Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418629 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418629

Odpowiedzi 7445

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem
Gry (themodders@telegram)

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#5180 2016-10-24, 14:25(Ostatnia zmiana: 2016-10-24, 18:31)
Doszły mnie sluchy o Benshi Modzie

Warto instalować BenShi moda? Trzeba zaczynac gre od nowa czy jak ?

Z tego co widzę to są tylko texturpacki i system pack, i coś jeszcze tak więc od nowa nie trzeba, ale to już chyba wiesz :).

gothic1210
  • Gość
Jest mozliwosc potem przylaczenia sie do bandytów ?
Nie ma

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przed wgraniem łatki oraz po były obie opcje, natomiast zniknęły ot tak sobie nagle... bez sensu (chociaż może to mieć związek z tym, że ich pobiłem  :naughty: . Mimo wszystko nie powinno jednak tak się dziać).

I co do alchemii - jak wzmocnić miksutę oraz - czy prócz tych u Riordiana można pozostałe zdobyć jakoś bez kodów? Na prastarą miksturę czy napoje potęgi?
Musisz mieć księgę Wzmocnienia mikstur i potem będziesz miał w stole alchemicznym opcje Ulepsz mikstury. W drugim pytaniu chodzi ci o mikstury tymczasowe? Można je uwarzyć. Trzeba mieć alkohol lub olej syrianiczny (chyba go nie dałem u handlarzy ;() i księgę o wywarach (insert alchemiawywary). Wywary sprzedają też Cadar i Fortuno. Do tego uzupełniają zapasy co rozdział.

Gdzie moge znaleźć księgę WZMOCENIA MIKSTUR  ?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Przed wgraniem łatki oraz po były obie opcje, natomiast zniknęły ot tak sobie nagle... bez sensu (chociaż może to mieć związek z tym, że ich pobiłem  :naughty: . Mimo wszystko nie powinno jednak tak się dziać).

I co do alchemii - jak wzmocnić miksutę oraz - czy prócz tych u Riordiana można pozostałe zdobyć jakoś bez kodów? Na prastarą miksturę czy napoje potęgi?
Musisz mieć księgę Wzmocnienia mikstur i potem będziesz miał w stole alchemicznym opcje Ulepsz mikstury. W drugim pytaniu chodzi ci o mikstury tymczasowe? Można je uwarzyć. Trzeba mieć alkohol lub olej syrianiczny (chyba go nie dałem u handlarzy ;() i księgę o wywarach (insert alchemiawywary). Wywary sprzedają też Cadar i Fortuno. Do tego uzupełniają zapasy co rozdział.

Gdzie moge znaleźć księgę WZMOCENIA MIKSTUR  ?
Ta księga... leży w światyni śniącego w jednym z bocznych pomieszczeń sali, w której spotykamy xardasa. Ale wzmanianie mikstur zostało usunięte. Ale to i tak jest na końcu gry, więc nic to nie da.
Możliwe, że w nowszych wersjach książka została usunięta całkowicie z gry.

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto może mnie nauczyć 2 poziomu elchemii w 3 rozdziale

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cor Calom, ale widze ze bezsensu uczyc sie tej pieprzonej alchemii

gothic1210
  • Gość

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Spokojnie, to że masz obóz z bandytami w kanionie nie znaczy, że musisz używać ostrych słów. Alchemia jest bardzo opłacalna, szczególnie do produkcji mikstur trwałych.

gothic1210
  • Gość
Nawet za bardzo opłacalna, ale to się wkrótce zmieni, he he.

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w 3 rozdziale calom jest w swiatyni sniacego

Post połączony: 2016-10-25, 11:41
Jak wzmocnić miecz rozpaczy? Mam 50pkt many, ale nie mam żadnej opcji przy posążku u Xardasa.

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mozna znalezc duzo psianki?

gothic1210
  • Gość
Posążek u Xardasa nie działa. Skorzystaj z innego.

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Posążek u Xardasa nie działa. Skorzystaj z innego.
Posążek beilaria obok kopalni nowego obozu ma opcje ulepszenia, ale gdy ulepszam to zjada ma broń i tracę ją permamentnie.

gothic1210
  • Gość
No i nie masz w eq ulepszonej?

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i nie masz w eq ulepszonej?
Nie, ale teraz to i tak nie ma znaczenia, bo mam lepszą broń.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Gdzie mozna znalezc duzo psianki?
To generalnie wszędzie po trochu rośnie ale wydaje mi się, że największe skupisko może być na cmentarzu Orków.

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie ukończyłem moda, starałem się go wykończyć maksymalnie jak się da bez cheatów. Wielkie propsy dla twórców, dodaliście to czego w podstawce brakowało, w G1 od 3 rozdziału powstaje dziura z braku questów pobocznych, ale wy tą dziurę wypchaliście dodając nowe questy poboczne i budując nową historię + duże zmiany wraz z rozwojem wydażeń, a te cutscenki to sztosik. Dziękuję za miło spędzony czas :)

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie

Slyszalem ze autor modyfikacji gothic1210 pracuje nad wydaniem łatki umozliwiajacej granie w Gothic 1 ER na DX11

Jak ida prace?

//odpowiedziałem w temacie o patchach, proszę nie powielajcie takich samych postów ~g1210

Post połączony: 2016-10-26, 20:54
Bo?

Nie no jednak warto. Mam 3 rodzdzial i po otrzymaniu dostepu do Magów Wody naprawde warto uczyc sie alchemii. Riordian ma ksiegi które pozwalaja tworzyc trwałe miksturki

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pewien problem. Mam najnowszą wersję ER i system packa 1.6 i nie które tekstury w grze są strasznie niskiej rozdzielczości, jakby rozciągnięte w m.in. wnętrzach chat w SO daje się to mocno we znaki. Jak rozwiązać ten problem?

gothic1210
  • Gość
Do ukończenia nowej wersji zostały mi następujące rzeczy:
- przenieść na piąty rozdział i napisać od nowa bunt zbieraczy (dojdzie możliwość wyboru strony konfliktu, wątek będzie dłuższy)
- napisać od nowa test Cavalorna
- dodać nieudane zakończenie do zadania "Test Guru"
- przetestować wszystkie przerobione zadania
Powinno to zająć jeszcze trochę czasu, ale aktualizacja wyjdzie w tym roku. :ok:

0 użytkowników
Do góry