Ogólna dyskusja o modyfikacji 529037 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 529037

Odpowiedzi 1170

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie, nie można. Poza tym to nie jest to zbyt dobry pomysł, zważywszy że silnik jest już tak stary i są problemy z działaniem na nowym sprzęcie. Co do G3, to są jakieś narzędzia, ale lepiej przemilczmy to.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Nie, nie można. Poza tym to nie jest to zbyt dobry pomysł, zważywszy że silnik jest już tak stary i są problemy z działaniem na nowym sprzęcie. Co do G3, to są jakieś narzędzia, ale lepiej przemilczmy to.

Problemy na nowym sprzęcie z G3?? Akurat ja nie dawno kupowałem (w całości) nowy PC, a kierowałem się takimi specyfikacjami, żeby mi gry na następne 4 lata chodziło na ustawieniach typu ultra/wysokie i np. jak mam problem na Windows 8 z Gothic'iem 1 i 2, tak z 3 nic nie ma. Może to kwestia kilku modów, które mam?

PS. Tak pro po samego Gothica 3. Słyszałem, że mod Community Story Project ma być dość obszernym, zmieniającym znacznie samą grę Gothic 3. Nikt tutaj na theModders nie zrobił i nie przypiął tego tematu?? Tak tylko pytam z ciekawości.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Problemy na nowym sprzęcie z G3?? Akurat ja nie dawno kupowałem (w całości) nowy PC, a kierowałem się takimi specyfikacjami, żeby mi gry na następne 4 lata chodziło na ustawieniach typu ultra/wysokie i np. jak mam problem na Windows 8 z Gothic'iem 1 i 2, tak z 3 nic nie ma. Może to kwestia kilku modów, które mam?
Przecież pierwsza część zdania wypowiedzi dotyczyła G2...

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co w takim razie z Risen 1? Jakieś narzędzia powstały, wyszedł nawet jeden mały mod - Neuland DTC.

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tak, ale tutaj chyba nikt nie zajmował się moddingiem Risena w takim stopniu, więc zanim by ogarnęli to wszystko, trochę by to zajęło.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
To są jakieś narzędzia do tego Risena ? Może wartoby się tym zainteresować.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To są jakieś narzędzia do tego Risena ? Może wartoby się tym zainteresować.
Są, stworzone przez fanów. Zawsze jest też REDkit, chociaż jest skomplikowany i pewnie ma spore ograniczenia i chyba nie dałoby rady tworzyć dużych, otwartych lokacji. A jak nie to do TESów są publikowane narzędzia modderskie, więc może stworzyć drugą część na silniku Skyrima? Opcji jest sporo, ciekawe co Sentarion postanowi.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie będzie na żadnych, skyrimowych silnikach... :ok:

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie nie. Użycie jakiegoś nowego silnika może sprawić, że moda uleci "gothicowość". Dlatego mi by pasowało by druga część ZW nadal była modyfikacją do G2: NK.

Mohametjestpompa

Mohametjestpompa

Użytkownicy
posty2
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem, link chyba wygasł, i nie da się pobrać pliku mógł by ktoś wrzucić to na inny Hosting?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Link jest aktywny, czasem trzeba chwilę poczekać, a jeśli nie działa spróbuj na innej przeglądarce.

http://www.moddb.com/mods/the-golden-gate/downloads

Mohametjestpompa

Mohametjestpompa

Użytkownicy
posty2
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witajcie mam problem, kiedy chce uruchomić gothica wyskakuje mi ten błąd http: //screenshooter.net/100098145/etyufbg ( usunąć spacje  przed  // :D )

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy można się spodziewać patcha 1.05? Jakie jeszcze zostały bugi (tylko bez spoilerów, jak "coś ważnego z wątkiem głównym", to po prostu tak napiszcie)?

@edit
A co do otwierania skrzynek NPCów, to cały czas można to robić bez jakichkolwiek konsekwencji?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Patch 1.05 właśnie wyszedł:
http://www.moddb.com/mods/the-golden-gate/downloads/the-golden-gate-patch

Co poprawia?
Spoiler
1. Błąd z wybraniem jako nagrody złota po zostaniu mistrzem areny.
2. Błąd Lio i Diego podczas prowadzenia do obozu piratów.
3. Błąd wzrastania liczby przedmiotów u kupca Hokara.
4. Błąd z Karrasem, który nas ciągle atakował po zadaniu "Skrytka Sandry".
5. Błąd z Kereth'em o oprowadzaniu podczas wyzwania na arenę, gdy wcześniej nie wybraliśmy opcji oprowadzania.
6. Błąd z Christianem, mogliśmy powiedzieć o śmierci Argosa, mimo że nie byliśmy w jego chacie.
7. Usuwa nieskończoną ilość dań u kucharza orków.
8. Błąd z Kereth'em gdy mówi, że już się przyłączyliśmy do innego obozu, mimo że tak nie jest.
9. Usuwa dwa razy "KONIEC" u Orka-wojownika, kilku orkom usuwa "Ende".
10. Problem z atakiem Ahtara.
11. Błąd z Garondem gdy zaliczał quest ze szczurami po ich wybiciu, ale przed zleceniem, poza tym dwa szczury zostały przeniesione na teren obozu.
12. Usuwa "ENDE" u chrząszcza przy Rogerze.
13. Altair nie wypowiada już kwestii Bezimiennego.
14. Ograniczenie ilości otrzymywanego złota za przetopioną bryłkę złota do 25.
15. Błąd z wpisem w dzienniku o zleceniu szpiegowania przez Vareka, gdy gramy jako najemnik orków.
16. Poprawiony waypoint spania Fernando i Briana.
17. Kupcy mają więcej surowej stali, strzał i bełtów.
18. Po wejściu bez pozwolenia na teren piratów gra przenosi nas przed obóz.
19. Lord Hagen zawsze ginie podczas bitwy.
20. Na zamku w Górniczej Dolinie, nie można wyskoczyć przez okna na piętrze.
21. Możliwość rozmowy z Larissą po dołączeniu do orków, gdy nie rozmawialiśmy z nią wcześniej.
22. Zadania "Żywność dla Mechrona" i "Ruda dla kowala" nie zamykają się 2 rozdziale, a quest "Złe sny Apollosa" nie zamyka się w  3 lub 4 rozdziale.
23. Poprawiony opis miecza Gorleh.
24. Podczas bitwy z piratami Diego i Gorn nie giną oraz nie ma możliwości użycia zaklęcia "Deszcz ognia".
25. Po wykonaniu zadań dla Sary zostaje ona w obozie.
26. Błąd z amuletem Bonesa przy zadaniu "Kto zabił Julesa?".
27. Zostały obniżone wymagania siły dla większości broni lepszych broni dwuręcznych, jest możliwość kupienia książki podnoszącej umiejętność walki broniami dwuręcznymi (u Skipa).
28. Błąd z odmierzaniem godzin.
29. Błąd rutyny Ke'Retha i Larissy po walce na arenie.
30. Brak możliwości zdobycia złotego pancerza przed powiadomieniem o rytuale Saturasa, Miltena i Lee.
31. Brak opcji dialogowej Xardasa po zdobyciu złotego pancerza.
32. Wartość złotego pierścienia.
33. Błąd muzyki w obozie piratów.
34. Zmiana miejsca ukrycia paczki Diego na łatwiejsze.
35. Możliwość wejścia do jaskini Alvaro po ułaskawieniu bandytów.
36. Dodano nazwy questów do jakich wyświetlają się wpisy w dzienniku, wpisy nie wchodzą na siebie.
37. Do Vareka nie trzeba przychodzić w południe po naradzie z szamanami.
38. Jeśli odmówiliśmy pójścia na polowanie z Greenem możemy zmienić zdanie.
39. Tygrys zleca zadanie niezależnie od tego czy pomyślnie zakończyliśmy questa ''Polowanie Greena''.

Możliwości zabierania przedmiotów bez reakcji NPC raczej nie będziemy poprawiać.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to super!
Zostały jeszcze jakieś błędy, czy jeśli ten patch nie stworzył dodatkowych, to to jest finalna wersja? Każda nowa wersja, to niekompatybilne stany zapisu?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Wygląda na to, że jest to wersja finalna, chyba że jeszcze coś wyjdzie... Tak, każda wersja wymaga rozpoczęcia gra od nowa, aby wszystkie zmiany zostały zaimplementowane.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
24. Podczas bitwy z piratami Diego i Gorn nie giną oraz nie ma możliwości użycia zaklęcia "Deszcz ognia".
No to jestem ciekaw jakim sposobem można teraz przejść tą misję skoro Deszcz ognia był jedynym ratunkiem. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To znaczy, że nie umiesz grać :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
No to jestem ciekaw jakim sposobem można teraz przejść tą misję skoro Deszcz ognia był jedynym ratunkiem. :)
Wystarczy przyzwać rogiem paladynów i szybko bić nekromantów, a w międzyczasie uzupełniać hp, bo za każdym uderzeniem otrzymujemy od nich obrażenia. Potem wystarczy dobić resztki piratów, którzy po zabiciu nekromantów nie są przez nich uzdrawiani.

Vit3min4k

Vit3min4k

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Wiecie gdzie może znajduje się Nikorenas? (mag wody) nie mogę go nigdzie znaleść. Bardzo proszę o odpowiedź

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry