby mi pomóc? Proszę

Kat

Kat

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem w G1: Edycja Rozszerzona, który spędza mi sen z powiek... Mianowicie przy jakiejkolwiek próbie interakcji z Klinem (Nieważne czy idzie za NO spotkać się z Rączką, czy już z nim stoi za bramą obozu, pod górę w prawo) wywala mi Access Violation.
Przeszukałem internet i nic nie znalazłem. Co może być powodem błędu? Jak można go naprawić? Jak żyć? No jak?

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Problem z ziołami rozwiązany - ale pojawił się inny. Magnackie pierścienie. Zatrzymałem się na tym, że mam pogadać z jakimś cieniem, który pomoże mi wejść do magnatów. Pogadałem chyba z każdym cieniem, nawet tymi bezimiennymi, i nikt nie ma opcji dialogowej, która by mnie usatysfakcjonowała. Ktoś coś?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Chodzi o to, żebyś dowiedział się od Snafa o Scattym. Potem ograb skrzynię w domu tego drugiego i z nim pogadaj.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Faktycznie. Pogadałem z nim wcześniej, i nie wiedziałem co dalej robić, bo już nie pamiętałem tej rozmowy xD Dzięki wielkie kumplu

merkury

merkury

Użytkownicy
posty7
Propsy8
Profesjabrak
  • Zbanowany
Mam problem w G1: Edycja Rozszerzona, który spędza mi sen z powiek... Mianowicie przy jakiejkolwiek próbie interakcji z Klinem (Nieważne czy idzie za NO spotkać się z Rączką, czy już z nim stoi za bramą obozu, pod górę w prawo) wywala mi Access Violation.
Przeszukałem internet i nic nie znalazłem. Co może być powodem błędu? Jak można go naprawić? Jak żyć? No jak?
próbuj pkt 10 z tego https://themodders.org/index.php?topic=23716.0 też tak kiedyś miałem i pomogło

Kat

Kat

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety. Mam jakiś inny kod błędu i to nie pomaga.
Wygląda on tak:
======================================= UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ======================================================
======================================= CRASH INFOS: =====================================================================
GOTHIC 1.08k_mod, Parser Version: 50
User:  User,  CPUType: 586,  Mem: 2048 MB total, 1288 MB free
Camera: Pos(-43788.207/2561.13428/3348.17554), At(0.667988181/0.200322822/-0.71670258)
Startup Options:-game:g1_edycjarozszerzona.ini
=============================================== CALLSTACK : ==============================================================
001B:006E880A (0x0000067D 0x008DCE50 0x00000000 0x008DCE08) GothicMod.exe, zCParser::DoStack()+522 byte(s), D:\dev\gothic\current_work\ZenGin\_Ulf\zParser.cpp, line 1369+14 byte(s)
001B:006E91A4 (0x0000067D 0x008DCE50 0x00000000 0x008DCE08) GothicMod.exe, zCParser::DoStack()+2980 byte(s), D:\dev\gothic\current_work\ZenGin\_Ulf\zParser.cpp, line 1415
001B:006E91A4 (0x00000735 0x00000000 0x00000000 0x0126F2E4) GothicMod.exe, zCParser::DoStack()+2980 byte(s), D:\dev\gothic\current_work\ZenGin\_Ulf\zParser.cpp, line 1415
001B:006E91A4 (0x0126F3AC 0x0126F6F0 0x0126F3C8 0x0126F380) GothicMod.exe, zCParser::DoStack()+2980 byte(s), D:\dev\gothic\current_work\ZenGin\_Ulf\zParser.cpp, line 1415
001B:77356D09 (0x0126F3AC 0x0126F6F0 0x0126F3C8 0x0126F380) ntdll.dll, RtlRaiseStatus()+180 byte(s)
001B:77356CDB (0x0026F3AC 0x0126F3C8 0x0126F3AC 0x0126F3C8) ntdll.dll, RtlRaiseStatus()+134 byte(s)
001B:77356B67 (0x00000010 0x00000000 0x18AE0024 0xFFFFFFFF) ntdll.dll, KiUserExceptionDispatcher()+15 byte(s)

