CZ - bugi 44679 78

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 19.06.2012 roku

Wyświetleń 44679

Odpowiedzi 78

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

CZ - bugi
#40 2012-07-18, 20:24(Ostatnia zmiana: 2012-07-18, 20:25)
poprawione, ork już jest tam dodany prawie wszystkie błędy w 3 rozdziale będą poprawione

dexter111

dexter111

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy

dexter111

CZ - bugi
#41 2012-07-22, 21:41(Ostatnia zmiana: 2012-07-24, 20:13)
Rodzaj błędu: zadanie
Rozdział: 2
Zadanie: Sekret Piwosza
Opis błędu: Po dotarciu do jaskini nie można otworzyć jednej skrzyni, która (chyba) kończy zadanie. I przy okazji czy można to zadanie wykonać jakimś kodem? Np na klucz?
Status: zakończone

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
to nie bug, z tego co wiem to ten klucz otwiera jakieś drzwi do jaskini ale nie wiem która, ale jak tam były drzwi to ten klucz był właśnie od tego

dexter111

dexter111

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
Czyli zadanie może ukończy się później lub gdy zagram jeszcze raz. Ok dzięki.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Czyli zadanie może ukończy się później lub gdy zagram jeszcze raz. Ok dzięki.

Zadania nie da się chyba ukończyć przynajmniej u siebie nie mogłem i u mnie też ten klucz nie działał ale próbuj może do czegoś innego ten klucz jest potrzebny.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Niebieskooki

CZ - bugi
#45 2012-07-30, 23:59(Ostatnia zmiana: 2012-07-30, 23:59)
Rodzaj błędu: Zły warunek
Rozdział: 2
Opis błędu: Chodzi o zadanie :)  Z Gomezowym donosicielem, Jesli pogadamy z odpowiednimi osobami, i ktoras powie nam ze Cavalorn  nasz szuka, po czym pogadamy z fiskiem o Tym kto moze byc zdrajca, nie mozna zakonczyc Questa, testowalem kilka razy, (na fiku nie wiem jak z innymi) 2 ostatnie zapisy w dzienniku:
Cavalorn mnie szuka powinienem z nim pogadac < cos takiego
Fisk twierdzi bal bla bla <cos w tym stylu
Rozmowa z: Cavalorn
Status: zgłoszone

Chyba wystarczy zmienic Warunek, czy cos  nie znam się, i wtedy jesli nawet po wezwaniu ans do cavalorna zdobedziemy dalsze informacje powinna sie wlaczac opcja dialogowa u Cavalorna :)  

(jak niezrozumiale opisałem to moge wyjasnic jeszcze raz inaczej)

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
witam. Podczas gry w czas zapłaty nastąpiła pewna niemiła niespodzianka gdyż w drugim rozdziale jak zapewne wiecie, jest misja o szpiegu - Tony 'm . i Tu dochodzę do mojego problemu ponieważ bedąc w " Głębi " nie moge wyjsc , wyskakuje komunikak ze stertą jakiś napisów. Jeśli uda mi się zrobie Screena to wkleję i pokażę go wam tutaj. Czy jest może jakis patch w związku z naprawą tejże Głębi i kontynuuowania dalszej gry? z góry dziekuje.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
na razie nie, a co do przejścia to gdy chcesz wyjść do world.zen to jest ten błąd?

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
Tzn chodziło mi o spanie w głębi i wszędzie był też efekt wody. Na szczęscie wpadłem do wody od prawej strony tam jak stoi Krzywy , tam byl tunel w wodzie i udalo mi się wyjsc. Natomiast jestem juz w 3. rozdziale i łowcy nie chcą przyjść do ataku i nie wyświetla się u szefowej Kiry coś o tym by zaatakowali tyly ... Podobno są jakieś patche w zwiazku z 3. rozdziałem. Można prosić o link? i dziekuję serdecznie za zainteresowanie :)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
to nie jest bug, czegoś nie zrobiłeś

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
Ja znalazłem bug podczas dobijania postaci dualami. Otóż Postać dobijająca zapada się pod ziemie. Jak nie wierzycie to sami sprawdźcie

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
Ja mam zaś z kolei porabną ostanią wersje czasu zapłaty i bugów z reguły jest niewiele ale zawsze jakieś np w 3 rozdziale nie idzie rozmawiać z patrolującym kolonie Paul 'em . Oczywiscie dostal w zęby, zabrałem mu łuk dla świstaka ale nie można mu go oddać. Hmm ... jeszcze Rodney , chce zostać magiem i po 2 misjach trzeba iść zbadać wierzę mgieł tą niedaleko starego klasztoru , coś trzeba znaleść nie wiem co a wszystko dokładnie przeglądałem. Gdy już tak spacerowałem w 3. rozdziale po lesie natkąłem się na Jarvis 'a ktory radzi znaleść Cord 'a i przekazać wiadomość. Gdy idę do górskiej fortecy gdzie jest większość najemników oraz zobaczyłem 3 magów doszlo do bitki międzi mną a Cordem w ktorej to walce Cord pada na glebę nieżywy. Wskrzesiłem go za pomocą kodów i dogadałem sie z nim o Jarvisie a ten spowrotem wysyła nas do Jarvisa a gdy z nim zagaduje - dialogu nie ma. Walka - jeśli by dało rade biegać dookoła i atakując jak w gothic II było by fajnie ale do rzeczy , gdy wyjmiecie miecz jedno lub dwuręczny i biegając sprintem z wyjętym orężem to kondycja nie ubywa. Pamiętacie może chatke Aidana w ktorej to w CZ siedzi wyżucony z obozu Kharim? tam wcześniej stoi wieża w ktorej beczka na drugiem pienterku lewituje. Aha Leren - mowi coś o szczurze i złodzieju. Po tej rozmowie gdy wybieram handel, gra się zacina. Jeśli jeszcze coś znajde to napisze bo szkoda takiego epickiego moda.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja mam zaś z kolei porabną ostanią wersje czasu zapłaty i bugów z reguły jest niewiele ale zawsze jakieś np w 3 rozdziale nie idzie rozmawiać z patrolującym kolonie Paul 'em . Oczywiscie dostal w zęby, zabrałem mu łuk dla świstaka ale nie można mu go oddać.
Musisz zabić Paula.

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy

Marysio

CZ - bugi
#53 2012-08-08, 07:37(Ostatnia zmiana: 2012-08-08, 07:40)
Aha w porządku dziekuje. A co z wieżą mgieł? i znalazłem jeszcze coś takiego że Korth zniknął ten strażnik od łowców troli. ano i tam jeszcze jest kilka dialogow do poprawy.
Zaniosłem skóre trolla dla Talbora ale nawet i poddaniu widnieje że można ale i tak nie chce przyjąć. To narazie tyle, dziekuje i jak jeszcze coś znajde to napisze.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
http://themodders.org/index.php?/topic/17678-odpowiedzi-na-czesto-zadane-pytania/

tutaj masz temat na często zadawane pytania oraz ich odpowiedzi

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Ja znalazłem bug podczas dobijania postaci dualami. Otóż Postać dobijająca zapada się pod ziemie. Jak nie wierzycie to sami sprawdźcie

To nie jest bug tak po prostu wykonana animacja dobijania, prawdopodobnie Orc nie dokończył tego, ale trzeba się cieszyć tym co jest ;]

Korth nigdzie nie zniknął tylko nie wrócił do obozu z resztą łowców siedzi sobie kulturalnie w obozie trolli popijając gorzałkę z goblinami, bez obaw pojawi się przy ataku strażników z SO :)

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
Dobrze. Dziekuje za pomoc dobrzy ludzie. wracajac do bugów to po wyjściu z nowego obozu jest jezioro, i jak sie idzie na lewo nad jezioro są dwa domki i jeden zostal użyty tak że nie można na nim stanąć. Jeszcze poprosił bym o coś takiego że ja np kusz nie używam ( ogolnie nie lubie w żadnej grze ) to amunicjii nie używam to nie da sie sprzedać bo wygląda to tak jak by ona była używana. A no i zmieńcie sprint pod inny klawisz jeśli by dało rade i jeszcze efekt nocy - wiem że to jest piękne nawet sam czasami lubie na to popatrzeć ale zeby była możliwość wyłączenia jej albo coś. to narazie tyle.Jeszcze raz serdecznie dziekuje i pozdrawiam .

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

CZ - bugi
#57 2012-08-13, 11:39(Ostatnia zmiana: 2012-08-13, 13:45)
Rodzaj błędu : nieprawidłowy zapis w dzienniku
Opis błędu : w dzienniku pisze, że mamy odnaleźć pozostałych pięć części katarankat, a jest ich sześć.

Rodzaj błędu: nie załadowanie tekstury w jaskini nowego obozu

Rodzaj błędu : napis ENDE lub 2x KONIEC u większości npc w NO

Rodzaj błędu : zamknięta brama w SO
Opis błędu: po (i przed) upiciem strażnika przy płn. bramie SO można się dostać do obozu (chyba) tylko za pomocą kodów.

Rodzaj błędu : Brak Pająka
Opis błędu : w Głębi Krzywy mówi, że Pająk twierdzi, że wie jak się stąd wydostać. Pająka jednak nigdzie nie ma.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
To nie jest błąd, pierwszą część znajdujemy razem z księgą więc pierwszą część mamy, szukam jeszcze pozostałych pięciu i jest sześć.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
To dziwne ja po tym pierwszym kawałku musiałem przynieść jeszcze 6.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry