Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420955 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420955

Odpowiedzi 7445

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Jeeeeeeest!!! Znalazłem koło strażników mostu.  Czyli czar sen można 3 razy łącznie zdobyć w 1 rozdziale no i 1 rune w domku koło lestera.  Nie muszę wybierać teraz tego czy wkrasc się do laresa czy fajkę dla baala w bractwie.  Bardziej na wszystkich dialogach mi zależy niż na expie

Post połączony: 2016-11-09, 21:23
Aaaaa i...  Huan chce kupić myrtanska zbroje maksymalnie za 700 czy tam 800 byłek rudy..  A głupie spodnie cienia kosztują 1000 byłek rudy..  Poza tym cześć kopaczy ma te spodnie a przecież kopacze mają tak mało rudy że ledwo im co ma życie starcza..

Karen

Karen

Użytkownicy
Recovery Team
posty36
Propsy18
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Recovery Team
To ścierwo Psimgoth jest gorsze od t-800.
Niszczy od środka.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Ostatnio zakończyłem grę w 4 rozdziale po 30h grania...  Bo jedno zadanie doszło do nie zaliczanych a Save starszego nie mam i gram od nowa. 

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A tak orientacyjnie w jakim czasie ma się pojawić patch? Za tydzień, dwa, trzy?

gothic1210
  • Gość
Chcę wykorzystać długi weekend ale zobaczymy. Maks 2 tygodnie.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Jak omine jedno zadanie to też koniec świata i muszę grać od nowa

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jeśli jest nadal pobór na testerów, to mogę testować Bandytów jeśli jest taka możliwość.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
duży szacun , że chcesz się jeszcze z tym pierdolić. jak będziesz szukał pracy jako informatyk daj znać :) mazowieckie

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeśli potrzebujesz pomocy kogoś do spacera albo cuś to jestem do dyspozycji.

gothic1210
  • Gość
duży szacun , że chcesz się jeszcze z tym pierdolić. jak będziesz szukał pracy jako informatyk daj znać :) mazowieckie
Jestem księgowym XDD

@oGon dzięki :)

szuler

szuler

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w nowym patchu 1.4.8 będzie można zostać magnatem ? :D

aragnis

aragnis

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O co chodzi z tym duchem dowódcy żelaznej garoty? Przyzwałem go w wieży Xardasa i cały czas tak jakby zaczepia mnie, otwiera się okno dialogowe i jest w nim tylko koniec, teraz nie mogę dostać się do Xardasa bo cały czas spadam z drabiny a save przed jego przyzwaniem nie mam.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
O co chodzi z tym duchem dowódcy żelaznej garoty? Przyzwałem go w wieży Xardasa i cały czas tak jakby zaczepia mnie, otwiera się okno dialogowe i jest w nim tylko koniec, teraz nie mogę dostać się do Xardasa bo cały czas spadam z drabiny a save przed jego przyzwaniem nie mam.
Zadanie jest zbugowane póki co nie zrobisz go.

Czy w nowym patchu 1.4.8 będzie można zostać magnatem ? :D
Od samego początku istnienia ER nie było mowy na zostanie Magnatem więc na 99% nie będzie takiej możliwości.

xaszyx

xaszyx

Użytkownicy
posty12
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do Autora moda:

Zarejestrowałem się tylko po to by powiedzieć jak fajnym modem jest Edycja Rozszerzona i dodać kilka swoich uwag/pomysłów z dotychczasowej gry.

Edycja Rozszerzona - nazwa adekwatna do tego co mod robi.

ER rozbudowuje gotika w sposób naturalny, bez niesamowitych zmyślonych z tyłka gildi, besti i tym podobnych.
To jest właśnie mod gdzie dodany obóz bandytów wręcz pasuje do klimatu gothica, napady na ludzi ze starego obozu to jest coś co niegdyś było tylko paplaniną powtarzaną przez tego czy innego npcka. Dzięki ER możemy sami wcielić się w rolę bandyty i wyrżnąć pupilków Gomeza, czy pokrzyżować kolejną dostawę.  Oczywiście inne mniejsze obozy wliczając myśliwych i łowców orków są także klimatyczne i dodają więcej życia do koloni. Zachwalać można by długo, ale przejdźmy do konkretów, czyli..

Kilka konstruktywnych uwag i sugestii.

- Podoba mi się xp za gotowanie i robienie elixirów, dobrze by było dodać także za kopanie kilofem złóż wymagających górnictwa. Co więcej wydobycie powinno być kilka-kilkanaście razy mniejsze, za to złoża co kilka dni by się odnawiały, dałoby to sens na rozwijanie umiejętności tj. dodanie nowych poziomów górnictwa, np tak do 10 lvl, a koszt zrobić 1 punkt nauki za 1lvl 2 za 2lvl, łącznie 55 punktów nauki do wymaxowania. Sam level zwiększałby drop rudy/złota poprzez nowy dialog podczas kopania rudy co na ostatnim levelu dawałoby wydobycie 10 razy a na 1lvl 1 raz. Każdy kliknięty dialog kopania dawałby 5 czy 10xp.

- Rosnące koszty atrybutów to coś co sprawia, że wszelkie elixiry i kryształy itp. wprawiony/maniak gracz będzie chciał wypić/odwiedzić dopiero pod koniec gry, gdzie sam boost zdolności nie sprawia już tyle radości, chodzi o to czy nie ma możliwości wzrostu atrybutów gdy od nauczycieli nauczymy się konkretnej ilości? Tzn. po wykupieniu w sumie 20 punktów siły koszt by wzrastał, a nie po tym jak Uzyskamy 25 punktów siły. Myślę że da się napisać funkcję/skrypt która by sprawdzała i zachowywała takie informacje.
Cel jest taki aby nie karać za błędy na starcie, gdy ktoś zrobi zadanie, użyje kryształu itd. a potem rozwój postaci jest znacznie utrudniony przez przedwczesny boost.
Wstrzymywanie się z robieniem questa, użycia elixa czy kryształu przez większość gry jest trochę irytujące.

- Zadania powtarzające się czyli prace codzienne to bardzo fajna i pomocna sprawa, to dobry sposób na xp, zwłaszcza przy pierwszych levelach. Byłoby super jakby ich było więcej, póki co robiłem zadanie z piłowaniem drewna (git i rozsądne że traci się hp i trzeba coś zjeść by dalej ciąć) no i dostawę kurierską z obozu myśliwych przy kotle do karczmy nad jeziorem. (gdzie nie dostałem xp, więc dalszą pracę zaniechałem) Rozumiem że łatwo jest prosić bez podawania szczegółów, podam więc przykłady jakie zadania mogłbyby się pojawić (jeżeli podobne zadanie już istnieje to przepraszam)  np:
* dostawy ziół do "dealerów" - czyli bractwo np.Fortuno wysyła nas by zaopatrzyć fake ballów (nowicjuszy) w innych obozach by ci nie musieli wracać po zielsko tracąc potencjalne transakcje. By zacząc zadanie trzeba zapłacić zaliczkę za otrzymana zielska, za każdego balla z poza OnB otrzymujemy 100xp i trochę rudy, łącznie więc 400xp + 100xp i nagrodę kiedy oddamy zadanie u zleceniodawcy.
* polowania - Tutaj np. moglibyśmy polować na ścierwojady, wilki, kretoszczury etc. które do questa by się respiły. zadanie polegałoby na zabiciu x osobników w ciągu jakiegoś czasu od rozpoczęcia zadania. Mogłoby też być zadania polowanie jakby wyścig w zabijanu, tj. pojedynek kto więcej upoluje w jakimś danym czasie. Nawet jakbyśmy mieli iść do miejsca x a nasz rywal do miejsca b, to potem npc mógłby wylosować liczbę i jesli jest większa od liczby zabitych przez nas zwierzaków w czasie zawodów powiedzieć że przegraliśmy i płacimy bryłki ale dostajemy xp za sam udział. Oczywiście jak ma mniej to wiadomo kasa dla nas i goodbye poor npc, see you next day.
* Zawody wędkarskie, podobnie jak powyżej ^
* Napady - na jakiś nowych skazańców którzy wedle naszych informatorów tj. bandytów mają coś więcej niź głupi kilof (choć w koloni są ludzie którzy i tak rozłupaliby nam czaszkę za stary kilof) oczywiście napady na konwoje SO z Placu wymian do obozu - takie zadanie jednak powinno być rzadkie, np. co 7/14 dni.
Oczywiście dodanie więcej normalnych questów zawsze jest mile widzane.

Ogólnie mod jest zajefajny, życzę Autorowi powodzenia w dalszym rozwoju moda i czekam na nowy patch niczym dzieciak pod choinką na pierwszą gwiazdkę. =D

JeBunny

JeBunny

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spotkał się ktoś z problemem że kursor myszki jest w jednym miejscu a przy ruchu myszki obraca sie tylko w prawą stronę?

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytania:
-Siłę mam rozwijać, aż 5 PKT będzie kosztować 15PN?
-Kto mnie nauczy robienia mikstur np. Siły i kiedy?
Dziękuję :).

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Mam pytania:
-Siłę mam rozwijać, aż 5 PKT będzie kosztować 15PN?
-Kto mnie nauczy robienia mikstur np. Siły i kiedy?
Dziękuję :).

1.Zależy ile chcesz mieć i czy znasz bonusy + radzę poczekać na patcha.
2.Książki uczące mikstur trwałych, niestety nie pamiętam która i kiedy ją się znajdywało.

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś coś z tą książką o miksturkach na stałe ;p?

Bo nwm czy mam brać tą książkę od Clawa, ale tam są tylko same wywary na okresu czasu, więc wolałbym samą miksturę ;p.

Shalidor

Shalidor

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć, dzisiaj przeczytałem o modyfikacji do Gothic I Edycja Rozszerzona mogę prosić Was lub autora modyfikacji o informację skąd pobrać i jak ją zainstalować? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cześć, dzisiaj przeczytałem o modyfikacji do Gothic I Edycja Rozszerzona mogę prosić Was lub autora modyfikacji o informację skąd pobrać i jak ją zainstalować? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam

Wystarczy przeczytać pierwszy post...

0 użytkowników
Do góry