Szukam, szukam i nic na ten temat nie ma...  Już nawet próbowałem zabić Klina i go cheat'ami zespawnować i dalej to samo. Ponadto kiedy rozmawiam z Rączką, ciągle mogę go zapytać o Cavalorna, którego odwiedzałem już dziesiątki razy. I nie zmienia się nic, dalej trzeba żyć... </3
Kolejna rzecz to Dusty. Jak posadził doopsko w SO, tak nie mam możliwości zaprowadzenia go do OB. Gadałem ze wszystkimi zarówno w Starym Obozie jak i u Sekciarzy i... Heh, NIC.
Jak to naprawić? Kolejny raz odinstalowywać i instalować wszystko od nowa?
Podstawka oryginał na płycie śmiga cacy, a ER śmiga nie cacy. :(
Help mnie!

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Błąd z zCParser::DoStack() może świadczyć o jakimś problemie w skryptach moda.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

merkury

merkury

Użytkownicy
posty7
Propsy8
Profesjabrak
  • Zbanowany
tak naprawdę to reinstalacja gry i modów nigdy nikomu nie pomogła. to jakiś mit nietechnicznych osób, które liczą, że to coś da. szkoda dyskiem mielić. z tego co pamiętam to w tym momencie co crashuje jest jakiś trialog i tych dwóch npc się kłóci. dość dawno w to grałem to nie pamiętam dokładnie. nw co może bugować trialog, ale raczej w tej sesji tego nie ominiesz. musiałbyś pewnie nową gre zaczynać albo coś, ale to bez sensu.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Hej hej, kolejny problem. Mianowicie Handel Emanuela - byłem w jaskini, zabiłem nowicjuszy i nie mam pojęcia co dalej zrobić. Nie przeszukałem jednego z tych, którzy byli tam gdzie umarł Nek. Miał on jakieś kluczowe przedmioty? Bo jego ciała nie mogę nigdzie znaleźć.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jak ich zabiłeś i przeszukałeś to wracaj do Emanuela.

You didn't grow.
You didn't improve.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Przeszukałem tylko jednego. Drugi zniknął. Emanuel nie ma żadnej opcji dialogowej. Starkrad nic nie chce mi powiedzieć. Mam wszystkie potrzebne rzeczy, jednak nie mogę mu ich oddać. + Gdzie jest gość zlecający zadanie na alchemika? Shawn czy jakoś tak. Przeszukałem cały obóz i nie mogę go znaleźć

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Shan jest u Y'Beriona. A co do tego... może jednak powinieneś jeszcze jakieś zwłoki przeszukać. Albo dostać wpis w dzienniku. Spróbuj wczytać wcześniejszy zapis, pamiętaj, żeby ogarnąć cały teren od barykady strażników aż do jaskini.

You didn't grow.
You didn't improve.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zabiłem każdego, zwłoków nie ma :/ Jedyną opcją jaka mi pozostała jest chyba przyzwanie ich za pomocą kodów. Ostatnim wpisem jest to, że mam ich przeszukać i znaleźć rudę w streszczeniu.

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dopiero zaczynam przygode z ER i mam kilka pytan.

1- jak wykonywac te "dzienne" zlecenie w obozie mysliwych na rabanie drewna? NPC dal mi 15 patykow ale nie wiem jak je pociac kupilem pile ale jak podchodze do tego pniaka do ciecia to mam tam tylko zakoncz

2-Gram na wesrji 1.4.5.1 z tego co widzialem w jakims temacie bodajze odnosnie wersji 1.4.2 byla tam jakas wzmianka, ze nie da sie zostac magnatem czy cos. Czy w wersji 1.4.5.1 jest opcja zostania magnatem? To dla mnie dosc wazne gdyz jeszcze nie wybralem obozu. Jesli nie to czy da sie zostac guru?

3-Napotkalem na swojej drodze kilka skrzyn ktorych nie jestem w stanie otworzyc(niewazne w ktora strone probuje krecic wytrychem to wytrych peka) musze rozwinac otwieranie zamkow czy na jakiej zasadzie to dziala?

4- Z tego co kojarze ze zwyklego gothica 1 to bron 1 reczna w dalszej czesci gdy bardzo odstawala. Widzialem w informacjach o modzie, ze jest opcja przekucia uriziela w 1 reczna, ale jak to ogolnie jest z tymi bronmi? Mniej wiecej zbalansowane czy jednak wciaz 2 reka>1 reka?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry