Po pierwsze, to taka konsekwencja trochę, skoro 1 część zrobiliście jako modyfikacje, to niby czemu 2 miałaby być samodzielną grą?
Według mnie to właśnie 2 część im otwiera nowe możliwośći bo tam ma być właściwie wszystlko nowe wiec to będzie taki mod do Gothica alesamodzielna gra w nowym świecie tylko głowny bochater ten sam no i może jakieś wspominki o myrtanie i khorinis u innych ludzi , a po za tym to wszystko nowe pancerze , bronie , miasta , frakcje . W 1 nie mogli tego zrobić bo świat już był postacie też i bronie też wiec ... Poza tym myśle żę 1 to taki teaser
Po drugie, bądźmy szczerzy, technologicznie nowa gra będzie i tak gorsza od Gothica II, więc mija się to z celem.
Co ???? Moda ledwo idzie odpalić na win 8 a co dopiero jak zrobią 2 cześć to już 1 powód by przesiąść sę na nowy silnik , poza tym lepsza grafa mi ta z g2 czy 1 nie przeszkadza ale jednak nowa gra na dobrym silniku to by było coś. Ja się nie za bardzo znam na silnikach ale chyba jednak przez 12 lat sporo sie zmieniło ....
Po trzecie, polatałem po tej nowej krainie i mimo, że mało jest zrobione, ogólne rozmiary są nawet ok, jakby je dobrze zagospodorować. Więc trochę szkoda waszej pracy, którą włożyliście w tworzenie nowego regionu.
Może i tak ale jeśl by robili nowa gre jako gre a nie popołudniowe hobby to by im poszło pewnie szybciej niż kończenie tego świata , zresztą jest sporo narzekan na ten nowy swiat , że zapłaski to już zmnienianie tego potrwa
Po czwarte, Złote Wrota wyrosły jako modyfikacja Gothica - to jest esencja klimatu tego co robicie. Tworząc nową grę odcinacie się od tego.
A robiąc 2 w nowym świecie nie odcinaja sie od tego ? No chyba że nagla przypłyna tam wszyscy znajomi z Gothica i dadzą te same frakcje i rzeczy no to wtedy faktycznie się nie oderwą
Po piąte, Złote Wrota istniejąc jako mod jest swego rodzaju fanartem, robiąc nową grę natomiast i kopiując elementy świata Gothica robi się z tego niestety kradzież/plagiat.
No to co powiesz o risenie 1 to jest totalny plagiat gothica ( wiem że to też od Pb ale i tak ) do tego słaby a poza tym to co konkretnie oni moga splagjatowac moze system rozgrywki ale ile gier kopiowało np diablo ? masa a ludzie i tak je kupowali i niektóre były bardzo dobre.
Po szóste, skoro tego moda robiliście 6 lat, to pełna nowa gra zajmie wam jakieś 2x tyle, skoro w gothicu mieliście praktycznie wszystko, wymyśliliście fabułę, poustawialiście ludziki i elementy otoczenia jak np. palisadę i zrobiliście dialogi/zadania. W nowej grze musicie ogarnąć cały świat gry, system walki, dialogów, modelowanie i animowanie postaci, rozwój postaci, grafikę, wszystkie najdrobniejsze systemy, optymalizacje. Tego jest tyle, że skoro na gotowcu jechaliście 6 lat, to od zera będzie jakieś 12.
przecież 1,5 roku zajeła im nauka popołudniowo teraz już wiedza troche wiecej , a nawet jak będą ogarniać nowy silnik ot ile im to zajmie rok to wcale nie tka dużo , poza tym 1,5 roku tworzyli nowy świat elea , a 1,5 zająłą im dubbing jako gre zatrudnili by do nagrywania firme i zostało by im już mniej roboty.
Po siódme, nie wiem co wymyślicie za fabułę, ale umówmy się, Złote Wrota 1 fabułą nie stały. Wymieniam: ktoś kradnie tabliczkę, pojawia się plaga beliara i piraci, szukamy tabliczek, przy okazji zabijamy piratów, przenosimy się na wyspę. Streściłem fabułę moda w kilkunastu wyrazach. Więc czy serio tak zapowiadająca się fabuła jest warta kontynuowania w nowym silniku?
Tu sie zgadzam ale moga ją jeszcze w 2 poprawić mimo że znamy koniec w g2 też od początku właściwie znaliśmy nasz cel a droga do niego była bardzo ciekawa.
Ktoś może się ze mną nie zgadzac, ale podałem konkretne argumenty, dlaczego uważam to za głupotę
No ja się nie zgadzam i podałem argumenty czemu to dobry pomysł.