Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3417864 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3417864

Odpowiedzi 7445

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Albo inaczej. Widzisz inaczej wszystko, niz takie jak byc powinno.
Tutaj to i ja się nie zgodzę z Tobą Werewolf...Co ma wiek do rzeczy? Niech gra w nią 100-latek i 10-latek i każdy ma prawo widzieć ten świat inaczej. A jak być powinno w takim razie?
Z wiekiem zmieniają się i poglądy i podejście do różnych spraw. Młody tylko tłucze i idzie do przodu a stary myśli o fabule, zadaniach, ich sensie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Chodzi mi o jego zaslananie sie wiekiem. Tak to w 100% zgadzam sie z tym co piszesz Tituf.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
czy ja Werewolf ci wypominam ze masz obita głowę i nieraz pieprzysz od rzeczy? no przecież nie..
Czy Golden mod jest czyms innym niż przywróceniem wycietych, czy też raczej ukrytych fragmentów oryginalnego G1 - no przecież nie..
czy Mac dun ma zawsze rację - no przecież nie...
puknij sie w worek Werewolf.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

gothic1210
  • Gość
Tak.
nie
takim modem jest połączony Golden + Narod Minentala
Memorius, a co ty wiesz o Er? Wszystkie unlore pomysły, które wywołały tutaj burzliwe debaty zostały usunięte.
Najpierw Czarny Mag. Nie widzisz ankiety u góry?
Potem piąty krąg u guru też dodałem. Wprawdzie kazałem Mac Dunowi wypierdalać, bo pewnie znowu mnie wkurzył jakimiś żądaniami tak jak Drakon ostatnio, ale jednak dopiął swego i piąty krąg u Guru jest.
Tutaj też wybuchła bardzo burzliwa dyskusja. Stawiałem opór, ale jednak ponownie dostosowałem swojego moda do graczy. Na niekorzyść tych drugich, ale dobra niech będzie, że lore jest najważniejsze.
A ty obraziłeś się na mnie, że odszedłem i teraz będziesz co drugie zdanie mi o tym przypominał i chwalił jakie tu ruskie mody które Ty ( -słowo klucz -bardzo ważne, ze Ty, bo gdyby to był ktoś inny to już by to tak ważne nie były) spolszczasz są lepsze od naszego polskiego gównieka pokroju unlore Er, gimbazjalnego Mt i jebanego, zbugowanego CZ. No jest inaczej? Ano nie jest.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I tu właśnie, jak mogę dodam ze szkoda ze zostały usunięte, może unlore ale co ważniejsze może tylko dla mnie, dodawały coś fajnego i plusowały w chuj na obraz całego moda.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dokladnie tak, jak pisze Tizgar. Jak dla mnie powinny wrocic i wątki z Czarnym Magiem, i wątek z nowicjuszami ognia.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wątek z czarnym magiem tak z nowicjuszami nie.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jakie znowu unlore? Z tego co widzę, Gothic ER to jest modyfikacja rozszerzająca fabułę Gothica, więc jakie do chuja wafla unlore? Takim tokiem myślenia Returning, ZW, Velaya i wiele innych to też unlore. Ta cała pantomima w tym temacie to najlepszy przykład na to, że Polakowi nie dogodzisz.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jesli komus przeszkadza nowicjusz ognia, to niech bedzie po prostu cien pod opieka magow ognia, ktory bedzie kurierem magow ognia. Zostawaloby sie nim przy dolaczeniu do cieni, wtedy Thorusowi, Gomezowi czy Krukowi mowilibysmy ze chcemy byc magiem i podazac sciezka magi, wtedy otrzymujemy list polecajacy do magow ognia i pracujemy u nich. W zamian za nagrode uczymy sie 1 kregu, albo i 2, i magowie wysylaja nas na bagna. Dopiero po zabiciu krolowej pelzaczy zostajemy pelnoprawnym magiem. Tak wedlug mnie byloby najbardziej zgodnie z lore. Oczywiscie to moj pomysl.  Outlander zrobi jak uwaza, ja tylko po prostu podsunalem pomysl  :ok:

Post połączony: 2014-06-07, 17:01
@UP Akurat Returning jest najbardziej unlore. Watkow z dupy i nie majacych sensu oraz zwiazanego z gothic jest najwiecej ;)

EDIT:

@Tizgar wiem, ale swoje zdanie tez musialem wyrazic :D

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakbym był złośliwy to proponowałbym, tak jak w Returningu- wytrzymałość, Globalu- losowość, tak w ER- do wyboru gracza opcja z magia, itp... Ale ogólnie to rzeczywiście, zróbcie i poczekajcie na opinię gotowego towaru...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Duniek to samo napisałem 2 strony temu chyba :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobrze Outlanderze, że panowie tutaj, nie żądają nauki 6 kręgu magii w obozie bractwa. Właściwie, no również byłoby to zgodne z "lore", ponieważ Yberion jest magiem 6 kręgu, to ma wpisane w tabeli postaci. :D Inni jego kumple guru, również. Zaraz ktoś na mnie najedzie, że herezje pisze, i jest to niezgodne z "lore". :-P

A najprościej byłoby ten problem rozwiązać, utratą gildii jak w S.O. gdy Angar wyśle nas by wesprzeć Magów Wody. A dlaczego tak myślę? Ano dlatego, iż bractwo wciąż wyznaje śniącego, natomiast przy Wielkim Przywołaniu, śniący kapnął się, iż jesteśmy tam po to, aby go wygnać i chciał nas zgładzić rękoma orków na cmentarzysku. Nie możemy przecież dalej być członkiem obozu na bagnie, nie wyznając już śniącego, "przecież to jest niezgodne z lore".  :D A jednak forum pokazuje, iż ci wielcy Lorowcy, są zwolennikami jak widzę, takiego rozwiązania, niezgodnego z przyjętą i bronioną przez ich samych kanwą gry. No to jak w końcu? Zgodne z lore, czy nie? Kij ma dwa końce, jak to mówią. :-P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Raczej niepotrzebne, bo xardas uczy każdego kto posiadł wiedze na temat kręgu 5, rozwiązanie ok .

Uderzę w inna beczkę.
Arhan, napisał "Nie" dla wątku z nowicjuszami ognia, szkoda ze nie zdał sobie sprawy z konsekwencji które zaraz opisze
Wspomnienie ze to utrudni grę jest mylne gdyż ją wypaczy.
Kazda zmiana wprowadzona w balansie i rozwoju musi mieć swoja druga stronę która potrafi to zrównoważyć. Wiemy tez ze beda bossy w Er i Krolowa pełzaczy bedzie jednym z nich, teraz przechodzimy do właściwej treści.

Bez Nowicjuszy czy kurierów którzy maja dostęp do magi od początku gry, gra tym panem jest okaleczona a wręcz nie możliwa
Pojawienie się bossow narzuca nam tryb rozwoju naszej postaci w sposób nie hybrydowy, co w gothicu który należy do łatwych gier jest na + bo robienie hybrydy zawsze grę ułatwiało.
Bez dostepu magi od startu, mamy ja dopiero po pokonaniu Krolwej teraz czy ktoś sie zastanawia jak my tam dojdziemy, skoro całę dotychczasowe pn oszczędzamy no sry ale samami zwojami nie wybijemy pełzaczy w stadnych ilościach oraz nie ubijemy podrasowanej krolowej, a jeśli jeszcze zbroje wymagają konkretnych statystyk do noszenia, co w sumie jest już w modach na porządku dziennym.

Jak widac nie mozna czegos dodac lub wywalic bez przemyslenai tego, tu nalezy się ukłon i big + dla outlander i ekipy bo zadbali o balans i przewidzieli jak rozegrać opisana  sytuacje tak aby żadna gildia nie ucierpiała i rozwoju nie staną w miejscu udostępnili nam magie od początku rozgrywki teraz wy chcecie to wyjebać bo jest unlore, powód gówniany, tego nie można usnąć bo w obecnej postaci niszczy to wręcz stworzony przez nich balans jak i system rozwoju jaki wymusza na nas otoczenie.

Gdyby jeszcze w g1 był system minimalnych obrażeń to akcja była by wykonalna, ale go niema to nie g2 tutaj aby coś zdziałać trzeba przekroczyć wartość ochrony.
Bez tego wątku, który pozwala nam od r1 bawić się skutecznie magia, nasz mag zaistnieje pod koniec r2 i to jeszcze jako przymusowa hybryda ze zmarnowanymi pkt nauki żeby mu jeszcze bardziej dowalić i tak poświęceni mu nie pomoże, bo woj na tym etapie i tak jest bardziej op, ale tak to przynajmniej niema kulawego startu.

W skrócie, bez watku nasz mag musi pierw być wojem albo dystansowcem z zapasem strzał lub bełtów, zanim zacznie się bawić magia może to jest lore ale niema w tym balansu i niszczy rozwój postaci. To ciekawe identyczni jak w returnie z łucznikiem który musi być magiem żeby mógł być łucznikiem.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To tak mało będzie potworków oraz doświadczenia zdobywanego w grze, czy tak wysoko postawione będą limity awansu na następny poziom doświadczenia?

gothic1210
  • Gość
Dobrze Outlanderze, że panowie tutaj, nie żądają nauki 6 kręgu magii w obozie bractwa. Właściwie, no również byłoby to zgodne z "lore", ponieważ Yberion jest magiem 6 kręgu, to ma wpisane w tabeli postaci. :D Inni jego kumple guru, również. Zaraz ktoś na mnie najedzie, że herezje pisze, i jest to niezgodne z "lore". :-P
[...]
Magii uczy Cadar tak jak w podstawce. A gdy my zostajemy Guru to Y"Berion już nie żyje. 1:0 dla unlorowców xDD
To tak mało będzie potworków oraz doświadczenia zdobywanego w grze, czy tak wysoko postawione będą limity awansu na następny poziom doświadczenia?
Moim zdaniem testerzy nieco przesadzili. Będzie szło grać Magiem spokojnie bez rozwijania się od początku jako Nowicjusz Ognia aka Cień pod opieką magów aka Kurier Magów Ognia.

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Więc wilk syty i owca cała.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O właśnie, skoro już mowa o obozie na bagnie. Poprawiłeś może bug z waniliowej wersji gry, ze zbieraczami ziela na bagnach, quest w którym za 50 bryłek rudy, dowiadujemy się, ze ziele dla Caloma, można sprzedać w knajpie w N.O. ? Chodzi o to, że jak powrócimy w 2 rozdziale, jeden zbieracz chce następne 50 bryłek i na tym rozmowa zanika, a drugi daje bez szemrania. Powinniśmy chyba dostać od obydwu i tak na tym zarobimy ekstra. :) Przy czym, Calom mógłby na nas za tę obrazę majestatu, nasłać kogoś, oprycha bez poczucia humoru. :D Ewentualnie skręcić z tego ziela własnoręcznie skręty i zabawa w dilerkę wśród szkodników. A skoro mowa o szkodnikach, Buch miał "dawać w mordę" każdemu nowo przybyłemu... W waniliowej wersji, nie dawał, daje już? :D

gothic1210
  • Gość
Butch jest uwikłany w trudne sprawy :lol: Komuś może nastuka. Nie pamiętam xD
Co do zbieraczy to sprawdzę to później osobiście i poprawię.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba nawet w wersji 1.2 Twojego moda, sprzedałem Cronosowi zwoje z przywołaniem Golema, a później przypadkiem "nadepnąłem facetowi na odcisk". W efekcie przywołał golema, który wybił połowę obozu, w tym jego. Riordian spadł z klifu i się zabił. Nie pamiętam, czy wyskoczyło wtedy "acces violation". Nie pytaj skąd miałem te zwoje. :D Można zaliczyć to, jako bug? W sensie, ze NPC wybiera sobie najmocniejszy zwój i używa go.

0 użytkowników
Do góry