Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418421 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418421

Odpowiedzi 7445

Merecnarius

Merecnarius

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A masz założony strój kopacza?

Tak, poza tym gdzie mam odstawić tych 3 kopaczy? Nie mam przy kopalni żadnego dialogu z nimi, ani nikim w obozie.

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Zgaduje że nie wziąłeś strażnika który miał was eksportowac. To ten który siedzi przed mostem.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Ukash

Ukash

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
powie ktos jak uwarzyc tymczasowy napoj na sile? nauczylem sie alchemii ale nie mam takiej opcji w stole alchemicznym

a masz ksiazke pt. wywary , w ktorej jest zawarte jak taka potke uwarzyc? Jak tak to przeczytaj , jezeli ie to Briam ma taka w obozie bandytow albo moze Riordian

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no mam w eq. I tez mam wszystkie skladniki i ni chuja nie da sie tego zrobic. A ksiazke dostalem od Clawa

Ukash

Ukash

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na co mam czekac w dialogu z Kosa zad. blizna na sumieniu?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Na co mam czekac w dialogu z Kosa zad. blizna na sumieniu?

4 rodział, z tego co pamiętam.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
3. rozdział, tak konkretnie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

xaszyx

xaszyx

Użytkownicy
posty12
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no mam w eq. I tez mam wszystkie skladniki i ni chuja nie da sie tego zrobic. A ksiazke dostalem od Clawa
Do trwałych miktur potrzeba 2 poziom alchemi.

Pytanie: Ile czarnych tabliczek w sumie jest do zebrania na bagnach, tych do oddania temu badaczowi? Ja zebrałem 12, czy potem można jakieś donieść czy tylko raz oddajemy je?

w Zadaniu Kopalnia złota ilu maksymalnie ludzi mogę zwebrować i kogo się da?

Zoe

Zoe

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram bandytą i wykonuję zadanie "Szpieg na bagnach". Gdy oddaję questa quentin mówi , że zasługujemy na rudę ale pojawia się informacja o stracie 155 bryłek. Spotkał się ktoś z tym?

xaszyx

xaszyx

Użytkownicy
posty12
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak dokładnie mam to samo, na dodatek zadanie da się ukończyć przed ukończeniem wątku z królową pełzaczy. (Bezi mówi że pozabijał ją, mimo że ja nadal nie dotarłem do niej)

Ziela

Ziela

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W wersji 1.4.8 jestem najemnikiem i idę z Orikiem do tego szkodnika maga no i nic się nie dzieje, żadnego dialogu. Natomiast pamiętam jak grałem na wersji 1.4.7 to Orik sam zaczynał rozmowę i wtedy ten szkodnik przywoływał golema. Jakiś sposób?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do trwałych miktur potrzeba 2 poziom alchemi.

Pytanie: Ile czarnych tabliczek w sumie jest do zebrania na bagnach, tych do oddania temu badaczowi? Ja zebrałem 12, czy potem można jakieś donieść czy tylko raz oddajemy je?

w Zadaniu Kopalnia złota ilu maksymalnie ludzi mogę zwebrować i kogo się da?

PYTALEM O CZASOWE, ZIOMEK.

matejko44

matejko44

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ukończyłem modyfikację. 40 godzin gry, niemal na 100%. Rewelacja. Grałem sekciarzem i miałem 6 krąg więc było stosunkowo proste przejście. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie grać jako wojownik bo poziom trudności jest wyjątkowo wysoki. Błędów prawie nie było, dopiero w samej końcówce. Ogólnie najlepszy mod do Gothic 1. Wielki szacunek dla twórców. Pozdrawiam:)

MisieX7

MisieX7

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wróciłem do gry specjalnie dla moda i od razu problem. Chodzi o zadanie Nowa zmiana w kopalni. Mam zaprowadzić Ubera do Szakala. i tu pojawia się błąd i wywala mnie do pulpitu. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Widziałem, że przewijało sie to tutaj ale nie znalazłem rozwiązania :/ Reinstal Gothica i moda nie pomógł. Z góry dzięki ^^

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wracam do wątku, że w grze jest ciemno jak w dupie :) chyba wiem czemu: w nocy nie widać magicznej bariery na niebie jak kiedyś i to ona chyba rozświetlała wszystko. Czekałem kilka godzin w nocy i nic, żadnych wyładowań. Teraz pytanie - czy tak jest w tej wersji czy jakiś plik mi się źle skopiował? Fajnie by było gdybym dostał odpowiedź bo chujowo trochę, że po 19 muszę chodzić spać :( Po za tym TEN PATCH jest zajebisty, żadnych błędów, zadania znikają z listy po wykonaniu, stwory nie walczą między sobą, jeszcze bardziej rozbudowane lokacje. Podoba mi sie. Nie ma porównania z poprzednia wersją. Wygląd zbroi zajebisty, jest fajnie. Poziom trudności w chuj wysoki dla pierwszaków pewnie jest masakra. Wciąż pierwszy rozdział mam ale radość z gry jest zajebista więc mi się nie spieszy dalej :)

A dobra. Bariera w nocy rozbłyskuje czyli po prostu zmienione zostały kolory gry. Ok. Może być. W sumie jest bardziej realistycznie :/

xaszyx

xaszyx

Użytkownicy
posty12
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z buildem, najpierw zrobiłem hybrydę 12lvl archer-war 54 Zręcz. 32 Siły z itemkami, no i 2 rozdział szyb pełzaczy i co łykam mikstue siły, mam miecz pod siłę dający 45 dmg albo pałasz 40 dmg pod zręcz. i nie ruszę żadnego trolla a królowa to się popłakała ze śmiechu jak ją łaskotałem i przez przypadek mnie zabiła zgniatając mnie gdy turlała się ze śmiechu...
Teraz po 10h grania moja postać na 8 poziome ma 54 zręki i miecz 22 damage pod zręcz. i krzykacz krzyczy a raczej ryczy ze śmiechu bo mu nie zadaję obrażeń...
To jak powninenem rozwijać postać by przejść idąc pod łucznika, bądź war-arch hybrydę? Czy znowu się nie da a woj to jedyne rozwiązanie?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
ER nie jest modyfikacją, w której możesz robić full łucznika, czy nawet hybrydę. Masz wojownika lub maga - oto możliwości. Łuk/kusza to broń POBOCZNA. To nie Return.

You didn't grow.
You didn't improve.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytanko - Gdzie są zapisy z ER? W pliku Saves nic nie ma, folderu z zapisami ER też nie widzę i nie wiem gdzie się one mogą znajdować, a potrzebuję je gdzieś zgrać :c

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie wiedzieć czemu, od wersji 1.4.5 pliki ER są niewidoczne. Można zdobyć te sejwy za pomocą GoMana. Przeglądasz nim folder z grą, wówczas zobaczysz folder saves_g1edycjarozszerzona, klikasz PPM, następnie "Usuń", folder ląduje w koszu, skąd możesz go już wydobyć normalnie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry