Gothic : Powrót Bohatera 119150 300

O temacie

Autor Alexik

Zaczęty 1.05.2012 roku

Wyświetleń 119150

Odpowiedzi 300

therooofisonfire

therooofisonfire

Użytkownicy
Lerła Merlę.
posty47
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Lerła Merlę.
Kurwa, co za hipokryzja z twojej strony.  :lol2:
W Afryce mają komputery a na żarcie ich nie stać? oO
Moje życie straciło sens.  :ok:

Pokaż mi bohatera, a napiszę Ci tragedię.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Gothic : Powrót Bohatera
#201 2012-09-02, 05:55(Ostatnia zmiana: 2012-09-02, 14:18)
Wykonanie : DominikT mappowanie : mark56

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nieźle oby tak dalej  :ok:

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
No Alexik się postarał nie ma co...Co do prac skryptowych też idą pełną parą ;)

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Niektóre screeny fajne, ale niepotrzebnie dodawałeś w jaskiniach roślinki liściaste, oraz ten kominek. Tę półkę na sreenie nr.9  dosuń bardziej do ściany jaskini.

Powodzenia w rozwijaniu modyfikacji.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Jeżeli poświęci parę wersów na wyjaśnienie dziwnych zjawisk np. rośliny w jaskini, to czemu by nie? Jednakże wymyślenie czegoś sensownego(albo mniej nabierające dopiero z czasem sensu) może(nie musi. Zdaję inwencje twórczą autora) być trudne

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

DominikT

DominikT

Użytkownicy
posty161
Propsy69
  • Użytkownicy
Model jaskini mojego wykonania , Alexik dobrze wygospodarował miejsce .

Spoiler
Programie nasz, któryś jest w pamięci

Swięć się nazwa twoja

Bądź system operacyjny twój

Wykonuj funkcje swoje

I na drukarce i na ekranie

I daj nam nasze dane

I wybacz nam nasze błędy

Jako i my wybaczymy

Twoim programistom

I prowadź nas do swego końca

Bo twój jest algorytm

I pętla, i rozwiąnie

Na wieku wieków (jak się zwiesisz)

ENTER

Intel i5 3,2 duo 8 gb ram karta gts250 1gb

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
niemuszales pisac ze ja mapovalem przeciez to bylo 5 minut :D

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=tISsWrizv6o
[/media]

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
NO nawet naszemu Dawidowi się udało :D   JA tak od siebie dodam że od kilku dni już są gotowe 2 nowe umiejętności ale alexik sięz filmem troche spóźnia :D  

Tak na marginesie może macie jakieś pomysły do moda??

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Szczerze? To ja już wolę starszą wersję tekstur by PB.  :lol2:

Комиссар RBT

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
W retexturingu się poprawia tekstury, a nie robi totalny kicz. Te twoje cegły, beczki itd wyglądają tak tandetnie, ze na miejscu ludzi, którzy czekają na moda, chyba porzucił bym wszelka nadzieje

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#212 2012-09-17, 18:23(Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 05:22)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=AiFihDD5DFk
[/media]
I jeszcze jedno wczesniej pomylka byla z dopasowaniem ale teraz jest ok . Enjoy
Dawać komentarze  :naughty:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
W końcu ma to ręcę i nogi.  :ok:

Комиссар RBT

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witajcie użytkownicy, prace nad modem idą pełną parą ale potrzebujemy Grafika 2D, jeżeli myślisz że się na tym znasz pisz do mnie na pw !

Magiczny_Serdelek

Magiczny_Serdelek

Użytkownicy
posty2
Propsy9
  • Użytkownicy
Zarejestrowałem się tylko po to, żeby shejtować twój wstępniak. Czuj się zaszczycony.
Jak rozumiem pisane "coś" na początku tematu ma zachęcić ludy do zainteresowania się modem, w twoim przypadku, jeśli ktoś nie jest analfabetą oczywista, wstęp zadziała w drugą stronę.
Jest tak niesfornie napisany, że aż ojojoj :)
Jeśli dialogi w Twoim modzie będą napisane w podobny sposób, to nikt nie dotrwa do końca.

Ale żeby hejt nie był taki hejtujący, to postaram ci się pomóc. W miarę możliwości ofc.
I tak po kolei:

Bezimienny bohater obnażył swoją stal magiczną rudą[?] przygotowując się do walki
Zdanie bez sensu. Rozumiem Bezi wyciąga miecz, obnaża stal, ale co to znaczy, że obnaża swoją stal magiczną rudą?

Demon wyjawił się z nikąd...
Jak się wyjawił (lepiej brzmiało by pojawił) znikąd to do walki z kim przygotowywał się bezimienny?

Gdzieś z daleka był słyszalny głos przygotowującej się do walki armii trupów
Lepij by było tak:
Gdzieś z daleka dochodziły odgłosy przygotowującej się do bitwy armii trupów.

Podnosząc głos tajemnicza postać powiedziała - Mój pan już na ciebie czeka śmiertelna istoto...
Wielce tajemnicza postać pojawia się z dupy. W jednej chwili bohater walczy z demonem, a tu nagle wyskakuje jakiś koleś i do niego gada. Zresztą konsekwencja wydarzeń to nie jest twoja dobra strona, bo w następnej sekundzie Bezimienny:
...słysząc zbliżających się wrogów(,) wyjął swój miecz i ruszył ku chwale Innosowi...
Sensu to to niema(całość) więc skupić się trzeba na konstrukcji zdań.

Pokonując wszystkich wrogów bohater szedł przed siebie nie zważając na strach.
Ja by napisał tak:
Bohater niestrudzenie parł przed siebie, niszcząc każdego, kto ośmielił się stanąć mu na drodze.

Wreszcie zauważył palące się ognisko i siedzących przy nim paladynów.
Nie określiłeś w żaden sposób miejsca akcji, a wypadało by to zrobić, tak więc ogniska z paladynami nie komentuje.
Ale następny dialog to majstersztyk :)
-Kim jesteś? (Taa zapytał się a potem się skapnął, że w sumie go to nic nie obchodzi:) ) - powiedział (zapytał) paladyn - Mój pan na ciebie czeka idz do tego wielkiego budynku.

I na koniec piękna mamiąca gęsia skórka :)

Mała rada na przyszłość, kup (albo ściągnij jak nie masz sumienia ;p ) jakąś książkę. Poczytaj, poparz jak to tam wygląda, a potem się bierz za pisanie. I nie chodzi tutaj o jakiś talent do pisarstwa, czy coś, ale o zwykłe poszanowanie dla języka Polskiego. Bo twoje wypociny brzmią jak tłumaczenie z gogle translatora.

Wybacz że się rozpisałem i powodzenia przy tworzeniu moda :)

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zarejestrowałem się tylko po to, żeby shejtować twój wstępniak. Czuj się zaszczycony.
Jak rozumiem pisane "coś" na początku tematu ma zachęcić ludy do zainteresowania się modem, w twoim przypadku, jeśli ktoś nie jest analfabetą oczywista, wstęp zadziała w drugą stronę.
Jeśli dialogi w Twoim modzie będą napisane w podobny sposób, to nikt nie dotrwa do końca.

Ale żeby hejt nie był taki hejtujący, to postaram ci się pomóc. W miarę możliwości ofc.
I tak po kolei:

Bezimienny bohater obnażył swoją stal magiczną rudą[?] przygotowując się do walki
Zdanie bez sensu. Rozumiem Bezi wyciąga miecz, obnaża stal, ale co to znaczy, że obnaża swoją stal magiczną rudą?

Jak się wyjawił (lepiej brzmiało by pojawił) znikąd to do walki z kim przygotowywał się bezimienny?

Lepij by było tak:

Podnosząc głos tajemnicza postać powiedziała - Mój pan już na ciebie czeka śmiertelna istoto...
Wielce tajemnicza postać pojawia się z dupy. W jednej chwili bohater walczy z demonem, a tu nagle wyskakuje jakiś koleś i do niego gada. Zresztą konsekwencja wydarzeń to nie jest twoja dobra strona, bo w następnej sekundzie Bezimienny:
...słysząc zbliżających się wrogów[,] wyjął swój miecz i ruszył ku chwale Innosowi...

Ja by napisał tak:
Bohater niestrudzenie parł przed siebie, niszcząc każdego, kto ośmielił się stanąć mu na drodze.

Nie określiłeś w żaden sposób miejsca akcji, a wypadało by to zrobić, tak więc ogniska z paladynami nie komentuje.
-Kim jesteś? (Taa zapytał się a potem się skapnął, że w sumie go to nic nie obchodzi:) ) - powiedział (zapytał) paladyn - Mój pan na ciebie czeka idz do tego wielkiego budynku.

Mała rada na przyszłość, kup (albo ściągnij jak nie masz sumienia ;p ) jakąś książkę. Poczytaj, poparz jak to tam wygląda, a potem się bierz za pisanie. I nie chodzi tutaj o jakiś talent do pisarstwa, czy coś, ale o zwykłe poszanowanie dla języka Polskiego. Bo twoje wypociny brzmią jak tłumaczenie z gogle translatora.

Dobrze postaram się dostosować do twoich rad i usiąść nad tym porządnie, dzięki :ok:

Magiczny_Serdelek

Magiczny_Serdelek

Użytkownicy
posty2
Propsy9
  • Użytkownicy

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

I tak po kolei:

Lepij by było tak:

...słysząc zbliżających się wrogów(,) wyjął swój miecz i ruszył ku chwale Innosowi...

Ja by napisał tak:

Sam pouczasz i narzekasz, a sam robisz błędy.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#219 2012-10-17, 22:01(Ostatnia zmiana: 2012-10-17, 22:04)
Hmm co sądzicie o tej wersji fabuły ? Pisać
Bezimienny bohater budząć się w bardzo dziwnej jaskini.... Zauważył dziwną, lśniącą kużnie. Na pierwszy rzut oka myślal ,że to sen aczkolwiek to nie było jego złudzenie..Ze strachem podszedł do kużni. Nagle z jego pochwy zaczął świecić miecz ,który wcześniej był tylko zwyczajnym ostrzem postanowił ,że zaryzykuję. Wyciągnął miecz i tchnął go w dziwny potężny płomień...Bezimienny zaczął jakby dostawać siły z nikąd ,aż wreszcie jakaś silna fala uderzyła mu w głowę.Budząc się miał dużo siły aby stawić czoło każdemu zagrożeniu. Postanowił ,że ruszy do przodu i będzie próbował wydostać się z ciemnego i dziwnego pomieszczenia. Idąc przez ciemne tunele natchnął się na potężną armię sił ciemności z ,którymi wiedział ,że z pewności sobie poradzi patrząc na swoje siły.Zabijał bez litości do ostatniej kropli krwi ,aż wkoncu zabijąc ostatniego trupa usłyszał głos ,który dobiegał z korytarzu na przeciwko. Podnosząc głos tajemnicza postać powiedziała : Idz prosto człowieku a bardzo możliwe ,że znajdziesz tam swoje przeznaczenie. Bohater postanowił ruszyć. Dochodząc na koniec korytarza zauważył palące się ognisko i siedzących przy nich paladynów. Jeden z nich powiedział "Witaj nieznajomy bardzo możliwe ,że to ty jesteś na ,którego od wielu lat tu czekamy udaj się do budynku na przeciwko tam znajdziesz swoją odpowiedz. Bezimienny ciekawy poznać co go tam czeka ruszył.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry