Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2991195 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2991195

Odpowiedzi 7439

gothic1210
  • Gość
Trochę przechorowałem i miałem dzisiaj dzień wolny, więc udało mi się mniej więcej w 90% ukończyć przebudowę dołączania do Bandytów.
No, ale jutro znowu do szkoły (najgorsza rzecz, chodzić tam chorym ;/) i prace znowu masakrycznie zwolnią. Całe szczęście Wyzyskk opracowuje na bieżąco dialogi i pomaga mi usprawniać te przyłączenia do obozów, tak żeby nic nie kolidowało ze sobą. Co do zmian u Bandytów mogę je rozpisać:
  • wszystkie questy zleca Drax, nie Quentin
  • Drax prowadzi nas do obozu dopiero, gdy wykonamy jego zadania i zgodzimy się zostać Bandytą (nie będzie konfliktu z tym, że obóz bandytów jest tajny, a Bezimienny po poznaniu jego położenia dołącza np. do Starego Obozu)
  • Mordraga zastępuje Skaza (dawne zadanie "Raport od Mordraga" - uniknięcie kolejnego "konfliktu interesów", gdy ktoś pójdzie ze Szkodnikiem do NO, a potem mu się zachce być Bandytą)
  • zadanie "Ruda z Kopalni" napisane na nowo, nie wymaga już wejścia do kopalni (żadnego kombinowania z zostawaniem Kopacze, zdobywaniem poparcia itd. innymi słowy kolejny konflikt  z głowy, a zadanie jest nawet bardziej ciekawe niż to ze starszych wersji)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No, ale jutro znowu do szkoły (najgorsza rzecz, chodzić tam chorym ;/) 
Uwierz, że najgorsza rzecz to iść chorym, ale do pracy. Bo w szkole to przez jeden dzien mozna sie polozyc i miec wyjebany - sluchac tylko co nauczyciele tłumaczą, jeszcze jak są w porządku tu spoko. Tym bardziej, że ja pracując mialem tak chujowego szefa, ze go nic nie obchodzilo, taki typowy polaczek.

A coś w kierunku tego, aby było jedno dojście do obozów poczynając od kopacza (nie cienia) i kreta (nie szkodnika) zrobiles?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
Kreta chyba nie będę rozdzielał, bo wydaję mi się, ze tamte zadania z niczym nie kolidują i całkiem spoko to się zgrywa. Zwłaszcza, że do drugiej łatki już przerabiałem. Co do Kopacza, to skryptowo jeszcze nic, ale gotowy jest schemat jak to ma wyglądać. Na razie jednak tego nie rozgrzebuję. Poprawiam obecnie różne bugi, które znalazł Schmidtek. Jak mi się to znudzi to wtedy zajmę się Kopaczem. Wcześniej chciałem też przetestować przerobione przyłączanie do OB, żeby się później bugi nie nawarstwiały.

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja 1.4.5 zapowiada się świetnie sądząc po changelogu :)
Planujesz / planujecie dodać jakieś mniejsze questy? Konkretnie chodzi mi o zadania związane z przedmiotami z którymi często nie wiadomo co zrobić *(jak fajka, której za fortunę się nie sprzeda, a możnaby dorobić do tego jakieś zadanie).

Od jakiegoś czasu chodzi mi głowie kilka pomysłów które mógłbyś Outlanderze /reszto ekipy/ ocenić.

Pamiętam źe jak grałem Bandytą to trochę brakowało mi większej interakcji z Draxem, no poza tragicznym finałem. Ale w końcu to on nas ,,wciągnął'' w to życie, dlatego dla rodziału 2 czy 3 może przydałoby się jakieś zadanie z nim związane? Typu: wódka z Draxem (może pobicie strażników przy moście he he) czy Polowanie z Draxem, a może zwyczajna gadka dwóch kumpli (może na temat przywództwa Quentina? Drax chyba za nim nie przepadał).

Podałeś też że dodasz nowy pancerz myśliwych. Jak zgaduję, nie będzie to pancerz dla późnej gry, kiedy mamy już naprawdę mocne pancerze. Co myślisz o możliwości zbierania trofeów, by później ktoś mógł nam ten pancerz ulepszyć?

- Wzmocnienie skórą trolla (np. + 10 do ochrony przed bronią i strzałami)
- Wzmocnienie językami jaszczurów (ogień)
etc etc

Wtedy taki pancerz nosiłoby się dłużej i byłaby dodatkowa motywacja do polowań na niebezpieczne i rzadkie zwierzęta.

gothic1210
  • Gość

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

takijedenzGD

takijedenzGD

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zadanie 3. Alex w niewoli 
Zadanie zaczyna się na trzecim rozdziale po rozmowie z Firnem. Okazuje się, że Alex zostaje porwany i musimy go odszukać. Rozmawiamy ze Stanleyem. Bandą strażników dowodził Siekacz. Idziemy z nim pogadać. Za 100 bryłek rudy dowiadujemy się, że Alex jest w lochach. Możemy:
a) zabić strażnika i wziąć klucz do lochów (Siekacz i kilku strażników będzie do nas wrogo nastawionych)
b) zapłacić okup 1000 bryłek rudy Krukowi
c) wykorzystać to, że jesteśmy magnatem i zarządzić wypuszczenie myśliwego  
Interesuje mnie pod punkt c) jak zostać magnatem? Mógłby ktoś pomóc?

gothic1210
  • Gość
Stare solucje zawierają nieaktualne informacje. Gdybym się mógł zalogować na to stare forum, to bym je zamknął. xD

takijedenzGD

takijedenzGD

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda, chciałbym chętnie pograć magnatem i po pomiatać ludzmi :3

gothic1210
  • Gość
Och nie! Skapnąłem się, że 10 kwietnia była czwarta rocznica debiutu ER na tM. Kurde, ale ten czas leci. No cóż. Za jakiś czas przygotuję dla was nowe materiały. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jak mam wykonac poparcie 4 najemników jak zaczac tego guesta

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Jest temat... na górze zobacz jaki link stawiłem z problematyką zadań...

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Proponowałbym zmianę nazwy bractwo śniącego na ,,bagna" na mapie szerszenia - ma ta mapę od dawna kiedy nie mógł wiedziec o istnieniu bractwa śniącego.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Ale Bractwo poza Barierą było znane od samego początku, o czym świadczy chociażby list Pyrokara do Xardasa. Chyba, że mapa jest tak stara, że wtedy Bractwa nie było.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No ukończyłem moda po grze z przerwami. Ogólne wrażenia dobre ale pare rzeczy można by poprawić no:  4 rozdziale nie ma prawie nowych zadań pobocznych. Mimo kilku błedów i niedociągnieć grało mi się przyjemnie. 8/10

PS - Gdzieś czytałem że Corristo jest w świątyni śniącego potem a go nie spotkałem.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No ukończyłem moda po grze z przerwami. Ogólne wrażenia dobre ale pare rzeczy można by poprawić no:  4 rozdziale nie ma prawie nowych zadań pobocznych. Mimo kilku błedów i niedociągnieć grało mi się przyjemnie. 8/10

PS - Gdzieś czytałem że Corristo jest w świątyni śniącego potem a go nie spotkałem.

A to dziwne, bo jest zaraz za Xardasem. Po prawej stronie.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
:/ -  najwyżej u Wiśni zobaczę bo u mnie nie było

gothic1210
  • Gość
Bo w patchu jak się go nie spotka na 4 to się nie spawnuje tam w ogóle :) Jaką gildią? 

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mag Wody ale brałem tylko bo Szata była lepsza od pancerza najemnika ;)
Właśnie spotkałem go w 4r i zrobiłem zadanie. - u mnie z tym patchem coś się pewnie pomieszała w takim razie. Tak samo u nauczycieli koszty umiejętności są zwiększone a płace jak w podstawce i tak.

0 użytkowników
Do góry