Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3429648 7446

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3429648

Odpowiedzi 7446

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
A ja powiem że nie ocenia się dnia przed zachodem słońca. Nowicjusze Ognia zostali wprowadzeni dawno temu, żaden z testerów jakoś nie narzekał, a wręcz przeciwnie. Mac Dun chyba tak, ja dopiero teraz będę sprawdzał Nowicjuszy, ale wiem że zbyt wiele to oni nie nauczą chyba max 1, 2 krąg. Dodam też że hybryda jest nieporządny w ER, jest system bossów i nie ubije się zbyt łatwo Nyrasa czy królowej pełzaczy jak ktoś nie ma ściśle określonej klasy postaci.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Napisałem wyżej o bossach. Trzeba umiejętnie rozwijać postać, najlepiej iść w jednym kierunku. Dlatego też zostąły wprowadzone bronie wymagające zręczności. Jak ktoś w G1 chce grać magiem to dopiero w 2 rozdziale się magii nauczy. A taką hybrydą w ER dużo nie zdziałasz. 

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Ci Cienie to są wierni słudzy Magów Ognia, przygotowywani by zostać magiem. Nauka kręgów jest częścią tych przygotowań. Więc tak, są oni darzeni zaufaniem magów. Poza tym Magowie Ognia nie są przeciwni skazańcom, o czym świadczy fakt że szanują ich jako posłańców i po Wielkim Buncie stanęli po stronie Gomeza. Można się nauczyć kręgu dopiero pod koniec 1 rozdziału, bo Nowicjuszem podobnie jak w przypadku innych gidlii nie zostaniesz ot tak. Uczą oni 1 i chyba 2 kręgu magii, więc czary naprawdę nic nie warte, typu ognista strzała. 

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Nie kłóci się, spokojnie :) To chyba jest jakoś oddzielone i Cień-Nowicjusz nie może zostać Strażnikiem, ale jeszcze się upewnię w testach. 

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Jestem wyczulony na ew. zgrzyty fabularne i zgodność z lore, a do głowy mi nie przyszło, żeby przemyślane wprowadzenia nowicjusza ognia do Gothica 1 miało mu zaszkodzić. Chociaż taki cień-nowicjusz w zasadzie nie powinien uczyć się jeszcze kręgów, które są poziomami wtajemniczenia magów. Za to mógłby się uczyć u ogniolubnych alchemii, dostać jakąś premię do many, np. w postaci mikstury.

Taka półlegalna nauka 1 kręgu u np. Miltena byłaby jednak spoko. :)

The night is dark and full of terrors.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

gothic1210
  • Gość
No dobra zaczyna to wyglądać sensowniej, ale nie wszystko mi się jeszcze zgadza. Zacznijmy od tego, że jeśli ma to być naprawdę sensowne, to trzeba byłoby oddzielnie starać się dołączyć do Cieni Nowicjuszy, którzy zostają później magami, a oddzielnie do zwykłych Cieni, którzy zostają później Strażnikami, ale to nie ma sensu, bo dołączenie do Cieni to ogólne przyjęcie nas do obozu, za które są odpowiedzialni Diego i Thorus. Musiałyby zajść tak poważne zmiany fabularne, że trzeba by było uznać chęć dołączenia do Magów Ognia, jako chęć dołączenia do oddzielnego obozu. No chyba, że jest to tak rozwiązane, że nie kłuci się z podstawową fabułą Gothica.
Żeby zostać Nowicjuszem Ognia nie trzeba się kontaktować z Diego, ani Thorusem. Na placu targowym jest wysłannik magów, który sprzedaje bandaże  itp. kopaczom. Żeby zbratać się z magami trzeba z nim gadać.
Ja nie będę tu zradzał spoilerów z fabuły żeby kogoś przekonać, ani też jakoś specjalnie próbował ci wszystko tłumaczyć bo masz jakieś, ale. Może ta modyfikacja faktycznie nie jest dla ciebie. Nie zależy mi czy zagrasz czy nie. To twoja sprawa. Ja robię to co mam robić i staram się to robić dobrze.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Alternatywnie, usługujemy najbardziej zaufanemu Nowicjuszowi na placu targowym w SO i to właśnie on zarekomenduje nas Magom. 

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

gothic1210
  • Gość
Najwyżej później jeszcze to zbalansujemy lekko. Może jakieś pisanie własnych zwojów zamiast kręgów. Zobaczymy.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i zaraz podniosą się głosy: Taa... bandaże, ciśnieniomierze... o co chodzi? Nie gram!
I bardzo dobrze!
  To twoja sprawa. Ja robię to co mam robić i staram się to robić dobrze.
Kibicuję, i mało tego- zagram!

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
A ja popieram by się twórcom nie wpie**** w gary bo wiedzą co robią. 

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Tak.
Choć ogólnie też jestem oburzony. Nowicjusze to gwałt na Lore G1. Już bym wolał gargulce.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
pusto

gothic1210
  • Gość
Po twoich konstrukcjach zdaniowych wyczuwam, że jesteś zdenerwowany. Uspokój się i przyjdź... no nie wiem. Za godzinę?
Łaski nikomu nie robisz. Tak jak już pisałem. Ja łosia też z ciebie nie robię. To twój wymysł.

0 użytkowników
Do góry