Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3434937 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3434937

Odpowiedzi 7447

1marcin1

1marcin1

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. jest jakiś inny sposób na dostanie się do starej kopalni niż dołączenie do kopaczy?
2. Czy jak zostanę kopaczem bedę mógł przyłączyć sie do obozu bandytów?

gothic1210
  • Gość
1. Dołączenie do jakiejś innej gildii. Jeśli będziesz chciał dołączyć do nowego obozu to spokojnie możesz zostać kopaczem tylko później po prostu zanieś listę Laresowi a nie Diego.
2. Nie.

Gumaa

Gumaa

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No witam, dzisiaj zacząłem przygodę z ER i natknąłem się na jeden wątek który wydaje mi się być błędem.
Otóż w obozie myśliwych przy queście z Olivierem z zabiciem Bestii - "Polowanie z Olivierem" Olivier został przez stwora zabity i z tego co zdążyłem się zorientować kompletnie blokuje to możliwość ukończenia tego questa, a tym samym questa "Nieroby". Czy może ja coś przeoczyłem i takie zakończenie jest ujęte w fabule?

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No witam, dzisiaj zacząłem przygodę z ER i natknąłem się na jeden wątek który wydaje mi się być błędem.
Otóż w obozie myśliwych przy queście z Olivierem z zabiciem Bestii - "Polowanie z Olivierem" Olivier został przez stwora zabity i z tego co zdążyłem się zorientować kompletnie blokuje to możliwość ukończenia tego questa, a tym samym questa "Nieroby". Czy może ja coś przeoczyłem i takie zakończenie jest ujęte w fabule?
to nie tak Olivier jest słaby i dlatego ciebie bierze to ty masz zabić stwora żeby przeżył

Gumaa

Gumaa

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to nie tak Olivier jest słaby i dlatego ciebie bierze to ty masz zabić stwora żeby przeżył
Zdążyłem zauważyć, chodzi jednak o fakt, że śmierć Oliviera w żaden sposób nie posuwa questa do przodu ani go nie anuluje, po prostu quest jest zablokowany na wieczność.
Jeżeli nie ma jakieś drogi aby go zakończyć w wypadku jego śmierci, to moim zdaniem jest to błąd.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie autor moda. Nie przewidział, ze ktoś tak "zlami" Questa. Pisanie w każdym zadaniu. Kilku warunków w skryptach męczy. W modach zawsze znajdziesz kilka takich "pomyłek"

Gumaa

Gumaa

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja o tym wiem, ale chyba chodzi o to żeby takie błędy wyłapywać i je stopniowo poprawiać? :D

Poza tym, dostałem się do starej kopalni nie dołączając do żadnego obozu i niestety nie mam z Janem żadnego dialogu odnośnie listy.

gothic1210
  • Gość
No wybacz, ale żeby dostać listę to trzeba o niej z Diego pogadać.

Gumaa

Gumaa

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To znaczy? Akurat nie wiem czy to ma jakiś związek z modem, ale pomimo faktu, że otrzymałem mapę od Grahama, ten punkt nadal widnieje jako kolejny etap "Testu zaufania" (tzn. że mam udać się po mapę). A u Diego nie ma żadnej opcji dialogowej odnośnie tego.

meshack

meshack

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zostałem kopaczem ale wciąż nie mogę wejść do kopalni. Zmiana kopaczy która ze mną szła zginęła po drodze? Czy to przez to? Jeśli tak to da radę to odkręcić?
I czy jest jakiś sposób żeby używać kody w ER?

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
To przez to że ich zgubiłeś. Pozostaje tylko wczytać od momentu kiedy jeszcze szli za tobą.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

meshack

meshack

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie zgubiłem ich - zginęli. Nie mam żadnego save gdzie żyją.
Świetnie, że na początku gry dostaję się misję eskortowanie kopaczy, którzy padają od krwiopijcy, podczas gdy samemu ciężko jest dać radę grupce ścierwojadów. Mogłaby być chociaż jakaś wzmianka w dzienniku, że trzeba ich doprowadzić, bo była tylko informacja w stylu "zostałem kopaczem, teraz wpuszczą mnie do kopalni".

gothic1210
  • Gość
Przecież wzmianka o tym pojawia się gdy porozmawiasz z Petro. Wpis o którym mówisz jest w queście "test zaufania".

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Gdybyś dokładnie czytał (te epickie) dialogi nie byłoby problemu ale nie zawsze znajdą się tacy którzy coś spieprzą i zwalają winę na twórcę.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Gumaa

Gumaa

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jedyna opcja aby wykonać to zadanie "Test zaufania" to porzucenie wszystkich obozów i dołączenie do kopaczy u Lorenzo, tym samym wykonanie questa "Nowa zmiana do kopalni"? Nie da się dostać listy od Jana nie dołączając do żadnego obozu?

johnypies

johnypies

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Elo. Nie znalazlem odpowiedzi nigdzie wiec pisze tu. Powiedzcie mi prosze jakie sa progi kregow magii? Mam juz 55 many a Ball cadar ciagle mowi ze mam za malo doświadczeni zeby przejsc na drugi. Jest to problem bo jestem w trzecim rozdziale  i jedyny ork ktorego jestem w stanie zniszczyc to mysliwy. W ogole troche przegiety jest poziom trudnosci. Widze ze za chwile bede placil podwojnie za punkty nauki mobow jest mniej w tym rozdziale prawie wszystko wybilem nawet w fortecy bylem. Juz nie będę mial na czym ekspic i mam isc do orkowej swiatyni teraz niby jak orki moich ciosow nie czuja. Czy mam siedziec u mysliwych i pilowac drewno,spac i pilowac drewno itd :-P Powiedzcie mi bo nie wiem czy doinwestowac do sily , czy konsekrowanym kosturem powale orka wojownika?  G1 ER 148 chyba bez patchy. A i baal cadar nie ma w sprzedazy kostura. Cronos i ten z zamku maja. Sory za styl ale.pisze na telefonie.

jarod83

jarod83

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź, poradziłem sobie w trochę inny sposób. Ale w piątym rozdziale się mi gra wysypuje, w misji z Alexem odnośnie Trolla i jak próbuje wejść do świątyni orków, tak czy siak chyba sobie już odpuszczę bo raczej zakończenie się nie zmieniło??

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Dzięki za odpowiedź, poradziłem sobie w trochę inny sposób. Ale w piątym rozdziale się mi gra wysypuje, w misji z Alexem odnośnie Trolla i jak próbuje wejść do świątyni orków, tak czy siak chyba sobie już odpuszczę bo raczej zakończenie się nie zmieniło??

Spróbuj tego http://themodders.org/index.php?topic=23716.msg1191600#msg1191600.

Tune Seeker

Tune Seeker

Użytkownicy
posty32
Propsy89
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Witajcie, odnośnie dubbingu, zmontowałem dziś krótki filmik prezentujący kilka próbek. Być może to przedsięwzięcie zainteresuje też kogoś z zewnętrznego pierścienia (z poza forum). :)
https://www.youtube.com/watch?v=OhQuhCGXaIA

Dexlow

Dexlow

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema mam problem:

mam zamiar dołączyć do cieni
przechodze test myśliwski u cavalorna. ide do aidana rozmawiam z nim potem ide do obozu myśliwych-najemników i w dzienniku ostatni spis jest coś tam o outlamie dalej nie mam pojęcia co zrobić . cavalorn nie ma żadnej kwestii dialogowej.
pls help :/

0 użytkowników
Do góry