Szachy - zapisy i dyskusje 362076 830

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 2.08.2012 roku

Wyświetleń 362076

Odpowiedzi 830

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Szachy - zapisy i dyskusje
#380 2012-08-22, 14:53(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 14:54)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie wiem czy mam śmiać się czy płakać.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Czy tylko ja chciałbym zobaczyć finał Koziek vs Kyroman? :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To na co czekasz? :D  Zmierz się z Aztekiem :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W robocie jestem, a potem chyba idę się najebać

Spoiler
znowu :lol2:

Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko ja chciałbym zobaczyć finał Koziek vs Kyroman? :lol2:  
może za rok, bo w tym finale będzie koziek i aztek. ten pierwszy zresztą za daleko zaszedł...

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za daleko? po prostu umiem grać  :lol2:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego za rok? Kto w ogóle powiedział, że turnieje nie mogą być np co 2 miesiące?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
miałbym za dużo pucharków... to mogłoby wzbudzić zazdrość i przysporzyć mi wrogów

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

#390 2012-08-22, 22:57(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 22:58)
kurwa stek zmien ten avatar, bo cie caly czas z kyrem myle

miałbym za dużo pucharków... to mogłoby wzbudzić zazdrość i przysporzyć mi wrogów
wrogow RBT sie po prostu banuje

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kurwa stek zmien ten avatar, bo cie caly czas z kyrem myle
spoko, też się mylę :lol2:  czasem dopiero po kilku sekundach dociera do mnie, że to mój post. a wcześniej się zastanawiam, czego nie mogę propsować, a przecież taki dobry :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Dlaczego za rok? Kto w ogóle powiedział, że turnieje nie mogą być np co 2 miesiące?
Zobacz, że sam turniej trwa prawie miesiąc, więc wychodziłoby, że jest tylko miesiąc przerwy pomiędzy turniejami?
Poza tym straciłby na prestiżu, gdyby był organizowany zbyt często. Góra co pół roku moim zdaniem. Np. następny turniej w czasie ferii zimowych (wiem, że każdy ma o innej porze roku, ale ja załapuję się na wszystkie  :D  , takie mam długie).

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jak skończycie w szachy to może w warcaby? :D  :D  :D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#395 2012-08-24, 00:10(Ostatnia zmiana: 2012-08-24, 00:13)
Statki.

@Tyson: Tu masz rację, nie pomyślałem o tym. Uważam, że pół roku jest dość optymalne. Poza tym, możnaby zrobić reklamę na blipie, pewnie skusi się więcej osób i będzie można się pobawić w dość konkretny turniej, chociaż to dość optymistyczne podejście. :)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Np. następny turniej w czasie ferii zimowych (wiem, że każdy ma o innej porze roku, ale ja załapuję się na wszystkie  :D  , takie mam długie).
Ja nie mam w ogóle :lol2:

Nie no, uważam że turnieje co pół roku to dobry pomysł, ale już wiem że nie będę miał czasu, chyba że w lutym.

Mark Twain

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Najpierw skończcie ten turniej :lol2:

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#398 2012-08-24, 12:52(Ostatnia zmiana: 2012-08-24, 12:53)
Ja nie mam w ogóle :lol2:  
Trudno, więc nie wieźmiesz udziału :lol2:

@Dracon
Gdyby reklamować ten turniej na blipie czy gdziekolwiek indziej, to by należało zmienić system przyjęć do turnieju. Bo aktualny turniej odbywa się z zawodnikami, którzy zgłosili się jako pierwsi. W przypadku 50 chętnych ten system byłby do bani, bo wystarczy 2 dni nieobecności na forum i nie weźmiesz udziału w turnieju, mimo że jesteś lepszy od większości tych, którzy byli na czasie.
Innymi słowy w przypadku tylu chętnych należałoby robić przed turniejem jakieś kwalifikacje czy coś.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naturalnie, wtedy trzeba to wszystko porządnie zorganizować.

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry