Tworzenie maga 4681 11

O temacie

Autor Wicon

Zaczęty 28.05.2012 roku

Wyświetleń 4681

Odpowiedzi 11

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
Zrobiłem bandytę, ale nie mogę zrobić aby przyzwał potwora. Stworzyłem swoje zaklęcie przyzwaniai runę, sprawdziłem i działa. Jak zrobić, aby bandyta przyzwał teraz tego potwora. Dodałem mu w skrypcie EquipItem (self, instance runy), ale on podbiega i pięściami mnie nawala.

Wydaje mi się, że chodzi o Faight_tactic ale nie wiem jakie wpisać. Sprawdzałem u szkieleta maga i  ma takie jak mój npc, czyli FAI_HUMAN_STRONG, czyli człowieka. Jak zmieniłem jedynie STRONG na MASTER.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
W Faight_tactic zamiast master napisz MAGE.

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
W Faight_tactic zamiast master napisz MAGE.

fight_tactic = FAI_HUMAN_MAGE;
Nie działa, wywala błąd, nie ma czegoś takiego jak FAI_HUMAN_MAGE

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
A co gdy dodasz:

aivar[AIV_MagicUser] = MAGIC_ALWAYS;

NPC posługujący się czarami posiadają taki aivar ( Vatras, Xardas )

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy

Wicon

Tworzenie maga
#4 2012-05-29, 15:55(Ostatnia zmiana: 2012-05-29, 15:56)
Po dodaniu tego u postaci tworzy się kilka run takich jak pocisk nieprzytomności, ciężkie leczenie i kula ognia. Sprawia też, że postać w ogóle się nie rusza i nie atakuje mnie, nawet jak ja zaatakuje ją.

toptik

toptik

Użytkownicy
posty146
Propsy14
  • Użytkownicy
aivar[AIV_EnemyOverride] = TRUE;
aivar[AIV_MagicUser] = MAGIC_ALWAYS;
bodyStateInterruptableOverride = TRUE;

Może to zadziała...?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Po dodaniu tego u postaci tworzy się kilka run takich jak pocisk nieprzytomności, ciężkie leczenie i kula ognia. Sprawia też, że postać w ogóle się nie rusza i nie atakuje mnie, nawet jak ja zaatakuje ją.

Wiesz, gdzie się zapisuje, jaka gildia, jaki koleś itp., jaką runę ma używać? Jeśli nie, poszukaj, i potem pisz.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Czytam to i zaliczam epickiego  :facepalm:  

Gothic II NK\_Work\data\Scripts\content\AI\Magic\B_SelectSpell
Tam masz określone wybieranie i używanie czarów. Jeśli znasz się na podstawowym moddingu i warunkach, to ogarniesz to bez problemu.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Żadnej pomocy dla tego pliku Ci nie podamy. To jest tak żałosny skrypt, że aż głowa boli.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
Wiem, że skrypt npca jest żałosny i łatwo go zrobić.

Aby mój npc używał zaklęć robię po raz pierwszy i wzorowałem się na szkielecie magu, dlatego że moje zaklęcie to zaklęcie przyzywania a szkielet mag jak wiadomo przyzywa szkielety. Jasiu sprawdze plik, który mi wskazałeś ale jak wrócę ze szkoły czyli pewnie ok. godziny 18, tak więc do 19 raczej dam znać czy coś wskurałem.

Skoro jest to tak żałosne, to dlaczego (jak się okazuje) nikt nie potrafi mi pomóc. Wszystkie podane przez was pomysły za wodzą, po za ostatnim pomysłem jasia, którego jeszcze nie sprawdziłem.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, że skrypt npca jest żałosny i łatwo go zrobić.

Aby mój npc używał zaklęć robię po raz pierwszy i wzorowałem się na szkielecie magu, dlatego że moje zaklęcie to zaklęcie przyzywania a szkielet mag jak wiadomo przyzywa szkielety. Jasiu sprawdze plik, który mi wskazałeś ale jak wrócę ze szkoły czyli pewnie ok. godziny 18, tak więc do 19 raczej dam znać czy coś wskurałem.

Skoro jest to tak żałosne, to dlaczego (jak się okazuje) nikt nie potrafi mi pomóc. Wszystkie podane przez was pomysły za wodzą, po za ostatnim pomysłem jasia, którego jeszcze nie sprawdziłem.

Ja wspomniałem o tym pliku pierwszy, jak co...
I jak Ci nie działa tym sposobem, to ŹLE coś robisz.

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy

Wicon

Tworzenie maga
#11 2012-05-31, 17:13(Ostatnia zmiana: 2012-05-31, 17:14)
No i Jasiu wiedział jak pomóc, props leci dla niego i dzięki oczywiście za pomoc, ogarnąłem. Zrobiłem coś takiego.
Jeśli npc ma runę przywołania smoka to jej używa.

Dzięki, temat do zamknięcia.

EDIT:
Poalking, gdybym wiedział gdzie się ustala jaka gildia itd. ma używać runy, to bym się głupio nie pytał. A nie wiedziałem i dlatego zapytałem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry