Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418336 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418336

Odpowiedzi 7445

gothic1210
  • Gość
Generalnie mod jest świetny, dużo fajnego contentu, teraz pozostało tylko szlifować i poprawiać szczegóły (sztaba magicznej rudy w Górniczej Dolinie ? W dodatku dostępna u zwykłych kowali za śmieszną kwotę ;p)
No a czemu nie? Cenę można zwiększyć.

perun

perun

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Generalnie mod jest świetny, dużo fajnego contentu, teraz pozostało tylko szlifować i poprawiać szczegóły (sztaba magicznej rudy w Górniczej Dolinie ? W dodatku dostępna u zwykłych kowali za śmieszną kwotę ;p)
No a czemu nie? Cenę można zwiększyć.

Jedynie w Nordmarze wiedzieli jak przetapiać rudę, żeby zachowała swoje magiczne właściwości.
Można by ją udostępnić w ilości kilku sztuk w późniejszym etapie i powiązać z jakimś zadaniem, np. Bezimienny dostaje cynk, że Gomezowi albo innemu magnatowi zachciało się broni z magicznej rudy to sobie sprowadzili, i później byłaby możliwość wykucia broni z takiej rudy albo użycia jej do wzmocnienia zbroi od Xardasa, taki pomysł na przykład.

Post połączony: 2016-08-05, 17:15
Ucząc się u Diega siły (+5) za pierwszym razem pobiera mi 50 bryłek a za drugim 100, mimo, że kosztuje 50 ? Bug czy zamierzony zabieg ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@up Nordmar zasłynął z wyrobu sztabek CZYSTEJ rudy. Sztabki zwykłe są dosyć tanie nawet w G3, a w G1 mamy dwie duże działające kopalnie, więc...

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

perun

perun

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up Nordmar zasłynął z wyrobu sztabek CZYSTEJ rudy. Sztabki zwykłe są dosyć tanie nawet w G3, a w G1 mamy dwie duże działające kopalnie, więc...

Racja, dawno nie grałem w Gothica i trochę pozapominałem.
Co z tą nauką ? Robię coś źle czy to bug ?

Murzyn125p

Murzyn125p

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie wkleić folder "Tools" lub pliki w nim zawarte.

edit gothic1210: Zignoruj lub do _Work

gothic1210
  • Gość
Teleporty już gotowe!

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra robota! Ponad rok temu grałem w Edycję Rozszerzoną i teraz prawdopodobnie do niej wrócę... i tutaj pytanie - czekać na następną wersję czy lepiej nie? Chciałem tradycyjnie dołączyć do Sekty i tutaj kolejne pytanie - dużo jest tam nowości, szczególnie po IV rozdziale, kiedy rządzi Angar? Bo w podstawce zawsze odrzucało mnie to, że już nie było nic do zrobienia.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalszy rozwój świetnego moda!

Murzyn125p

Murzyn125p

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Juz wyjasniłem.

gothic1210
  • Gość
Losowy drop u goblinów. To chyba jedna z ostatnich nowości. Czekam jeszcze na dwa skrypty od Splasha i będzie koniec.

@Sagez w Bractwie jest trochę nowości na 4 rozdziale. Wiążą się one głownie z zostaniem Guru i zadaniami dla niego (jest ich kilka 4-5).

Wulfgarg36

Wulfgarg36

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to wygląda z dołączeniem do Bractwa? Jest tak samo, jak w Swiecie Skazanców, że zostaje Bezimiennemu ogolona głowa i dodane zostają tatuaże?

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Nie, takich rzeczy wizualnych niestety nie ma.

Wulfgarg36

Wulfgarg36

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda! Tekstura z fryzurą na Pazdana jest ogólnie dostępna wystarczyłoby po dołączeniu do Sekty dodać jakąś kwestie dialogową u Kaloma i  w jej trakcie zmienić model głowy wraz z teksturą. Mała zmiana wizualna a cieszy oko klimatem do końca gry ;-)

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Mam podobne zdanie na ten temat. Bardzo fajna opcja.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Szkoda! Tekstura z fryzurą na Pazdana jest ogólnie dostępna wystarczyłoby po dołączeniu do Sekty dodać jakąś kwestie dialogową u Kaloma i  w jej trakcie zmienić model głowy wraz z teksturą. Mała zmiana wizualna a cieszy oko klimatem do końca gry ;-)
A umiesz to zrobić? Bo wydaje mi się, że gadasz o czymś, o czym nie masz pojęcia.
Sam Outlander pisał, że nie umie tego zrobić, więc skoro to jest takie proste dla Ciebie, to może to zrób? :)
Myślę, że Out nie wzgardziłby pomocą tak uzdolnionego modddera.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba był problem z zachowaniem nowej wizualizacji przy przechodzeniu w nowe zeny.

gothic1210
  • Gość
Po wczytaniu zapisu.
Wszystko jest odczytywane ze skryptów przy uruchomieniu gry (nieważne czy nowej czy zapisu) i wraca do poprzedniego stanu. Trzeba byłoby jakoś zapisać ten wygląd. Przekracza to jednak moje możliwości techniczne, ale na pewno jest do zrobienia. Wolę się jednak zająć bugami, bo one mnie bardziej rażą :P A ER w porównaniu do ŚS też ma fajne nowości wizualne (np. wykorzystane stare animacje takie jak chociażby kopnięcie w niedziałający kołowrót itd).

Wulfgarg36

Wulfgarg36

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A umiesz to zrobić? Bo wydaje mi się, że gadasz o czymś, o czym nie masz pojęcia.
Sam Outlander pisał, że nie umie tego zrobić, więc skoro to jest takie proste dla Ciebie, to może to zrób? :)
Myślę, że Out nie wzgardziłby pomocą tak uzdolnionego modddera.

Niepotrzebna ironia na użytek własny sobie coś takiego zrobiłem, wystarczy mieć zainstalowany GMDK, zmienić nazwe modelu w Skryptach i dograć do tego Teksture w Gomanie, bardziej chodziło mi to o integralną część moda związaną z podmienieniem tego w trakcie dołączenia do Bractwa

Up. Trzeba by podejrzeć jak to zrobili w SS i może coś z tego skminić

Murzyn125p

Murzyn125p

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jestkod na bandziorów z misjii "ochroniarz handlarza" ?.

gothic1210
  • Gość
ORG_810_Organisator
ORG_807_Organisator
SLD_5575_Alvaro

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
mam pytanie bo nie wiem czy zaczynac już na nowo czy czekać na następny patch? Dlatego drogi Outlanderze prosiłbym o poradę :)

0 użytkowników
Do góry